URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Per què menteixen? L'auditori d'en Moneo no pot ser.

Alternativa | 14 Març, 2009 07:00

Catàleg de mesures de l’entesa pel Progrés Municipal

Fa uns mesos Joan Cerdà el batle de Pollença va declarar a la premsa que, a excepció de nosaltres que sempre ha estat en contra, la resta de regidors PP, PSOE, PSM i UM sempre havien defensat el projecte. Això és simplement mentida; el PSOE es va posicionar clarament contra l’Auditori d’en Moneo a l’anterior legislatura, és més la primera pàgina del darrer número de la seva revista "poble" la dedicaven a argumentar les seves raons per dir no a l’auditori.

Ahir  sortien a la premsa declaracions del portaveu d’UM-UNPI a Pollença, Toni Oliver (que a la seva vegada  és director d’Inestur que ha decidit augmentar la seva ajuda pel auditori dels 3 als 5,5 milions d’euros), dient que "s’alegra del consens sobre el teatre de l’auditori de Moneo." Mai havia vista parlar de consens quan un grup amb representació a l’Ajuntament és contrari, i és una manca de respecte als nostres votants. Però és que a més a més abans d’ahir el mateix PSOE de Pollença, declarava a la premsa, que abans de decidir res feia falta  la realització d'un estudi de necessitats, la reducció del nombre de cadires, que la subvenció sigui suficient per finançar íntegrament l'obra i que s'estudï la necessitat que l'arquitecte sigui Moneo.

El mateix més o manco que diu el PSM al seu blog  que diu que “hem d'assegurar  que no sigui una càrrega pel municipi durant els següents anys i que s'aprofiti al màxim. El fet que sigui de l'arquitecte Moneo o no és secundari, tot i que seria preferible el seu disseny si es pot adaptar a les necessitats del municipi i a la disponibilitat econòmica.

O sigui hem de dir al senyors Joan Cerdà i Toni Oliver que una cosa són els seus desitjos i obsessions personal i altra és l’opinió dels grups polítics i dels ciutadans. El PSOE, el PSM i nosaltres estam d'acord en que cal una sala multifuncional i aquesta sala a la situació actual de financiació no pot ser el projecte d’en Moneo. Ja que tan el PSOE, el PSM com nosaltres consideram que per fer la sala polivalent hauria de ser suficient amb la financiació de Govern i Consell (així  i tot només d’interessos l’Ajuntament hauria de posar ja uns 400.000 euros) . Amb el projecte d’en Moneo el càlcul més optimista és que el’Ajuntament hauria de posar dos milions d’euros, el que per tant el fa inviable segons el plantejament actual dels tres grups citats.

Esperam que el PSOE i el PSM mantenguin els seus arguments ja que a l'actual precària  situació econòmica de l'Ajuntament i a la situació de crisi actual pensam que seria una irresponsabilitat total comprometre més de dos milions d'euros municipals quan amb la financiació de Govern i Consell (més de 10,5 milions) és més que suficient per fer una excel·lent sala multifuncional.

De caravaca no se vende


Comentaris

Premsòmetre

Les saurades també són bones

Premsòmetre | 14/03/2009, 23:10

Passa-ho!
EN SAURA ÉS MOLT DE LA BROMA
IU FORN
AVUI
Sen-sa-ci-o-nal!!! Su-blim!!! Obra mestra!!! Plas, plas, plas (ovació) i oooeeeooo (onada). El PP de Catalunya ha decidit compartir amb la resta de mortals alguna de les respostes que el conseller Saura s'ha dignat a contestar-los en algunes de les seves preguntes parlamentàries. Relaxi's i frueixi, que és caviar del bo.

Pregunta: "Quins han estat els robatoris denunciats a les línies de metro, autobusos i tramvia durant l'exercici 2008?". Resposta: "El nombre més destacat de denúncies per robatoris en transports públics es concentra principalment a les estacions de tren i metro, així com als seus corresponents combois". Pregunta: "Quin és el nombre de mossos desplegats a Barcelona amb data 31 de desembre del 2008?". Resposta: "El nombre total d'efectius de la ciutat de Barcelona engloba tant els que es dediquen a feines d'investigació com a patrullar". Pregunta: "Quants agents hi havia destinats a la unitat de menors dels Mossos el desembre del 2008?". Resposta: "Els efectius destinats a la unitat de menors pertanyen a la Regió Policial Metropolitana de Barcelona".

Resposta a una pregunta sobre les hores extraordinàries que fan els Mossos i el cost econòmic que signifiquen: "Les hores extraordinàries han estat realitzades per les unitats que depenen de la Regió Policial Metropolitana, per l'àrea de brigada mòbil i pels efectius de les àrees regionals de recursos operatius de les diferents regions policials que puntualment actuen a la ciutat de Barcelona". Pregunta: "Quants estrangers en situació irregular van ser posats a disposició del Cos Nacional de Policia a Barcelona?". Resposta: "Els detinguts pels Mossos per la llei d'estrangeria són presentats a dependències del Cos Nacional de Policia"... i així podríem omplir el diari sencer. Espero que im-me-di-a-ta-ment les publiquin totes per Sant Jordi. Segur que arrasen en l'apartat "humor de no-ficció"... o és ficció

Premsòmetre

Com les mayolades poques coses hi ha

Premsòmetre | 14/03/2009, 22:24

Amb criteri
LES LLAVORS DE L’IMMA
"Tot i estar, com veuen, entre més de mig milió de privilegiats, valoro molt el regal de l’ecosocialista Imma. Em sento, fins i tot, més persona masculina"
Bernat Dedéu
Estic entusiasmat, ben proper al deliri mental. L’ecosocialista Imma m’acaba de regalar un sobre... amb unes quantes llavors!!! Les he trobades, com per sorpresa, en un d’aquests pamflets enviats pels socialistes barcelonins, tips de prospectes enlluernadors i plens de novetats cool sobre la ciutat que estimo amb escàs secretisme. L’ecosocialista Imma presenta així, via llavors, la pròxima Festa de la Primavera de l’urbs; una efemèride amb la qual els agents municipals –llegeixo a la seva web- celebraran (quan el temps eixorc ho permeti, goso entendre) “l’arribada de la Primavera, amb l’enviament de llavors a 640.000 llars de Barcelona i 180.000 plantes a través de floristeries col•laboradores i Mercats Municipals”. Tot i estar, com veuen, entre més de mig milió de privilegiats, valoro molt el regal de l’ecosocialista Imma. Em sento, fins i tot, més persona masculina.

De fet, l’Imma no només m’ha regalat una entitat viva que simbolitza l’inici d’una nova aventura ecològica. També ha incrustat al sobre una breu meditació, d’una poesia pràcticament proustiana, que versa així; “El teu balcó pot ser un petit jardí. Si plantes aquestes llavors faràs que la primavera arribi, plena de color, a tots els racons de Barcelona”. L’ecosocialista Imma té raó; ella sap, car ha llegit Schelling, que la natura no és sinó una essència immaterial composta de minúscules entitats físiques que es multipliquen fins l’infinit, essent una d’elles el meu balcó. A banda d’això, com sap del cert que sóc subnormal i maldestre de mena, l’ecosocialista Imma ha afegit unes breus instruccions al sobre, explicant com haig d’emprar aquestes perletes, per tal que arribin a bon port; “Posa terra en un test. Fes-hi un foradet (molt encertat, el diminutiu; un forat singular sempre remet a un trauma fàl•lic totalment masclista) i posa-hi les llavors. Cobreix-les amb terra. Mantingues la terra sempre humida”.

Quin doll de saviesa inacabable, el de l’ecosocialista Imma! M’encanta que em diguin amb poques paraules allò que he de fer. L’única pega del sobre, estimada Tinenta, és que no gaudeix d’unes instruccions musicals (cantant sempre es memoritza millor la sintaxi política) com les que ens ha regalat l’independentista Josep Lluís, mitjançant l’anunci víric “Encomana el català!”, de semblant intel•ligència a la teva iniciativa floral. De fet, si em permets una altra lleugera crítica (d’un ciutadà excessivament rigorós, sens dubte) gosaria dir que, quan arribi la pròxima edició de la festa primaveral, i coincidint amb el clima global de crisi econòmica, per comptes d’enviar-me llavors com la Flor de Nit (Miriabilis jalapa) o la Lavatera (Lavatera trimestris) em podries fer arribar alguna unitat biològica més consistent que pugui cultivar o bullir, com ara la Llentia (Lens culinaris) o un simpàtic cacauet (Arachis hypogagea) per matar la gana. L’ecologia, com saps, també és un afer estomacal...

De fet, Imma, ara que parlo del meu estómac, t’haig de reconèixer que he estat temptat d’agafar les teves llavors i (a causa d’un pur i inexcusable egoisme, per no voler compartir la seva flor amb els meus conciutadans, en arribar la primavera) menjar-me-les o introduir-me-les per algun orifici corporal, per tal que sigui la teva flor immaterial la que m’inundi cos i ànima, amb l’aroma dels teus immarcescibles Pèsols d’olor (Lathyrus odoratus). Ho confesso; sóc egoista de mena i sovint tinc temptacions postmodernes, com ara quedar-me allò que és fruit de l’esforç comú dels ciutadans. No ho puc evitar. Les posaré al balcó, Imma, però jura’m que m’enviaràs més cartes amb versets teus. Fes que l’Sjuntament de Barcelona, sobrat de calé, dediqui més diners a mesures tan necessàries com l’enviament de llavors als esperits primaverals. No em deixis sol, Imma; necessito les teves llavors, però –sobretot- necessito que m’expliquis una vegada més com es posen al test, i com es fa un foradet a la terra, sempre humida. Sempre humida...
d'El Singular Digital

Garci

Re: Per què menteixen? L'auditori d'en Moneo no pot ser.

Garci | 14/03/2009, 19:36

Miquel, bona feina. Es fa el que es pot.

Miquel Sánchez

Re: Per què menteixen? L'auditori d'en Moneo no pot ser.

Miquel Sánchez | 14/03/2009, 18:55

Bé, ja teniu el ple del mes de gener a Ràdio Urxella. Ja ho sé Garci, un poquet tard però les feines cada dia són més.

Pepe

Son Baco i UM

Pepe | 14/03/2009, 16:29

Nota de premsa del Gob

UM NO RESPECTE NI LES LLEIS QUE APROVA NI LES INSTITUCIONS A LES QUE PERTANY

L'esmena al Decret Nadal presentat avui per UM per tal d'autoritzar des del Parlament el Camp de Golf de Son Baco, indueix a incomplir la normativa i tramitació legal d'aquests projectes, i significa una traició als acords del pacte de governabilitat i per tant al seu compromís amb la ciutadania.
------------------------------------------------------------------------------------------

UM NO RESPECTE NI LLEIS NI ACORDS: NI SENY NI PARAULA

L'esmena al Decret Nadat que avui ha presentat UM al Parlament és un clar despropòsit i manca de compromís i responsabilitat per part d'Unió Mallorquina vers els acords del pacte de govern. Amb aquesta esmena, UM incompleix el compromís del pacte de no fer nous camps de golf amb oferta complementària, recollit a la Llei 4/2008, de 14 de maig, de mesures urgents per a un desenvolupament territorial sostenible a les Illes Balears, a la que aquest partit va donar suport. Aquesta Llei fixa, en el seu capítol II, unes determinacions aplicables als camps de golf, com a conseqüència de la derogació íntegra de la Llei 12/1988, de 17 de novembre.

Aquest projecte de camp de Golf incompleix de forma flagrant el que es fixa en el capítol II, article 8, punt 4 de l'esmentada llei, que diu:

Les instal·lacions de camp de golf en cap cas no poden contemplar usos residencials, tret dels estrictament indispensables per al personal encarregat del seu manteniment o vigilància, ni en cap cas usos d’allotjament turístic en qualsevol de les modalitats previstes a la legislació reguladora.

EL DECRET NADAL: LA VERGONA DE L'URBANISME A LA CARTA

Per altra banda, l'esmena proposada per UM indueix a l'incompliment de la normativa urbanística vigent - i per fer-ho utilitza la via parlamentària a través del decret-llei fet adhoc pel sector turístic, un decret-llei contra el que el GOB ja ha manifestat la seva radical oposició i que no és més que una proposta per permetre l'urbanisme a la carta. L'esmena que ara presenta UM per permetre Son Baco via Decret-llei, no és més que una demostració de l'esperit i ànim que ha guiat la redacció d'aquesta proposta legislativa.

Recordem a més que, recentment el Consell ha estimat el recurs del GOB contra la declaració d'interès general del camp de golf de Son Baco, precisament perquè aquest projecte, incompleix les pròpies Normes Subsidiàries de Campos, a part d'altres preceptes urbanístics (incompliment de les DOT, del PTM) i altres vinculats a l'impacte ambiental i paisatgístic d'aquest projecte de camp de golf amb oferta complementària. En aquest sentit volem posar de manifest que es tracta d'un projecte il·legal respecte la normativa vigent i al qual es vol donar llum verda per via parlamentària, botant-se la necessitat de la preceptiva declaració d'interès general i evitant la tramitació ambiental del projecte. En ambdos casos UM desacredita les institucions de les que forma part i especialment, al Consell de Mallorca, institució que durant molts d'anys ha estat governada per aquest partit i que ara, per la seva conveniència i no sabem ben bé responent a quins interessos, UM desautoritza amb aquesta barbaritat.

Pepe

Re: Per què menteixen? L'auditori d'en Moneo no pot ser.

Pepe | 14/03/2009, 08:22

Avui al DdM:
Reclaman 24 millones al Govern por la protección de Cala Carbó

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb