URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Una trobada desagradable

Alternativa | 16 Febrer, 2009 07:00

L’altre dia passejava pels carrers de Pollença, absorbit en els meus pensaments. Distret, no reparava en res. I era inevitable. Ella era allà. Fresqueta. I jo no la veia. No se si era ella que s’amagava, que estava camuflada, o si es va moure en aquell precís instant perquè l’encontre fos inevitable. Ho miro de recordar i ho passo un cop i un altre a càmera lenta pel meu cap. I arribo a la conclusió que era inevitable, algun dia o altre havia de passar. Reconstrueixo l’escena mentalment: jo anava pel carrer, el dia era gris, una mica trist. Feia un fred suportable. Un dia d’aquests en que poca gent és al carrer. La veritat és que m’havia creuat a poques persones, i no en coneixia cap, només de vista, eren del poble. Jo anava pensant en les meves coses, mirant la part alta de les façanes de les cases. Mai ningú té la costum de mirar cap a d’alt quan passeja, tot es transforma, és com si fos un altre poble. Així, tranquil·lament anava caminant. I no la vaig veure. Tal vegada perquè no hi era i va ser ella la que s’hi va posar a l’últim moment. Va ser en l’instant de posar-hi el peu al damunt quan la vaig veure, però ja era tard, la sabata ja estava plena de merda. Quina mala sort, vaig pensar. I tot seguit vaig arrossegar el peu per tot el carrer per lliurar-me’n.

Com un detectiu d’Agatha Christie vaig posar-me a investigar que hi feia allà aquell excrement tant fresc. Però de seguida vaig adonar-me de que no era l’únic, a cada carrer n’hi havia uns quants. Com en un camp de mines, algú havia sembrat el poble d’excrements, possiblement de ca. Però prest em vaig adonar que això no era cosa d’aquell dia, passava sempre, encara que jo no hi havia reparat.

Vaig posar-me a investigar i vaig arribar a la descabellada conclusió de que els habitants de Pollença estaven en constant guerra civil. Que s’anaven deixant les merdes al davant de les cases dels seus enemics, i que la guerra silenciosa havia arribat a extrems insospitats.

La meva paranoia em duia a contar, enumerar i fer mapes on amb xinxetes anava marcant la ubicació dels excrements, encerclant les zones de més conflicte. Era una teoria en tota regla. Em sentia millor detectiu que Pepe Carvalho. Tot quadrava.

Però un dia en un bar, on prenia un cafè en llet tot llegint el diari, vaig sentir una conversa entre dos “tipos” vestits amb mono de feina, tenien tota la pinta de treballadors de la neteja viària. I els carros amb les graneres aparcats a fora m’ho van confirmar. El més alt li deia a l’altre: “estic cansat de que la gent no reculli les merdes dels cans, això no pot ser”. L’altre contestà: “tota la culpa és de la policia, que no posa multes”. Però el primer, més alt, va replicar: “la policia? I els polítics que no els diuen res, que?”. Vaig pagar i vaig marxar a casa corrent.

Com podia ser que m’hagués passat per alt? Jo, el millor detectiu improvisat, millor que el comissari Montalbano o el suec Wallander. Com no podia haver-me’n adonat? No era una guerra civil oculta. No era intencionat...

El cap em donava voltes. No podia ser tan senzill... la gent no recollia els excrements dels seus cans, no per emprenyar als altres veïns, cosa que també podia ser, sinó per deixadesa, per incivisme, i perquè una mica més de brutor al poble no es notava. Tot estava tan brut que una merda més no feia mal. Amés, si la policia no feia res i els polítics tampoc hi posaven remei... Que senzill i a l’hora que maquiavèlic. Brut per deixadesa.

Pocs dies després vaig llançar a les escombraries tots els meus plànols, els centenars de fotografies, milers d’anotacions... setmanes d’investigació que s’emportà el camió de les escombraries.

No tornaria a passejar pel poble mirant els terrats i les parts altes de les façanes, així com tampoc miraria de la mateixa manera indolent a les persones que treien a passejar els seus cans. Cada cop que em creuo amb algú penso de dir-li: “si el ca és teu, la merda també!”. Però tot seguit desisteixo. Perquè he de dir-ho jo si els responsables municipals no fan res?

Imatge del BloÁgora. Un lugar para  la ataraxia

 

 

 

Comentaris

joan Ramon

Visca el socialisme

joan Ramon | 16/02/2009, 21:03

Visca el socialisme,

per cert algún dia el PsoE tornarà a ser socialista ho ja no hi ha tornada endarrera?

PP-UM=Consorçis i fundaçions porquería.

Ibatur=Merda corrompuda

PP-UM=Consorçis i fundaçions porquería. | 16/02/2009, 13:34

Ajuntaments i Consell=Legió de miserables xarlatans estafadors què pul·lulen per Mallorca.

Garci

Re: Una trobada desagradable

Garci | 16/02/2009, 13:31

Comunistes? Socialisme? Però no era el mateix fa un temps? Socialisme de quin? del d'avui en dia, liberal? o del d'un temps, revolucionari i col·lectivista?

Sociata

Visca el Socialisme

Sociata | 16/02/2009, 13:28

els comunistes estau flipats...

Visca el socialisme

El PP-UM és la Mort

Hotelers=Enemics de l'Excel·lència i la Bellessa.

El PP-UM és la Mort | 16/02/2009, 13:17

¿Sería possible sa vida dins un úter d'asfalt,ciment i formigó??.¿Vos heu fixat quins entorns solen tenir es domicilis on esclatan sa violència i es assasinats?.

Gundisalvo

Misèria urbanistique dins els ajuntaments Orco.

Gundisalvo | 16/02/2009, 13:12

Autopistes i urbanitzacións són la no existència.

Gunni

Miseria urbanistique dins els ajuntaments Orco.

Gunni | 16/02/2009, 13:04

Asfalt,ciment i formigó són una màquina opresiva de control del pensament!!.

Gunni

Misèria urbanistique dins els ajuntaments Orco.

Gunni | 16/02/2009, 13:01

Tots es empresaris de sa destrucció i sa mort,han d'omplir de merda Mallorca i el món per poder vestir impecablement amb camies blanques,corbates i americanes i poder anar amb bons cotxes.

Ronnie

PP-UM=Molts de mals i desgràcies per venir.

Ronnie | 16/02/2009, 11:45

Sa tiranía ,opresió i corrupció de ses titelles des gran capital han destruït Mallorca i el món.Aquí només tenim hotelers i empresaris de merda i emblanquinadors de sa realitat com es president de la CAEB n'Oliver què ho és posat per tots aquells què volen encimentar i formigonar Ses Fontanelles.¡Salvem Mallorca!.

Gunni

Sa Merda i l'Unió Europea.

Gunni | 16/02/2009, 11:40

La Unió Europea sempre arriba desprès de sa destrucció i es genocidis.Són igual què ses titelles què tenim per aquí, uns comediants corruptes;empleats dels Cesars d'aquest món.

David

Misèria dins els ajuntaments Orco.

David | 16/02/2009, 10:56

Tota sa merda a Mallorca nèix dins els ajuntaments.Són fàbriques de merda.Màquines de produir merda.I es batles hi están per garantir es seu òptim funcionament.

Pepe

Re: Una trobada desagradable

Pepe | 16/02/2009, 10:04

Avui a les 12:00 entrevista a la ràdio municipal i a les 13:00 ple extraordinari; plecs de condicions de les obres del Fons d'Inversió Local

Garci

Re: Una trobada desagradable

Garci | 16/02/2009, 08:43

Perdonau, les fotografies segueixen sense anar bé.

Les podeu veure a:

h t t p://picasaweb.google.com/alternativaeuev/CalDeLesOrtiguesAndratx#5289745957956712402

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb