URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Grues a Formentor (concurs de fotografia Urxella IV).

Alternativa | 02 Abril, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

A la nostra darrera assemblea vam triar el guanyador del "IV concurs de fotografia Urxella". Enguany el guanyador és un veí del Port de Pollença, Hans Monheim, amb la foto de Formentor.

Volem donar les gràcies a totes les persones que han participat al concurs. Algunes d'aquestes fotografies les anirem penjant als articles. L'increment de fotografies participants ha estat espectacular ja que hem passat de 27 a 175 fotografies. El que demostra que el concurs ha arribat a més gent, i que els problemes al municipi  i el malestar conseqüent augmenten.

És molt significatiu que la majoria de fotografies fossin del mal estat i la brutor de la via pública, principalment del Port de Pollença; també de la semipeatonalització del Moll; però les més impactants són les dedicades a la destrucció del nostre paisatge , com és el cas de la guanyadora.

La fotografia reflexa molt bé el que està passant a tot el municipi, però en especial a Formentor, on un dels paratges més significatius de la nostra illa és veu dia a dia degradat per construccións amb un gran impacte com aquesta Villa Cortina.

Aquesta fotografia ho diu ben clar, i sense paraules, cal protegir més Formentor, cal evitar la seva destrucció en tant que com a paratge singular és un atractiu i un valor, no només pel municipi, sinó per tota Mallorca.

 

La fotografia guanyadora de Hans Monheim

 


Comentaris

Pepe

Paco

Pepe | 20/04/2009, 09:59

Bona dia Paco.

No està malament el que hem millorat en unes hores. Hem passat de "no pintar res" a haver de fer un altre concurs de fotografia i haver de demanar la dimissió del regidor d'urbanisme i batle:-)

No em sembla mal la idea de fer un concurs per potenciar la recerca de imatges del medi natural, cultural i etnològic del municipi. Però evidentment no podem fer tot el que ens agrada i crec que això seria més funció dels que govern (medi ambient+cultura+turisme) que dels que estam en aquest moment a l'oposició. De totes maneres estarem encantats de rebre les teves fotografies (si vols comentades)per penjar-les a aquest blog.

Evidentment jo i tots els polítics ignoram en un principi temes dels que després parlam, denunciam o gestionam.Si una cosa m'agrada de ser polític és que he aprés un munt de coses sobre lleis, ordenances, reglaments i a la vegada he conegut molta de gent que m'ha ajudat a temes no només mediambientals, sinó urbanístics, legals...
El que ha de fer un polític és això; informar-se, cercar assessoraments i fomentar la transparència i la participació (cosa que modestament fem mitjançant aquest blog).

A l'assemblea tenim gent amb estudis relacionats amb el medi ambient i a més a més estam en contacte amb gent que ens assessora des d'un punt de vista científic com tu demanes.

Sí que ens hem plantejat demanar la dimissió del regidor d'urbanisme però de moment no l'hem fet per què al tema urbanístic pensam que és més efectiu actuar mitjançant la llei.
Hem demanat la dimissió de regidors on hem considerat que no podiam fer una altra cosa més profitosa:
Michel i Martí Ochogavía pel seu descontrol a la hora de tudar doblers (primer extrajudicial) i la seva manca d'explicacions.
Juanjo Mir; retard d'un any del pressupost.
Martí Ochogavía (2) manca de contracte de LUMSA que fa la neteja del Port i manca d'explicacions.

Torn a insistir que som un blog molt peculiar ja que estam oberts a publicar coses amb les que no estam d'acord per obrir debat (l'hem fet a altres casos). Al cas de la petició de dimissió ja he dit que personalment estic d'acord i li don suport però a l'assemblea encara no l'hem debatut (el farem aquest divendres).
El tema de la peatonització l'ha resumit JRV i pots llegir tots els articles de la secció peatonització del Port. Estam a favor de la peatonització i evidentment mediambientalmen és molt positiva, però s'ha de fer de manera correcta com s'ha fet a altres municipis i com el mateix inspector de policia deia al seu primer informe; amb un pla de mobilitat i un estudi de totes les possibles repercussions i solucions. Un tema com aquest no és pot fer a"a la brava" com s'ha fet, ha estat un desastre total.

Garci

Re: Grues a Formentor (concurs de fotografia Urxella IV).

Garci | 20/04/2009, 08:07

Hola Paco, jo voldria fer una aclariment al comentari de JRV: no és Iniciativa Ciutadana, és Alternativa. Però bé, el que diu és veritat.

Nosaltres volem peatonalitzar la zona, però planificada, amb conscens i diàleg amb els veïns i ciutadans afectats. Això volem: una peatonalització ben feta.

La dimissió del regidor d'urbanisme no se si l'hem demanat, crec que encara ens falta, però si ens has seguit hem fet moltes passes en quant a la protecció del territori que no ens han estat acceptades: mocions per protegir més el Vilar, la Font, Gotmar, i la darrera, de Formentor.

Al concurs de fotografia, perquè no hi hagi mals entesos et diré com funciona:
1-La gent se presenta.
2-agafam les fotografies i sense dir de qui son, les passam davant tota l'assemblea, unes 20 i pico de persones aquell dia.
3-Perquè no hi hagi dubtes les passam unes quantes vegades.
4-L'últim passe la gent té dret a votar per totes les fotografies que li han agradat més.
5-Després de saber la guanyadora, diem el nom del guanyador.
7-Avisam al guanyador, li donam el premmi, i ho publicam.

Funcionam així, de manera assambleària i anònima.

JRV

informqat!

JRV | 20/04/2009, 07:30

Paco, simplement com a espectador: no t'has enterat que Iniciativa Ciutadana no estava en CONTRA, estava a FAVOR d'una peatonització, pero no feta amb els peus, que es considerassin tots els aspèctes, que es tinguessin en compte els veinats, els subministrament als comerços, etc. Canviar senyals de transit d'un lloc a l'altre no es suficient..crec que algun dels teus comentaris parteixen de la desinformació...En quan al concurs fotogràfic, era òbvi que no es tractava de fer una obra d'art, era simplement de fotografía-denuncia, fotografía-obvietat, tal volta la primera funció social de la fotografia, no es tractava de lluirse, vaig entendrer jo des de el principi.

Paco M. (del Crema)

A Pepe l'alternatiu de Paco del CREMA

Paco M. (del Crema) | 19/04/2009, 20:52

Bona nit Pepe,

Gràcies per la invitació. De ben segur que la tindré en compte. No obstant consider que des del vostre partit polític i de la idea que representau (els "verds") podrieu potenciar la recerca de imatges del medi natural, cultural i etnològic que fossin vertaders tresors del municipi, que n'hi ha molts.

D'altra banda comentar-te que efectivament, com bé dius, des del punt de vista científic no desfarem la destrucció urbanística, pero tal vegada si que establirem mecanismes i criteris per tal de protegir el territori, mecanismes que tal vegada, determinats polítics, degut a la seva ignorància (no és cap insult, sino un adjectiu qualificatiu associat al desconeixement d'un tema en concret)no siguin capaços de reinvertir en les seves actuacions electorals.

Crec que no cal que et recordi que SI ha estat la política, en aquest cas la urbanística, la que ha permés tenir aquests atemptats a Formentor; no vos heu plantejat demanar la dimissió del regidor d'urbanisme??? (Ho dic per què donat que publicau la carta de sol·licitud de la dimissió de la regidora és per què n'estau d'acord amb la mateixa i en donau recolçament i difusió per aquest blog).

Finalment, com a ideologia et vull transmetre que la peatonalització d'eu moll comporta importants millores ambientals, com ara pugui ser la disminució de contaminants, renou, trànsit, etc. i implica una millor qualitat de vida i revalorització econòmica de la zona. Mira precisament com la zona del passeig de saralegui, des d'u bec fi fins gelats valls té un valor molt important, tot i atenent a que temps enrera passaven els autobusos que anaven a Formentor. No consideres que la peatonalització és important des del punt de vista ambiental???

Pepe

Paco del CREMA

Pepe | 19/04/2009, 19:45

Bona nit Paco M. hauries de llegir les bases del concurs de fotografia que no és un concurs de fotografia artística, de totes maneres t'anim a participar al proper concurs.
El que si vull dir és que quan la nostra assemblea vota la fotografia guanyadora el fa sense saber qui ha fet les fotografies.

A les teves paraules veig que segueix molestant la iniciativa d'un grapat de ciutadans de recollir firmes demanant la dimissió d'una regidora. És trist que una cosa tan democràtica i simple como aquesta provoqui aquestes reaccions

Reprimits? Aquest qualificatiu encara no ens l'havien dedicat i la veritat el trob poc encertat ja que si d'una cosa peca precisament és de no reprimir les nostres opinions i actuacions.

Políticament pintam el que pinta; o sigui al 2004 poca cosa per que ni tan sols va haver llista, al 2007; 595 vots (8,56% dels votants) als que veig que no respectes.

On donen el títol aquest de col·lectiu que realment estima el medi ambient (CREMA)?

Tens raó quan dius que l'únic que fem és fer política. Ara no sé si tens molt clar el que és fer política. Tota activitat que intenta organitzar el poder en una societat és política i evidentment el poder afecta al medi ambient, com bé demostra la fotografia, si penses que només des de la ciència pots evitar desastres com el de la fotografia crec que van ben equivocat.

Per denunciar obres com aquesta i altres no cales coneixement científics, només cal una mica de sensibilitat, una pena que tu només l'apliques a les característiques tècniques de la fotografia i no al fons del tema.

Miquel Sánchez

Re: Grues a Formentor (concurs de fotografia Urxella IV).

Miquel Sánchez | 19/04/2009, 17:24

Ah Paco, i jo no som cap professional de la fotogràfia si no un simple aficionat, jo tinc com mirall a Biel Perelló.

Per cer, On podem gaudir de la teva obra ???

Miquel Sánchez

Re: Grues a Formentor (concurs de fotografia Urxella IV).

Miquel Sánchez | 19/04/2009, 16:42

Gràcies per la crítica Paco, jo també hagués cremat el cel per donar mes vida al verd, també hagues obert un poc més el diafragma un o dos punts i així haguesim perdut un poquet de profunditat de camp i hagués donat més presència a les grues que són les protagonistes, també la fotografia peca de deixar la línia de l'horitzó enmig de la toma i no respecta la llei de la quadrícula, tens raó, una foto de merda si hagués estat un concurs artístic, però no és un concurs artístic si no de la MERDA i en majúscules que estan fent a Formentor.

Jo vaif votar per aquesta foto, pel seu significat i no de la seva qualitat fotogràfica

Joan

El comentari no val dos centims

Joan | 19/04/2009, 16:33

Per estimar el medi ambient, trob que valores molt poc la excesiva construcció que pateix el nostre municipi paco (m....?)

Estic d'acord en que la foto no tè una gran de qualitat,(si bé desgraciadament constata la destrucció de la peninsula de formentor) el comentari no la supera, en tot cas el contrari.

Paco M.

La foto no val dos duros

Paco M. | 19/04/2009, 16:01

Aquesta foto no val dos duros!!!!. Duc prop de 10 anys com a fotògraf professional, especialitat natura i vos puc assegurar que aquesta foto no compleix ni amb la regla bàsica de composició dels terços, la foto cau cap a l'esquerra (mirau la mar), hi ha una sombra extranya a la part d'abaix a la dreta i la grua està tallada. Una de dues, o bé no teniu gaire idea de fotografia o bé directament és un amiguet vostro...Personalment crec que les dues, i especialment la segona després de veure el recolzament que li donau a aquest home en el cas de la peatonalització.

Consider que sou uns reprimits perquè políticament no pintau res a Pollença. Bona gent, confoneu medi ambient amb fanatisme, sou peste pel col·lectiu que realment estimam el medi ambient, voltros lo únic que feis es fer política d'allò que més apreciam, i a més no teniu ni la més mínima base científica de que és medi ambient.

Gunni

Cretu

Gunni | 03/04/2009, 13:23

La mansión que el afamado compositor del grupo Enigma, Michel Cretu, mandó construir en la cima de una colina de Santa Inés, en mitad de un bosque, tiene los días contados. Un auto del Juzgado de lo Contencioso Administrativo número 1 de Palma autorizó ayer al Ayuntamiento de San Antonio a que ejecute su demolición. El permiso judicial pone fin a diez años de pleitos y recursos entre el músico rumano y el consistorio ibicenco.¿Veurem noltres qualque demolició a Mallorca??.

Gunni

Immobiliàries=Legió Satànica destructora de la Veritat,la Bondat,l'Excel·lència i la Bellessa.

Gunni | 03/04/2009, 11:57

Això no passa al país Basc!!.

Gunni

Immobiliàries=Legió Satànica destructora de la Veritat,la Bondat,l'Excel·lència i la Bellessa.

Gunni | 03/04/2009, 11:56

Si els polítics no fossin titelles des gran capital;això no passaría.

Gunni

PP-UM=Legió Satànica destructora de la Bondat,l'Excel·lència i la Bellessa.

Gunni | 03/04/2009, 11:52

Aquest xalet és el xalet d'un destructor de s'economía.

Garci

Re: Grues a Formentor (concurs de fotografia Urxella IV).

Garci | 02/04/2009, 08:36

Hem de donar l'enhorabona a Hans per ser el guanyador del concurs de fotografia Urxella.

Aquesta foto és magnífica i explica molt bé el mal endèmic que sofreix Pollença i que s'està estenent fins i tot a Formentor, un dels racons que encara resten sense destruir del tot.

Pepe

La Cala

Pepe | 02/04/2009, 08:08

Avui al DdM

EU alerta sobre el posible cierre de un hotel en Cala Sant Vicenç

J. F. S. INCA. El concejal de EU-EV en Pollença, Pepe García, alertó ayer sobre el posible cierre de un conocido hotel de tres estrellas en Cala Sant Vicenç que dejaría a unas treinta personas sin trabajo.
Este diario intentó ayer contrastar la veracidad de la información con la dirección de este establecimiento, que no confirmó ni desmintió el cierre del hotel durante la próxima temporada turística.
García expresó su "preocupación" por la situación de Cala Sant Vicenç debido al posible cierre de este hotel y a que otro establecimiento está en situación de venta.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb