URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Els imputats han de dimitir.

Alternativa | 19 Març, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

L’esquerra ha de recuperar el sentit ètic de la política, que és una de les activitats més nobles del ser humà ja que implica una labor de servei cap als altres. Per desgràcia aquesta visió de la política és minoritària entre els propis polítics, i actualment el que s’imposa és una visió totalment instrumental i possibilista de la mateixa.

Hi ha uns polítics que només utilitzen la política pel seu profit, i és evident que d'aquest grup trobaríem un bon grapat als dirigents del PP i UM . Mentre que altres polítics , la majoria, opten pel possibilisme i pensen que per aconseguir uns objectius concrets, immediats i limitats es pot cedir en el fonament bàsic de la política que hauria de ser l’ètica. I ética vol dir complir les promeses electorals i no governar amb partits i persones que són a l'ètica com l'aigua a l'oli.

Per a nosaltres l'esquerra no es pot conformar amb evitar que governi la dreta. Aquest és l'argument que utilitza el PSOE amb molt d'èxit i que l'ha convertit en un partit de centre .Varen començar amb el “OTAN d'entrada no” i ara estan disposats a governar amb el suport del PP al País Basc. No per casualitat l'origen d'Esquerra Unida va ser l'engany de l'OTAN i ara caldria refundar una nova esquerra fonamentada en la ética i en la democràcia participativa.

Si parlam de Mallorca el Bloc va decidir governar tan al Govern com al Consell de Mallorca amb UM, un partit que havia protagonitzat amb el PP la legislatura més destructiva i corrupta que ha pateix la illa. Es va acceptar Son Espases , ara es governa amb el suport de cinc polítics imputats (quatre d'UM i un del PSOE).

A l'anterior legislatura els dirigents del Blocs varen denunciar totes les irregularitats de Can Domenge i varen posar un contenciós contra el mateix, ahir aquests mateix dirigents deien “que demanarien la dimissió de Nadal si es confirmen els indicis”. Què més indicis volen que els que els mateixos varen denunciar al seu dia ( Els terrenys foren adjudicats pel Consell a una empresa que oferia la meitat del preu que valia després d'un concurs ple d'irregularitats.).  No està de més recordar que va ser a una mateixa sessió del Consell Insular de Mallorca que el PP va donar suport a Can Domenge i UM va donar suport a Son Espases. Un intercanvi de cromos fonamentat en la desconfiança de com s'havien fet aquests dos "projectes".

Arribat a aquest punt el Bloc des del nostre punt de vista ha de demanar a Antich la destitució immediata del seu Conseller de Turisme Miquel Nadal, imputat per tres delictes; prevaricació, malversació de cabals públics i falsedat documental.Igualment s'ha de demanar a Francina Armengol la dimissió de seu vicepresident Toni Pascual.

Tothom té dret a la presumpció d’innocència, però no parlam de responsabilitat judicial, això correspon al jutges i per desgràcia serà un procés molt llarg, parlam de responsabilitat política i d’ètica.
Apostar per l'ètica no és un camí fàcil ni curt, inclús és possible que no sigui un camí d'éxit al capitalisme però és l'únic camí en el que l'esquerra pot transitar a la política.

El roto al blog voces de mujer

Comentaris

Gunni

Talleres de resistencia.

Gunni | 20/03/2009, 14:23

Técnicas de resistencia frente a la construcción de grandes infraestructuras.Resistencia civil.Ingleses y vascos podrían enseñarnos mucho en estos asuntos.

Gunni

¿Para cuándo unas jornadas antidesarrolistas en Mallorca?

Gunni | 20/03/2009, 13:56

Jornadas para argumentar la crítica de la actual sociedad destructiva y explotadora y fomentar la oposición al desarrollismo.Actividades de debate,charlas,actuaciones de teatro y música,comidas,una marcha montañera y concentraciones en la calle.

Gunni

PP-UM=Lladres i mentiders S.A.

Gunni | 20/03/2009, 13:50

Golf de Son Baco=Billetes de 500 euros en negro.

Pepe

AL CARRER JA!

Pepe | 20/03/2009, 09:41

És indignant llegir avui com es varen tudar pràcticament un milió d'euros en les festes d'inauguració del desdoblament de Manacor, mentre Armengol reconeix que manté en el seu càrrec el director insular de Carreteres, Gonzalo Aguiar, perquè depèn d’UM. Aguiar, militant d’UM, fou detingut i posat en llibertat amb càrrecs.

Pepe

Republicà

Pepe | 19/03/2009, 19:49

Gràcies republicà el vaig fer pensant en tu, però com diu Garci esper que t'animes a escriure ja que com te vaig dir aquests articles em donen més feina que els de política local. Simplement per que als segons els puc utilitzar a plens, notes de premsa, precs...
Com pots veure no hem canviat.

Pepe

Re: Els imputats han de dimitir.

Pepe | 19/03/2009, 18:53

El tema de Toni Pascual és un més d'aquests polítics que tenen uns bons sous i privilegis, es suposa que per la seva responsabilitat, però després resulta que no saben el que firmen o a que fa la seva mà dreta. El conseller no sabia el que feia el seu director insular (Gonzalo Aguiar)?

Ja val de aquesta presa de pèl, aquesta gent s'ha d'anar al carrer JA.

Immobiliàries=Legió Satànica destructora de la Veritat,la Bondat,l'Excel·lència i la Bellessa.

PP-UM=Consorçis i fundaçións porquería.

Immobiliàries=Legió Satànica destructora de la Veritat,la Bondat,l'Excel·lència i la Bellessa. | 19/03/2009, 18:26

Con Pascual y Aguiar el "Consell" es una barraca de feria.Compra un boleto que te puede tocar un cargo.

Garci

Re: Els imputats han de dimitir.

Garci | 19/03/2009, 18:14

Republicà, els temes de política local ens mengen. Fins i tot per nosaltres és un respir poder escriure i llegir articles com aquest.

Esperam els teus articles extramunicipals per penjar-los.

Salut.

Garci

Re: Els imputats han de dimitir.

Garci | 19/03/2009, 18:13

Guni, està molt bé que opinis i facis comentaris, però t'agrairíem, si no hi tens inconvenient, que els agrupis.
Molts cops seguim un debat i costa de seguir amb tants comentaris.

Això si, si porten a Pasqual a Europa, encara se'n riuran més de nosaltres.

Gunni

PP-UM=Gran expolio S.A.

Gunni | 19/03/2009, 17:38

Que envíen a Pascual al Parlamento Europeo y así el escándalo será mayor!!.Creo que Mallorca necesita un eurodiputado como Pascual.

Un republicà

Felicitacions per l'article

Un republicà | 19/03/2009, 17:24

Salutacions i felicitacions per aquest article. Sortosament tornau a parlar de política!

Gunni

Polítics al servèi del gran capital i contre el poble.

Gunni | 19/03/2009, 16:21

Carreteras para chorizar y contra los intereses generales.La destrucción es el gran negocio de Mallorca.Irresponsables a los que la gente cree responsables.

Gunni

PP-UM=Molts de mals i desgràcies per venir.

Gunni | 19/03/2009, 15:17

¿Cómo se puede votar a toda esta peste hedionda??

Gunni

PP-UM=Fraude y engaño por doquier.Pronto saqueo,rápido botín.

Gunni | 19/03/2009, 15:10

Es que vol aixemplar sa carretera Inca-Caimari;el conseller insular de Obras Públicas, Antoni Pascual té una benzinere il·legal a rústic i fa 4 anys què no ha acatat sa sentència des Tribunal Suprem què en sentència firme obliga a esbucar-la.

Gunni

PP-UM=Lladres i mentiders S.A.

Gunni | 19/03/2009, 15:08

Quina beneïtura què ha amollat en Pascual amb lo de què no dimitèix per "responsabilitat".I així tots i cada día.

Gunni

PP-UM=Lladres i mentiders S.A.

Gunni | 19/03/2009, 15:05

Quina beneïtura què ha amollat en Pascual amb lo de què no dimitèix per "responsabilitat".I així tots i cada día.

Pepe

Re: Els imputats han de dimitir.

Pepe | 19/03/2009, 13:37

Ja és hora de que que ha Pollença hagi canvis de bons i de veres, però això només succeirà si la gent comença a reaccionar.
Contra la corrupció no pot haver mitges tintes, hem de recuperar la política pels ciutadans i des dels ciutadans.

Mireia

N'himolts que han de dimitir

Mireia | 19/03/2009, 12:33

Aixo de que UM i UNPI fa molt de temps que s'ha fusionat, son un mateix equip i uns fan la feina bruta i els altres la pinten, aixo es magnific.

Son una gent sense escrupols ni mirament i han deixat a Pollença a l'estora i dins un gran ambient de vergonyes constants.

Ja n'ha ha a bastament de gent corrupte.

Son molts els que han de dimitir, n'estic ben segur que a Pollença en podrien dimitir 2 o 3.

Pepe

Re: Els imputats han de dimitir.

Pepe | 19/03/2009, 09:29

És el mateix que passa amb els regidors del PSOE i el PSM al nostre Ajuntament, i el podem veure a moltes de votacions al ple i no parlam de temes que siguin al pacte de govern o que siguin secundaris, sinó de temes tan importants com per exemple firmar un conveni amb l'Agència de Disciplina Urbanística.

No es pot dir com m'ha dit qualque regidor jo faig feina a la meva àrea i no puc fer res amb la resta. Les àrees no són compartiments estancs.

Pepe

Suport a Nadal

Pepe | 19/03/2009, 09:24

Avui a la fotografia que surt al Balears (al UH no es pot veure tan bé) dels batles i regidors d'UM que donen suport a l'imputat Nadal es pot veure al fons a Michel i a Martí Ochogavía.
Seria honest llevar les sigles d'UNPI, clar que d'honestedat no van sobrats.

Garci

Re: Els imputats han de dimitir.

Garci | 19/03/2009, 09:19

A jo el que no m'agrada gens és el govern de taifes. Cada partit gestiona una àrea concreta i no es pot ficar en les àrees dels altres. Això fa que UM, l'únic partit que si que es fica amb àrees que no són seves, desestabilitzi el govern perquè no pensa com els altres (recordem que és un partit de dretes).

El problema ve quan els altres partits per covardia o comoditat no s'impliquen en àrees que no son les seves.
Un exemple molt vistós és que quan demanàrem ajuda a Miquel Àngel Llauger perquè una conselleria d'UM feia actes prohibits per la llei de protecció animal a la fira de caça, MA, Llauger (dirigent dels Verds i del BLOC) ens va dir que no podia fer res, que tenien un pacte de no fer preguntes en públic si no estaven acordades i que UM no voldria rectificar. Que cadascú gestiona lo seu i ja està.

De tot això se n'extreu que els partits de la suposada esquerra estan submissos a la voluntat d'UM. I també de que millor no governar que governar a qualsevol preu.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb