URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Diada del caçador

Alternativa | 07 Març, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

 Aquest cap de setmana es cel·lebra la IX diada del caçador a Pollença . Com recordareu la Conselleria d’Agricultura i Pesca ens va que confirmar per escrit (pdf) la il·legalitat dels actes amb animals que es van fer a la passada Fira de Pollença (exhibició de voladors dels caçadors i de caça de cabres amb llaç). Aquest dilluns varen entrar a la Conselleria d’Agricultura un nou escrit informant que a la “Diada del Caçador”  hi ha programades demostracions  amb animals i que l’Ajuntament de Pollença i la Conselleria de Medi Ambient, autèntica promotora d’aquest esdeveniment, fan cas omís de la Llei 1/92 de Protecció Animal que viuen al entorn humà.

 

  Consideram que els actes de la diada als qual s'utilitzen animals com les demostracions de caça ( es torna a fer la demostació de caça de cabres amb cans i llaços) incompleixen la llei  1/92 de Protecció Animal que viuen al entorn humà, es facin a aparcaments com a la Fira o a sól rústic. Aquests esdeveniment no es poden considerar com actes de caça, ja que són espectacles amb públic inclòs, i per tant no és competència ni de la Conselleria de Medi Ambient ni de la la llei 6/2006 de caça i pesca.

Al mateix escrit sol·licitàvem la prohibició dels espectacles de la diada que tinguin els animals com protagonistes i els demanàvem que en cas de resoldre al nostre favor, ens ho notifiquessin abans de divendres i en horaris d’activitat normal, per que no torni passar com el cas anterior que el fax es va rebre el de capvespre quan l’Ajuntament ja estava tancat.

No hem rebut aquesta notificació i per tant consideram que la Conselleria d’Agricultura i Pesca ha fet deixadesa de les seves funcions i es permetrà una vegada més un incompliment de la llei. A partir d’aquest moment  demanarem l’obertura d’expedients sancionadors per part de la Conselleria d’Agricultura i Pesca als organitzadors i responsables d’aquest actes, i estudiarem amb les associacions protectores d’animals amb les que col·laboram la possibilitat de denunciar a la mateixa Conselleria d’Agricultura per la seva inactivitat a aquest tema.

Evidenment no participarem dels actes d’aquesta diada, si Medi Ambient vol fer una diada hi ha un centenars de temes realment medi-ambientals sobre els que es podria fer una diada, entre altres sobre la protecció d’animals.

 Julve va dir que els caçadors mallorqins eren un 3% de la població. Bé els que no sóm caçadors sóm un 97% de la població i estic segur que la majoria no estam d'acord amb que es subvencioni amb doblers públics la caça . A la pàgina de "ecologistas en acción" us podeu apuntar a un registre de no caçadors.

Es pretén que el Registre de NO CAÇADORS serveixi de referència i punt de trobada entre persones interessades en la iniciativa i en el qual els quals s'inscriguin fan seu el següent MANIFEST:

* Declar públicament la meva condició de no caçador.

* Reclam el meu dret a gaudir de la naturalesa sense estar subjecte a l'amenaça i el soroll dels tirs dels caçadors.

* Reclam el meu dret a passejar lliurement pels espais i vies públiques sense estar subjecte a les restriccions i obstacles que dóna lloc l'activitat cinegética.

* Declaro el meu compromís de gaudir de la naturalesa responsablement sense danyar-la ni molestar ni perjudicar a terceres persones ni als seus béns legítims.
 

 


  Comentaris

Garci

Re: Diada del caçador

Garci | 08/03/2009, 12:41

Personalment prefereixo les gloses i el ball de bot, al maltractament de cabres.

Preguntón

Re: Diada del caçador

Preguntón | 08/03/2009, 12:33

Han venido Fraga, Cascos,Garzón, Bermejo o el rey, ilustres cazadores?
Igual se han despistado con tantos actos que nada tienen que ver con la caza.

Miquel Sánchez

Re: Diada del caçador

Miquel Sánchez | 08/03/2009, 10:39

Quina manipulaió, han hagut de programar actes que res tenen a veure amb la caça per fer més "bulto", ja em direu que té que veure amb la caça els cans del TEDAX (trobadors d'explisius), mestres d'aixa ("me lo esplique")etc

I els verds de Palma ni s'han dignat a dir ni "mu", UM fa el que vol a Pollença i al Consell sembla i això que el Consell no té de moment cap competència amb caça, en canvi la via de circunvalació del Port de Pollença que sí és compentència de Consell, té un munt d'indicadors pel terra fa mes d'un mes i el poble dona un a imatge d'abandó molt trista.

Pepe

Re: Diada del caçador

Pepe | 08/03/2009, 08:38

Hola Gunni no sol llegir el diari "el mundo". A l anotícia hi ha molt de temes que em sonen; la llei sembla que només les hem de complir alguns, UM contant amb la passivitat del PP i PSOE...
I si enmig tenim a Tini Pasqual me crec el que diu el diari.

Ningú es pot creure que a l'anterior legislatura totes les mangarrufes les varen fer els del PP, ja seria ben hora de demostrar que la justícia és realmente independent i que s'investiguessin les àrees gestionades per UM.

B.Baucells

ESCOPETERS

B.Baucells | 07/03/2009, 19:01

Me cag amb tots els escopeters que s'han passat tot lo dia pegant tirs per Pollença!!!
Aquesta fira postisa no li fa cap bé a un poble "cultural" com Pollença. Volem ésser a totes i no som per enlloc

Gunni

Benzineres il·legals a rústic

Gunni | 07/03/2009, 18:49

Moltes gràcies Garci.

Garci

Re: Diada del caçador

Garci | 07/03/2009, 17:47

Hola Gunni, jo crec que això és un desastre. Si es ver, no només és per criticar-ho, sinó per prendre mesures més importants.

Gunni

Benzineres il·legals a rústic.

Gunni | 07/03/2009, 13:18

| Baleares

Líder mundial en español

Sábado 07/03/2009. Actualizado 11:25h.
Saltar a contenido

* Portada
* España
o Madrid
o Barcelona
o Baleares
o C. Valenciana
o Castilla y León
o País Vasco
o Andalucía
+ Sevilla
+ Málaga
* Mundo
* Opinión
* Deportes
o Fútbol
o Motor
o Baloncesto
o Tenis
o Ciclismo
o Golf
o Más deporte
* Economía
* Vivienda
* Cultura
* Ciencia
* Salud
* Tecnología
* Comunicación
* TV
* Solidaridad

* Motor
* Ocholeguas
* Vino
* Metrópoli
* Yodona
* Gentes!

* Multimedia
* Blogs
* Especiales
* Encuentros
* Obituarios

* Servicios
*
Buscar en
o en Google
o en elmundo.es
* Accesible
* RSS
* Tu mundo
* Hemeroteca
* Edición impresa
*

El tiempo en Madrid: Sol. 6°C de mánima y 14°C de máxima.


anapixel

CASO PASCUAL | El Tribunal obliga a derribarla porque es ilegal
Pascual factura un millón con su gasolinera pese a la orden del Supremo
Imagen de la gasolinera ilegal | Cati Cladera

Imagen de la gasolinera ilegal | Cati Cladera

* El vicepresidente del Consell lleva 4 años explotando el negocio
* Hay una sentencia en firme para derribarla porque está en zona verde
* El Consell tabién ace caso omiso de la orden del Supremo

Esteban Urreiztieta | Eduardo Colom | Palma
Actualizado sábado 07/03/2009 10:41 horas

* Disminuye el tamaño del texto
* Aumenta el tamaño del texto

El vicepresidente del Consell de Mallorca que preside la socialista Francina Armengol lleva facturados más de un millón de euros con su gasolinera ilegal de la Playa de Palma desde que el Tribunal Supremo ordenase su derribo en sentencia firme. Antonio Pascual recibió la notificación del Alto Tribunal el 20 de enero de 2005 a través de su sociedad Gasolplaya, con la que viene explotando la estación de servicio ubicada en el número 33 de la calle Marbella de Palma.

A pesar de tener en su poder esta resolución judicial, que rechaza todos sus recursos y establece que la instalación debe ser derruida al haber sido construida en una zona de uso deportivo, el conseller de Obras Públicas de Unió Mallorquina (UM) la ha seguido explotando durante cuatro años. Como si no mediase una sentencia firme de la Sección Primera de la Sala de lo Contencioso-Administrativo, contra la que no cabe ya ningún recurso, de la más alta instancia judicial.

Durante este periodo Pascual ha contado con la inestimable colaboración del Ayuntamiento de Palma, que tanto bajo la dirección del PP como del PSOE han desoído por completo el mandato judicial y no han procedido a la inmediata paralización de la actividad clandestina. Mientras UM ha sido decisiva tanto para populares como para socialistas el negocio ilegal se ha mantenido a pleno rendimiento.
Lucro ilegal

Así, y gracias a la pasividad municipal, la entidad Gasolplaya, que Pascual comparte con el histórico líder del PP Joan Verger, ha venido facturando oficialmente unos 350.000 euros anuales que no hubiera podido ingresar de ninguna manera si Cort hubiera cumplido con su obligación y hubiera echado el cierre a la gasolinera.

Pascual y Verger tienen un contrato de explotación del negocio por un periodo de 25 años. Este acuerdo lo rubricaron con Repsol, que ostenta la propiedad de la estación de servicio y que ya ha reclamado formalmente una indemnización por daños y perjuicios al Consistorio palmesano por haberle otorgado en su momento licencia de obras en una zona verde.

Pascual admitió en declaraciones a EL MUNDO/El Día de Baleares que la estación de servicio «en algún momento debe ser derribada». Sin embargo, aseguró que por el momento no tiene previsto dejar de explotarla. «En esto nosotros prácticamente ni entramos ni salimos. Tenemos un contrato de gestión y si se tira la gasolinera, que es lo normal, tendremos que llegar a un acuerdo con Repsol. Pero nosotros no tenemos ninguna relación con el Ayuntamiento de Palma, la tiene Repsol y todavía no nos ha dicho nada». Su socio Verger también contesta con evasivas, pero va todavía más allá.

También a preguntas de este diario traslada la responsabilidad directamente a Cort. «El que tiene que tomar una decisión es el Ayuntamiento de Palma y mientras tanto nosotros tenemos la obligación de seguir explotando la gasolinera, porque tenemos un acuerdo, una firma, con Repsol diciendo que la explotemos». «Tenemos la obligación de cumplir el contrato, aunque por mí si la quieren cerrar que la cierren, no tengo ningún interés especial. No vayáis a creer que todas las gasolineras son un chollo impresionante», abundó. «Sois unos cachondos, a mí qué diablos me cuentas», ironizó acto seguido intentando restar importancia a la situación con sus maneras habituales. «Nosotros el día que el Ayuntamiento y Repsol digan lo tiramos, se tira y nosotros hemos terminado el trabajo». «Yo digo: ¿quién es el propietario? Repsol», se preguntó y se contestó a sí mismo. «¿Quién es el condenado? El Ayuntamiento», continuó. «¿Quién tienen que ponerse de acuerdo? Repsol y el Ayuntamiento». «¿Y quién explota la gasolinera? Usted», le precisó este periódico. «Sí. ¿Y qué?», replicó desafiante.

De continuar esta situación y de producirse un accidente tanto el Ayuntamiento de Palma como la propiedad y los explotadores de la estación de servicio podrían incurrir en graves responsabilidades penales tras haber desoído nada menos que una sentencia firme del Tribunal Supremo.

Garci

Re: Diada del caçador

Garci | 07/03/2009, 12:53

Guni, no he llegit el Mundo, podries especificar un poc?

Gunni

Benzineres il·legals a rústic.

Gunni | 07/03/2009, 12:34

Visto lo del conseller de obras públicas Antoni Pascual las sentèncias del Tribunal Supremo no sirven para nada.

Gunni

Benzineres il·legals a rústic

Gunni | 07/03/2009, 12:25

Sa polítique a Mallorca és una merda.No té cap altre definició.

Gunni

Benzineres il·legals a rústic

Gunni | 07/03/2009, 12:15

Garci i Pepe contestau-me si volèu.Si lo publicat per el mundo des conseller d'obres públiques,Antoni Pascual és ver,¿per què aquest assumpte no s'ha li recorda cada día per part des altres partits polítics??

Immobiliàries=Legió Satànica destructora de la Veritat,la Bondat,l'Excel·lència i la Bellessa.

Benzineres il·legals a rústic.

Immobiliàries=Legió Satànica destructora de la Veritat,la Bondat,l'Excel·lència i la Bellessa. | 07/03/2009, 11:59

Es que vol aixemplar sa carretera Inca-Caimari;el conseller insular de Obras Públicas, Antoni Pascual té una benzinere il·legal a rústic i fa 4 anys què no ha acatat sa sentència des Tribunal Suprem què en sentència firme obliga a esbucar-la.

Biel

Caça

Biel | 07/03/2009, 11:16

Per no enfrentarse al poder i a les injustícies,desprès han d'agafar una escopeta i mata criatures molt millors que ells.

Biel

Caça

Biel | 07/03/2009, 11:10

Ja no hi ha res més ridícul que un caçador.

Immobiliàries=Legió Satànica destructora de la Veritat,la Bondat,l'Excel·lència i la Bellessa.

PP-UM=Molts de mals i desgràcies per venir.

Immobiliàries=Legió Satànica destructora de la Veritat,la Bondat,l'Excel·lència i la Bellessa. | 07/03/2009, 10:21

Diada de caça i es aquïfers de s'albuferata contaminats.Pa i circo.Hipòcrites i farisèus.

Immobiliàries=Legió Satànica destructora de la Veritat,la Bondat,l'Excel·lència i la Bellessa.

Benzineres il·legals a rústic

Immobiliàries=Legió Satànica destructora de la Veritat,la Bondat,l'Excel·lència i la Bellessa. | 07/03/2009, 10:17

El vicepresidente del Consell de Mallorca que preside la socialista Francina Armengol lleva facturados más de un millón de euros con su gasolinera ilegal de la Playa de Palma desde que el Tribunal Supremo ordenase su derribo en sentencia firme. Antonio Pascual recibió la notificación del Alto Tribunal el 20 de enero de 2005 a través de su sociedad Gasolplaya, con la que viene explotando la estación de servicio ubicada en el número 33 de la calle Marbella de Palma.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb