URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Boccor 2

Alternativa | 21 Febrer, 2009 07:00

Ahir rebutjavam els fets de malbaratament del jaciment arqueològic de Boccor però avui voliam parlar del que ja va dir  a la premsa el secretari d'ARCA Joan Pasqual i és que n'hi ha una responsabilitat per part de l'Ajuntament que no ha estat capaç de conservar el jaciment.

I no és que per part d'Alternativa EU-EV no hàgim recordat l'abandonament d'aquest jaciment:

A juny  del 2006  a l'article Boquer. La campanya 2006 ja varen denunciar els problemes  de la campanya d'aquell estiu, a pesar de que Joan Cerdà Rull era Conseller d’Identitat Cultural i Patrimoni-

A l'agost del 2006 Bòquer. a l'article 17 persones sense vergonya tornavam a denunciar com era més fàcil fer-se fotografies al jaciment que posar duros per fer l'excavació.  Al mateix mes   varem denunciar  2006 que hi havia jaciments com el de Can Daniel totalment abandonat i en procés de desaparició.

A l'octubre del 2006 a l'article Per que no es fan la fotografia ara recordavam al Conseller d'Identitat i Patrimoni, Joan Cerdà que encara no havien començat les excavacions al jaciment de Bòquer, inagurades en teoría el 28 de maig.

A novembre del 2006 a l'article No tenen vergonya seguiam denunciant que es tornaven a fer fotografies anunciant les excavacions s'havien perdut cinc mesos, els becaris ja no varen poder participar i no es va fer  l'exposició prevista al museu.

Una vegada dins l'Ajuntament, al ple de març del 2007, varem presentar una moció (que es va aprovar  amb l'abstenció de ll'equip de govern  i el vot a favor del grup  PP-UMP) que proposava de redacció d'un projecte bàsic per a la creació d'un recorregut arqueològic  La idea era molt clara, a Pollença tenim un patrimoni arqueològic desaprofitat i abandonat, 108 jaciments,  i pensavam i pensam que s'hauria  de seguir el model de Menorca i aprofitar aquesta riquesa cultural. Al debat de la nostra moció Biel Cerdà (actual director de patrimoni) i Joan Cerdà  (anterior director de patrimoni) argumentaven que com  la major part del patrimoni  arqueològic es troba a propietats privades no es podia fer el projecte, cosa que evidentment no és certa.

El que diu la llei és que les administracions públiques competents col·laboraran amb els propietaris i titulars de drets sobre béns culturals per a la conservació, la recuperació i la difusió d'aquests, mitjançant la prestació de l'assessorament tècnic i jurídic necessari i, si s'escau, de la concessió d'ajudes de tipus econòmic financer.  A aquell ple de març ja varen recordar a  l'Ajuntament que és la seva responsabilitat  la conservació i el manteniment dels béns del patrimoni històric de titularitat municipal i que s'haurien d' adoptar  mesures de protecció. Al debat (penjat a internet) va restar molt clar que no havia cap interés ni voluntat  per part de l'equip de govern de fer res a aquest tema, i això a pesar de que tan Joan com Biel, havien ocupat o ocupen  el càrrec de director insular de patrimoni i que  la moció era simplement  començar a fer feina.

El que cal ara és fer feina a la moció aprovada, fa quasi un any, i donar un impuls econòmic i material per tal de que el jaciment pugui ser excavat amb més profunditat, descobrir més del passat, i estar vigilants a que fets com aquest no tornin a passar. Desgraciadament els atemptats al patrimoni es succeeixen sovint. I la única manera d'evitar-ho es tenir-ho excavat.

Materials del pecio de la Cala Sant Vicenç a Arqueobalear.

 

 

Comentaris

Pepe

Interesant sentència

Pepe | 21/02/2009, 12:11

Al mundo he llegit una notícia prou interessant:

Un juez embarga el sueldo a un alcalde del PP hasta que derribe una vivienda ilegal.

El alcalde 'popular' del municipio ibicenco de Sant Antoni, José Sala, verá a partir de ahora cómo su nómina se reduce en 1.000 euros al mes por decisión judicial. El titular del juzgado de lo contencioso administrativo número 1 de Palma ha decicido embargar esta cantidad del sueldo del primer edil -perteneciente al Partido Popular- desde el 1 de marzo de este año y hasta el 1 de Julio. A partir de entonces, la cantidad varía, pasando a ser de 600 euros semanales.

El juez fundamenta su decisión en el hecho de que todavía no se ha derribado un inmueble de la localidad conocido como Can Cretu, propiedad del músico Michel Cretu. La condena permanecerá vigente hasta que se derribe el inmueble...

Pepe

Re: Boccor 2

Pepe | 21/02/2009, 12:06

Avui podeu llegir a la premsa (DdM, UH i DdB) la nsotra denúncia de com el batle va decidir fer l'exhibició de caça de cabres a pesar de no tenir l'autorització de la Conselleria d'Agicultura.
El nostre article sobre el tema sortirà dilluns.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb