URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Auditori, dessaladora i caça.

Alternativa | 06 Març, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

La tertúlia a la ràdio municipal del polítics de dimecres va tractar diversos temes prou interessants.

En primer lloc es va parlar de l'Auditori. El batle es va comprometre a fer diverses reunions amb els grups polítics i associacions per tractar el tema, i parlar de si l'ha de fer en Moneo o no , si ha de tenir una capacitat de 600 persones o menys... Esperam que aquest procés sigui el més obert possible i que tothom pugui donar les seves idees i suggeriments.

Un tema molt important que encara és a l'aire és si l'Ajuntament ha de posar més doblers o no, els doblers que sembla que ja són segurs que ha de posar l'Ajuntament són els dels interessos dels 4,7 milions d'euros que aporta presidència, ja que aquests doblers aquest conveni és fins al 2018 i l'obra es suposa que es terminarà abans.

Al punt que es trobam actualment nosaltres volem un edifici el més multifuncional possible, pensat sobre tot en les necessitats del dia a dia dels ciutadans, la sala principal no cal que sigui tan gran ( a no ser que hi hagi un sistema per fer una divisió fàcil i funcional de la mateixa) i evidentment l'Ajuntament no hauria de posar cap doblers. 

 També es va parlar de la dessaladora  d'Alcúdia que ens donarà aigua aquest estiu. A aquest punt varen defensar que era millor el projecte d'eix transversal projectat al primer pacte de progrés, un projecte que va ser esborrat a l'anterior legislatura pel govern UM-PP.Sobre aquest tema hem publicat diversos articles a aquest blog.

El tocomocho de l'aigua.// La dessaladora no és la solució.//Aigua sense dessaladores...

Ara tendrem aigua privatitzada més cara i de mala qualitat. La producció d'aigua potable en base a aigua de la mar, exigeix un consum elèctric, energia produïda fonamentalment per la crema combustible fòssil, augmentant  les emissions a l'atmosfera de diòxid de carboni, causant de l'efecte hivernacle i del canvis climàtic. És una hipocresia parlar de lluitar contra el canvi climàtici després optar per aquest model. Igualment la producció d'aigua dessalant aigua de mar té un cost econòmic molt elevat que acabara repercutint al preus que pagarem  per l'aigua dessalada.

 Per terminar es va parlar de la diada del caçador, i Joan (UM_UNPI) , Tomeu (PP-UMP) i na Francisca (PSOE) varen fer front comú per alabar aquesta diada  sobre tot dient que no seria un benefici econòmic pel poble. Tan Tomeu (PSM) com nosaltres consideram que es podrien tenir els mateixos beneficis amb una diada que no fos de caça sinó realment de Medi Ambient . La caça és una afició d'un part de la població, una afició que cada vegada té menys adeptes entre la gent jove i que cada vegada és més artificial  (la majoria dels animals caçats son criats), però sobre tot és una activitat que per molt que li vulguin donar un aire romàntic o medi ambiental té una finalitat molt clara matar animals per diversió i  això no s'hauria de subvencionar ni fomentar amb doblers públics.

 Us recordam que a ràdio urxella anam penjant els plens i tertúlies, a més d'alguna entrevista de la ràdio municipal.

 


 

Comentaris

Castelao

Encertat

Castelao | 06/03/2009, 23:50

Collons, Gunni, aquesta vegada lo teu es bo. Retransmissió en directe

Gunni

Demolició de Son Espases.

Gunni | 06/03/2009, 20:33

Retransmisió en directe de la Demolició de Son Espases=Máxima audiencia a IB3!!.

Garci

Re: Auditori, dessaladora i caça.

Garci | 06/03/2009, 20:29

Hola a tota la família Torres. Crec que tens molta raó, si la gent lluités i digués el que pensa, la cosa no seria tan rància com és ara.

Per defensar que el hoby de la caça ha de ser privat, ja hi ha gent que és posa furiosa, hi ha gent que diu que només tocam els collons...

Si la gent s'acostumés una mica a donar la cara, a parlar més enllà del bar... tot aniria millor, no se'n riurien de nosaltres els governants, i amés, veurien que totes les opinions son respectables: democràcia.

I com bé dius, els interessos son vots. Vots que valen milers d'euros i sofriment animal!

Familia Torres

LA FIRA DE LA CAÇA

Familia Torres | 06/03/2009, 19:27

Esta tarde he dado un paseo por todo lo que será el recinto ferial de caza: tremendo! Ni LA FIRA es tan grande. Intereses ocultos tras esta magnitud decabellada? Si! votos. Votos demasiado caros, que encima pagamos todos.
Somos un pueblo cultural? Yo lo pongo en duda. Somos un pueblo cagado, incapaz de dar la cara, incapaz de demostrar su pataleta, un pueblo acongojado.
Mi más sincera enhorabuena a la gente que fué al pleno a demostrar su desavenencia con el ayuntamiento en relación con los premios de disfraces de la rua. Gente así hace falta!
Saludos

Miquel Sánchez

Re: Auditori, dessaladora i caça.

Miquel Sánchez | 06/03/2009, 17:36

Per "facebook" algú anomena "la sesibilitat especial que té Pollença amb la cultura".

Demà un expemple ben clar de sensibilitat cultural.

No hi a cap dubte que demà serà un bon dia pel comerç i la hosteleria del poble, no s'espera pluja i crec que sense aquests espectacles amb animals l'èxit de la jornada hagués estat el mateix, avui en dia és pot simular tot amb la noves tecnologies, una altre cosa és gaudir de veue el sofrimnt d'un animal.

fran

Son Espases

fran | 06/03/2009, 16:52

tanto desmadre urbanístico, ...tanta tolerancia con los abusos ambientales... esto se intuía hace tiempo. Vaya electores que estamos hechos. Más de la mitad de los alcaldes deberían dimitir, solo hay que ver desde el aire la Región ...consentido y estimulado durante años. Demasiada cosecha de corrupción por metro cuadrado ...no se salva ningún partido. Alguien sabe distinguir por el urbanismo que se practica en cada ciudad a que partido pertenecen los equipos de gobierno. Por eso es la pero corrupción: el desamparo democrático.

Manolo

Corrupción

Manolo | 06/03/2009, 16:48

Son Espases pone en evidencia el fracaso por ordenar el territorio y frenar el urbanismo desaforado.

Toni Gabellí.

De pena

Toni Gabellí. | 06/03/2009, 15:51

El pitjor de tot ès que consciència Medi Ambiental no en tenen, i això ja sembla ser tradició, els Consellers de Medi Ambient.

Maki

caçadors

Maki | 06/03/2009, 15:30

Jo no crec que tots els caçadors tinguin baixa conciencia mediambiental, se que n'hi ha que la tenen i ben alta alta. El que no pot pressumir de conciencia m ediambiental es el president dels caçadors a Pollença, que o manipula, o deixa manipular els caçadors de Pollença pels politics actuals, i això va quedar clar a la seva mes que mediocre intervenció en el seu dia en el ple de l'Ajuntament, on no va saber correspondrer a l'actitut dialogant i participativa den Pepe Garcia.
El colectiu dels caçadors esta manipulada pels politics populistes del PP-UM, i això pasa i pasarà factura al mediambient de Mallorca.

Miquel Sánchez

Re: Auditori, dessaladora i caça.

Miquel Sánchez | 06/03/2009, 15:15

Si la caça és medi ambient el canibalisme és gastronomia.

Pepe

Re: Auditori, dessaladora i caça.

Pepe | 06/03/2009, 15:11

Pepe España estoy de acuerdo, por desgracai mi breve experiencia política me está demostrando que no hay ningún interes por acabar con la delincuencia medioambiental. La lentitud de la justicia siempre favorece a los mismo y si a Son Espases tenemos un buen ejemplo

Pepe

Caádor

Pepe | 06/03/2009, 15:10

Gràcies per participar caçador.

Pens que seria millor invertir els doblers públic en temes realment mediambientals i en associacions realment defensores del medi ambient.

Els caçadors coneixeu el medi natural però a la fi la vostra finalitat és matar animals i evidentment les activitat mediambientals que feu al final tenen aquest objectiu, com és el cas de les repoblacions. Les mateixes activitats mediambientals que feu i alguna més es poden fer sense necessitat de matar animals.

No es tracta de tocar els... Nosaltres tenim una opinió (no subvencionar amb doblers públics la caça) i la defensam com i on podem legalment. És normal que no esteu d'acord, això és la democràcia i no crec que per defensar això jo sigui un radical o un fanàtic com m'ha dit a la premsa el vostre president.

Hi ha polítics que canvien segons la demanda del mercat electoral, són com venedors. Nosaltres preferim mantenir les nostres conviccions si no ens voten, seguirem insistint o ens retirarem però fracassarem amb principis i amb la recompensa de la dignitat.

Pepe España

Destrucción.

Pepe España | 06/03/2009, 13:08

La delincuencia medioambiental está arraigada en los ayuntamientos y en la clase económica empresarial que la apoya y sostiene. Mientras no se luche política y judicialmente, y de forma activa, contra estos delincuentes; poco podrán hacer los ciudadanos. No más denunciarlos con todo el poder en contra.

Caçador pollencí

Caçadors

Caçador pollencí | 06/03/2009, 12:46

Som caçador i membre de l'associació de casadors de pollensa. nosaltres feim bona feina, i cuidam el medi ambient. Si tocau els.... algun dia veureu que sense nosaltres la feina del medio ambient farà un tró.
Estam contents amb el regidor de medi ambient, no podem dir lo mateix de voltros.

Salut i grasis.

Esperam veurevos per la fira de la caça

Garci

Re: Auditori, dessaladora i caça.

Garci | 06/03/2009, 11:57

Aquests dies ens estàn arribant bastantes fotografies per al concurs de fotografia:

IV concurs de fotografia, fins el 20 de març del 2009 (darrera prorroga per dificultats a l'hora de repartir l'Urxella de paper), temes impactes socials o mediambiental a Pollença. Més informació a l'article IV concurs de fotografia...

Pepe

Re: Auditori, dessaladora i caça.

Pepe | 06/03/2009, 09:35

M'imagin que com sempre una cosa són les dates que es declaren i altra serà la realitat (segons declaracions anteriors;la piscina fa més d'un any que s'havia d'inaugurar, ja hauria un pavelló al Port i altra a l'Institut de Pollença, fa dos mesos que haurien començat les obres pel passeig al costat de la carretera de Pollença al Port, fa dos anys que s'hauria reformat el parc infantil de la plaça Joan Cerdà...i així podia omplir dos fulls de promeses ajornades).
Segons la Conselleria de Medi Ambient (declaracions al DdM del dilluns 2)actualment s'estan executant les darrers obres de canalització fins el dipòsit regulador de Can Puig! i en juliol la planta estarà a ple rendiment.

Aquesta dessaladora era totalment innecessària pels ciutadans, però molt necessària per les empreses Sadyt i Sacyr (61,9 milions d'euros) i per en Jaume Font que es va carregar el projecte de l'eix transversal amb el suport del govern socialista de Madrid.

És una privatització de l'aigua, ara tendrem aigua de mala qualitat a un preu molt superior (al temps).

És vergonyós que el batle utilitzi la mala qualitat del servei d'aigua a la Cala per justificar la necessitat de la dessaladora. Precisament el deficient servei de la Cala te que veure amb el caràcter privat de la seva gestió. Aigües de Cala Carbó només s'ha preocupat de guanyar doblers sense fer un manteniment mínim de les infraestructures que ara haurem de pagar.

JRV

puntualitzacions

JRV | 06/03/2009, 07:35

Sobre la dessaladora d'Alcudia, obra inutil i costossissima on n'hi hagi, l'aigua de la mateixa no fara cap falta aquest estiu a Pollença , degut, entre altres coses, a que s'han reduit enormement les perdues a la xarxa i el regim de plujes de la tardor han sigut favorables. Per altra banda, no estarà feta la conducció fins a Pollença abans ni dins l'estiu, no se qui us ha venut aquesta bolla. Això si, aurem de pagar l'aigua mes cara als administradors de la dessaladora i molt probablement no podrem aprofitar l'aigua mes barata i de bona qualitat del municipi, perque els explotadors de la dessaladora la voldran rentabilitzar a costa nostra, els usuaris.
Una de les aberracions de la passada legislatura, fou la de Jaume Font, de anular el projecte des de Sa Pobla a la conducció de Son Vila, una obra molt barata i de devers 3,5 km per unir l'eix central que passa per Sa Pobla amb la xarxa de Pollença, i substituir aquesta obra de baix cost econòmic i mediambiental, per la carissima obra de fer una dessaladora a Alcudia i fer conduccions de devers 7 km. de mes diàmetre....
Així que la dessaladora d'Alcudia, i mes despres de la construcció de l'eix central, l'aprofitament de Sa Costera i l'Extremera, no te sentit practic i d'utilitat, però si politicopòpulista i "Construye que mucho queda"... enganxat a les butxaques de mes de dos politics...

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb