URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Segueix el desgavell econòmic i 2

Alternativa | 31 Març, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

Seguim comentant el reconeixement extrajudicial de crèdits  per un import total d’1.130.522,62 € que es va aprovar al ple de febrer ( veure anterior article Segueix el desgavell econòmic 1)

L'explicació de l'equip de govern a aquest extrajudicial a un principi es va limitar a una frase del regidor d'Hisenda  Juanjo Mir;  "es tracta de l’aprovació de part de despesa de l’any 2008, que no va entrar al pressupost de 2008, i que ara s’aplicarà al nou pressupost de 2009 ". Una falta de respecte al poble ja que es tracta de diners públics i del quart extrajudicial que s’aprova en la legislatura. Encara que no el sembli a Pollença aquest procediment té caràcter extraordinari,i no anual.

 Hem de recordar que l’any passat amb una brutal pujada d'impostos es varen augmentar el ingressos en 3.600.000 €, i així i tot tenim un extrajudicial  de més d'un milió d'euros. Alguna cosa no va bé .

Si parlam de cada regidor  a un principi no van donar cap explicació, després al debat si que es van explicar una mica:

· La Sra. Catalina Campomar (participació ciutadan i fires)  s’ha passat en 62.000 €. No va dir res.

· El batle  i regidor d'urbanisme Joan Cerdà   en 45.000 €.  Va donar explicacions de 28 .000 euros de la piscina coberta del moll, que eren a l'extrajudicial per que quan es va fer el pressupost no hi havia cap partida per la direcció d’obra! Una demostració més de com s'ha fet aquesta obra.

· El Sr.  Tomeu Cifre Bennàssar (cultura)  s’ha passat en 52.000 € al que hem d'afegir els  65.000 € que s'havia passat l'anteriro regidor en Biel Cerdà. Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Va dir que ell com a regidor no a gastat tant, sinó que a final d’any es signen factures de coses fetes durant tot l’any. Assenyala que l’àrea de cultura assumeix el manteniment d’alguns edificis que donen servei a altres àrees, i assumeix les despeses.

· El Sr. Juanjo Mir (hisenda, personal i policia), s’ha passat en 66.700 €. Va donar explicacions generals com regidor d'hisenda Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 , i va indicar que l’any 2007 la liquidació surt negativa en 300.000 €, i  que el Tomeu Cifre  (PP-UMP) era el responsable en part de la situació econòmica en aquell Ajuntament.

· El Sr. Martí Ochogavía (serveis i camins) , a pesar de ser el més afavorit en l’increment del l pressupost 2008, ara s’ha passat en 146.000 €. Per suposat no va dir res, lamentable que aquest senyor pugui governar gràcies als seus socis.

· El Sr. Jaume Plomer (medi ambient)  s’ha passat en 50.000 €.  Va Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 explicar que havia factures que són tasques que provenien de l’anterior regidor, Joan Comas del PP i que quan va assumir la regiduria, es va trobar amb un deute de més de 150.000 € .

· El Sr. Miquel  Ramón Amengual (esports, festes i llicències) sembla que només s'ha passat en 21.000 €, però com va dir  per experiència propia Tomeu Cifre del PP-UMP, Michel  és  expert en carregar factures més endavant. Per suposat tampoc va dir res.

· La Sra.  Francisca Ramón (Port, serveis socials i sanitat),  s’ha passat en 50.000 €. No va dir res.

Vam fer tota una sèrie de preguntes demanant explicacions d'algunes despeses als regidors:

· Respecte els treballs a Bocchoris es pensava que estava finançat per La Caixa, i hi ha factures per un import d’11.000 €? Tomeu Cifre  va dir que  l’excavació a Bóquer té una subvenció de 12.000 i Juanjo Mir va parltr d'un problema de liquidesa al consell.

· Voliam una explicació de les factures de manteniment de les bombes d’impulsió del Port (3.604 euros al mes)? El batle va dir que a questa feina la  l’empresa SEARSA, que s’encarrega del control diari del manteniment de les impulsores. Com li vam dir al batle esperam que l’empresa SEARSA sí disposi de contracte no com LUMSA.Un servei mensual a un extrajudicial no és normal.

· Què passa amb la factura de més de 10.000 € de reparació del manteniment de la calefacció del Centre Cultural? El batle va dir que fa referència a una despesa realitzada en l’impas entre els dos regidors de cultura, es va espenyar la bomba de calefacció.Comprovarem aquesta factura. 

· Hi ha factures elevades de l’any 2006 i 2007 de quan es va fer el centre de joves. Ens sembla  increïble que es tardi més de dos anys en pagar una factura.

· Pel que fa a les factures de l’exposició  de Zoilo al convent, vaig recorda que es va comentar que es replantejarien les exposicions, i vaig demanar si es farà a l’any 2009, ja que porten una despesa excessiva'. Al ple Tomeu Cifre no em va contestar, a les juntes de govern hi ha una partida de 35.000 euros per a la realització d'una exposició d'en Joan March. Vam demanar per la mateixa al darrer ple i el regidor va dir que havia una subvenció de 19.000 euros.

· Vam demanar si no és excessiu fer tantes fires ateses les despeses que comporten. El batle va contestar que hi havia un dèficit en extrajudicial de 90.000 € i que enguany s’ha reduït a 45.000 €, s’espera que, al final de la legislatura, el dèficit acabi a 0.

· La despesa en publicitat és elevada, i assenyala que seria més econòmic fer-la a la ràdio, i els taulers, aprofita per demanar que es pengi l’ordre del dia dels plenaris als taulers. Juanjo Mir va dir que estava d’acord i que les recomanacions per a 2009 van en el sentit de reduir publicitat llevat de l'àrea de Turisme.

Per terminar aquest punt només dir que en aquests moments és imprescindible aplicar l’austeritat i la contenció de despeses, ja que la situació no està per pujar més imposts, i la gent que fa feines amb l’Ajuntament no ha de demanar si cobrarà i quan.

Recordau que podeu consultar els llistat de despeses als enllaços.

 

RESUM EXTRAJUDICIAL PLE 26/02/09
REGISTRE DE FACTURES pdf 678.948,98
FACTURES PAGADES ANY 2008 (PENDENTS D'APLICACIÓ)pdf 233.741,56
FACTURES PAGADES ELECTRICITAT I TELEFONIA ANY 2008 (PENDENTS D'APLICACIÓ)pdf 91.257,49
CONVENI SALVAMENT I SOCORRISME PLATGES 2007 (SALDO) 126.574,59
TOTAL 1.130.522,62

Comentaris

Pepe

Re: Segueix el desgavell econòmic i 2

Pepe | 02/04/2009, 20:53

Joan gràcies per la informació, ens posam a fer feina al tema.
A pesar dels anys de bonança, l'Ajuntament era en crisi abans de la crisi i clar ara la situació es deteriora cada vegada més i seguim sense pressupost i sense que l'equip de govern demostre cap consciència de la situació a la que estam i on anam.

Joan

Crisis

Joan | 02/04/2009, 10:41

Pepe m'han comentat que l'empresa que contracta les treballadores familiars i els educadors de carrers fa un any que no cobra. I està a punt de deixar el servei i per tant fer for-ha els treballadors. Podriés averiguar que passa?

Gunni

Economía criminal i Ecocidi de Mallorca.

Gunni | 01/04/2009, 19:02

Quin pegote urbanístic i quin mal gust Cala Barques.Per anar de vacances a un endret així hi ha què està lobotomitzat.

Gunni

Economía criminal i Ecocidi de Mallorca.

Gunni | 01/04/2009, 18:50

He vist sa foto de Cala Barques i pens què abans de regenerar sa platja s'hauria de demolir tots es pastarrots de ciment què hi ha damunt la platja què són sa causa de què aquesta desaperèsqui.

Gunni

Ecocidi de Mallorca.

Gunni | 01/04/2009, 16:45

Una sentència injusta contra la biodiversitat i l'ecològia la del TSJIB.

Gunni

No al golf de Son Bosc.

Gunni | 01/04/2009, 15:50

PP-UM=Mercaders de misèria,malalties i Mort.

Garci

Re: Segueix el desgavell econòmic i 2

Garci | 01/04/2009, 11:15

En relació a aquest tema, avui ha sortit al diari una mala notícia: volen regenerar l'arena de cala Barques.

Amés de ser perjudicial per l'entorn, l'arena se'n va de forma natural cada hivern per les corrents i el mal temps. No es pot fer una inversió d'aquestes magnituds tot just per un estiu.

Miquel Sánchez

Re: Segueix el desgavell econòmic i 2

Miquel Sánchez | 01/04/2009, 11:01

No just l'Ajuntament Pepe, tampòc iniciativa privada ha estat per a llençar coets.

Pepe

L'hotel Simar tancat

Pepe | 01/04/2009, 10:38

I la crisi arriba.
Ens han informat que l'hotel Simar de la Cala Sant Vicenç no obrirà aquesta temporada (uns trenta treballadors al carrer).
Evidentment la causa final i conjuntural d'aquest tancament és la crisi però hi ha causes a més llarg termini com és l'abandonament de la Cala sense que l'Ajuntament hagi estat capaç de reaccionar.

Pepe

Delimitació carretera

Pepe | 01/04/2009, 07:17

La coherència és un bé molt escàs a política Andreu.
Encara que el propietari de l'Empaltada hagi tornat a tancar la carretera, sembla que l'acció de traslladar-la al Consell ha servit per que s'enrecordin de que aquesta carretera pública és responsabilitat seva.

Avui al DdM:

El Consell empieza los trámites para delimitar la carretera vieja de Lluc

J. FRAU. POLLENÇA. El departamento de Medio Ambiente del Consell de Mallorca ha remitido al área de Carreteras de la misma institución el expediente relacionado con la carretera vieja de Lluc a Pollença para iniciar el trámite de delimitación de la vía para su incorporación definitiva al catálogo de bienes públicos de la institución insular. De esta forma, el Consell tendría argumentos administrativos para obligar a los propietarios que han cerrado la carretera pública a su paso por sus fincas a reabrir el sendero.
A pesar de que la decisión de la delimitación de la carretera vieja de Lluc a Pollença se adoptó en un pleno de la institución celebrado hace dos años, el Consell ha iniciado ahora la tramitación. Cabe recordar que las barreras de la finca pollencina de L´Empeltada fueron retiradas en señal de protesta el pasado 21 de marzo por miembros de diversas plataformas cívicas. Sin embargo, el propietario de la finca ha colocado unas nuevas barreras que impiden nuevamente el paso por la carretera.
En este sentido, fuentes del Consell explicaron ayer que se ha encargado un estudio jurídico para "saber qué consecuencias tendría para la institución retirar las barreras de esta finca" y el resto de cercas que cierran el camino.

Andreu Crespi

PRENIU MOSTRE

Andreu Crespi | 01/04/2009, 05:09

Estaría bé que als dos regidors mascles del PSOE de Pollença prenuesin mostre.

Andreu Crespi

PEP CORCOLES DIU AVUI AL DIARI DE MALLORCA

Andreu Crespi | 01/04/2009, 05:07

PEP CÓRCOLES Vull destacar una opinió de Bel Comes, que es reprodueix aquí, y que diu que s´ha de ser coherent amb el que es predicava quan estaven a l´oposició. Jo hi afagiria que una persona ha de ser coherent sempre amb el que pensa i diu. És allò tan pregonat de que tot home és senyor dels seus silencis i esclau de les seves paraules. El batle no pot decidir tot sol, no pot prometre i no cumplir. No pot adjudicar la redacció de les Normes Subsidiàries i després fer el concurs -encara esper el ple on ha d´aclarir el "dubte mediàtic"-. Els Parenostres al cel i els alls al pancuit, amic meu!

Pepe

Re: Segueix el desgavell econòmic i 2

Pepe | 31/03/2009, 20:55

Uep Jordi no tinc cap notícia de que s'hagi tornat a llevar

Gunni

PP-UM=Fraude y engaño por doquier.Pronto saqueo,rápido botín.

Gunni | 31/03/2009, 20:07

PP-UM=Ruïna econòmica per al poble!!.

Jordi

un altre cop

Jordi | 31/03/2009, 20:06

Ja han tornat lelvar la barrera de l'empeltada?

Si que han fet via.

Pepe

Re: Segueix el desgavell econòmic i 2

Pepe | 31/03/2009, 20:03

Gràcies pels vostres comentaris Angel i jdt. La gent que diu que no li importa la política hauria de repassar com es gasten els seus doblers.
La manca d'un criteri a l'hora de fer les despeses és total.

Pepe

Re: Segueix el desgavell econòmic i 2

Pepe | 31/03/2009, 19:31

Fa por com aquest Ajuntament segueix sense assumir que hi ha una crisi econòmica mundial. Encara que no tenim el pressupost (a pesar de contractar una empresa per ajudar a fer-ho) el que sabem de moment ens fa pensar que seguirem sense racionalitat en les despeses i sense austeritat.

jdt

Re: Segueix el desgavell econòmic i 2

jdt | 31/03/2009, 18:23

que passa es que a n'aquets
ajumtament no tenim electricistas ni jardiners per que vajaaa vajaa facturasas,escarrufa

Angel

robos

Angel | 31/03/2009, 11:51

Aquets doblers que s'han gastat i no estaven presupostats. Que encarà no son res, davora el que aniran inflant amb posterioritat, son un autèntic robo al poble.
Això si que es enriurer-sen dels que els han votat i pujat els impostos.
l'exposició d'en Zoil, no hi passava ningú, ningú li agradava ni l'entenia, creieu que qualqu va venir a Pollença a tret per qualquna d'aquestes exposicions, la gent s'estimaria més veure l'esglèssia.
Per cert la senyalització de la zona peatonal, de ben segur que no ha sortit gratuita i ara s'haurà de tornar a treurer," tiempo al tiempo".
Mentres tant precaries condicions de material comparant amb altres municipis pels empleats municipals, que si no es fa ràpid lo d'arreglar l'ajuntament, acabarà caient damunt els treballadors el sòtil.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb