URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

El forat (Urxella 20)

Alternativa | 21 Març, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Aquests dies hem anant repartim la nostra publicació Urxella, on ja hem arribat al número 20, per si un cas no us ha arribat la podeu descarregar en pdf.
Aquest és l'article de la portada.  

EL FORAT

La pregunta més freqüent entre els ciutadans de Pollença és com i on s'han gastat els seus doblers? On se van els impostos? La mateixa pregunta ens fèiem nosaltres i per això vàrem demanar una auditoria, que l’equip de govern no va voler fer. Què volen amagar? Quina por tenen a una anàlisi externa i objectiva dels comptes de l’Ajuntament?

Som un municipi ric, on es recapten una bona quantitat de doblers en forma d'impostos i taxes. Però malgrat això tenim mancances a serveis bàsics: zones del municipi sense clavegueram, amb una il·luminació deficient, amb barreres arquitectòniques, talls d'aigua a la Cala, clots que semblen cràters, una neteja dels carrers lamentable,entrades al poble que fan pena... I el que es pitjor: després d'anys de bonança afrontam la crisi amb un forat econòmic impressionant. Què ha passat amb els nostres doblers?

Ara que es vol utilitzar Agatha Christie com atractiu turístic tal vegada hauríem de demanar a un dels seus famosos detectius que investigués les causes de l'actual situació. A nosaltres se’ns han ocorregut un parell de raons de caràcter general:

- A Pollença hi ha hagut durant diferents legislatures equips de govern que han estat qualsevol cosa menys “equips”. Els diferents partits que els han conformat han actuat competint sense respectar les partides pressupostàries, fent una cursa fonamentada en un populisme irresponsable, en parts i quarts i no en una gestió seriosa, responsable i igualitària. Això explica que a Pollença una eina fonamental de gestió com són els pressuposts s’hagin arribat a aprovar amb un any de retard al 2008.

- Una altra raó és la manca de transparència  i participació a la gestió. Als ciutadans, associacions i partits moltes vegades els ha faltat informació per fer un control efectiu i eficaç del govern. Igualment els partits només se’n recorden de  la gent cada quatre anys.

- Tampoc no ha ajudat el control polític de les associacions i de la premsa local. Això ha mort la societat civil, que és el que vertaderament vertebra i fa fort un poble.

Per tapar el forat no és suficient amb criticar als bars o quan arriba l’hora de pagar els impostos. Ja és hora que la gent es mobilitzi i exigeixi una bona gestió dels seus doblers. Cal implicar-se activament per canviar les coses. Només d’aquesta manera es taparà el forat no només econòmic sinó també moral en el qual s’enfonsa el poble.

 

Comentaris

Gunni

Immobiliàries=Legió Satànica destructora de la Veritat,la Bondat,l'Excel·lència i la Bellessa.

Gunni | 22/03/2009, 18:12

Es Ajuntaments de Mallorca són engolidors contra els ciutadans i l'interès general.

Pepe

Improvisant amb els nostres doblers

Pepe | 21/03/2009, 16:01

Avui al DdM se sorprenen de com es fan les coses a Pollença, primer s'encarrega l'auditori i després ja veurem. Parlen d'1,3 o 1,5 milions d'euros a posar per l'Ajuntament però realment parlam d'un mínim de 2 milions( i si no al temps). Ja donen per fet que només nosaltres votarem en contra.

Pollença encargó a Moneo el Auditorio sin contar con un plan de gestión del mismo

Joan Cerdà, alcalde de Pollença, confirmó ayer que en estos momentos se ha encargado un estudio o plan de gestión del Auditorio encargado al arquitecto Rafael Moneo, pendiente aún de su aprobación consistorial. Se prevé que en plenario del próximo mes de abril el asunto quede zanjado, contando con los votos favorables de todos los grupos a excepción de Esquerra Unida.
El proyecto del Auditorio de Pollença no cuenta, sin embargo, con todo el apoyo popular en el municipio. Su elevado coste -11,5 millones de euros, de los que el consistorio deberá aportar, además del solar en Can Conill, entre 1.3 o 1.5 millones de euros- pone en duda la necesidad, no tanto de levantar un edificio sino de que lleve la firma del afamado arquitecto. Cerdà siempre ha sido rotundo al respecto: "El nombre de un arquitecto de tanto prestigio beneficia a Pollença". Sin embargo, el ping-pong en el pueblo ha alcanzado incluso a la red social Facebook, en la que se inscriben los partidarios y los detractores.
El presupuesto, 11,5 millones procederá del Govern, en una partida de 4,7 millones que ya prometió Jaume Matas y ahora ratifica Francesc Antich, más 5,5 millones, procedentes del Inestur de Turismo. El resto, lo aportará Pollença.
No parece lógico, con todo, que este auditorio se construya por el tejado. Es decir, se encargue un proyecto de tal envergadura sin que previamente haya un estudio o planeamiento del uso que se le quiere dar al edificio. Pues en éstas se encuentra ahora el ayuntamiento.
"Estamos discutiendo también si el auditorio debe tener un aforo para 500, 600 o 700 personas, si tiene que consignarse un espacio para la Escola de Música", indicó Joan Cerdà.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb