URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

L’auditori d’en Moneo i “El Precio Justo”

Alternativa | 14 Febrer, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

 Un nou article de Miquel Sánchez sobre l'auditori.

Ja sabeu que si voleu col·laborar enviant-nos escrits, idees o propostes...estarem encantats de rebrer-les i publicar-les en aquest bloc, per tal de que sigui més obert i participatiu i que totes les idees hi tenguin cabuda. Així que ja sabeu, si voleu participar escrivint articles o fent-nos suggerències: eurxella@yahoo.es

El “Precio Justo” va ser un concurs de televisió que es va emetre al final dels anys vuitanta i que va ser molt popular al seus inicis per la qualitat dels regals que donava. Sense voler entrar en molt dels detalls del concurs direm que la mecànica del mateix era endevinar els preus dels objectes, i els concursants s’anaven eliminant fins que només hi quedaven dos que es jugaven l’anomenat “escaparate final” que ben bé el seu valor podria arribar a més de cinquanta milions de les antigues pesetes i això que xerrem del finals dels anys vuitanta, el concursant que més s’atracava al preu de la prova final podia triar un regal d’aquest “escaparate final”, però si s’atracava a menys de 100.000 pesetes s’enduia tots els regals.

Un dels regals que normalment hi havia per triar era un FERRARI de “gama baixa” que ben bé posat “en carretera” podia tenir un valor de 15 milions de pesetes, que normalment era el regal que triaven els concursants. Després d’uns mesos una revista d’informació general va fer un reportatge sobre aquests concursants i els seus FERRARI’s, com era d’esperar aquests cotxes estaven tots venuts i el que no estava també estava venal, la raons eren ben clares, la assegurança mes barata pujava la quantitat de 350.000 pesetes, un canvi d’oli constava quasi 40.000 pestes, un mirall retrovisor costava quasi 100.000 pesetes, sense entrar amb les liquidacions fiscals per no ser un regal exempt d’impostos.

L’Auditori que es pretén construir a Pollença té els mateixos defectes que els FERRARI´s que regalava el “PRECIO JUSTO”, què no es fer l’obra esmentada ja amb un cost més que respectable, si no el manteniment que durà aquest sala multi-funcional, perquè a ben segur el vidres no seran de Pollença, ni de Mallorca, quina vulgaritat, els duran de no sé on perquè tindran una lluentor especial, els fanals supòs que també seran especials, ja no dic res dels acabats exteriors i interiors de la sala, que donaran una exclusivitat a la mateixa, i que a la primera ventada haurem d’anar a cercar-los a Ca’n Sereneta, i com els FERRARI’s vorem a quant puja l’assegurança de l’edifici.

Resumint, altra partida de despesa pels pressuposts anuals.

Miquel Sánchez.

 

 

 

Comentaris

Joan

Re: L’auditori d’en Moneo i “El Precio Justo”

Joan | 14/02/2009, 18:07

Molt encertat l'article.Molt bo l'exemple del Ferrari, el problema es que nosaltres no el podrem vendre a l'auditori i l'haurem de mantenir nosaltres.

Garci

Re: L’auditori d’en Moneo i “El Precio Justo”

Garci | 14/02/2009, 10:57

Miquel, molt bon article! Millor un auditori utilitari que un auditori Ferrari.

Pepe

Manca de respecte

Pepe | 14/02/2009, 10:40

Pel 2011 encara mouran aquesta pastenaga de l'auditori. Com ja hem dit la cultura requereix continuïtat i contenció, no cop d'efectes.

Joan Ramon

Monades

Joan Ramon | 14/02/2009, 09:06

Amb tot aquest temps que du l'equip de Govern fent comedi amb el tema del auditiri, no es podria haver fet un teatre modest pero digne com el de molts pobles de mallorca, per poder gaudir de l'oferta cultural que sen's vulgí oferir i a més poder donar un lloc als veïns del municipi amb inquietuds culturals?

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb