URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

L’Esport a Pollença

Alternativa | 23 Març, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Avui  publicam un nou i excel·lent article d'en Joan Cifre. Us recordam que aquest blog està obert a tothom i que si voleu escriure un article  l'haveu d'enviar a eurxella@yahoo.es Quan més veus diferents i més debat hi hagi millor.

 

Pollença gaudeix des de fa molt temps d’un gran potencial en el tema esportiu.  L’entorn i el clima afavoreixen de forma notable la pràctica de l’esport sobretot a l’aire lliure. Tenim també un gran potencial humà, no conec cap municipi a nivell de Mallorca ni possiblement a  nivell d’ Espanya amb un percentatge tan elevat de professionals de l’Educació Física (ja siguin llicenciats, diplomats o tècnics esportius). A més a més gaudim d’un cicles formatius de gran qualitat. Per tot això considerem que Pollença hauria de ser un municipi capdavanter en la gestió  de l’esport. De moment estam lluny de ser-ho, algunes de les causes podrien ser les següents:

 

o        L’esport no té la importància que es mereix.  A Pollença el regidor d’esports ho es també de festes. No em sembla que siguin les dues àrees més compatibles. Tot i que el regidor té dedicació exclusiva,  cosa que suposa un munt d’hores per treballar si ho comparem amb els altres regidors. Així i tot, tal vegada l’empenta que necessita l’esport per convertir-nos en el municipi capdavanter necessitaria més hores dedicades exclusivament a l’esport. També es veritat que hi ha un tècnic esportiu, però per el que se les seves  condicions laborals no son les millors, ni tampoc disposa dels recursos necessaris.

 

o       Manca d’infraestructures. Si bé es veritat que les instal·lacions esportives a Pollença varen tardar molt ha arribar. En els darrers anys s’han gastat molts diners destinades a noves instal·lacions. Per això i més a més tenint en compte que estam en plena crisis no em semblaria seriós dir que no funcionem per manca d’infraestructures. Més bé el que hem de dir és que hem gastat molts diners, però sense planificació i sobretot sense tenir en compte suficientment la gestió i el manteniment de les instal·lacions. Així tenim un poliesportiu al moll sembla que és va construir als anys 60 en lloc dels 90. També son molt millorables les gestions i manteniments de totes les altres instal·lacions. És bàsic també la utilització dels equipaments esportius d’altres institucions públiques, com son les instal·lacions dels IES, per això és important que els ajuntaments, compleixin els convenis i col·laborin amb el manteniment d’aquestes infraestructures.   

 

o       És necessari un patronat d’esports. No un fictici com el que hi ha actualment. Necessitem un patronat d’Esports obert al màxim a la participació ciutadana i que serveixi per potenciar, consolidar i augmentar  tot el teixit associatiu  esportiu de Pollença.

 

o       S’ha de fer assequible l’esport a tothom. Evidentment s’han de potenciar els serveis socials per raons que evidentment van molt més enllà de les esportives. Però al mateix temps esports i serveis socials han d’anar agafats de la mà i possibilitar que tothom pugui accedir a l’esport. Hem de facilitar que els nouvinguts s’integrin en les diferents xarxes esportives, clubs o associacions. Un nouvingut que defensa la samarreta d’un club local, té més motius per sentir-se integrat dins el municipi. Hem d’aconseguir  que la gent no deixi de fer esport per qüestions econòmiques.

 

o       També s’ha d’impulsar la relació entre el Patronat de Turisme i el d’Esports. S’han de potenciar les activitats a l’aire lliure per oferir un producte complementari al sol i  platja. Evidentment no construint més camps de golf, ni clubs nàutics exagerats. Cal potenciar activitats com el l’excursionisme i altres activitats a la natura, fer més carrils bici i involucrar al sector hoteler en tot el tema dels espònsors  tan a nivells de clubs i associacions com a nivells de grans esdeveniments esportius.

Aquest article està fet amb ànim constructiu, no vol ser tant una crítica als responsables de l’àrea d’esports, més be vol ser una reflexió del gran potencial d’aquest municipi .

 Mordillo en The TusKoBlog, 

 

 

Comentaris

Pepe

Re: L’Esport a Pollença

Pepe | 25/03/2009, 20:41

Estic d'acord amb la teva valoració d'en Juanjo Mir, una cosa és com persona i altra com gestor. Va acceptar tres àrees i un socis complicats i no ha estat capaç de canviar les deficients dinàmiques municipals.

JRV

dimission

JRV | 25/03/2009, 19:32

Els treballadors/as i funcionaris/as de l'Ajuntament si han demanat la dimissió de Juanjo Mir, i motius en tenen de sobres, i el enumeren a l'escrit que varen donar entrada a l'Ajuntament.
Jo mateix tenc molt respecte a Juanjo com a conciutada i persona, actitud que es compartida pels qui el coneixem, però con a regidor de un àrea tan àmplia com es hisenda i personal, la seva gestió, estigui mediatitzada o no, no es gens satisfactoria.

Pepe

Re: L’Esport a Pollença

Pepe | 25/03/2009, 12:17

Felip abans de fer una acusació i insultar un s'ha d'informar. Quin respecte m'has de merèixer si ets un indocumentat.
Hem demanat la dimissió d'en Michel i Martí al ple (consta en acta) quan es va aprovar el primer extrajudicial de més d'un milió d'euros a l'any passat.
Varem tornar a demanar la dimissió d'en Martí (és l'únic de que hem demanat la dimissió en dos ocasions) quan varem descobrir que LUMSA no tenia contracte per fer la neteja viaria del Port.

Del PSOE només hem demanat la dimissió d'en Juanjo per presentar el pressuposts amb un any de retard. A pesar del que digui la premsa no hem demanat la dimissió de Mª del Mar. Les dimissions les demanam al ple.

Si ets dels PSOE demana-les per que governen amb Michel, Martí i companyia.

I ara te puc dir amb totes les lletres i en castellà (és el que millor defineix la teva actitut); ets "UN BOCAZAS" i esper les teves disculpes.

Garci

Re: L’Esport a Pollença

Garci | 25/03/2009, 09:57

Feli! A veure si segueixes més el que diem, o a veure si primer t'informes.

Hem demanat la dimissió de Michel i de Martí molt abans que la de Juanjo. Ho vàrem fer fins i tot a la revista Urxella, i en vàrem publicar 3000 per tot el municipi.

Ho pots llegir tu mateix: alternativa.balearweb.net/post/48867

Jordi

De pena

Jordi | 25/03/2009, 09:25

Per mangantes tots aquells regidors que nomès cerquen viuré de la política i no cercar el bé del poble.
I d'aiquests a Pollença, tant de UM com del PSOE n'hi ha massa.

Felip

Michel Dimissió

Felip | 25/03/2009, 09:19

Perquè no demanau la dimissió den michel, i den paraiso, o només demanau les del psoe?
Quina guarda de mangantes que sou...

Miquel Sánchez

Tertúlies de Polítics a Ràdio Pollença

Miquel Sánchez | 23/03/2009, 20:51

A la secció de tertúlies ja teniu la de dia 4 de febrer

Murillo

Esport

Murillo | 23/03/2009, 10:48

Joan, ets un... No et tornaré mirar de cara si segueixes per aquest camí, tu no saps amb qui xerres, "Bandido".Bromes a part,en aquest municipi està totalment prohibit tenir idees...@@@ Ens veim Joan...

Garci

Re: L’Esport a Pollença

Garci | 23/03/2009, 10:44

Hola Joan, els problemes per penjar comentaris són perquè hi ha paraules que estan prohibides per Balearweb per evitar l'spam.

Per exemple si poses adreçes de correu o pàgines web, no et deixa.

Per altre banda, molt bo el teu article, val la pena.

Miquel Sánchez

Re: L’Esport a Pollença

Miquel Sánchez | 23/03/2009, 10:41

Hi ha problemes si fas un "copy & paste", jo no he pogut posar l'article de LIBERTAD BALEAR

Joan

Re: L’Esport a Pollença

Joan | 23/03/2009, 10:28

Però jo he penjat el meu sense problemes

Joan

Re: L’Esport a Pollença

Joan | 23/03/2009, 10:27

M'han dit que hi ha problemes per penjar comentaris...Spam

Pepe

Gràcies Joan

Pepe | 23/03/2009, 10:26

Un excel·lent article el d'en Joan crec que resumeix perfectament les carències de la gestió ja no només d'esports sinó de Pollença en general. Manca de planificació i gestió deficient. També crec que dona un bon grapat de bones idees per canviar la situació.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb