URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Un ple amb reivindicacions

Alternativa | 27 Febrer, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Avui penjarem el primer resum i valoració del ple d'ahir, poc a po anirem desenvolupant els tems.

  Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

PLE DE FEBRER

Molt de públic al ple. Una part eren “el teatre de pares”que amb cartells i  amb caparrots es queixaven del funcionament de la comissió de festes, dels criteris per donar els premis de la rua i triar el jurat. Els seus cartells eren molt directes ; Per que no escoltau al poble?  No vos  arriba el renou? Les festes són del poble o són d'un partit polític?

- Reconeixement extrajudicial de l'Ajuntament. Segueix el desgavell econòmic i els regidors de l'equip de govern segueixen gastant quantitats de doblers superiors al que tenien pressupostat. En aquest cas més d'un milió d'euros (1,130.522,62 euros).  Mentre el pressupost del 2009 a pesar d'haver contractat una empresa per ajudar a fer-ho  segueix sense arribar al ple ( ja són quatre mesos de retard). Aprovat amb els vots de l'equip de govern. Vots en contra del PP-UMP i el nostre. Aquest punt es va allargar més de 45 minuts.

L'equip de govern a pesar d'incomplir la llei no varen assumir la seva responsabilitat i  en un principi no van a  explicar els motius pels que han tingut despeses per un import superior al crèdit autoritzat i sobre tot com pensen evitar que aquesta situació es repeteixi.

A  l’extrajudicial que es va aprovar fa un any varen  convidar a l’equip de govern a  fer entre tots de manera consensuada un pla d'austeritat per  retallar les  despeses. El batle Joan Cerdà  va dir que estava d'acord a aquest punt però després no ha fet absolutament res per fer aquest pla d’austeritat.

 

  . - Reconeixement extrajudicial de l'organisme autonom Residencia Social de Santo Domingo. Segon reconeixement d'extrajudicial a la Residència on cal fer un replantejament.  Aprovada amb els vots a favor de l'equip de govern i el nostro i en contra del PP-UMP.

En aquest cas varen votar a favor ja que les despeses són totalment necessàries i consideram que amb les dificultats que ha hagut amb l'ampliació i amb la residència del Port donam un temps per que es començi  a fer un replantejament de la Residència, per que es sigui donant amb justícia i puguin accedir a un bon servei les persones més necessitades i per això cal que qui més té més pagui.

.- Aprovació provisional Ordenança reguladora dels preus públics per a la prestació de serveis i realització d'activitats de l'Escola Municipal de Música de Pollença. Es va aprovar amb els vots a favor de l' equip de govern i PP-UMP i el nostre vot en contra. En general pensam que calen canvis al sistema d'organització interna de l'escola. Varen demanar una millora de les bonificacions però sobre tot varen votar en contra per que no havia cap article que reguli un sistema de beques en funció de la renda.

 

.- Aprovació provisional Ordenança reguladora de la taxa per prestació de serveis a les platges. Aprovada amb els vots a favor de l'equip de govern i el PP_UMP i abstenció d'Alternativa EU-EV. Com ja varem dir quan es va aprovar el plec de condicions de les plateges, pensam que les taxes per prestacions de serveis a Formentor no haurien de ser superiors a la resta de llocs del municipi en el cas de para-sols, tovalloles, gandules…

 

.- Moció presentada pel grup PP-UMP de transferència als Ajuntaments de les competències de joventut, cultura i esports. Sobre tot al cas d'esport molt de despeses pels ajuntaments i poques ajudes. Rebutjada amb els vots a favor del PP-UMP, vots en contra de l'equip de govern i la nostra abstenció. La majoria dels arguments que varen sortir al ple van ser bons. Es veritat que cal més descentralització però també es vera que en aquest moment a les Balears falla tot el sistema de dotació econòmica i rebre competències sense doblers és un perill.

 

 .- Proposta d 'adhesió a la Xarxa Balear de Pobles pel clima. Aprovada per unanimitat..  Evidenment ens sembla molt bé adherir-nos a aquesta  Xarxa Balear ja que pensam que Lluita contra el Canvi Climàtic es fonamental  i esperam que la mateixa no només sigui un punt de trobada sinó que també ens doni suport tècnic i institucional per dur a terme iniciatives i projectes en canvi climàtic. Esperam que arribi el moment en el que les accions concretes superin al que de moment són més paraules i propaganda que una altra cosa.

.- Moció presentada pel grup de PP-UMP d'obertura de nou parc de la Gola. Es va retirar per facilitar la negociació en la recepció parcial de les obres.

 

.- Moció presentada pel grup Alternativa esquerra Unida-Els Verds d'adhesió de l'Ajuntament de Pollença a l'Agencia per a la Protecció de la legalitat urbanística i territorial de Mallorca. Rebutjada amb  el vot en contra de l'equip de govern,el vot  a favor nostro i abstenció del PP-UMP

Molt d’excuses, no es pot dir que s’està a favor de restablir la legalitat urbanística al sol rústic de Pollença i votar contra aquesta moció.

 

.- Moció presentada pel grup Alternativa Esquerra Unida - Els Verds de refugi al vedat de caca major de la cabra salvatge mallorquina a Formentor. Rebutjada amb els vots en contra d'UM_UNPI i PP_UMP i  2 vots a favor PSM i Alternativa

Pensam que si es va aprovar al ple de setembre del 2008 per unanimitat la declaració de  Pollença  "Municipi amic dels animals, amb el deure de difondre aquesta iniciativa", no és gens coherent rebutjar el projecte de l’hotel Formentor de convertir-se en un vedat de caça major.

 

- Aprovació de l 'Avanç de la revisió del PGOU de Pollença i adaptació al Pla Territorial de Mallorca. Aprovada per unanimitat. Tots els grups hem mantingut un bon grapat de reunions i les línies generals de l'Avanç és positiu. Esperam que la gent ara participi i aportin idees a aquest avanç que s’exposarà al Club Pollença i posiblement també a l’Associació de Veïns del Port.

.- Ratificaciá de l'acta de recepció de la UNAC-13. Es tracta dels habitatges que han fet al costat de la rotonda del gall. Aprovada per unanimitat.

 

.- Aprovació inicial de la modificació puntual de l'article 60 de l'ordenança de Policia i Bon Govern de l'Ajuntament de Pollença. Aprovada per unanimitat.

La primera noticia que varen tenir d’aquest tema va ser dilluns, ni tan sols figurava a l’orde del dia de les comissions. Estam d’acord en prendre mesures excepcionals en temps de crisi i hem votat a favor per que finalment la modificació a anat en el sentit que dèiem nosaltres No es tractava de donar via lliure a les empreses de construcció sinó d’estudiar al 2009 cas per cas, i després d’escoltar a tots els afectats prendre una decisió.

 Propostes/Mocions d 'urgencia

Moció de l'equip de govern demanant una esmena al pla director sectorial de carreteres. Cedir al Consell la carretera de Pollença a Llenaire i el tram pollencí de la Carretera Vella de Campanet a favor del Consell de Mallorca. Assumint-ne així la seva gestió i manteniment. Aprovada per unanimitat

 

 

Us recordam que encara estau a temps d'enviar les vostres fotografies al concurs de fotografia Urxella

Foto de la rua de Toni Campomar del blog Cultura Pollença, comparsa del teatre de pares.

Comentaris

Miquel Sánchez

Re: Un ple amb reivindicacions

Miquel Sánchez | 27/02/2009, 15:21

Una vegada més UH y DB surten a l'auxili d'UM, ja sabem el que va passar amb el comentari damunt en Pepe a "SA FOGANYA" que el varen tenir que desmentir amb la boca petita, per altre part no hi ha veritats absolutes, és possible que el gruix dels partidaris de l'auditori de'n Moneo estiguin a Pollença, però són molt pocs al Port que el recolzen i ja es parla de demanar la qualificació de "zona catastròfica" perqué tot penja.

No oblidem que al municipi de Pollença existeixen molt de tipus de gent, unes sense problemes econòmics i amb casa d'estiuejar a la Cala o al Moll, i altres que no saben com han de arribar a final de mes, cercar l'opinió just d'un col·lectiu falseja el resultat, si demanem l'opinió a l'interior del "Club Pollença" tindrem un ampli recolzament, però si demanem el mateix a un bar a les 6 del matí sortira tot el contrari.

El temp donarà i llevarà raons.

Garci

Re: Un ple amb reivindicacions

Garci | 27/02/2009, 12:43

Avui al diadi de Balears i a l'Última Hora surten unes declaracions de Toni Oliver, com a portaveu d'UM-UNPI.

Toni Oliver diu més o menys que els que estem en contra de l'auditori demanem a la gent si el vol o no. Ells ho han demanat?

També diu que no miraran la despesa econòmica, miraran el benefici social, i com es mira això?

I el pitjor, ens diu que l'auditori es necessari i parla dels que no el volem. Però encara no s'ha adonat que nosaltres volem una sala o auditori??????
Però volem planificació, volem un estudi de que costarà, de com s'emprarà...

A Toni ja li em contestat, la resposta sortirà com a article en els propers dies.

Miquel Sánchez

Re: Un ple amb reivindicacions

Miquel Sánchez | 27/02/2009, 11:31

Pegant a un altre lloc, han obert a FACEBOOK dos grups, un de rocolzament a l'AUDITORIUM i una altre de rebuig al l'edifici.

Molt interesant, malgrat just hi hagui els "FACEBOOKEROS"

Garci

Re: Un ple amb reivindicacions

Garci | 27/02/2009, 10:44

Però si el primer article del seu bloc va ser dedicat a l'Agència de Disciplina Urbanística!!!!

Si, tal vegada soc un poc ingenu. Tens raó en que el seu esforç per demostrar que només busquen un sou i una cadira quedaria esborrat si fan alguna cosa disident al que pensa UM.

Aïna Matheu

NO SEAS INGENUO

Aïna Matheu | 27/02/2009, 10:33

No seas ingenuo Garci. Lo llamativo hubiera sido que el PSOE votase algo distinto del voto de UM. Esta en juego el sueldo de los 4 regidores del PSOE. El esfuerzo es máximo en demostrar al pueblo que están en política simplemente por un suelto.
¿Votar en contra del coto privado de caza? No se atreven, el encargado del coto de Formentor es Pedro Capo Manzano, exsecretario general del PSOE y exregidor del ayuntamiento. No creo que Francisca Ramón se atreva a cargar más sobre Capó después de que este le dejara vía libre en el seno del partido.

Garci

Re: Un ple amb reivindicacions

Garci | 27/02/2009, 08:27

Com, el PSOE ha votat en contra del que fa pocs mesos reivindicava, l'agència de disciplina urbanística???

I que va votar el PSOE a la moció de llevar el vedat de caça de Formentor?

Quin desastre de plenari.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb