URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Llei d’Accés Electrònic dels Ciutadans als Serveis Públics

Alternativa | 10 Març, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Seguim amb la nostra feina de donar informació als ciutadans, una informació que per lògica hauria de donar el propi Ajuntament. Avui publicam els actes de les Juntes de Govern de novembre. Us recordam que podeu escoltar els plens de l'Ajuntament a ràdio Urxella, dividits per punts. També teniu encara temps de participar al IV concurs de fotografia Urxella, fins el 20 de març del 2009, temes impactes socials o mediambiental a Pollença.

Pdf junta de govern de 4 de novembre de 2008

Pdf junta de govern de 18 de novembre de 2008

De les juntes volem destacar que es va minvar el projecte de projecte relatiu a la modernització i adequació a la LAECSP (Llei d’Accés Electrònic dels Ciutadans als Serveis Públics),proporcionalment a la reducció de la subvenció que es rep del Ministeri d'Administracions Públicques. Es pasa de 346.200 euros a  276.960 euros (50% cada administració). També es va sol·licitar una pròrroga excepcional per a l’adjudicació de l’esmentat projecte.

El desenvolupament de  la LAESCP (BOE) en sembla fonamental  i esperam que Pollença no es resti endarrerida en aquest tema. Ara que amb el Fons d'Inversió Local es reformarà l'edifici de l'Ajuntament, la seva administració també s'ha de posar al dia en tot el referent a les noves tecnologies.

 Com diuen els objectius de la LAESCP cal una administració pública:

- Més oberta. L’administració electrònica ha de facilitar la relació dels ciutadans amb els ens públics
les 24 hores del dia durant els 365 dies l’any.

- Més transparent. Els ciutadans han de poder accedir a la informació dels procediments que s’estiguin tramitant i participar en els assumptes públics. En definitiva, els poders públics han d’informar de tot allò que sigui necessari per als ciutadans. Aquest punt ens sembla fonamental per lluitar contra la corrupció. 

 A Espanya obtenir informació oficial, accedir a arxius públics o aconseguir dades de l’administració és, més que un dret, un calvari. Nosaltres quan no teniem cap regidor pràcticament no s'ens donava cap informació, ni pràcticament cap resposta. Ara una part de la nostra feina com grup polític, com podeu veure a aquest blog, és transmetre informació als ciutadans.

Encara ara ens hem trobat amb casos d'opacitat sorprenents com al darrer ple. Setmanes abans del ple haviem demanat el pla tècnic del vedat de caça major de Formentor, igual que al seu dia varen demanar el del Puig de Santuiri. Ni en un cas ni en altre hem pogut consultar aquests plans.Tampoc hem aconseguit, a pesar de les nostres reiterades peticions, actes d'organismes on no tenim participació  del Consorci de la Gola, EMSER...    Aquesta opacitat davant dels ciutadans i  dels seus representants és inaudita. Al món hi ha 78 països que tenen una llei de lliure accés a la informació cosa que no passa  a Espanya. Per fer nos una idea;  Guatemala té  una norma que obliga als diferents organismes de l'Estat a informar  des de els contractes dels assesors a tot tipus de convenis urbanístics.  A Espanya ningú obliga a les institucions, i menys a les entitats privades finançades amb diners públics a proporcionar dades als ciutadans. L’obscurantisme és l’única norma que es complix al peu de la lletra. Impera la llei del top secret.


- Més propera. La utilització de les eines electròniques obre noves possibilitats de relació amb els
administrats de manera personalitzada. Aquestes noves eines han de reduir despeses i càrregues i
han de simplificar els procediments.


- Més integral. L’administració electrònica ha de fer factible la cooperació interadministrativa, la interoperabilitat entre administracions, per tal de facilitar els procediments que impliquin els ciutadans.
Aquesta transversalitat ha d’anar evolucionant i adequant-se als nous mitjans.

- Més relacional. Els mitjans electrònics han de facilitar la interacció entre les administracions públiques i els entorns privats, creant xarxes d’intercanvi d’informació.

 

Sobre el tema de la transparència haviem parlat als articles transparència contra la corrupció 1 i 2

 A Suècia, des de 1766 hi ha una llei que garanteix el  lliure accés a la informació.El pavelló de Suècia a l'exposició  de Zaragoza tenia aquest cartell a la seva entrada.

 

Comentaris

Gunni

PP-UM=Lladres i mentiders S.A.

Gunni | 10/03/2009, 17:19

Es que vol aixemplar sa carretera Inca-Caimari;el conseller insular de Obras Públicas, Antoni Pascual té una benzinere il·legal a rústic i fa 4 anys què no ha acatat sa sentència des Tribunal Suprem què en sentència firme obliga a esbucar-la.

Immobiliàries=Legió Satànica destructora de la Veritat,la Bondat,l'Excel·lència i la Bellessa.

PP-UM=Molts de mals i desgràcies per venir.

Immobiliàries=Legió Satànica destructora de la Veritat,la Bondat,l'Excel·lència i la Bellessa. | 10/03/2009, 17:16

PP-UM=Destrucció,saquèig i robo.Polítique contra els interessos generals i contra el poble.

Miquel Sánchez

Re: Llei d’Accés Electrònic dels Ciutadans als Serveis Públics

Miquel Sánchez | 10/03/2009, 15:12

Hola Sebas, el problema és una altre, no que una escoleta privada en questió tanqui, simplement que la gent ha d'anar a fer feina i no té on dur els menuts.

Per altra part si aquesta qüestió s duu a la Conselleria d'Educació et sortiran amb que l'ensenyament de 0 a 3 anys "no" és obligatori, amb aquests arguments just la predisposició i la capacitat econòmica dels ajuntaments pot donar resposta a aquest problema.

Pepe

Re: Llei d’Accés Electrònic dels Ciutadans als Serveis Públics

Pepe | 10/03/2009, 13:10

Sebas aquest blog està obert a tots els temes tan als comentaris com als articles. Si vols fer un article sobre el tema només ens l'has de fer arribar a eurxella@yahoo.es

Al darrer ple ja s'en va parlar del tema de l'escoleta "Voliaina". Al ser una empresa privada no és una responsabilitat directa de l'Ajuntament, però el que varen afirmar al ple i avui a la premsa és que l'equip de govern ha fet feina per intentar solucionar el problema.Poden ajudar però no poden assumir la responsabilitat de les empreses privades, com dius tu.

L'educació pública de 0 a 3 anys fa temps que hauria d'estar garantida , i això amb els recursos actuals no el poden fer els ajuntaments.

La política econòmica neoliberal del PSOE i PP és incompatible amb tenir una educació i una sanitat de qualitat.

Altres preguntes que et podries fer Sebas són les següents:

S'ha dedicat el mateix temps i esforç a tenir un auditori que ha tenir dues escoletes municipals?

Què fa l'església amb tots els recursos públics que rep? No pot mantenir obert aquest edifici que dona una servei d'ensenyança?

Per què Espanya fa anys que té un pressupost d'educació inferior al recomanat per l'OCDE?

Per què es canvien les lleis d'educació cada dos per tres sense resoldre els problemes fonamentals?

Per què sembla que l'únic problema a educació és una signatura d'una hora setmanal com ciutadania?
...

Immobiliàries=Legió Satànica destructora de la Veritat,la Bondat,l'Excel·lència i la Bellessa.

Greenpeace

Immobiliàries=Legió Satànica destructora de la Veritat,la Bondat,l'Excel·lència i la Bellessa. | 10/03/2009, 12:40

Los dirigentes mundiales estan llevando al planeta tierra a la ruina y al cataclismo cósmico.Hacen falta más acciones de Greenpeace en Mallorca.

Sebas Guerrero Hernández

Escoleta de les monges

Sebas Guerrero Hernández | 10/03/2009, 12:33

Avui surt a UH que l'escoleta de les monges "Voliaina", tancarà. Com és que no deis res de que l'ajuntament no ha actuat, perque crec que ho ha fet no? També ha d'assumir la responsabilitat de les empreses privades? Els ha d'allotjar a on? Segur que ara deis que l'escoleta municipal hauria d'haber estat construida abans i tal i tal i tal...

Què deis ara? Ens hem de fer càrrec d'una empresa privada amb imposts públics? Con la iglesia hemos topado.

Pere

A Joan

Pere | 10/03/2009, 12:29

Segurament el PP ho hagués pagat abans.
Ets conscient del que va heredar el govern? Com per pagar-ho de cop i volta...
Ai...

Garci

Re: Llei d’Accés Electrònic dels Ciutadans als Serveis Públics

Garci | 10/03/2009, 08:58

Tens raó Joan, jo també havia pensat el mateix. Si han pagat un terç, encaraqueden dues terceres parts per pagar!!!!

Quina manera d'intentar enganyar.

Joan

Les institucions públiques al registre de "morosos".

Joan | 10/03/2009, 08:39

He llegit al diari de Mallorca que el govern balear a pagat una tercera part de la deute que tenia amb ajuntaments i empreses. Lo fotut es que ho donen com una cosa bona, com si encara els hi haguessin de donar les gracies per pagar el que deuen. Supòs que som un ingenu però estaria bé que les institucions públiques fossin més series en les contes. No em val el comentari de que "els ajuntaments funcionen així". M'agradaria saber si qualcú té constància de qualque ajuntament o institució pública està més o menys al dia amb els seus pagaments. Si no es així crec que ens hauríem de replantejar aquest sistema suposadament democràtic.Perque quan jo no pac quan toca si que em foten un recàrrec.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb