URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Qui va venir a Pollença el maig de 1550 ? (Happy April Fools' Day)

Alternativa | 01 Abril, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

   Avui és el dia de les bromes al molt de llocs del mon, Alternativa ha volgut unir-se a la festa, és clar que Dragut sí va venir a Pollença.

 Ens ha arribat un document d’investigació que posa en dubte tota la història del nostre poble, sembla que Dragut no va venir a Pollença el maig de 1550.

Tot això ve per les manifestacions de n’Orhan Sukur, historiador turc que diu que en Dragut no va poder ser per aquestes dates per les costes espanyoles  atès que havia estat ferit unes setmanes abans per les forces d’un corsari rival, amb el mateix sentit però per distinta causa es manifesta en Giorgio Bonello, historiador de la Universitat de La Valetta (Malta), en Bonello afirma que en Dragut no navegava per les costes de la península ibèrica atès que a l’illa de Malta es celebrava la festa anual de la fertilitat i festa que gaudia plenament que el corsari otomà per raons obvies, i atribueixen aquestes incursions a corsaris de menor importància i que empraven el nom del corsari Dragut per causar més terror a les seves víctimes.  

Els que sí afirmen que en Dragut va ser el causant del terror a les Illes Balears és l’historiador grec Dimitris Partiolontakis, que afirma que el corsari Dragut va fer tot incursions pel llevant de la península ibèrica i per les illes mediterrànies.

Ateses aquestes afirmacions s’hauria d’esbrinar si tot això es cert, per veure si el actual simulacre de moros i cristians té errades i hem de rectificar el nom del pirata pel seu nom correcte.

 

 

 

 Si voleu infomració de bons i de veres al blog rera las passes de Dragut.

 

 

Comentaris

Alternativa per Pollença

Al DdM

Alternativa per Pollença | 01/04/2010, 23:22

Recuperan parte de la Albufereta con la retirada de 30.000 toneladas de residuos
Medio Ambiente y La Caixa invierten 172.000 euros en el proyecto de mejora medioambiental

www.diariodemallorca.es/part-forana/2010/04/01/recuperan-parte-albufereta-retirada-30000-toneladas-residuos/558363.html

Pepe

Re: Qui va venir a Pollença el maig de 1550 ? (Happy April Fools' Day)

Pepe | 01/04/2010, 17:45

Realment el pacte de regrés del 2003-2007 ha estat més destructiu per Mallorca que els atacs dels pirates. I si parlam de robatoris no hi ha color.
Esperam que els esclaus que aquest gent va fer a aquella legislatura s'arribin a alliberar al 2011.

JRV

Arrassar

JRV | 01/04/2010, 09:58

En quan als efectes que causà Dragut a l'economia insular en els atacs d'ell, o de les seves tropes, o d'ell i les seves tropes( o corsaris, mai pirates) Mates, Munar i companyia l'an superat amb escreix, asi que jo propossaria algunes modificacions al simulacre d'enguay, malgrat veig qualque entrebanc per part de la batlia, però no estaria malament portar-ho al proper plè.
Per altra banda, les suposicions, perque no està prop documentat, de si Dragut en persona era o no era present en l'estol que desembarcà al Caló, possiblement no s'aclarirà mai. Diferent hagués sigut que en aquell moment hagués governat Matas, Canyelles, Munar and c., sempre haguessin arribat a qualque acord directament amb ell per qualque negociet urbanistic, o qualque obra pública ( Us imagineu "Palma Dragut" en ves de Palma Arena?. A mes haguessin acordat dessembarcar a Cala Castell o a "La Costa de los Pinos", no ha un lloc tan vulgar com El Caló", el client és el client. I en Miquel Segura, fent d'intermediari i oblidantse de les seves afinitats jueves postisses.
Qina llastima de "client" perdut!!

Pepe

Re: Qui va venir a Pollença el maig de 1550 ? (Happy April Fools' Day)

Pepe | 01/04/2010, 09:29

Estic esperant l'opinió d'en Turgut.

Joan Cifre

Re: Qui va venir a Pollença el maig de 1550 ? (Happy April Fools' Day)

Joan Cifre | 01/04/2010, 07:39

Si, no convé fer-ho tema principal de campanya electoral, jaja!!
Jo com a Moro cansat de perdre any rera any vot per un canvi d'entrenador. Dragut dimisión!!

Praxedes

Cuidadin!!!

Praxedes | 01/04/2010, 06:35

Yo de vovostros dejaria este tema para despues de las elecciones municipales

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb