URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Incomplint la llei de Protecció Animal

Alternativa | 23 Febrer, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Aquesta setmana passada la Conselleria d'Agricultura és va confirmar que el batle va incomplir la llei de 1/92 de Protecció Animal que viuen al entorn humà, a la passada Fira de Pollença on es va realitzar una mostra de caça de cabra amb llaç i una exhibició de voladors dels caçadors a pesar de que la Conselleria  havia denegat l'autorització per realitzar aquests actes.

Ens sembla totalment inconcebible que un batle incompleixi la llei a pesar de totes les nostres advertències i de la denegació de l'autorització per part de la Conselleria (clar com ell no pagaria la possible sanció).  Tampoc ens resulta lògic que la Conselleria no hagi obert el corresponent expedient d'infracció sancionador i que ens hagi enviat aquesta notificació quan ha passat el termini de dos mesos, al qual es pot obrir l'expedient.

En declaracions al Diario de Mallorca el batle va dir que  la denegació del permís per part d'Agricultura va arribar dos dies després de celebrar-se l'acte (això seria el dimarts 11) però a l'escrit que ens ha enviat la Conselleria d'Agricultura  (el podue llegir pdf) diu clarament que la resolució es va transmetre el mateix divendres dia 7 de novembre via fax ( evidentment en horari de feina), o sigui dos dies abans de que s'arribés a fer l'espectacle. Per tant ens sembla que una vegada més el nostra batle menteix.

També hem d'afegir que quan el batle va demanar a la Conselleria de Medi Ambient autorització per fer la demostració de caça de cabra no va especificar que aquesta demostració es feia al nucli urbà i no a cap vedat de caça, i la Conselleria de Medi Ambient va donar autorització sense informarse d'aquest fet, i el que és pitjor sense especificar autorització que aquesta era una condició imprescindible (especificaven altres condicions com l anecessitat de llicències dels caçadors, identificació dels cans, origen legals de les cabres...)  Curiosament l'escrit de la Conselleria de Medi Ambient també va fer entrada el 7 de novembre a l'Ajuntament, però aquest si que el va llegir el batle.

Esperam que els dies 7 i 8 de març a la diada de la Caça  no es faci aquest tipus d'exhibicions" a l'aparcament de Can Conill ja que en aquest moment el nostre batle ja no pot excusar que desconeixia l'incompliment de la llei

El batle no es pot amagar darrera autoritzacions de la Conselleria de Medi Ambient ja que si les demostracions es fan a  terrenys que normalment són utilitzats com aparcament de cotxes no és pot considerar com terrenys cinegètics. Els terrenys de Ca'n Conill han estat modificats artificialment per imitar una zona de caça perquè evidentment no ho és i no es pot regir per la Llei de Caça, si no per la Llei de Protecció Animal i per tant no és la Conselleria de Medi Ambient la responsable, sino la d'Agricultura que ha de fer complir  l'article 4, paràgraf "a" de la Llei que prohibeix l'ús d'animals en festes o espectacles, en el que els animals pugin ser objecte de mort, maltractament, danys, sofriments, tractaments antinaturals o es pugui ferir la sensibilitat de l'espectador.

Ara el que ens preocupa és que els dies 7 i 8 de març s'ha previst celebrar una diada del caçador a Pollença,encara no s'ha publicat el programa d'aquesta diada, que sembla que duen molt de tapadillo de moment només hem pogut veure el cartell. A la premsa s'ha parlat d'exhibicions" a l'aparcament de Can Conill, on encara  no s'han retirat les pedres que es van utilitzar a la Fira , el que ens fa sospitar que es repetirà aquest acte. Esperam que no es torni a incomplir la llei, ja que en cas de que es faci demanarem l'obertura del corresponent expedient d'infracció sancionador  i en aquest cas consideram que hauria de ser el batle  qui pagués la seva irresponsabilitat.


Veure articles anteriors sobre el tema

La Fira és una fira d'artesania no una diada de caça.

El joc de la democràcia.

Caçar cabres amb llaç és una cosa i fer aquestes exhibicions a un munt de pedres a un aparcament és un altra.

Fotografia de l'anterior diada de caça feta a Campos
 

Comentaris

Miquel Sánchez

Re: Incomplint la llei de Protecció Animal

Miquel Sánchez | 26/02/2009, 15:41

Pepe, Anirà en Bermejo ???

Camins

Camins

Camins | 26/02/2009, 13:29

Desprès aniran a obris el camí i carretera vella de Pollença a Lluc?

Pepe

Re: Incomplint la llei de Protecció Animal

Pepe | 26/02/2009, 12:09

Demà divendres dia 27 de febrer de 2009, a les 10'30h, al Refugi del Pont Romà, tindrà lloc la Presentació de la IX Diada del Caçador.
Hi assistirà la Consellera de Medi Ambient del Consell de Mallorca, la Sra. Catalina Julve Caldentey.

joan

caça

joan | 23/02/2009, 20:27

A mi m'agrada el cabrit, el que no m'agrada ès que l'ajuntament subvencioni aquest tipus d'espectacle i desprès diguin que no hi ha doblers per segons que.

Garci

Re: Incomplint la llei de Protecció Animal

Garci | 23/02/2009, 19:24

Si m'agrada el cabrit. I no m'importa molt que la gent vagi a caçar, tampoc m'importa massa que la gent vagi a caçar amb llaç a la muntanya. El que si m'importa és fer del sofriment animal un espectacle.

Demagògia a part, una cosa és menjar i l'altre maltractar i fer sofrir a un animal per pura diversió, ja sigui disfressada de cultura o no.

Pere Joan

A garci

Pere Joan | 23/02/2009, 19:14

Què t'agrada el cabrit rostit? segur que si, eh?

Maltracta, i després vos menjau tot lo que vos posen davant.

ai,,,,

Gunni

PP-UM=Fraude y engaño por doquier.Pronto saqueo,rápido botín.

Gunni | 23/02/2009, 19:01

Totes ses carreteres què "s'arreglen" a Mallorca per fer negoçis, ferèixen sa sensibilitat dels conductors i espectadors.Aturem la destrucció del PP-UM.

Miquel Sánchez

Re: Incomplint la llei de Protecció Animal

Miquel Sánchez | 23/02/2009, 18:29

Si voleu veure persecussions entre animals us recoman "Pixie & Dixie" (ezoz marditos roedores) i Tom & Jerry per posar un expemple

Miquel Sánchez

Re: Incomplint la llei de Protecció Animal

Miquel Sánchez | 23/02/2009, 18:27

Per cert dia 8 de març a més de la diada del caçador és una dia molt més important que tot això i és que també és el "dia de la dona treballadora".

Esperem que els progressistes estiguin devora les dones i no devora els caçadors aquest dia.

Miquel Sánchez

Re: Incomplint la llei de Protecció Animal

Miquel Sánchez | 23/02/2009, 18:25

Indignat, si tu trobes que fer-los passar aquell moments de por a aquelles cabres és un acte de cultura. "Apaga y vamonos".

Un temps era un acte de necessitat per poder menjar, ara un capritxo d'avorrits

Miquel Sánchez

Re: Incomplint la llei de Protecció Animal

Miquel Sánchez | 23/02/2009, 18:21

Una vegada més ens topem amb aquest dit castellà del "palmo más o palmo menos".

Hi ha una llei que s'ha de complir agradi o no, nosaltres hem de passar pel tub de les corregudes de braus, tirades i mostrem la nostra disconformitat amb actes culturals, musicals, etc.

Una de les raons que ens varen posar per autoritzar en correbou d'Alaró va ser que no mataven l'animal com a una correguda de braus, es com si jo anàs a 150 pe hora amb un FERRARI em turés la "poli" i li digués "es que aquest cotxe és segur i no passa res".

Pegant a un altre costat no està tan clar que la llei dels circs es pugui passar pel "forro" la llei de protecció animal.

Garci

Re: Incomplint la llei de Protecció Animal

Garci | 23/02/2009, 18:04

Crec que hi ha millors maneres de mostrar actes culturals que el maltractament de cabres a un aparcament.

I no per molt antic que sigui un acte, s'ha de seguir mantenint. Els toros son molt antics, i per mi els poden eliminar, i aquest només és un exemple.

Indignat

ncomplint la llei de Protecció Animal

Indignat | 23/02/2009, 17:45

A mi més ben igual el tema de la caçaria. Però el que trob és que aquest acte el que vol aconseguir és demostrar un art de caça, que antigament es feia i es segueix fent a la nostra cultura. Això és una riquesa cultural molt gran, a totes les possessions de les balears s´ha practicat i no ha passat mai res. Això és una posta en escena d´una caça cada vegada menys practicada, ja que ara es fa amb escopeta, i un dia com la fira una demostració cultural com aquesta trob que no està gens malament.
Si no hi havia permís, això vol dir que moltes de vegades la burocràcia va molt lenta i els fets van passant

El PP-UM és la Mort

Carreteras,destrucción y comisiones.

El PP-UM és la Mort | 23/02/2009, 17:18

Es urgente que se vaya Pascual y Munar.No hay ninguna otra urgencia.

Gunni

El PP-UM és la Mort.

Gunni | 23/02/2009, 17:14

Pascual nos está engañando con palabrería para cometer nuevas expropiaciones injustas.

Gunni

Carreteras,destrucción y comisiones.

Gunni | 23/02/2009, 17:11

Yo le pediría a la Ministra de Fomento que no destine ni un euro a la destrucción de Mallorca con la excusa del trabajo y las carreteras.

Torquemada

Lladres del Consell.

Torquemada | 23/02/2009, 17:05

A seguir destruyendo paisaje y a seguir despilfarrando. Pero alguien ha visto los tramos previstos a los que llaman obsoletos, no son obsoletos, son carreteras antiguas que son lo que son, para que la gente pasee a velocidad correcta y no haciendo carreras. ¿Podrian ustedes, por favor, un dia de estos circular por la carretera Llucmajor-Porreres?, no se trata de una carretera "obsoleta", se trata de una carretera preciosa como pocas quedan en Mallorca, donde conduciendo de una manera normal puedes disfrutar de una carretera y paisajes como los de antaño. Pero claro, al final todo se reduce a dar trabajo, pero no a todos, sinó a unos pocos, y sinó a tiempo, ya se fijaran ustedes cuando se inicien obras quienes son los proveedores de este tipo de obras, quien realiza el transporte de Aridos, ...... Al final lo de siempre, pilladineros. A ver si un dia de estos nuestros políticos deciden irse a su casa por obsoletos.

Gunni

Mentes obsoletas en el "Consell de Mallorca".

Gunni | 23/02/2009, 17:00

La mentira de las carreteras obsoletas y la verdad de las mentes obsoletas del "Consell".

Gunni

Pascual i ses carreteres què l'enrriquiran.

Gunni | 23/02/2009, 16:54

Pascual és un mafiós impresentable de sa legió satànica què han destruït Mallorca.Ses carreteras estàn bé i no necessiten "arreglar".Què vagi a esbucar Lluc-Alcari.També a n'aquests "arreglos" encoberts s'hauria d'oposar el GOB i partits d'esquerra.D'una manera o altre estàn espenyant Mallorca.Moguent terra de primera calitat;llavors l'acumulen en finques què compren es matèix día què començen ses obres per vendre desprès a camps de golf...etc.Unió de pagesos,Gob,Arca,societat civil...etc.Tothom hauría d'aturar als lladres destructors.

Garci

Re: Incomplint la llei de Protecció Animal

Garci | 23/02/2009, 15:55

Home Toni, si el varen enviar a les 17.00... si no va passar per devora la màquina de fax, es probable que no el tingués fins dilluns...

Toni

aquest SISI

Toni | 23/02/2009, 15:53

I ens podem creuré que no tenia coneixement del fax?

Pepe

La Conselleria culpable.

Pepe | 23/02/2009, 14:52

Avui el batle m'ha ensenyat el fax que va enviar la Conselleria i va arribar el divendres d'hora baixa (passades les 17:00) o sigui que hem de dir que en aquest cas va ser la Conselleria la que va actuar incorrectament, facilitat l'incompliment de la llei.
És clar que les institucions tenen un problema i és que no volem fer complir aquesta llei.

Francisco de Asis

Ja esta be!!

Francisco de Asis | 23/02/2009, 11:01

Y digo yo, porque en lugar de cazar cabras que lo unico que hacen es embellecer el paraje agreste y natural de la Serra de Tramuntana , no se organizan unas Jornadas Ginegeticas de CAZA AL POLITICO que lo unico que hacen (salvo alguna honrada excepción) es ensuciar y salpicar de mierda todo aquello que tocan

Garci

Re: Incomplint la llei de Protecció Animal

Garci | 23/02/2009, 09:20

I que se pot fer quan un batlle amaga un fax per fer coses il·legals?

Jo m'he quedat del tot estorat. Quina vergonya. Pollença amiga dels animals per unanimitat i al final s'amaguen papers per poder maltractar cabres.

Miquel Sánchez

Re: Incomplint la llei de Protecció Animal

Miquel Sánchez | 23/02/2009, 08:53

Malgrar no sigui de Pollença també dir que el Consell Consultiu ens ha donat la raó amb el tema del "correbou d'Alaro" no es pot fer, i els permisos donats per la Conselleria d'Interior no varen ser correctes.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb