URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Si la degradació de la zona no fos tan palpable, la crisi no faria tan de mal en la Cala.

Alternativa | 03 Abril, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

 La situació de la Cala Sant Vicenç ha arribat a un punt més que preocupant.
Aquesta setmana la direcció de l'hotel Simar (més de quaranta anys de feina al sector) de la Cala Sant Vicenç  ha anunciat als seus treballadors fixos discontinus que no obrirà aquesta temporada (uns trenta treballadors al carrer, alguns amb 27 anys de feina a aquest hotel). Això unit a que l'hotel de la Moraleja es troba en venda i tampoc obrirà són una demostració de la situació crítica de la Cala Sant Vicenç.

No sabem si el tancament és temporal o definitiu, però per reformes sembla que no és, ja que va fer reformes al 2002.  Segons l'últim estudi estadístic publicat per la Conseller ia de Turisme del Govern Balear, la taxa mitja d'ocupació en la Cala Sant Vicenç va ser del 83’5%. L'Hotel Simar compte amb 121 habitacions, de les quals 107 són dobles i 14 sónsuites. Els últims anys, l'Hotel ha romàs obert al voltant de sis mesos. Tot això ens indica, que aquest any la Cala Sant Vicença contarà amb aproximadament 38.476 estades menys que l'any passat.

Evidentment la causa final i conjuntural d'aquest tancament és la crisi, però hi ha causes a més llarg termini com és l'abandonament i degradació de la Cala.Com deia molt acertadament ahir Santiago; si la degradació de la zona no fos tan palpable, la crisi no faria tan de mal en la Cala.

A pesar de que  l'equip de govern al seu pacte  van acordar fer un estudi de condicionament de la Cala, i de la col·laboració i feina de l'Associació de veïns de la Cala, que es troba molt decebuda per la situació, ha hagut molt de promeses i poques realitzacions. En part resultat d'uns polítics que no veuen més enfora dels possibles vots,  com si la Cala no fos part fonamental del patrimoni del nostre municipi i del seu potencial turístic.

Durant aquesta legislatura no s'ha aturat la degradació de la Cala;  amb la destrucció de la primera línia paisatgística de  Cala Molins,
talls d'aigua, fanals romputs i de tot tipus, escales envaïdes per la vegetació, voravies desfetes, apedaçades amb rajoles de diferents tipus, inexistència de pluvials en bona part de la urbanització, retirada durant mesos del policia fixo el que va facilitar diversos robatoris a la zona...

A la fí el que fa falta és que l'equip de govern es posi les piles ja, i faci
una severa reflexió sobre l'estat real (en tots els aspectes) de la Cala Sant Viceç , parlant amb els veïns i empresaris de la zona, i començar a realitzar accions urgentísimes per a donar solució a un evident abandonament del lloc i recuperar el futur econòmic-laboral de la zona.


Comentaris

Jordi

Policía

Jordi | 03/04/2009, 17:40

Hi ha massa mafiosos de l'Est a lloure i sa policía no fa sa feina què hauría de fer amb aquestes bandes.

Jordi

Policía

Jordi | 03/04/2009, 17:39

Sa policía local al passeig marítim no servèix per res.Arriva tard o no arriva quan les necessites.És un paripé més sense efectivitat des molts què hem de patir els ciutadans.Sa policía no fa sa feina què pertoca en sos violents i ses conseqüències les podèu veure a la cara de l'agredit què surt a l'última hora.

Miquel Sánchez

Re: Si la degradació de la zona no fos tan palpable, la crisi no faria tan de mal en la Cala.

Miquel Sánchez | 03/04/2009, 14:57

Bé, ara són les 17 hores manco deu minuts, el carrer Joan XXIII ha estat 1 hora de rellotge amb el tràfic molt restringit por culpa de una carrera ciclista, hi ha gent que ha arribat a la feina amb més de 30 minuts de retard.

Crec sincerament que s'hauria de fer un replantejament del pas d'aquesta carrera pel Port, no dic eliminar-la dic repantejar el pas, el carrer Joan XXIII no potr estar mig tallat i hora.

Gundisalvo

PP-UM=Degradació Global.

Gundisalvo | 03/04/2009, 14:07

No hay futuro para un colectivo que sólo sabe agujerear la isla y las arcas públicas.

JRM

La Cala y el Moll

JRM | 03/04/2009, 13:19

Cala San Vicente: construcción caótica, falta de infraestructura, en estado siniestrado, abandonada, una vergüenza. La despreocupación de los dirigentes, del Ayuntamiento, del Alcalde, del Arquitecto municipal y la poca solidaridad de los Pollensines (de casi todos) son la resultante de una destrucción avanzada del Medio Ambiente, del bienestar y de la supresión de puestos de trabajo.
Lo mismo pasa en el Moll. Que desgracia la entrada al Puerto. Es difícil hacerlo peor y mas feo. El cierre del paseo marítimo ha dado resultados preocupantes. La situación financiera es desastrosa por si, la de la gente en general y en especial de los negocios que se encuentran sin acceso.
No obstante el Ayuntamiento continua con provectos innecesarios y caros. Que suerte de poder gastar el dinero de todos para comprarse la glorificación, la posterioridad...
Cuando se comenta el malestar de los Pollensines a los responsables del Ayuntamiento se suele hacer la vista gorda – en el fondo les da igual siempre que se abre la puerta a un trabajito en el Consell o en la Política Isleña.
Lo mas grave es que los que están no han sido votados, ni en Pollensa ni en Mallorca.- como nos pueden representar?
Burócratas !

JRV

raó

JRV | 03/04/2009, 11:05

Es dolorós que els ciutadans s'en redefotin, peró es sagnant que els que diuen defensar els drets dels ciutadans el enganyin d'aquesta forma tan descarada compasa amb la Cala San Vicenç

Garci

Re: Si la degradació de la zona no fos tan palpable, la crisi no faria tan de mal en la Cala.

Garci | 03/04/2009, 08:48

Revisant el bloc he trobat moltíssims articles avisant i fent referència a la Cala Sant Vicenç. I m'han cridat l'atenció els dos que enganxo a continuació. Ja podem avisar, però aquí tothom és toca els col.... de tot. (perdoneu l'expressió).

LA MORT DE LA CALA SANT VICENÇ
13-11-2007

Vivim uns dels episodis més negres de l'urbanisme desmesurat de Pollença. Aquests dies s'han començat les obres de demolició de la casa de can Colom a la Cala Sant Vicenç, al costat de Cala Molins, can Botana. Aquesta és una casa de la dècada dels anys 20, i una casa emblemàtica de la cala. Però això per si sol no seria res si no fos per la incompetència municipal que permetrà fer en aquest lloc 38 apartaments i 5 piscines. Una llei de 1991 va aprovar aquesta mesura urbanística. Però una llei posterior, de 1995, ja anul·lava aquesta destrossa només permetent-hi la construcció de vivendes unifamiliars i no blocs de pisos. La qüestió és que 12 anys després no s'ha estat capaç d'aprovar les mesures adients per fer complir aquesta llei de 1995, és a dir, fer l'adaptació del PGOU al POOT. Ara la cala serà greument destruïda per la incompetència i voluntat del polítics. No s'hi valen excuses de legislatures passades o no. Tots sou culpables de la destrucció, per molt que us amagueu darrera la intenció de salvar Cala Carbó. Tots heu permès aquest atemptat patrimonial, territorial, ecològic i urbanístic. Tots els que heu governat durant aquests anys, PP, UMP, UNPI, UM, PSOE i PSM, però en especial Joan Cerdà Rull, regidor d'urbanisme des de fa 7 anys. Tu i la teva comparsa sou els que heu permès aquest atemptat. Us dieu d'esquerres i preteneu ser els salvadors de la terra, però cap de vosaltres heu mogut un dit per aturar la destrucció, ni tan sols us heu pres seriosament el recurs presentat pel GOB, veïns de la cala i EU-EV. Un recurs que moralment i jurídicament era vàlid.

Aquest model ús passarà factura, però també ho pagarem nosaltres, els que no tenim culpa, els que hem lluitat per aturar-ho i heu fet amb els nostres esforços els que us ha donat la gana. Turisme de qualitat dèieu.

Avui, en el moment d'escriure aquestes línees, la Cala St. Vicenç està morint assassinada a les vostres mans.

LA CALA ABANDONADA
30 de maig de 2008

És preocupant i indignant l'abandonament de la Cala S. Vicenç.

Segueixen els talls d'aigua regulars amb una xarxa d'aigua, presumptament potable, en males condicions per haver estat instal·lada de qualsevol manera , i per la manca de manteniment de l'empresa concessionària.

Ja fa mesos que varem demanar a un ple l'obertura d'un expedient a l'empresa concessionària, amb la que l' Ajuntament és molt permissiu. Ja seria hora de que l'Ajuntament recuperés aquesta concessió.

Algun veí de la Cala també ens ha demanat si la Cala és un centre d'experimentació de tipus de llum: els fanals no sempre funcionen i la varietat de colors i models de faroles que podem trobar al nucli.

La pregunta seria: fins quan seguirà la deixadesa municipal a la Cala?

Al pressupost del 2008, hi haurà ja alguna partida dedicada a l'estudi de condicionament de la Cala, que tenen signat al pacte de govern?

Si parlam de patrimoni, al ple de març es va rebutjar la nostra proposta de redacció d'un projecte bàsic per a la creació d'un recorregut arqueològic. La idea era molt clara i senzilla: a Pollença tenim un patrimoni arqueològic desaprofitat i abandonat, 108 jaciments, i pensam que s'hauria de seguir el model de Menorca i aprofitar aquesta riquesa cultural.

No només no es va aprovar la nostra moció sinó que observam amb preocupació l'abandonament de les coves del Alzinaret de la Cala (l'únic jaciment que és a una propietat municipal) i que consisteix en un conjunt de coves fetes per l'ésser humà entre el 1600 i 1300 a.C.

Aquest abandonament encara és més incomprensible si pensam que els dos únics directors de patrimoni que fins ara ha tingut el Consell, l'anterior en Joan Cerdà, i l'actual Biel Cerdà, són a l'equip de govern.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb