URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Preservatius econòmics i accessibles

Alternativa | 28 Febrer, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Seguim narrant el ple de gener on es va presentar una moció dels grups de UM-UNPI i PSOE sobre la campanya de prevenció d'embarassos no desitjats i malalties de transmissió sexual entre les adolescents a Espanya. Aprovada per unanimitat. 

Pensam que les campanyes formatives i informatives són molt importans però igualment aquestes campanyes no són completes sinò es fomenta i afavoreix entre els joves l'ús del preservatiu amb preus més econòmics i amb major accessibilitat per la seva importància preventiva davant la sida i altres malalties de transmisió sexual,  i  davant els embarassos no desitjats  S'ha d'afavorir al màxim possible  que la gent jove  pugui comprar preservatius,mitjant de contracepció i igualment que s'ha de potenciar l'educació sexual.  Està totalment demostrat que una bona política  d’educació sexual i d’accés als contraceptius com es fa als països  països escandinaus i alguns països com els Països Baixos redueix la taxa d’avortament. Per exemple als Països Baixos aquesta taxa és de els més baixes de Europa (de 8 per 1000).

Pensam que s’haurien de distribuir preservatius als centres d'ensenyament secundari públics i concertats, així com als espais de titularitat pública usats pels joves i promoure la instal·lació de màquines expenedores de preservatius en espais de titularitat privada usats pels joves, com bars, discoteques i zones d'oci juvenil.

Per exemple a  Catalunya amb l’objectiu de frenar la Sida, el Departament de Sanitat ha promogut la instal·lació de 150 màquines expenedores de preservatius en indrets freqüentats pels joves. Els preus són assequibles a les butxaques dels adolescents: tres unitats a 1,5 Euros i la iniciativa, serà cofinançada pels ajuntaments de 40 poblacions.

Per això varem fer el prec a l’Ajuntament demani a la Conselleria una campanya similar i que s’instal·lin màquines de preservatius a preus asequibles i en llocs accesibles.

 


 

 

Moció presentada pels grups de UM-UNPI i PSOE sobre la campanya de prevenció d’embarassos no desitjats i malalties de transmissió sexual entre les adolescents a Espanya.

MOCIÓ DEL GRUP MUNICIPAL SOCIALISTA I D’UM-UNPI

SOBRE CAMPANYA DE PREVENCIÓ D’EMBARASSOS NO DESITJATS I MALALTIES DE TRANSMISSIÓ SEXUAL ENTRE LES ADOLESCENTS A ESPANYA.

D’acord i a l’empara del previst en el Reglament d’Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals, el Grup Municipal Socialista i el d’UM-UNPI, de l’Ajuntament de Pollença, desitgen sotmetre a la consideració del Ple la següent moció relacionada amb la campanya de prevenció d’embarassos no desitjats entre les adolescents a Espanya i les malalties de transmissió sexual posada en marxa pel Ministeri de Sanitat i Consum, per al seu debat en el Ple:

EXPOSICIÓ DE MOTIUS:

La maternitat no planificada i les interrupcions voluntàries de l’embaràs són una realitat en el nostre país. Es tracta de situacions no desitjables i especialment preocupants quan les que pateixen són les adolescents.

Els i les joves a Espanya inicien les seves relacions sexuals a edats cada cop més primerenques. Segons les dades d’Espanya de l’Estudi sobre Conductes Escolars Relacionades amb la Salut de 2006, de l’OMS amb la Col·laboració del Ministeri de Salut i Consum, els i les joves espanyols/es tenen la seva primera relació sexuals abans dels 16 anys (els joves als 15’59 anys i les joves als 15’62).

A més, segons les dades del Ministeri de Sanitat i Consum, en l’any 2007, a Espanya es produïren més d’onze mil embarassos en joves menors de 18 anys, de les quals més de 7.000 acabaren en interrupcions voluntàries d’embaràs. Això significa que el número d’interrupcions voluntàries d’embarassos entre joves i adolescents augmentà en l’últim any un 17 % i que, en els deu darrers anys, la taxa d’embarassos de menors de 18 anys s’ha duplicat en passar de 3’07 per 1.000 en l’any 1997 a 6’3 per 1.000 l’any passat.

Per altra banda, nombrosos estudis han posat de manifest la relació que existeix entre la disminució del nombre d’embarassos i d’interrupcions voluntàries d’embarassos entre adolescents i la posta en marxa de plans d’educació sexual i de polítiques d’accés a l’ús de mitjans anticonceptius com els preservatius i la píndola postcoidal.

Per tot això, es considera urgent posar en marxa de forma immediata i en el marc d’una estratègia global de Salut Sexual, una sèrie d’actuacions que frenin les conseqüències negatives de les relacions sexuals completes sense precaucions dels i les adolescents. Sempre des del coneixement i comprensió de que les relacions sexuals en aquestes edats són assumides amb naturalitat i formen part de la seva vida quotidiana, a diferència del que succeïa en èpoques anteriors a Espanya.

Això ho ha fet el Ministeri de Sanitati Consum posant en marxa una àmplia campanya de prevenció i educació sexual entre els i les adolescents amb l’objectiu de prevenir embarassos no desitjats i les malalties de transmissió sexual, des d’una formació i informació adequada i accessible, que permeti als joves elegir responsablement la conducta més favorable per al desenvolupament de la seva sexualitat de la manera més segura.

Per tot això, el Grup Municipal Socialista i el d’UM-UNPI de l’Ajuntament de Pollença, presenten la següent moció per a la seva consideració i acceptació per el Ple Municipal dels següents acords:

1.- Instar el Govern de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears a impulsar i treballar conjuntament amb el Govern d’Espanya en la campanya relativa a la prevenció d’embarassos no desitjats entre adolescents i les malalties de transmissió sexual, potenciant les seves polítiques de serveis i prestacions en matèria d’anticoncepció com a sistema de prevenció d’embarassos no desitjats i, per tant d’interrupcions voluntàries d’embarassos. I, en particular, a col·laborar en la promoció i difusió de la campanya llançada pel Ministeri de Sanitat i Consum per a reduir la taxa d’embarassos no desitjats entre adolescents.

2.- L’Ajuntament de Pollença col·laborarà en el desenvolupament d’aquesta Campanya en la seva vessant formativa i informativa amb la finalitat de contribuir als seus objectius.”

Comentaris

Notícia DM

Re: Preservatius econòmics i accessibles

Notícia DM | 28/02/2009, 12:29

El PGOU?desclasifica el polígono industrial del Port y prevé otro en una nueva ubicación

J. F. S. POLLENÇA. El pleno del ayuntamiento de Pollença celebrado el pasado jueves aprobó por unanimidad el avance de la adaptación del Plan General de Pollença al Plan Territorial de Mallorca, un documento que ordenará el urbanismo municipal en los próximos años y que, entre otras medidas, prevé la desclasificación del polígono industrial previsto en el Port en la normativa de 1991 y contempla dos posibles ubicaciones más alejadas del casco urbano para la construcción del polígono.
Otra de las medidas aprobadas por unanimidad consiste en una modificación normativa para que las obras de construcción puedan desarrollarse entre el uno de mayo y el 15 de junio, y entre el uno de octubre y el 30 del mismo mes para hacer compatibles el turismo y la construcción durante la crisis. Uno de los temas más polémicos fue la aprobación de una factura extrajudicial por valor de 1,1 millones de euros.
Por otra parte, un grupo de vecinos se manifestó para reclamar más transparencia en los jurados que otorgan premios durante las fiestas, al considerar que una "mano negra" hace que "siempre ganen los mismos".

Notícia al DM

Re: Preservatius econòmics i accessibles

Notícia al DM | 28/02/2009, 12:11

La próxima Diada de Caza contará con 700 metros de exposiciones

J. FRAU. POLLENÇA. La novena edición de la Diada del Caçador, que se celebrará en Pollença los próximos días 7 y 8 de marzo, contará con unos 700 metros de exposiciones relacionadas con el mundo cinegético y numerosas demostraciones de caza de diversas modalidades. El Consell de Mallorca, que financia la Diada con 120.000 euros, espera que unas 20.000 personas visiten una muestra que "ya está consolidada", según afirmó ayer la consellera insular de Medio Ambiente, Catalina Julve, durante la presentación de la Diada en el Refugi del Pont Romà de Pollença.
Durante estos dos días, la localidad de Pollença se convertirá en el centro mallorquín de la caza y ofrecerá a los visitantes numerosas atracciones cinegéticas, como pruebas de tiro al plato, exhibiciones de Agility, muestras de animales autóctonos y de especies cinegéticas, además de armerías y material de caza. También habrá demostraciones de caza con ca llebrer, ca mè y ca rater; caza de cabras con lazo y caza con hurones, entre otras especialidades. El mercado artesano y de comercios locales completará el recinto ferial.
Otro de los atractivos que se desarrollarán en el marco de la Diada consiste en una muestra gastronómica en la que quince restaurantes locales ofrecerán sus mejores platos de caza.
El alcalde Joan Cerdà destacó que la Diada permitirá a los visitantes "acercarse al mundo de la caza". Por su parte, la consellera Julve recordó que en Mallorca existen 22.000 personas con licencia para cazar, lo que supone el tres por ciento de la población de la isla, "un colectivo más importante de lo que se piensa que, además, da mucho trabajo a todos los sectores que lo rodean".

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb