URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Nova ordenança terrasses i 2.

Alternativa | 05 Març, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Sobre el paper la nova ordenança de terrasses és positiva ja que el seu principal canvi, ja no es té en compte les places a l’interior per donar les places a l’exterior (només es té en compte quan dos establiments demanen la mateix zona) ha de facilitar el compliment de l'ordenança cosa que no es feia fins ara. Tan sols se podrà ocupar la via pública en aquelles zones senyalades pels serveis tècnics municipals (a aquest pdf podeu veure aquestes zones). Si no hi ha cap zona senyalada es podrà demanar-se ocupació, previ informe favorable dels serveis tècnics municipals sobre si és la zona o lloc interessat susceptible d'ocupació. Igualment les zones d’ocupació podran ser modificades, previ informe del serveis tècnics municipals (art 5.1) Aquest canvi ens sembla bé ja que facilitarà el control del compliment de l’ordenança i a la fi el que ens interessa es delimitar les zones de la via pública que es poden ocupar.

A les condicions per ocupar, com a l’anterior ordenança incomplida, les terrasses no han de dificultar l’ús del mobiliari urbà i han d’estar al menys a 1 metre de distància, ara s’ha afegit; “ o aquella distància que permeti el seu ús". Aquesta redacció resta una mica difusa i ens agradaria que fos més concreta, igualment pensam que als plànols ja s’hauria de marcar que no es pot ocupar la zona al costat dels bancs, cosa que no s’ha fet. 

A l’igual que l’anterior ordenança es parla de deixar a les voreres un espai mínim per la circulació dels vianants de 1 metre i mig, esperam que aquesta vegada s’arribi a complir (article 6.1c)

Un tema que des del nostre punt de vista s'han oblidat a l'ordenança és prohibir les terrasses en llocs que dificultin l'accés a aturades de transport públic, edificis, locals comercials i guals permanents. Farem una al·legació en aquest sentit. 

Una novetat important i positiva és que no es podran  instal·lar aparells reproductors d' imatge i / o so en la via pública, tals com equips de música, televisors, o aparells de qualsevol altra mena (equips informátics, karaokes, etc.) Així com no emetre so cap a la via pública per cap mitjà .

Per demanar l’ocupació de la via pública els titulars dels establiments que tinguin un punt de contacte amb la zona assenyalada en un radi de 15 m des del punt mig de la seva façana. Però aquest criteri podrà ser modificat o corregit puntualment i en casos concrets previ informe dels serveis tècnics municipals (article 5.2)

Si són varis els establiments els que tenen influencia sobre la zona de susceptible d'ocupació i ho han demanat, es repartirà proporcionalment entre ells tenint com a criteri els metres quadrats interiors del establiments destinats a la ocupació pel públic.

La nova ordenança incideix més a les normes estètiques que les anteriors. Estam totalment d’acord amb que  les terrasses han de tenir una estètica harmònica amb el seu entorn, però tal vegada no calgui ser tan concret com  especificar els materials (article 4.2).

Al tema sancionador les multes ara són més grans, poden arribar a 3.000 euros les molt greus...

Encara que com hem dit la nova ordenança serà positiva sobre tot si s'arriba a fer complir presentarem al·legacions sobre els punts ja assenyalats i encara hem de fer una revisió a fons dels plànols. Com sempre estam oberts a les vostres idees i suggeriments per fer aquestes al·legacions.

 Exemple dels planols de la nova ordenança, en aquest cas es tracta de la Plaça Major de Pollença.

 

Comentaris

Miquel Sánchez

Re: Nova ordenança terrasses i 2.

Miquel Sánchez | 05/03/2009, 16:19

Amb el tema del renou, no crec que un pantalla de televisió fagi cap escàndol, i és imprescindible quan hi ha esdeveniments esportius de primer nivell, el problema és la música en viu o el volum dels equips de música, però música ambiental amb un volum fluixet, jo no li veig cap tipus de problema.

No oblidem que el turista ve a Pollença a divertir-se i a la terrassa no la podem converti amb un confessionari.

Immobiliàries=Legió Satànica destructora de la Veritat,la Bondat,l'Excel·lència i la Bellessa.

Son Espases

Immobiliàries=Legió Satànica destructora de la Veritat,la Bondat,l'Excel·lència i la Bellessa. | 05/03/2009, 15:23

Un sistema sanitario no puede ser construido sobre cimientos corruptos;sobre cimientos de corrupción.Por lo tanto hay que arrasar con todo y empezar de nuevo con el hospital en otro lado.La medicina no puede practicarse en un edificio enfermo y corrupto.En los terrenos que queden libres de tamaña inmundícia podría sembrarse un bosque mixto de secoyas,alcanforeros,ginkgos y árboles del sebo chinos.

Miquel Sánchez

Re: Nova ordenança terrasses i 2.

Miquel Sánchez | 05/03/2009, 15:10

Algú del PiP té un problema amb en Pepe o en Pepe (i tots nosaltres) té un problema amb el PiP.

Volsaltres mateixos.

Immobiliàries=Legió Satànica destructora de la Veritat,la Bondat,l'Excel·lència i la Bellessa.

PP-UM=Molts de mals i desgràcies per venir.

Immobiliàries=Legió Satànica destructora de la Veritat,la Bondat,l'Excel·lència i la Bellessa. | 05/03/2009, 08:32

Urbanització de Puntiró i es seu golf;urbanització de Son Gual i es seu golf de Xorrigo.Aquests dos no són exemples de "desenvolupement sostenible".Lo millor què es podría fer sería destruir-ho TOT i tornar els terrenys al seu estat original.

Immobiliàries=Legió Satànica destructora de la Veritat,la Bondat,l'Excel·lència i la Bellessa.

PP-UM=Molts de mals i desgràcies per venir.

Immobiliàries=Legió Satànica destructora de la Veritat,la Bondat,l'Excel·lència i la Bellessa. | 05/03/2009, 08:24

A Mallorca "desenvolupement sostenible" és atropellar 2000 llebres cada any i altres tants cans,moixos,aucells i eriçóns i quedar-se tan amples.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb