URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Responsabilitat ciutadana

Alternativa | 15 Febrer, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Avui publicam un nou article de la nostra companya Tonina.

Ja sabeu que si voleu col·laborar enviant-nos escrits, idees o propostes...estarem encantats de rebrer-les i publicar-les en aquest bloc, per tal de que sigui més obert i participatiu i que totes les idees hi tenguin cabuda. Així que ja sabeu, si voleu participar escrivint articles o fent-nos suggerències: eurxella@yahoo.es

Aquesta article no és exactament un article d’opinió, sinó, més bé, una reflexió escrita que intenta descriure el món polític i social en el que ens trobem i que evidentment serà subjectiva.

Ja no cal dir que la frase més escoltada per tots nosaltres és: “hi ha crisi”, però un altre comentari que he anat sentint cada vegada més sovint és el de: “tots el polítics són iguals”. Suposo que aquest comentari es veu refermat pel moment econòmic i social que vivim però no obstant una frase que sempre ha tingut un lloc destacat en la nostra cultura política. Però darrerament aquest fet s’ha accentuat pel descontent i desencant que tenim tots envers a la política. Després d’aquest anàlisi tant simple he de dir que en part és erroni o almenys com he dit massa simplista. Per que? Doncs perquè sempre diem que estam desil·lusionats amb la política però realment amb qui estam descontents, o hi hauríem d’estar, es dels polítics els quals són els encarregats de posar en funcionament aquesta eina anomenada política. Per tant podem dir que la política està subjecta a l’ús i la interpretació que li dona cada polític. Després es erroni pensar o dir que tots els polítics son iguals independentment del color que representen perquè hem de partir de la base de que els polítics són persones i totes les persones són diferents entre si.

Després d’aquest breu retrat de l’entorn que en envolta se’m fa difícil no pensar que hem caigut en l’excusa fàcil per no acceptar la nostra responsabilitat com a ciutadans.

Nosaltres a través dels polítics hem de fer funcionar la política per construir l’entorn que creguem més adequat. Es una postura molts còmoda donar tota la responsabilitat als polítics i no analitzar la situació que tenim al davant, pensar quin dels polític o ideals que tenim representarà millor la realitat personal de cadascú i en conseqüència actuar i votar. Votar es la millor manera d’assumir la nostra responsabilitat alhora de fer funcionar la nostra societat, no val dir “tots són iguals” o “a jo no m’interessa la política”.

Hem d’esser conseqüents i pensar quin es el valor real de la política en la nostre vida i en el món actual i no simplement queixar-se, excusar-se pobrament i finalment conformar-se. La ciutadania és la única que pot fer que les coses canviïn o simplement segueixin igual.

 

Comentaris

Ichigo

Re: Responsabilitat ciutadana

Ichigo | 09/03/2010, 11:32

Això és lògic. La responsabilitat ciutadana ens importa una bleda. I més si sóm espanyols i pertenents a l'UE.
Jo, en canvi, volia convertir el municipi de Pollença en un nou país, totalment democràtic i independent, sense comptar amb ningú, i manco amb l'UE i l'Eurozona.

Joan

Re: Responsabilitat ciutadana

Joan | 15/02/2009, 19:32

M'ha agradat molt l'article. Veig que na Tonina torna a centrar-se mes en la responsabilitat dels ciutadans i no se basa sols en la critica als governants ( parescut a l'article de l'aparcament). Em sembla bé, però la veritat es que som una mica pessimista en aquest sentit, crec que els ciutadans molts pic ens estimam més que decideixin per nosaltres ja que es més còmode que assumir responsabilitats. Valor molt l'esforç que des de EU se fa per defensar la democràcia participativa però crec que encara fa falta molta feina per conscienciar a la gent. Però també crec que es el camí adequat. Així que anim i enhorabona Tonina!

Gunni

Las Tonterías de Arenas.

Gunni | 15/02/2009, 19:09

Con "dirigentes" cómo Ana Mato,Rosa Estaràs y Javier Arenas,España nunca pintará nada!!.

El PP-UM és la Mort

Las Tonterías de Arenas.

El PP-UM és la Mort | 15/02/2009, 17:36

Cómo todos los del PP,Arenas sólo dice y hace tonterías.Con dirigentes cómo él ,España no tiene ningún futuro.

Notícia DM

Re: Responsabilitat ciutadana

Notícia DM | 15/02/2009, 13:07

Diògenes sugiere la protección de más de 40 lugares de interés ecológico

La coordinadora de regidores Diògenes ha presentado a la conselleria de Medio Ambiente del Govern una propuesta con más de cuarenta lugares de interés geológico e hidrogeológico para su inclusión en la futura Xarxa balear de patrimoni geològic. Dicha propuesta incluye torrentes, sistemas dunares, simas, cuevas y macizos de los municipios de Artà, Capdepera, Pollença, Sant Llorenç, Escorca y Sóller. Determinados lugares necesitan una urgente intervención para garantizar su conservación.

Garci

Re: Responsabilitat ciutadana

Garci | 15/02/2009, 11:03

Joan, tots els ciutadans crítics són polítics. Però la paraula ha degenerat tant que s'aplica només als professionals de la política, així que jo som coordinador i em costa dir que som polític, perquè no consider que som un polític com els altres: una persona que fa de la política el seu mitjà de vida.

I crec que a en Pepe li passa el mateix.

Garci

Re: Responsabilitat ciutadana

Garci | 15/02/2009, 11:01

Interessant l'article, Tonina. Encara que no estic d'acord en una de les afirmacions: votar no és la millor manera de participar i de canviar el món. La millor manera és deixar de queixar-se, deixar de delegar en els polítics professionals, fer de la política una cosa digna i de persones amb actitud crítica, i sobretot, posar-hi les mans.

Queixar-se de que els polítics (professionals) no fan res ben fet, i després no voler moure un dit, no està bé. Anar a votar no basta. La implicació de la ciutadania hauria de ser més gran que anar a votar un dia cada 4 anys. Ja que jo pens que una ciutadania crítica i activa és la única solució per posar les piles als representants, que ara tenen massa llibertat per fer els que els doni la gana sense contar amb ningú.

Joan M,

Re: Responsabilitat ciutadana

Joan M, | 15/02/2009, 08:42

Interessant el teu article Tonina. Una reflexió: quan un regidor o un secretari general d'un partit politic diuen reiterades vegades que no son politics com te quedes? Com podem demanar més implicació a la ciutadania

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb