URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Carretera de Lluc oberta

Alternativa | 22 Març, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

 Quan l'administració és incapaç de fer complir la llei, i permet que uns pocs usurpen el que és de tothom, tancant ni més ni manco que una carretera, els ciutadans han de reaccionar.

 
Esperam que aquesta sigui la primera i darrera barrera que s'hagi de llevar per part dels ciutadans i que les properes siguin llevades per l'Administració.
 
 

 Notícia al Diario de Mallorca, Ultima Hora, Balears

Ahir  el director insular de Medi Ambient, Guillem Riera (UM) va dir que actuaria només com a "mitjancer". Us imaginau que robassin a un ciutadà  i qui ha de fer complir la llei digués que actuaria de mitjancer entre el lladre i el ciutadà?

El mateix  Guillem Riera, va admetre ahir la titularitat pública de la carretera vella de Lluc a Pollença i va anunciar que en el pròxim consell executiu s'aprovarà l'inici de l'expedient de delimitació de la carretera perple de la institució per unanimitat . També va dir quementre no es delimiti la via, el Consell no té potestat per a forçar al propietari de Empeltada a retirar la a incorporar-la al catàleg de béns del Consell. O sigui que al manco l'acció d'ahir va servir per qué quasi dos anys (maig 2007) després es faci el que  va acordar el barrera.En aquest cas li diriam a Guillem Riera, que ja no cal potestat per forçar al retirada d'una barrera que ja ha estat retirada, el que ha de fer el Consell és no deixar que es torni a posar de nou una barrera a una carretera pública que  a aquest tram està perfectament delimitada.

 

 

COMUNICAT DE LA PLATAFORMA PRO CAMINS PÚBLICS I OBERTS.

La Carretea Vella de Lluc, quatre anys i mig de denúncies per reclamar pas lliure per un camí públic. 

A Mitjan Desembre de 2005, un grup de pollencines i pollencins ens vam reunir per tal de demanar a l'Ajuntament de Pollença que actués davant el tancament de un camí clarament públic com és la carretera vella de Lluc, així la carta de Nadal que escriguerem des del que a esdevingut una secció de la Plataforma Pro Camins Públics Oberts al municipi de Pollença, que s'afegia així  a la ja constituïda a Manacor, era el demanar a l'Ajuntament que garantís el lliure pas per aquesta via.

Notícies de premsa, declaracions d'intencions... es succeïen, però el camí seguia tancat, així vam decidir convocar la primera excursió per reivindicar el pas lliure per aquesta carretera el 7 de Maig de 2006, excursió que congrega prop de 500 persones .D'aquí vam tenir  el primer moviment en forma de Decret de Batlia del que en aquells moments era Batle, el senyor Joan Cerdà, però aquest decret va quedar en paper banyat i la carretera vella de Lluc continuà tancada en diversos trams, només a la finca de Muntanya, a Escorca, els accessos s'obriren. Mentre tant, a la finca de Binifaldo, finca del govern Balear, els accessos es mantenien tancats, a Pollença a dia d'avui sens continua sense contestar si les finques confrontats amb la carretera vella de Lluc tenen cap tipus de llicència per fer aquest tancament, fet que a provocat que haguéssim de fer algunes demandes a la fiscalia de medi ambient per la manca d'actuació del Batle i Regidor d'Urbanisme.

L'any passat, desprès de seguir en les nostres reivindicacions, que no han estat exclusives d'aquest camí, sinó d'altres al municipi de Pollença que presenten la problemàtica de pas, en aquells moments ens trobàvem a més que una de les persones que tancaven el pas a la carretera vella de Lluc era el Batle, el senyor Tomeu Cifre Ochogavia. Vam tornar convocar una nova excursió reivindicativa, en aquest cas el 22 d'Abril de 2007, amb una bona participació com en l'anterior, en aquest cas el Consell Insular de Mallorca va decidir incloure dins el seu inventari de bens la carretera vella de Pollença a Lluc, i posteriorment iniciar la delimitació d'aquesta, per tal de contribuir a l'aclariment de la seva titularitat pública, documents de incautació dels terrenys, treballs topogràfics, documentació arxivística de que la carretera vella pertanyia a la Diputació provincial, actes de plenari municipal en que s'acorda  transferir aquests terrenys a la diputació, documents que declaren l'inclusió d'aquest carretera dins el pla nacional... tot això i esperam que el Consell Insular actuí definitivament per preservar un bé públic, i per garantir el lliure pas,  així , per tal de recordar que esperam solucions a aquest fet, el  27 d'Abril de 2008 tornàrem convocar una excursió per la carretera vella de Pollença a Lluc.

A més cal dir que al BOIB núm 187 de 18 -12- 2007 es va declarar aquesta carretera Tiltularitat del Consell de Mallorca. Des de La Plataforma Pro Camins Públics i oberts, a més de les diferents associacions que l'integren i donen suport, així com des de la societat civil, reclamem a les institucions que defensi el que és de tots, i no que no deixin sols als  ciutadans en la   defensa  dels béns i patrimonis públics.

Comentaris

jordi

Lladres de camins

jordi | 24/03/2009, 13:54

Reincidir en el tancament d'un camí deu ser un atenuant?

Pepe

Re: Carretera de Lluc oberta

Pepe | 24/03/2009, 13:37

Crec que en Rafel Morro ha vist massa pel·lícules i el mateix s'ha muntat una al seu cap. Ja veurem com acaba el tema judicialment parlant, però serà una bona ocasió per estudiar tot el que ha passat aquest tema . A qualsevol país civilitzat (administrativament parlant) no s'hagués arribat a aquesta situació.

Ropit

Barreres

Ropit | 23/03/2009, 23:11

El robatori i el furt només és delicte si hi ha lucre segons el codi penal. De totes formes en aquest cas de les barreres de l'Empeltada dificilment es poden considerar robatori ja que es trobaven en mig d'un camí public, es a dir de tots,fent nosa per passar.

Joan Ramon

Carretera Vella de Pollença a Lluc

Joan Ramon | 23/03/2009, 22:52

El que ès vergonyos, a mès de què alguns particulars la tanquin per a mi ès que el titular de la carretera, que ès el Consell Insular de Mallorca permeti el tancament en molts dels seus trams de la Carretera Vella de Pollença a Lluc.

Salut i Branca

Ropit

camins

Ropit | 23/03/2009, 20:50

Es vergonyós que un ex regidor del PSM s'hagi apropiat i tancat un troç de carretera per fer-hi un aparcament privat i un jardí. Quina barra!

Toni

Especulador?

Toni | 23/03/2009, 15:03

Aquest morro es l'aperellador que fa tantes feines a l'Ajuntament?

I el que va destrossar gotmar?

Molt de Morro té el tio

camins

camins

camins | 23/03/2009, 14:55

Des de les diferents asiciacions presentarem una denúncia al propietari de la barrera,araque sabem qui ès, per reclamar els perjudicis d 'aquests 5 anys de no poder transitar per una via publica.

Pepe

Rafel deixa de ser un de tants!

Pepe | 23/03/2009, 12:11

Estam d'acord amb Rafel Morro que hi ha més tancaments a la carretera vella de Lluc i que hi ha altres camins tancats. Per evitar el greuge comparatiu del que parla el millor que pot fer és no tornar a tancar la carretera a la seva finca (d'aquesta manera ens podrem centrar en la resta) i unir-se als que lluitam per obrir tots els camins públics.

joan Ramon

instància

joan Ramon | 23/03/2009, 12:02

No i veig res, ja me diras cosa, salut.

Pepe

Re: Carretera de Lluc oberta

Pepe | 23/03/2009, 11:58

Joan Ramón mirà el correu, he fet una instància a l'Ajuntament ( la publicam demà a aquest blog) igual podiau fer una similar al Consell.

Joan Ramon

Carretera vella d ePollença a Lluc

Joan Ramon | 23/03/2009, 11:56

Està bé, saber que el propietari de la barrera ubicada damunt un camí públic, demanarà que es condemni als que traslladaren la barrera al Consell, i que ell tornarà tancar un camí públic.

Tot bastant surrealista.
El que a mi si me sembra dubtes ès si d'una vegada per totes El Consell de Mallorca, propietari real d'aquesta carretera actuara. I com s'indemnitzara als ciutadans pel fet de privarlos ddurant cinc anys de transitar per aquesta carretera.

Salut i Branca

Pepe

Re: Carretera de Lluc oberta

Pepe | 23/03/2009, 10:22

Estic totalment d'acord amb l'editoria de "Libertad Balear" quan diu que hem de lluitar contra la llei de la selva. Aquesta és la llei que han imposat els propietaris que han tancat camins públic mil·lenaris.

Miquel Sánchez

Re: Carretera de Lluc oberta

Miquel Sánchez | 23/03/2009, 09:55

A LIBERTAD BALEAR hi ha un editorial de la barrera sempre vist del punt de vista de la part contraria.

Us recoman la seva lectura.

Resumint. "Como perdemos nuestros privilegios"

Camins

Camins

Camins | 22/03/2009, 22:17

Ès mal de creure que algú convoqui la premsa per robar res.

De fet l'únic que han robat ès la llibertat de pas per un camí públic durant aquests anys.

Salut

Ropit

barreres

Ropit | 22/03/2009, 21:40

El cas den Rafel Morro es molt semblant al de La Paca i com ella en pot sortir ben escaldat.

Pepe

Re: Carretera de Lluc oberta

Pepe | 22/03/2009, 21:21

Els únics que han robat alguna cosa són els que tanquen els camins.

Pepe

Re: Carretera de Lluc oberta

Pepe | 22/03/2009, 21:17

Miquel a l'Ajuntament ni tan sols es pot consultar el projecte d'en Moneo, no el tenen per que encara no l'han pagat.

Garci

Re: Carretera de Lluc oberta

Garci | 22/03/2009, 20:56

Si es troba un objecte al carrer el que s'ha de fer és dur-ho a la policia i si ningú el reclama, al cap d'un temps crec que es subasta, no és així?

Joan Ramon

Camins

Joan Ramon | 22/03/2009, 20:41

Ja veurem, he llegit que es presenta una querella criminal per robatori, per llevar una barrera il·legal d'un camí públic?

Me resulta xocant, pot ser entretenguda la cosa.

Gunni

Benzineres il·legals a rústic

Gunni | 22/03/2009, 20:30

Antoni Pascual tiene que aclarar lo de las gasolineras ilegales en suelo rústico.

Garci

Re: Carretera de Lluc oberta

Garci | 22/03/2009, 19:42

Veure la foto sense barrera sembla una utopia complida.

Endavant.

Miquel Sánchez

Re: Carretera de Lluc oberta

Miquel Sánchez | 22/03/2009, 19:32

Com anècdota, avui un amic meu m´ha dit si sabia la darrera d'en Pepe Garcia, i m'ha contat el de la barrera, juas juas.

Al final en Pepe tidrà la culpa de l'enfonsament del TITANIC.

Per un altre banda, m´han comentat que en Moneo no cobrarà honoraris per aquest auditori, doncs encara pitjor, ara si que no entenc aquest cost tan excessiu.

Algú pot doanr un poquet de llum ???

Gunni

Benzineres il·legals a rústic.

Gunni | 22/03/2009, 18:54

Ara n'Antoni Pascual ja podrà intentar construir carreteres i benzineres il·legals a Cabrera.

Gunni

Benzineres il·legals a rústic

Gunni | 22/03/2009, 18:47

¿Alguién cree que el "Consell" puede funcionar con un personaje cómo el vicepresidente del Consell de Mallorca y conseller de Obras Públicas, Antoni Pascual??

Gunni

Immobiliàries=Legió Satànica destructora de la Veritat,la Bondat,l'Excel·lència i la Bellessa.

Gunni | 22/03/2009, 18:30

El "Consell Insular de Mallorca" és un edifici fantasma on quan crides per qualsevol cosa et contesten què "ells no poden fer res".

Pepe

Re: Carretera de Lluc oberta

Pepe | 22/03/2009, 17:23

Esper que no el deixen tornar a tancar el camí. La porta que va ser llevada ahir tenia un expedient d'infracció urbanística obert, el propietari va presentar al·legacions i encara que han passat mesos no se l'ha contestat.

Joan

Ben fet

Joan | 22/03/2009, 16:45

Sembla ser que el propietari de la finca confrontant amb el camí públic, diu que tornarà tancar la setmana que ve el camí públic.

Per cert també diuen que té un expedient de infracció urbanísitca, ès cert?

Bona feina al·lots.

A desalambrar

Re: Carretera de Lluc oberta

A desalambrar | 22/03/2009, 13:02

La pròxima Ternelles.

Joan Ramon

Una menys?

Joan Ramon | 22/03/2009, 13:00

Seria trist que el Consell deixas que es tornas tancar el camí.

Per altra banda, no ès va fer res més que dur un obstacle d'una carretera al titular d'aquest, que és el Consell com pot veures al BOIB 187 de 18 de Desembre de 2007.

Salut

Miquel Sánchez

Re: Carretera de Lluc oberta

Miquel Sánchez | 22/03/2009, 10:12

Nova entrega de "La gazeta de Pollença", avui nou dominical.

Pepe

Tots els camins s'han d'obrir

Pepe | 22/03/2009, 09:52

Només en una cosa té raó Rafel no és l'únic que tanca camins, Bartomeu Cifre (PP) té barreres al mateix camí. I el cas del camí de Ternelles es sagnant...

Ja és hora d'obrir tots els camins públics.

Pepe

Re: Carretera de Lluc oberta

Pepe | 22/03/2009, 09:20

En Rafel Morro el que ha de fer d'una vegada per totes és mantenir oberta la carretera, i gaudir més de la vida i de tot el que té que no és poc.

Ignaci

Re: Carretera de Lluc oberta

Ignaci | 22/03/2009, 07:53

En Rafel Morro va bé encés amb tot això!!!

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb