URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

La carretera vella de Lluc ha de seguir oberta.

Alternativa | 24 Març, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

De cap de les maneres l'Ajuntament i el Consell podem permetre que es torni a tancar la barrera de la finca de l'Empaltada. A aquesta finca coincideixen camí i carretera i per tant des tan l'Ajuntament com el Consell tenen competències. El primer ha de complir el decret del 2006 i mantenir un camí públic obert, a  més de seguir l'expedient d'infracció urbanística que es va fer a la barrera i que es té congelat fa un any. El segon ha d'evitar que es pugui tancar una carretera pública que a aquest punt es troba perfectament delimitada.

A la vista de  la intenció de tornar a tancar el camí-carretera vella de Lluc al pas per la seva finca del propietari de la finca de l’Empaltada; hem registrat la següent petició a l'Ajuntament  i  a la vegada l'hem presentat com  moció d'urgència pel proper ple  d'aquest dijous.

Aquesta és la petició /moció:

Atès que a un decret de batlia amb data de 25 de maig del 2006 es va dictar l’obertura del camí vell de Lluc a l’altura de la finca de l’Empaltada. Decret que fins ara no s’ha complit.

Atès que a la finca de l’Empaltada coincideixen camí i carretera vella de Lluc i que si bé la segona és competència del Consell, el primer seria competència de l’Ajuntament.

Atès que  al decret de batlia número 926, de 19 de desembre de 2007,  es va obrir expedient sancionador per infracció urbanística (100/07) al propietari de l’Empaltada per les obres de les columnes que són utilitzades per tancar amb barrera “l’antic tram de la ruta de pedra en sec” (segons el mateix expedient). Aquest decret va ser comunicat al propietari en data de 4 de febrer del 2008.

Atès que el propietari de la finca de l’Empaltada va presentar al·legacions a l’anterior expedient, registrades el 4 d’abril del 2008. I aquestes al·legacions no han estat a dia d’avui encara contestades incomplint l’Ajuntament l’article 66 de la llei 10/90 de disciplina urbanística.

Atès que la barrera que tancava el camí-carretera vella de Lluc ha estat llevada i el propietari de la finca ha declarat a la premsa la seva intenció de tornar a tancar de nou el camí-carretera vella de Lluc prèvia notificació al batle.

Per tot això demanam

1.- Que una vegada rebuda la notificació del  propietari de la finca de l’Empaltada de tancar el camí –carretera vella de Lluc s'informe al propietari de la impossibilitat de fer qualsevol tancament a un camí públic,  i se  faci al propietari els advertiments que la seva acció pot comportar segons marca la llei.

2.- Que una vegada rebuda la notificació del  propietari de la finca de l’Empaltada de tancar la carretera vella de Lluc  immediatament es posi en coneixement del Consell de Mallorca les intencions del propietari de tancar aquesta carretera  pública de titularitat del Consell de Mallorca. Que a aquest tram té una delimitació prou clara,  i on les possibles dubtes sobre  l’amplària de la carretera a aquest pas mai poden justificar el seu tancament total

3.- Que les administracions municipal i del Consell posin tots els mitjans al seu abast per  vigilar i evitar que el propietari de la finca de l’Empaltada torni a tancar el camí-carretera pública vella de Lluc. Entre altres s’hauria d’avisar al Seprona d’aquestes intencions.

4.- Que es faci la resolució de l’expedient d’infracció urbanística (100/07) tal com marca la llei.

Pollença 23-03-09

 

 

 

Comentaris

Joan Ramon

Barreres

Joan Ramon | 02/04/2009, 14:32

Avui al plenari del Consell de Mallorca el Senyor Jaume Font ha demanat com ès que es consentia que una plataforma entras a una propiedad privada per endur-se'n unes barreres. Val a dir que la propietat privada de que parla ès un tram de la carretera vella de Pollença a Lluc, que fou construida al 1916 per la Diputació Provincial, per tant ès de titularitat pública.
Sembla ser que el senyo jaume Fon hauria de entendre que els membres de la plataforma pro camins públics sòn majors de edat, per tant millor els hi demani a ells que a la senyora Julve, no?
A mès, s'ha de dir que el senyor Fon sembla que tè dificultats per entendre que la terra ès redona i no popular, que els morts no voten i que allò que figurà com a domini públic no ès ni de'n pedro J Ramirex, ni de cap particular.

Tambè me conten que en Tomeu Cifre ahir a la tertulia de la radio desjectava la Plataforma Pro Camins Públics per dir que estava a l'ordre d'un partit i que no estava registrada, nomès dir que coma plataforma no, però els seus membres si formen part del col·lectiu d'Amics d'itineraris de Muntanya, que si estan registrats com asociaciò, per altra banda a mi, malgrat me pugui cauré bè personalment en Tomeu Cifre Ochogavia, no me sorpren la seva bel·ligerància en contra de la Plataforma pro Camins, quan ell ès una de les persones que tanca un tram de la carretera vella de Lluc, a mès de considerar que una excursiò per revindicar el aps a Ternelles per ell ès vista com una especia de acte terroriste.

Gunni

Ajuntaments contre es poble i a favor des gran capital.

Gunni | 30/03/2009, 17:14

Es impresentables personatjes què hi ha al "Consell" explica aquesta i moltes altres malifetes.

Pepe

Re: La carretera vella de Lluc ha de seguir oberta.

Pepe | 30/03/2009, 15:54

No esperava una altra cosa després de que dijous es varen negar a votar la urgència de la nostra moció. No varen voler ni tan sols debatre sobre el tema.
El batle m'ha dit que avui el propietari de la finca l'ha enviat un sms per informar-li que havia tornat a posar la barrera i que havia enviat a la policia municipal (quina manera de fer el paripé).
També m'ha dit que la carretera depenia del Consell. El que és cert és que a aquest punt coincideixen carretera i camí i que l'Ajuntament tenia eines jurídiques per evitar el tancament i si no l'han fet és simplement pe rqu no han volgut.

decebut

Decebut totalment

decebut | 30/03/2009, 12:23

Ha han tornat possar les mateixes barreres a l'Empeltada, tenim un govern que a mès de covard, de progrès en tè poca cosa.

Toni

KK

Toni | 25/03/2009, 14:52

Si el propietari de la finca dela empeltada, finca confrontant amb la carretera vella de Lluc torna tancar aquesta carretera, torna tancar, el Batle de Pollença demostrara tenir tan rigor com qualsevol "merda canera" del municipi.

Camins

Usurpació de béns públics.

Camins | 25/03/2009, 09:23

Aquesta carretera, que no camí va ser feta el 1916 per la Diputació Provincial amb doblers de tots els ciutadans.
A mès hi ha un decret de batlia que obliga al propietari de la finca confrontant i de la barrera a deixar de usurpar un camí públic.
El conveni del que parla el propietari de la finca, que no del camí, signat amb el inafable ex conseller de madi amibient Miquel Angel Borras (el qual també tanca un camí)no ha sigut aprovat per plenari del Consell de Mallorca,ni publicat al BOIB, per tant no tè cap valor jurídic.
A mès, tè obert un expedient d'infracció urabanísitc.
Aquest "senyor" a privat durant 5 anys als ciutadans de transitar per un camí públic, que a mès al Cadastre figurà com això, ès a dir, com a terreny public i no privat.
Que passaria si els ciutadans començasima posar barreres tancades als carrers on no volem que passin els altres?

Joan Ramon

camins

Joan Ramon | 25/03/2009, 09:08

Esper demà vagí bé el plenari, dir que també me sap greu no poder assistitr-hi, hem entrat una instància a l'Ajuntament i una altre al consell demanant que no consentin el tancament. Divendres farem una roda de premsa i les entitats adherides així com els ciutadans que podràn disposar un model de denúncia per el greuje de no poder transitar per un camí públic.

Salut i Branca

Joan Ramon veterà

ple

Joan Ramon veterà | 25/03/2009, 07:55

Hem sap greu no poder assisit al plé de demà. Hagués volgut veura de primera mà, si el Consistori majoritariament segueix fent el fantasma i recolçant els aprofitats, o opta per una vegada, per defensar l'interés públic.

Gunni

Immobiliàries=Legió Satànica destructora de la Veritat,la Bondat,l'Excel·lència i la Bellessa.

Gunni | 24/03/2009, 22:51

Hi ha barreres tancant camíns públics perquè hi ha massa corrupció als ajuntaments i massa por als pobles.

Pepe

Re: La carretera vella de Lluc ha de seguir oberta.

Pepe | 24/03/2009, 22:36

Respecte a la divisió d'opinions crec que hi ha gent que encara no s'ha adonat de que el camí públic era abans que la barrera que el tancava. Igual hem de fer una sèrie d'articles didàctics.

Ja veurem si l'equip de govern vota a favor de la urgència d ela nostra moció i després que argumenten. Si Rafel posa una nova barrera tancara el camí públic competència de l'Ajuntament.

JRV

decretet

JRV | 24/03/2009, 22:13

Si no vaig equivocat, el batlle de Pollença, Joan Cerdà, feu un decret de Ballia perque el propietari, copropietari o el que sigui de la finca l'empeltada, obris el cami public que havia tancat ilegalment. Doncs, si després de que el poble lleves la barrera, estalviant-li així una feina: com pot ser que Rafel Morro, segons la premsa, afirmi que la tornara a posar? O el decret era d'en Cantinflas?, o el batlle no pinta res, o les dues coses.

Miquel Sánchez

Re: La carretera vella de Lluc ha de seguir oberta.

Miquel Sánchez | 24/03/2009, 21:51

A la secció d'entrevistes teniu l'entrevista a Pepe García de Ràdio Pollença el 16 de febrer.

Miquel Sánchez

Re: La carretera vella de Lluc ha de seguir oberta.

Miquel Sánchez | 24/03/2009, 15:33

Pels comentaris de cafè del poble, hi ha divisió d'opinions.

On no hi ha dubte és en el desconeixement del tema per una gran part de la població, molts entenen aquesta acció com una cosa de nins dolents.

També m'ha sorprès molt que no hagi hagut un tancament de files perquè a un pollenci li han fet una malifeta, just un parell han intentat relacionar amb en Pepe Garcia, però la gran cobertura de l'acció per part de la premsa i televisió han desmuntat la falsa afirmació.

Pepe

Re: La carretera vella de Lluc ha de seguir oberta.

Pepe | 24/03/2009, 13:58

Al cas del cavalls, la setmana passada va haver una accident al "pas alternatiu"

Pepe

Re: La carretera vella de Lluc ha de seguir oberta.

Pepe | 24/03/2009, 13:57

Sí que és un agravant tan al tema del tancament com al del incompliment de la normativa urbanística.

Garci

Re: La carretera vella de Lluc ha de seguir oberta.

Garci | 24/03/2009, 13:57

Per la variant il·legal que va signar el propietari i el conseller tampoc hi passen les bicicletes, i crec que també és de difícil accés per cavalls.

Jordi

Lladres de camins

Jordi | 24/03/2009, 13:50

De fet el dir que tornarà tancar, deu ser un cas de reincidència, pot ser un agravant?

Pepe

Alguns aclariments

Pepe | 24/03/2009, 13:27

En Rafel Morro pot posar les excuses que vulgui, res pot justificar el tancament d'aquest camí. L'alternativa d'anar pel torrent significa tancar aquest camí per qualsevol persona amb problemes de mobilitat.
Això sense entrar en el tema de que l'acord que va signar amb la Conselleria és totalment il·legal, no es pot desviar un camí amb un simple acord entre particulars i conseller.

Ahir Rafel ja va anar a l'Ajuntament a informar de que tornaria a tancar, que farà el batle?

JTC

Re: La carretera vella de Lluc ha de seguir oberta.

JTC | 24/03/2009, 13:03

k es de guapo el cami vell de lluc sense la barrera de l'empeltada!

Miquel Sánchez

Re: La carretera vella de Lluc ha de seguir oberta.

Miquel Sánchez | 24/03/2009, 09:56

Notícia TDT. Segons la pàgina web del Ministeri no haurà apagada analògica a Pollença el proper dia 30 de juny.

Més informació a Pollença TDT.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb