URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Segueix el desgavell econòmic 1

Alternativa | 18 Març, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Començam a comentar els punts més interessants del darrer ple de febrer. Al mateix es va aprovar un nou reconeixement extrajudicial de l'Ajuntament.  Els regidors de l'equip de govern segueixen comprometent despeses superiors al que tenien pressupostat. En aquest cas més d'un milió d'euros (1,130.522,62 euros).  Aprovat amb els vots a favor de l'equip de govern i els vots en contra del PP-UMP i el nostre.

Mentre el pressupost del 2009, a pesar d'haver contractat una empresa per ajudar a fer-ho, segueix sense arribar al ple ( ja són cinc mesos de retard). 

Al següent resum teniu els enllaços per accedir als documents de l'extrajudicial, a la mateixa pàgina podeu trobar anteriors documents que hem penjat; ordenanaces, juntes de govern... Una vegada més fent la feina que no fa l'equip de govern

RESUM EXTRAJUDICIAL PLE 26/02/09
REGISTRE DE FACTURES pdf 678.948,98
FACTURES PAGADES ANY 2008 (PENDENTS D'APLICACIÓ)pdf 233.741,56
FACTURES PAGADES ELECTRICITAT I TELEFONIA ANY 2008 (PENDENTS D'APLICACIÓ)pdf 91.257,49
CONVENI SALVAMENT I SOCORRISME PLATGES 2007 (SALDO) 126.574,59
TOTAL 1.130.522,62

 A l’igual que al mes de febrer de l’any passat ens trobam amb més d’un milió d’euros d’extrajudicials i això que la pujada d’impostos i per tant d'ingressos per part de l’Ajuntament va ser espectacular. Pens que és més que evident dia a dia el que varem proposar al ple; fer una auditoria externa a l'Ajuntament.

Un extrajudicial, a pesar de l'alegria amb la que l'utilitzen els regidors de l'equip de govern és  un incompliment de la llei. Al manco  per responsabilitat i respecte al ple, que representa al poble, cada regidor hauria d’explicar els motius pels que han tingut despeses per un import superior al crèdit autoritzat i sobre tot com pensen evitar que aquesta situació es repeteixi. Cosa que no varen fer tots els regidors. Sembla que alguns regidors no s'adonen que es troben al servei dels ciutadans que paguen els seus sous. Aquesta prepotència esper que qualque dia els passi factura a les urnes. 

Ens preocupa molt la situació econòmica de l’Ajuntament, i a l’extrajudicial que es va aprovar fa un any ja varen convidar a l’equip de govern a fer entre tots de manera consensuada un pla d'austeritat per retallar les  despeses. El batle Joan Cerdà  va dir que estava d'acord a aquest punt però després no ha fet absolutament res per fer aquest pla d’austeritat i com demostra aquest extrajudicial ha seguit el desgavell econòmic.

No és possible mantenir les despeses actuals i és totalment irresponsable seguir posant en una situació difícil als proveïdors. Seguim considerant que és urgent  la unió de tots els partits polítics del municipi per fer un pla d'austeritat real pels pressuposts del 2009, com es va aprovar per unanimitat al ple de setembre a proposta nostra, i sortir d’aquest desgavell . Evidentment no ens fan ni cas i a pesar de contractar una empresa per ajudar a fer els pressuposts del 2009, que  ja porten cinc mesos de retards, de moment només hem pogut veure un mínim resum de la previsió del pressupost .

Als temps actuals de crisis no és possible seguir afegint despeses i que cada regidor vulgui fer la seva, ja és hora de que es plantegin fer canvis de bons i de veres d’aquesta forma de fer política i gestionar els doblers públics.

Si a pesar de la pujada d’impostos no han estat capaços de cobrir amb el pressupost partides bàsiques destinades al manteniment i la prestació de serveis (com la neteja de les escoles i dels carrers, el manteniment de jardins,  la reparació dels vehicles...) com es podrà encaixar el combustible i manteniment de la piscina coberta, i com es pot parlar d'afegir dos milions d'euros municipals a l'Auditori de Moneo, sense parlar ja del cost del seu manteniment?

Altre dia parlarem més concretament de les despeses d'aquest extrajudicial.

Del blog voto en blanco un bon resum de la solució a la crisi del governs.


Comentaris

Pepe

Re: Segueix el desgavell econòmic 1

Pepe | 20/03/2009, 09:18

Gràcies per l'apunt Guillem, ens informarem d'aquesta factura i et contestarem a aquest mateix blog

Guillem

factures

Guillem | 20/03/2009, 08:29

No vos crida l'atencio una factura de 598'47Euros per 795 fotocòpies?

Gunni

Las recetas de la señorita Pepis.

Gunni | 19/03/2009, 20:59

Rosa Estaràs ha dicho lo siguiente:Imputación: prudencia; imputación acompañada de fianza, de culpabilidad, de pruebas inequívocas o de detención con indicios: suspensión de militancia o expulsión"

Garci

Re: Segueix el desgavell econòmic 1

Garci | 19/03/2009, 12:35

Hola Pilar, s'ha d'anar molt alerta a fer acusacions d'aquest tipus sense poder-ho provar.

Molta gent opina com tu. Però pensa que aquest senyor pot fins i tot denunciar-ho.

Tot i que motius per la seva dimissió n'hi ha molts.

Pilar

Aixo no te nom

Pilar | 19/03/2009, 12:27

A Pollença estimats companys hi ha un grapat de membres que fa molts anys que es troben dins la politica municipal y han robat tot quant han pogut i han governat amb uns i amb els altres i no els han trobat, d'on creis que surten els diners per comparar cases i finques i posar-les en noms dels fills com fa el senyor oChogavia?? el poble no es beneit i s'ha donat compte de quin personatge fa 14 anys que es dins l'ajuntament.
JA N'HI HA PROU!!! DIMISSI´´O IMMEDIATA

Pepe

Re: Segueix el desgavell econòmic 1

Pepe | 19/03/2009, 09:32

Molt observador. La informació sobre els plens ha minvat molt al PIP, una cosa que resulta molt xocant a un diari local.
En aquest cas informar de que els nostres impostos no han servit per cobrir les despeses dels regidors crec que mereixia qualque comentari no?

Observador suspicaz

Gracias por existir.

Observador suspicaz | 18/03/2009, 23:21

NO PUEDE SER, ESTE TEMA ES UN INVENTO VUESTRO... Sí no sale nada de este millón de euros en el Punt Informatiu, ja, ja, ja...

Pepe

Re: Segueix el desgavell econòmic 1

Pepe | 18/03/2009, 22:37

Gràcies per la informació María,a veure si sabem més d'aquest vedat del que no ens han volgut ni mostrar el seu pla director.
Respecte a la resta de comentaris només dir que el temps ens dona la raó amb UM no es podia ni es pot governar.

Garci

Re: Segueix el desgavell econòmic 1

Garci | 18/03/2009, 20:17

Joan, si fossin seus els diners no ho farien això de tudar-los.

Però això, i els préstecs que demanen per no perdre vots i poder seguir fent festes i regalets a tort i a dret, els pagam nosaltres.

Garci

Re: Segueix el desgavell econòmic 1

Garci | 18/03/2009, 20:16

Pedro, cal recordar que Joan Cerdà era Director de Patrimoni quan va decidir-se construir l'hospital a son Espases, damunt un jaciment prehistòric i una síquia medieval. Que vols que et digui, tal vegada, si no se'ls pot fer res, almenys se'ls hauria de caure la cara de vergonya.

Igualment per deixadesa en el tema urbanístic.

Garci

Re: Segueix el desgavell econòmic 1

Garci | 18/03/2009, 20:14

Gràcies per avisar Maria. És un tema que ens té preocupats.

Joan

Re: Segueix el desgavell econòmic 1

Joan | 18/03/2009, 19:08

I que podem dir d'aquest article?-Es que ja esta tot dit. No es poden fer pitjor les coses. Ja basta de jugar amb els diners dels ciutadans! Mentres tants ells amb una bona paga, això si, que no falti.

maria

vedat formentor

maria | 18/03/2009, 18:42

No té a veure amb aquest article, però crec que pot ser del vostre interès.
Demà dijous, a les 11 a ràdio pollença entrevista al director del vedat de caça major de cabres de Formentor.

Pedro

UMMMMMMMM

Pedro | 18/03/2009, 16:53

Els d'UM ja comencen a caure. Quan creis que cauran els Uemitas Pollencins A. Oliver o Joan Cerdà Rull?
Agan apuestas

Immobiliàries=Legió Satànica destructora de la Veritat,la Bondat,l'Excel·lència i la Bellessa.

PP-UM=Molts de mals i desgràcies per venir.

Immobiliàries=Legió Satànica destructora de la Veritat,la Bondat,l'Excel·lència i la Bellessa. | 18/03/2009, 10:00

Sa política és com una marathón i es polítics de Mallorca en sos seus físics i mentalitat corrupta no estàn capacitats per dur Mallorca a sa victòria.Només fan forats a sa casa del poble i arruïnan i destruexen sa casa comuna.

Pepe

Cessament ja

Pepe | 18/03/2009, 08:50

Demà parlarem d'en Miquel Nadal, però però el tenim clar; un imputat no pot seguir com Conseller de Turisme i regidor de Palma. Antich i Aina Calvo l'han de cessar ja.

Garci

Re: Segueix el desgavell econòmic 1

Garci | 18/03/2009, 08:06

Quina excusa posen? perquè ara ja no poden dir que el forat és heretat de la legislatura anterior.

És increïble que siguin incapaços fins i tot de presentar els pressuposts el dia que toca ni amb ajuda d'una empresa. I ho és també que siguin incapaços de contenir la despesa i haver de demanar tants diners extrajudicials. Sempre estan amb la cançoneta de que no hi ha diners, però no és veritat, s'endeuten pel que volen. S'han de retallar despeses en festes, propaganda, sopars, premis...

En fi, tenim un govern incapaç de posar ordre econòmic, sense excuses vàlides i sense voluntat d'arreglar-ho.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb