URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

De documental, barreres, festes i altres preguntes.

Alternativa | 12 Març, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Per terminar ja amb el ple de gener transcrivim els precs i preguntes, una secció sempre interessant on transmetem moltes de qüestions que ens arriben a través dels ciutadans. Us animam a fer-nos arribar els vostre precs i preguntes pel proper ple a aquest blog o a eurxella@yahoo.es Hem afegit comentaris.

P: En quina situació es troba el documental fet per l'Equip4 sobre la vida d'en Guillem Cifre de Colonya?

R: Com a Ajuntament no es disposa de cap informació, però sí li pot comentar que esta acabat, i que Colonya l'ha comprat.

Pensam que és incomprensible que l’Ajuntament hagi pagat un viatge als descendents d’en Guillem Cifre, un viatge que no ha tingut pràcticament publicitat i que hauria d’haver finançat Colonya i que una feina de difusió com aquest documental l’hagi pagat Colonya sense cap intervenció de l’Ajuntament.

P: Compta la Radio Municipal amb el preceptiu Títol Habilitant de la radiodifusió sonora? Si negatiu, quan procedirà l'equip de govern a regularitzar la radiodifusió  d'aquest mitjà de comunicació municipal?

R: El regidor que va posar en marxa la radio ho va deixar en ordre; i per tant suposa que sí.

P: Quan es pensa eliminar l'escaló de l'entrada de la nova area de serveis socials i facilitar l'entrada a les persones amb problemes de mobilitat reduïda?

R: Hi ha una rampa de fusta que es col· loca quan fa falta.Pren la paraula la Sra. Ramón i assenyala que s'ha habilitat una zona per a minusvàlids en front de l'edifici, i tot i que la rampa de fusta no és el més adequat per ara funciona.

Pensam com després va dir la regidora del PP-UMP Margalida Reynés que ja que es pensa traslladar en un futur a aquest  edifici les associacions, quan Serveis Socials puguin anar al Centre de dia, caldria fer una rampa adequada i fixa, a més a més l’amplada de l’entrada fa que no sigui una feina massa complicada.

Ja seria hora de prendre seriosament el tema de l’eliminació de barreres arquitectòniques i mostrar més sensibilitat per un tema en el s’incompleix la llei. Esperam que al pressupost del 2009 hi hagi una partida dedicada al tema.
 

A continuació varem insistir en preguntes pendents de resposta del ple anterior

P: Quina empresa fa la reparació i manteniment de les estacions de televisió?

Respon la Sra. Campomar que ho fa Miquel Nicolau .

P: Quin cost va tenir la Fira del Vi?

Respon la Sra. Campomar que va pujar a 34.000 €.

A la situació actual hauria que replantejar-se fer una fira del vi cada any, sobre tot amb aquest cost.

P: Quin és el cost desglossat de les festes 2008?

Sense resposta, segueixen sense complir la llei. A temps de crisi s'hauria de reduir el pressupost de festes.

P: Per què s'ha tancat la placa de Monti Sion uns dies

Respon el Batle que no s'ha donat cap ordre de tancament.

A continuació varen fer uns precs:

Varem demanar  els plànols d'ocupació de la via pública de la nova ordenança (fins final de mes es poden fer al·legacions)

Ja ens han arribat i ja els hem publicat a internet (pdf)

 

- Varen insistir en que es tregui el concurs per a la neteja de la via pública del Port.

En pocs dies es complirà un any sense contracte i el pitjor és que a efectes legals no podem fer res, em resulta increïble que l'administració pugui actuar d'aquesta manera sense cap conseqüència. 

 

- Recordarem la promesa de renovació del parc infantil de la Plaça Joan Cerdà del Port, i varem demanar que es traslladi un balancí al costat del edifici que, per la seva ubicació, és perillós. Igualment varem demanar que es llevin les barreres arquitectòniques . De moment no han fet res.

Aquest és el balancí, un nin es pot caure cap a enrere i donar-se un mal cop amb la vorada.

 

 


 

 

- Varen comunicar les  queixes dels treballadores de la recollida de fems en relació a que, amb motiu de preparar la cavalcada a Santuíri, es varen treure les taules i cadires que utilitzen per al descans. També vare denunciar  que l'estat del local és lamentable, i varen demanar que es millori, i si no és possible que no es lIevi el que hi ha .

  - Varen demanar solucions a les voreres sense acabar al Port, com a la cantonada de vicenc Buades amb  Xaloc.

A Pollença i a la Cala Sant Vicenç també hi ha un grapat de voreres sense acabar, carreres mal asfaltats...Fins quin punt és lògic asfaltar camins rurals i no tenir en condicions els municipis? 


 Quedau convidats a la xerrada sobre la Reforma de la Llei d'estrangeria que organitza Esquerra Unida de Mallorca avui a las 20:00 hores a la Sala Groga del sindicat CCOO (Francesc de Borja Moll, Palma).
La xerrada serà a càrrec del senador d'Esquerra Unida i Alternativa, Joan Josep Nuet i posteriorment es donarà la paraula al públic per a que pugui fer les aportacions que trobi adients i resoldre els dubtes que la reforma els susciti.

 


 

Comentaris

Gunni

PP-UM=Polítique de clavagueram.

Gunni | 12/03/2009, 13:09

Sa construcció de s'estació d'autobussos davant ses murades d'Alcudia em semble un pegote de molt mal gust.Ses idees d'aquest desbarat segurament són del PP-UM.¿No hi té res a dir Arca amb aquest desgavell i mal negoci per Alcudia??.

Gunni

PP-UM=Lladres i mentiders S.A.

Gunni | 12/03/2009, 12:34

Fotos de sa Mallorca preturística al Diari de Mallorca.Recuperar aquest entorn de la foto no interessa;ho demostra es fet de està construïnt Port Adriano.Sa destrucció continua.

Immobiliàries=Legió Satànica destructora de la Veritat,la Bondat,l'Excel·lència i la Bellessa.

PP-UM=Molts de mals i desgràcies per venir.

Immobiliàries=Legió Satànica destructora de la Veritat,la Bondat,l'Excel·lència i la Bellessa. | 12/03/2009, 12:27

PP-UM=Creadors de camps de concentració S.A. per anglessos i alemanys.

Pepe

Miquel Angel Llauger pare

Pepe | 12/03/2009, 12:02

Parla del pare que va morir el dimarts.

"El ingeniero de Caminos y político mallorquín Miquel Àngel Llauger Llul, padre del actual coordinador general de Els Verds de Mallorca del mismo nombre, falleció ayer a los 83 años de edad. Doctorado como ingeniero de Caminos en Madrid con la tesis La carretera de Palma a Andratx, fue jefe del Servicio de Carreteras de Balears (1969-78), delegado del ministerio de Obras Públicas y Urbanismo (1978-84) y técnico de la conselleria de Obras Públicas del Govern (1984-91). Teniente de alcalde del ayuntamiento de Palma (1967-73), militó en el PP y la UCD, partido que presidió. Escribió Les rondes de Ciutat sobre las vías de circunvalación de la capital." DdM

Una altra opinió avui també al DdM

Miquel Àngel Llauger, un home bo

ANTONIO TARABINI He tingut la sort de conèixer bé a Miquel Àngel Llauger. El considerava, i el segueixo considerant, un bon amic meu, encara que a vegades discrepéssim en les nostres opinions. Fins poc abans de deixar-nos, continuà curiós i inquiet reflexionant sobre el present i el futur de la nostra Comunitat; sobre els ciutadans i ciutadanes de carn i os.
Fa molts d´anys el vaig conèixer dins els ambients cristians, possiblement amb perspectives distintes però complementàries. També el vaig tractar professionalment. Amb ell, i per ell, vàrem començar les investigacions referides a la qualitat de vida a les Balears. Era l´any 1988. Amb la seva participació activa vàrem continuar les esmentades investigacions els anys 1994, 1998, 2002 i 2006. Tots aquest resultats varen quedar reflectits a un llibre publicat fa pocs mesos per la Fundació Gadeso: Tenim qualitat de vida? Aproximació a l´estructura social de les Illes Balears". Estant ja malalt, fins i tot hospitalitzat a Barcelona, va revisar de manera critica tots i cada un dels continguts de l´esmentat llibre. A més, aquesta "revisió crítica" la va fer des d´una doble perspectiva: en primer lloc, de la validesa tècnica i científica de la metodologia utilitzada i dels seus resultats; però també, en segon lloc, des d´una visió d´utilitat social. És a dir, que les esmentades investigacions poguessin col·laborar a la realització d´una millor diagnosi de la nostra societat com a instrument bàsic de canvi.
Però, més enllà de tot això, era una rara avis: simplement un home bo. Això vol dir, entre altres atributs, ser un bon amic dels seus amics, mantenir-se inquiet i amb curiositat pel món i la bolla i per les preocupants realitats socials a nivell global i a nivell local. I, sobretot, tenia els seus propis principis i criteris, però sabia escoltar i respectar les opinions discrepants. Els bons se´n van. No sé si els que quedem tenim capacitat i voluntat de ser simplement persones, homes i dones, bones.

Garci

Era conya

Garci | 12/03/2009, 11:45

No se perquè però ja ho suposava...

Miquel Sánchez

Re: De documental, barreres, festes i altres preguntes.

Miquel Sánchez | 12/03/2009, 10:58

Crec que és el pare del actual cap dels verds

Garci

La cadira és la cadira

Garci | 12/03/2009, 10:22

De quin Miquel Àngel Llauger parla? Perquè no se si es refereix a l'actual o a l'anterior i transitori responsable d'urbanisme.

Miquel Sánchez

Matías Vallés ho torna a brodar

Miquel Sánchez | 12/03/2009, 08:48

Publicat avui a DM
======================
MATÍAS VALLÉS Cuando intento imaginar qué cosa sería una Mallorca sin corrupción ética ni estética, surge espontáneamente el nombre de Miquel Angel Llauger, el doctor ingeniero que viene de morirse. La incongruencia de glosar a un jefe de Carreteras en todas sus variantes se corrige por los postulados racionales que le animaron. Pronto fueron arrollados por políticos corruptos y pasto de los constructores sin fronteras, que festejan hoy el primer medio siglo de balearización inmisericorde. El fallecido desmiente la ausencia de una burguesía mallorquina ilustrada, y la autocrítica le llevó a concluir que una Marilyn Monroe con tres pechos también sería un monstruo. Su postura no sirvió de ejemplo ni para sus colegas de profesión, porque el colegio ingenieril acudió dócil a socorrer el mamotreto de Son Espases.
Llauger representa el genoma de UCD frente a la jerarquía del PP, donde la seña de identidad no se caracteriza tanto por el saqueo monetario como por el desprecio absoluto hacia la isla. En una imagen proverbial, Balears sólo sirve de residencia veraniega hasta para los presidentes de Balears. Cuando un Tribunal Supremo madrileño nos ha de recordar que Mallorca tiene una cultura y un paisaje indefensos, por fuerza debía irritar un ingeniero que se avergonzaba de Magaluf y consideraba que "el GOB ha prestado un servicio impagable a nuestra sociedad". De ahí que la derecha medieval se arrojara sobre él con especial saña. Era peor que un rojo descamisado, era un traidor a su clase.
El mallorquín civilizado no prevaleció ante la barbarie suicida, a punto de convertir la isla en un campo de concentración. Vi vacilar a Llauger en el juicio del Túnel de Sóller, pero por qué una sociedad debería exigir el heroísmo que no practica. Su discurso se radicalizaba conforme se multiplicaban las amenazas contra una Mallorca agobiada. Al final ganaron los monstruos, por aplastante mayoría. El ingeniero paulino mantenía que, después de la muerte, "habrá unos cielos nuevos y una tierra nueva". Es casi la única esperanza.

===========================

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb