URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Problemes a educació (AJ081021)

Alternativa | 18 Febrer, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Seguim amb la nostra feina de donar informació als ciutadans, una informació que per lògica hauria de donar el propi Ajuntament. Avui publicam l'acta de la Junta de Govern del 21 d'octubre. Us recordam que podeu escoltar els plens de l'Ajuntament a ràdio Urxella, dividits per punts. També teniu encara temps de participar al IV concurs de fotografia Urxella, fins el 20 de març del 2009, temes impactes socials o mediambiental a Pollença.

A aquesta Junta de govern es va acordar atorgar les subvencions del curs 2007-2008 a les APIMAS (Associacions de pares i mares d’alumnes)  del municipi. Un total de 19.880 euros. La comparació és odiosa però real i per reflexionar, a la mateixa Junta es varen aprovar una sèrie de despeses relatives a les festes de la patrona entre altres 21.228 pels focs artificials.

Al darrer ple vàrem fer una sèrie de preguntes relacionades amb el col·legi Joan Mas, i ens varen respondre que es solucionarien els problemes denunciats com que el menjador de l'escola tapona les sortides d'emergències de les aules d'infantil, les goteres d’un aula d'infantil (que ja s'han arreglat) i el forjat del passadís interior que està molt deteriorat i cau a trossos. Respecte a aquest tema m’ha indignat que qualque membre l’AMPA d’aquest col·legi s’hagi enfadat per les nostres preguntes al ple. Fins a aquest punt ha arribat el desmantellament de la xarxa social i el control que volen exercir alguns partits sobre les associacions del municipi.

Si seguim parlant de problemes als centres educatius del municipi l'APIMA del Costa i Llobera ja parla de recollir firmes sobre tres problemes als que fa temps demana solució sense resposta: la ubicació de contenidors de fems al costat del col·legi, el lamentable estat del carrer lateral del centre ( que seria la sortida d'emergència) i la pèrdua del policia tutor (motivada per la rotació de policies que ha imposat el regidor de policia fa uns mesos).

Si parlam dels instituts l’Ajuntament no ha pagat els doblers dels convenis que te signat amb els mateixos. Al cas de l’institut del Port, l’Ajuntament fa temps que no paga l’electricitat del pavelló que es utilitzat pel club de bàsquet del Port, el que ha generat conflictes entre l’institut i el club quan el culpable és l’Ajuntament per no complir el seus convenis.

Curiosament a aquesta Junta, el regidor policia Juanjo Mir Polar va donar compte dels acords de col·laboració signats entre la Policia Local i els centres educatius de primària, secundària i concertats en el marc del programa Policia Tutor.  Aquesta és una més de les queixes dels centres educatius, actualment el policia tutor ha d'anar uns dies a Palma per coordinar la feina d'altres policies tutors de la illa, per això fa temps que estava formant a un company per substituir-lo aquest dies però la imposició del sistema de torns a l'igual que ha passat amb el policia fix de la Cala , s'ha carregat aquesta possible substitució

Al darrer ple ja varen tornar a demanar que es recuperi tan la figura del policia fix a la Cala com del policia tutor, que era un server modèlic. La resposta del regidor va ser que es cercaria una solució temporal pel tema del policia tutor, cosa que a dia d’avui encara no s’ha fet.

En definitiva hi ha molt de problemes pendents i en aquest moment el malestar als col·legis respecte a l'àrea d'educació va a més, algunes persones han arribat a demanar la dimissió de la regidora d'educació, per això seria convenient començar a donar solucions i convocar al Consell Municipal Escolar, el reglament del qual va ser aprovat al darrer ple.

Dibuix de Joan Machado al blog una guitarra en mi placard

A continuació algus acords de la Junta de Govern
  Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 A aquesta Junta es va tractar el punt de disciplina urbanística i es van incoar procediments sancionadors (4)  i propostes de demolició (7) a diferents expedients. A la relació de les despeses 123.874 euros destaquen despeses relacionades amb les festes, al darrer ple encara no han estat capaços de donarnos  desglossades les despeses de les festes a 2008.

PIROTECNIA JORDA HIJOS, S.L.

21.228,00

MALLORCA SO, S.A.

2.679,60

MALLORCA SO, S.A.

7.424,00

MALLORCA SO, S.A.

3.601,80

MALLORCA SO, S.A.

18.125,00

CANAVES SIMO, GUILLERMO - GRUAS POLLEN?A

8.734,25

GAS OIL SAMBI SL

2.472,00

GAS OIL SAMBI SL

3.912,00

A aquesta Junta es va concedir una ajuda de 600 euros a la comissió de confraries de Setmana Santa de Pollença.

Es va acordar signar un conveni amb l’Associació Paraula-Centre de Serveis Lingüístics de les Illes Balears per a la realització dels cursos de català 2008-09.

Les subvencions del curs 2007-2008 a les APIMAS (Associacions de pares i mares d’alumnes)  del municipi. (La subvenció es calcula a raó de 10 € per alumne matriculat més un fix de 400 € per APA).

AMPA C.P. Joan Mas .......................... 4.910,00 €

AMPA  C.P. Miquel Capllonch .............2.930,00 €

AMPA del C.P. Port de Pollença ......... 2.520,00 €

APIMA del C.C. Monti-Sion ..................2.560,00 €

APIMA de l’I.E.S. Guillem Cifre de Colonya .....................2.340,00 €

APIMA de l’I.E.S. Port de Pollença....................................1.960,00 €

  Es va adjudicar definitivament el contracte de serveis  de treball preventiu socio- educatiu amb infants i joves en situació de risc o exclusió social al Port de Pollença a l’entitat Ateneu Alcari, per un import de 52.000 € anuals sense IVA,

Es va desestimar el recurs de reposició interposat per l'anterior tècnica de consultoria i assistència tècnica per a la dinamització del Museu de Pollença

Vist l’informe jurídic emès a l’efecte per la TAG municipal en el qual, en la seva part bastant, s’informa que: 1r) La coordinació i comissariat de les exposicions durant els anys que va tenir contracte amb l’Ajuntament, dinamització del Museu, formava part de la seva tasca com a tècnica del mateix, i així es justifica ja que no hi ha cap nomenament al marge i formava part de les tasques ordinàries, ( no hi ha factura separada); 2n) Els mèrits presentats per les dues licitadores es varen valorar amb el mateix criteri sempre d’acord amb la documentació aportada i de conformitat amb el plec de clàusules que es va aprovar, i que cap de les licitadores ni terceres persones va impugnar i 3r) Es reitera el contingut de l‘informe de valoració que va servir de base a la Mesa de Contractació per elevar la proposta d’adjudicació a favor de l'actual tècnica.

De conformitat amb el principi de validesa dels actes administratius reconegut a la Llei 30/92 de Procediment Administratiu Comú, i atès que s’han seguit totes les formalitats previstes a la Llei de Procediment i a la Llei de Contractes de l’Administració Pública vigent en el moment de l’aprovació del Plec.

Atès que no hi ha hagut indefensió ni s’ha vulnerat cap dret fonamental de la recurrent i que s’ha aplicat la normativa vigent en tot moment, aplicant el principi d’igualtat en la valoració dels mèrits al·legats, així com considerant la sentència núm.: 14/06 del Jutjat de lo Contenciós-Administratiu núm. 2 de Palma de Mallorca de data 16.01.06 pel que afecta a la suspensió en relació a la resolució desestimatòria del recurs de reposició. 

Comentaris

Guillem Caldentey Crego

"Troll"

Guillem Caldentey Crego | 21/02/2009, 09:04

Juas juas Miquel S., m'ho has llevat de la llengua!
He cercat a la WP, l'article en castellà és més extens però per al cas que ens ocupa (el tal Pere Joan) al breu article de l'edició catalana s'esmenta un ús del mot aplicat a personatges com aquest (h t t p: //ca.wikipedia.org/wiki/Troll):
"Una nova accepció que ha sorgit és la relacionada amb Internet, on un troll és algú que es dedica a entrar en fòrums, pàgines wikis o grups de discussió per començar polèmiques absurdes i encendre els ànims." "Èssers plens de pèl i que s'estimen la foscor", la ignorància i l'abús i la violència (argumentativa) que es fonamenta en la foscor de l'anonimat.
Ara bé, aquest nou troll no li arriba a la sola de les sabates d'aquell que venia de pel Llevant fa només uns mesos!
Salutacions pollencins, el vostre blog és impressionant, reflexe d'una tasca ingent i fins i tot de vegades d'allò més divertit i animat!
Guillem

Esteba

JAUME PLOMER

Esteba | 20/02/2009, 20:11

Jaume, ja has tornat a pixar fora de test. Tots sabem que vares presentar la teva dimissió i vares tornar enrere. Els teus companys té varen convença perquè no volien que entràs Toni Cifre de regidor (ho pregona el mateix Toni Cifre, que vols que t'hi faci?). La pregunta és, què té varen prometre perquè té quedassis de regidor? Per què no mos ho contes a tots i així ho sabrem?
Mentrestant ocupat de la Cala Sant Vicenç que la tens totalment abandona, ocupat de les teves tasques com a regidor de medi ambient, i ocupat de guanyar-te el bon sou que guanyes que tel pagam tots, entre ells els que tu critiques tant. Posa remei d’una vegada a les teves carències com a regidor i voras com ningú més et critica.
P.D. Pasa el temps, però un té memora Cabeza.
Saludos
Esteve

Toni

Ps....E

Toni | 20/02/2009, 19:27

La tasca del PsoE a aquest Govern no pot ser més triste.

Actuant com a comparsa de UM i a més amb uns regidors amb paga, que no justifiquen el seu sou.

Miquel Sánchez

Re: Problemes a educació (AJ081021)

Miquel Sánchez | 20/02/2009, 18:07

pipipi

Alarm, alarm, alarm,

pipipi

alarm, alarm, alarm

We get a troll, we get a troll

alarm, alarm, alarm

pipipipipipi

manolo

PROBLEMES A EDUCACIO

manolo | 20/02/2009, 17:50

PERE JOAN
No siguis autoritari i deixa que la famili i el gos votin lo que vulguin

Pere Joan

A PEPE

Pere Joan | 20/02/2009, 17:26

Ets un geni pepe, un geni i tot el teu equip mereix un 10.
Clar com que us agrada tocar el co....ons ho feis a qui sigui i com sigui.
M'encanta el vostre bloc, on rep moltes visites diàries i molts de comentaris, generats per qui?
Pels mateixos.

Us votaré jo i tota la meva familia, i el meu gos, també-

Pepe

Temporalment?

Pepe | 20/02/2009, 15:45

TEMPORALMENT SENSE ACTIVITAT

psoepollenca | 16 Gener, 2009 08:49

Bon dia a totes i a tots.

En primer lloc, molts d'anys per Sant Antoni.

En segon lloc, disculpar-nos davant al tancament del nostre bloc degut al reestructurament de l'espai.

Gràcies

Pepe

Visca

Pepe | 20/02/2009, 15:24

Suficientment llestos per no renunciar a les nostres idees i no governar segons amb qui.

Els millors al manco donant informació i obrint una finestra d'informació i debat com aquest blog.

Pere Joan

A pepe

Pere Joan | 20/02/2009, 12:07

Vosaltres sou molt llestos, sou els millors...

Visca EU-Alternativa,,,

jijijijijijijiji

Pepe

Re: Problemes a educació (AJ081021)

Pepe | 20/02/2009, 10:54

Avui al diari Balears Jaume Plomer el portaveu de la junta gestora del PSOE a Pollença lamenta les nostres crítiques i assegura que es fa feina per resoldre els problemes. O sigui repeteix el que ja va dir la regidora.

Nosaltes ens hem limitat a recordar queixes i problemes que es van acumulant sense que arriben solucions, i alguns d'aquests problemes fa més d'una any que s'arroseguen. El que demanam és que es convoqui tot d'una que sigui possible el Consell Municipal Escolar, per donar explicacions i fer feina de veritat ja que fins ara hi ha hagut bones paraules i poques solucions.
El senyor Jaume Plomer i els seus companys haurien de reflexionar que si es multipliquen les queixes al sector educatiu del municipi, hi ha hagut reunions en les que s'ha demanat la dimissió de la regidora, i l'APIMA del Costa i Llobera vol recollir firmes per demanar solució és que la percepció general és que o bé no es fa feina o aquesta no es fa bé. Tal vegada haurien de començar abans de fer contestacions a nosaltres per informar als diferents sectors educatius quina feina s'està fent i quan es resoldran els problemes.

Gunni

PP-UM=Fraude y engaño por doquier.Pronto saqueo,rápido botín.

Gunni | 18/02/2009, 17:54

PP-UM=Legió Satànica destructora de la Bondat,l'Excel·lència i la Bellessa!!.

Gunni

PP-UM=Lladres i mentiders S.A.

Gunni | 18/02/2009, 17:01

PP-UM=Destrucció de la Bondat,l'Excel·lència i la Bellessa!!.

Pepe

Re: Problemes a educació (AJ081021)

Pepe | 18/02/2009, 16:59

Sempre he dit que no te la mateixa responsabilitat un regidor a temps parcial que un amb dedicació exclusiva. Quaranta hores a la setmana s'haurien de visualitzar en més resultats.

Toni

Equip de Gover= Estafa¡¡¡¡

Toni | 18/02/2009, 16:15

A Pollença pagam dedicacions exclussives de alguns regidors, que desprès a la realitat no són ni mitges dedicacions.

A l'empresa privada aquewsts regidors faria estona que serien despedits.

VERGONYA!!!!!!!!!

Gunni

Hotelers=Destrucció de l'Excel·lència i la Bellessa.

Gunni | 18/02/2009, 15:41

PP-UM=Corral de gallinas.

Gunni

Hotelers=Enemics de l'Excel·lència i la Bellessa.

Gunni | 18/02/2009, 15:16

PP-UM=Estacazos brutales diarios sobre los ciudadanos.

Gunni

Hotelers=Destrucció de l'Excel·lència i la Bellessa.

Gunni | 18/02/2009, 15:11

PP-UM=Un plat plè de merda.

Gunni

Hotelers=Destrucció de l'Excel·lència i la Bellessa.

Gunni | 18/02/2009, 15:07

Sa polítique des PP-UM a Mallorca té com a objectiu omplir ses butxaques de totes ses màfies i corruptes del món.

Garci

INFORMACIONS

Garci | 18/02/2009, 15:06

Benvolguts, benvolgudes
En el programa De Nit, Neus Albis va entrevistar al nou coordinador d'Esquerra Unida a les Illes, David Abril.

Amb ell, parlaren de la nova etapa que s'obri dins aquesta formació i de tots els projectes que vol posar en marxa al capdavant del partit. David Abril va ser elegit amb el 82,9 per cent dels vots durant la VII Assemblea interinsular d'EU
A continuació ENTREVISTA A DAVID ABRIL AL PROGRAMA DE TV MALLORCA 'DE NIT' AMB NEUS ALBIS
Consulteu aquesta i altres notícies a la web h ttp://www.eu-balears.org

Garci

Re: Problemes a educació (AJ081021)

Garci | 18/02/2009, 15:00

Socialista, quant temps fa que va accedir al càrrec? no era el 2007? que ha fet al 2008? que ha fet amb els diners que tenia per aquest any? L'excusa dels diners no és vàlida.

Demagògia no és recollir les queixes de tots els centres. Demagògia és excusar-se en que "no tenim diners".

UM vol controlar totes les associacions, això ho sabem tots. I el PSOE ha fet lo seu amb la tercera edat del Moll. quina diferència hi ha?

Quan governem, almenys ens podràs dir el que fem malament i t'escoltarem. I tampoc ho podrem fer més malament, és gairebé impossible.

Gunni

PP-UM=Gran expolio S.A.

Gunni | 18/02/2009, 15:00

PP-UM=Desprès de cada mentida;1000 noves mentides.

Gunni

Hotelers=Destrucció de l'Excel·lència i la Bellessa.

Gunni | 18/02/2009, 14:02

Fàstic,rebutj i despreci als opressors i criminals des PP-UM.

Resistents al poder imperial.

Hotelers=Destrucció de l'Excel·lència i la Bellessa.

Resistents al poder imperial. | 18/02/2009, 13:56

Amb el PP-UM tot esdevindrà contaminat i destruït.

Gunni

Hotelers=Destrucció de l'Excel·lència i la Bellessa.

Gunni | 18/02/2009, 13:44

Misèria Total dins l'ajuntament Orco de Campos.PP-UM=Molts de mals i desgràcies per venir.

Pepe

Re: Problemes a educació (AJ081021)

Pepe | 18/02/2009, 13:11

Socialista.

Respecte a l'estat de comptes:
Qui va demanar una auditoria? Nosaltres. Qui va votar en contra? El PSOE.

Perquè no parlau del que s'ha fet? Ja que el PSOE local ha tancat el seu blog, tens aquest blog a la teva disposició per parlar del que s'ha fet,o a un comentari o a un article.

UM-UNPI vol controlar i l'ha aconseguit en gran part totes les associacions del municipi i el que hem comentat d'un membre l'AMPA que s'ha enfadat per les nostres preguntes al ple, és per que aquesta persona és propera a UM.

Gràcies per parlar de quan governem al munciipi al 2011. No serà meravellòs però si millor. Al ritme que porta l'actual equip de govern ens trobarem una situació molt complicada, això sí farem més feina, millor i més imaginativa i participativa que l'actual equip de govern.

Socialista

Educació??

Socialista | 18/02/2009, 12:15

Perque no feis una referència a l'estat de comptes en que es trobà la regidora quan accedí al càrrec?
Perquè no parlau del que s'ha fet? Perquè feis demagògia al que hi ha a l'educació del nostre municipi, als interesos de les escoles i instituts, a la realitat socioeducativa del municipi, al control que vol tenir UM dins els diferents col·lectius de pares i mares?

Va, banyau-vos...

Segurament quan governeu vosaltres tot serà meravellòs.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb