URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Construcció versus Turisme (ple de febrer)

Alternativa | 24 Febrer, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Aquest dijous 26  a les 20:00 ple ordionari. Con sempre esperam els vostres suggeriments, precs i preguntes. De moment un petit resum, ja parlarem més detalladament de cada punt i de les nostres dues mocions.

El títol de l'article fa referència al punt 14, un punt presentat per sorpresa.

1.- PART RESOLUTIVA.

1.- Aprovació, si procedeix, de l'acta de la sessió ordinària celebrada dia 29 de gener de 2009.

2.- Aprovació, si procedeix, de l'acta de la sessió extraordinària i urgent celebrada dia 16 de febrer de 2009.

3. - Reconeixement extrajudicial de l'Ajuntament. Segueix el desgavell econòmic i els regidors de l'equip de govern segueixen gastant doblers superiors al que tenien pressupostat. En aquest cas més d'un milió d'euros (1,130.522,62 euros).  Mentre el pressupost del 2009 a pesar d'haver contractat una empresa per ajudar segueix sense arribar al ple ( ja són quatre mesos de retard).

4.- Reconeixement extrajudicial de 1 'organisme autonom Residencia Social de Santo Domingo.Segon reconeixement d'extrajudicial a la Residència on cal fer un replantejament. 

5.- Aprovació provisional Ordenança reguladora deis preus públics per a la prestació de serveis i realització d'activitats de l'Escola Municipal de Música de Pollença.

6. - Aprovació provisional Ordenança reguladora de la taxa per prestació de serveis a les platges.

Es regularitzen aquestes taxes, l'ordenança fa tems que s'hauria d'haver fet.

7.- Moció presentada pel grup PP-UMP de transferència als Ajuntaments de les competències de joventut, cultura i esports. Sobre tot al cas d'esport molt de despeses pels ajuntaments i poques ajudes.

8. - Proposta d 'adhesió a la Xarxa Balear de Pobles pel clima. De moment la xarxa té molt poc doblers per passar de la informació a l'acció.

9.- Moció presentada pel grup de PP-UMP d'obertura de nou parc de la Gola.El que demanen està en vies de solució; recepcionar parcialment les obres executades i  condicionar i mantenir elpoarc en condicions.

10.- Moció presentada pel grup Alternativa esquerra Unida-Els Verds d'adhesió de l'Ajuntament de Pollença a l'Agencia per a la Protecció de la legalitat urbanística i territorial de Mallorca.

Pensam que ara tenim l'oportunitat d'iniciar un nou temps a la disciplina urbanística del municipi amb l'ajuda del Consell.

11. - Moció presentada pel grup Alternativa Esquerra Unida-Els Verds de refugi al vedat de caca major de la cabra salvatge mallorquina a Formentor.

L'Ajuntament ha de rebutjar aquest vedat i fer el possible pel que no es faci.

12. - Aprovació de l 'Avanç de la revisió del PGOU de Pollença i adaptació al Pla Territorial de Mallorca.

Tots els grups hem mantingut un bon grapat de reunions i les línies generals de l'Adaptació són positives.

13.- Ratificaciá de l'acta de recepció de la UNAC-13. Es tracta dels habitatges que han fet al costat de la rotonda del gall.

14. - Aprovació inicial de la modificació puntual de l'article 60 de l'ordenança de Policia i Bon Govern de l'Ajuntament de Pollença. Aquesta modificació es va presentar ahir per sorpresa a les comissions informativa, es tracta d'un tema complicat i la veritat que aquesta  urgència no és bona.Per salvar la construcció es pot enfonsar el turisme.

L'article 60 diu:

A tot el sòl urbà dels nuclis de la cala Sant Vicenç i del Port de Pollença
i a les urbanitzacions de la Font i el Vilà, durant el període comprès entre el 1er.
de maig i el 31 d'octubre, queden prohibits els següent treballs de construcció:
a) Obres a la via pública o a terrenys d'us públic general com parcs, jardins,
places, etc.
b) Obres de moviment de terra o excavacions superiors a 25 metres cúbics
i enderrocament d'edificacions.
c) Obres de construcció utilitzant qualsevol artefacte que no respecti els
nivells acústics fixats als articles següents.

 Davant de la crisi actual del sector de la contrucció la primera proposta de l'equip de govern és fer un canvi durant un any d'aquest article; reduir el periode de prohibició que passaria ser de 15 de juny a 30 de setembre. Una segona opció  seria que del 1 de maig al 15 de juny i al mes d'octubre s'apliqués una reducció horaria( comes fa a Pollença) i que es poguessin fer les activitats de l'article 60 de 10 a 13 i de 16 a 18 hores.

15. - Propostes/Mocions d 'urgencia

  PART DE CONTROL I SEGUIMENT.

l. - Informació de Batlia

2.- Dació de compte dels acords de la Junta de Govern i de les resolucions de Batlia

3. - Precs i preguntes

 Del blog denuncias por viviendas.

 

 

Comentaris

Garci

Re: Construcció versus Turisme (ple de febrer)

Garci | 25/02/2009, 18:38

Maria, al cap i a la fi tot són eufemismes per dir el mateix: hi ha una possibilitat de comerciar amb unes cases que algunes vegades són legals i algunes il·legals (i en alguns casos al·legals).

La cosa, com diu en Miquel, és que jo parlava dels centenars de xalets il·legals que hi ha per tot arreu, permesos per un regidor d'urbanisme que hauria d'haver pres mesures.

Miquel Sánchez

Re: Construcció versus Turisme (ple de febrer)

Miquel Sánchez | 25/02/2009, 17:57

Maria, s'està parlant d'urbanisme, no de comerç i turisme. No hi cap error, sense cap dubte també hi ha de legals.

maria

Garci

maria | 25/02/2009, 17:50

Les vivendes turistiques són legals. Les il·legals són les Estances turístiques.
Els politics no podeu fer aquests errors, i manco els que son tan crítics com vosaltres

Pepe

Idea de proposta

Pepe | 25/02/2009, 12:48

Ara mateix he enviat la següent proposta als regidors dels que tinc l'adreça:

Respecte a l' Aprovació inicial de la modificació puntual de l'article 60 de l'ordenança de Policia i Bon Govern de l'Ajuntament de Pollença.

Pensam que aquestes no són les formes de fer les coses. La primera noticia que varen tenir d’aquest tema va ser dilluns, ni tan sols figurava a l’orde del dia de les comissions. Un tema tan important com aquest requereix un temps de debat i reflexió (nosaltres varen tenir l'assemblea per parlar del ple divendres).

Estam d’acord en prendre mesures excepcionals en temps de crisi però hem de tenir en compte que hem d’anar amb molt de cura no sigui que per salvar la construcció enfonsem el turisme.

Nosaltres més que modificar l’article 60 en el sentit que va proposar el batle, que significaria donar via lliure a les empreses de construcció pensam que s’hauria de modificar l’article 64. La idea ha de ser estudiar cas per cas, i després d’escoltar a tots els afectats prendre una decisió, i aquesta ha d'estar en mans de l'Ajuntament.

Article 64. El que preveuen els articles 60 -62 es podrà excusar per aquelles obres de declarada urgència i en aquelles altres si la demora en la seva realització pogués comportar perill d’enfosament , esllavissament, inundació, explosió o risc de naturalesa anàloga o greu perjudici als interessos públics. Excepcionalment i degut a la crisi econòmica durant un any es podrà excusar en aquelles obres realitzades per empreses amb problemes econòmics que puguin suposar l’acomiodament dels seus treballadors.

En aquests caso els interessants hauran de solicitar motivadament l’autorització que serà resolta per Alcaldia, després d’una audiència amb les parts afectades.


Esperam les vostres idees i suggeriments.

Garci

Re: Construcció versus Turisme (ple de febrer)

Garci | 25/02/2009, 09:00

Crec que no em surten els comptes, que jo sàpiga ni de Maria del Mar ni de Tomeu Cifre hem demanat cap dimissió. Però si ho haguessim de fer, per motius de mala gestió, de deixadesa o d'alguna altre cosa, no dubtaríem en fer-ho. Encara que t'has oblidat de Michel.

Té motius per dimitir el regidor d'urbanisme? Basta mirar com està el tema dels xalets il·legals (vivendes vacacionals), o com estan les urbanitzacions (gotmar, la font, Formentor...).

No se si un pacte PP-EU salvaria el municipi, el que si se es que nosaltres mai firmaríem un pacte com aquest.

Juanan

A Joan Miquel

Juanan | 25/02/2009, 08:49

Martí Ochogavia, Juanjo Mir, Tomeu Cifre, Maria del Mar Sastre... i ara Joan Cerdà. Si dimiteixen tots el que han demanat no quedarà ni l'apuntador. Hauran de fer un pacte PP-EU per salvar Pollença.

Joan Miquel Pons

A pepe

Joan Miquel Pons | 25/02/2009, 08:40

Per què no demanau la dimissió del regidor d'urbanisme?

Pepe

Re: Construcció versus Turisme (ple de febrer)

Pepe | 24/02/2009, 22:06

Pens que la única persona que pertany a un partit i que fa més de set anys que és responsable del tema de les llicències, te nom i llinatges i es diu Joan Cerdà Rull, regidor d'urbanisme i responsable de l'àrea.

Garci

Re: Construcció versus Turisme (ple de febrer)

Garci | 24/02/2009, 17:44

Hola Toni, no hi ha ningú "dels nostres" que gestioni res d'urbanisme. Tant de bo un dels nostres tingués el poder de retardar o avançar les llicències.

Tampoc crec que el problema sigui personal. Sinó de tot el conjunt.

Si vols dir el seu nom, ho pots fer, això si, pensa a dir les coses raonadament i en proves.

Aquest és un tema prou delicat i que afecta a molta gent com per fer una cacera de bruixes, o intentar treure a la "palestra" a algú que no ens caigui bé, i això ho hem d'evitar.

Toni

A. O.

Toni | 24/02/2009, 17:13

I claro que se pueden dar las licencias mas rapido y mejor, y el problema tiene nombre y apellidos, pero como es uno de los vuestros pues ni siquiera mencionais su nombre. Este ayuntamiento esta lleno de incompetentes, pero parece que los de vuestro color politico no los veis, solo los demás.

Miquel Sánchez

Re: Construcció versus Turisme (ple de febrer)

Miquel Sánchez | 24/02/2009, 15:04

Hola "despitado", si todo estuviese en orden, creo que sería solo cuestión de voluntad dar esos permisos "express" como ya los llaman en el ayuntamiendo de Palma, ahora bien, muchas veces lo que se propone al ayuntamiento no coincide con los registros que tienen en sus archivos, por ejemplo que se hiciese una reforma anterior sin permiso, lo que dificulta muy mucho la concesión de este.

Los responsables de obras no pueden dar permisos al "tum tum" ya que se podrían exponerse a casos tan desgraciados como el de Cala Rajada.

Garc

Re: Construcció versus Turisme (ple de febrer)

Garc | 24/02/2009, 14:59

En un dia tal vegada sigui impossible, però més ràpid segurament si que es pot fer. M'agrada la idea, i crec que és important per al sector i per als ciutadans.

Un despistado

permisos de reforma

Un despistado | 24/02/2009, 13:43

Buenas,
Muy buen tema este. Ya que hay gente se tiene la idea que sois vosotros los celadores de obras del municipio de Pollença, por qué no haceis una campaña a fovor de los albañiles? Que les den el permiso de reforma en un dia... Y si no, dais a entender que el equipo de govierno no tiene la más mínima intención de ayudar a agilizar una industria local. Suerte

Miquel Sánchez

Re: Construcció versus Turisme (ple de febrer)

Miquel Sánchez | 24/02/2009, 11:37

El tema de les llicències és llarg, però l'Ajuntament a vegades està venut pel Consell Insualar, Costes, etc. Una llicència a vegades no just la concedeix l'Ajuntament, ha de tenir el vist i plau d'altres organismes i aquí és on la cosa s'embulla, ara les obres menors no se quin retard poden tenir.

Garci

Re: Construcció versus Turisme (ple de febrer)

Garci | 24/02/2009, 11:23

Si l'ajuntament fes el paper de mediador i acceptés les propostes a que arribessin els dos sectors, crec que no hi hauria cap problema.

La proposta de disminuir el temps de llicència és molt important. no pot se que es tardi tant en tramitar-la. no se com s'arregla això, però seria bo demanar-ho.

Un internàuta

Re: Construcció versus Turisme (ple de febrer)

Un internàuta | 24/02/2009, 10:44

Per què, una petita idea, no sol·licitau un pla de xoc amb les llicències? que es donin permisos amb un dia, i no amb 8 mesos.
M'ha agradat això de " vestir un santo con la ropa del otro" o " Dos sants amb el cul a l'aire"

Miquel Sánchez

Re: Construcció versus Turisme (ple de febrer)

Miquel Sánchez | 24/02/2009, 10:38

Uep Garci, veig que ja t'has despert, si s'entenen ells millor que millor però les experiències passades no conviden al optimisme.

Uns per prepotència i els altres per no sentir-se recolzats per ningú.

Garci

Re: Construcció versus Turisme (ple de febrer)

Garci | 24/02/2009, 10:16

Aquest tema és molt complicat. Crec que el millor seria fer una taula amb hotelers i membres del sector turístic, i amb els membres de la construcció. Han de ser ells qui trobin la millor solució i no es sentin agreujats. Crec que es la única manera d'evitar un conflicte que indubtablement es redirigirà cap a l'ajuntament.

Tot i que la idea de Miquel no està gens malament. El problema més gran serà que la gent vulgui esperar a la temporada adient per fer les seves reformes.

Miquel Sánchez

Re: Construcció versus Turisme (ple de febrer)

Miquel Sánchez | 24/02/2009, 10:05

Pepe, a les assemblees sempre hem estat de l'opinió que no es pot aturar un sector per beneficiar l'altre.

La mesura de fer aturar les obres el mesos de temporada alta és crítica per la construcció però essencial pel turisme, modificant les dates d'aquesta manera no deixa de ser una intenció de tenir-los contents a tots i això no és possible.

Més que modificar les dates, la questió seria tenir un plan d'obres a fer durant aquest mesos d'estiu fora de les zones de risc, potser que la creació d'un banc d'obres i reformes a "Participació Ciudadana" per posar un expemple, feria que els promotors (siguin grans o just el particular que d'arreglar el referit de la façana) s'apuntessin i l'Ajuntament tendria controlat quines son les necessitats reals en materia de construcció i assignar la data de execució de les obres. Per incentivar aquest tipus d'obra es podria bonificar de qualque manera per exemple reduïnt la tasa de ocupació de via pública.

És just una idea, ara falta saber quina serà l'opnió dels hotelers i oferta complementaria de la reducció de les dates de "silenci".

No podem enviar a l'atur a uns per donar feina a uns altres, "desvestir un sant per vesit l'altre".

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb