URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

El final de la semipeatonització.

Alternativa | 03 Abril, 2009 14:41 | facebook.com twitter.com

Finalment el temps ens ha donat la raó a nosaltres i a les més de mil firmes que es van recollir per una peatonització ben feta.Avui l'equip de govern ens ha informat que llevarà la prova pilot de semipeatonització feta al Port. Ara diuen que és per culpa del consorci de transport públic que no ha volgut llevar els autobusos de la primera línia. Que diguin el que vulgui, simplement és “el final d’una chapusa”de la qual els principals culpables són l’equip de govern. Ens alegram que a la fi els hagi entrat el sentit comú però pensam que la majoria de veïns i negocis de la zona haguessin agraït que els hagués arribat el sentit comú per octubre quan vam presentar una moció al ple demanant el fi de la prova pilot. acompanyada de més de 1000 firmes de veïns, i ens varen restat tot sols a la votació. A desembre una altra vegada vam presentar una moció al mateix sentit i l'equip de govern no va dir res al seu torn, amb una manca de respecte total.

Rectificar és de savis però el podien haver fet fa cinc mesos sense haver fet el mal que ha fet aquesta prova pilot que ha durat  mig any.

Esperam que ara es facin les coses bé amb consens, participació, un pla seriós de mobilitat i pressupost per desenvolupar-la. Tots els partits estam a favor de la peatonització però una transformació tan ambiciosa del municipi  requereix la feina conjunta de tots els partits polítics i la ciutadania no només per tenir-la informada sinó també per implicar-la i il·lusionar-la .

 RECORDAU QUE AVUI COMENÇA ABRIL DE REPÚBLICA, a les 20:00 a Can Llobera. L'església i República a càrrec de Pere Fullana.

La propera vegada que l'hi pensin i facin millor

 

Articles anteriors sobre el tema

Comentaris

Joan

Re: El final de la semipeatonització.

Joan | 06/04/2009, 12:24

Que hi fa el PSM en aquest equip de govern?-Encara no s'han aprovat els presupost i aqui tot son xapuces e improvisacions i uns personatges que l'únic que els interessa es un carrec vitalici com en Martí, na Francisca i el propi Rull. Tomeu heu de sortir d'aquest govern el PSM no hi pinta res, o tu també vols un carreg?

Pepe

Re: El final de la semipeatonització.

Pepe | 06/04/2009, 11:31

Avui al Balears el portaveu del PSM Tomeu Cifre diu que s'assabentà per la presma que els seus socis han fet marxa enrere en la restricció del tràfic a la primera línia dle Moll, igual que van saber només un dia abans que s'iniciava la prova.

Tot a aquesta prova ha estat lamentable i és increible que una cosa tan important com aquesta s'hagi fet amb una manca de planificació i consens aboluts.

Pepe

Re: El final de la semipeatonització.

Pepe | 05/04/2009, 11:48

A aquest tema ha hagut molt de confusió entre realitat i llenguatge. Nosaltres mai ens hem oposat a peatonalitzar, sí a la "chapuza" que s'havia fetperò contínuament ens han acusat del mateix.

Hem parlat de peatonització quan el que havia al Port no era ni peatonalització ni carrer per vianants, podien passar els autobusos de línia regular i a una bona part cotxes. Simplement era un desastre sense cap lògica.

Biel

Peatonalització ?

Biel | 05/04/2009, 10:59

Hola Miquel, em sembla que el terme correcte en tot cas seria PEATONALITZACIÓ (el traductor de Sofcatalà admet el terme i és el mes rigorós). "Peatonal" s'ha de traduir com a "per a vianants"... però no som lingüista :-)

Maki

Peatonització?

Maki | 05/04/2009, 07:16

Si . Peatonització? Perque? Com? On? Que és?
Signat: Fca. Ramon, U. MOLLERA p., j.j. Mir.

Miquel Sánchez

Re: El final de la semipeatonització.

Miquel Sánchez | 04/04/2009, 22:18

Com curiositat, la paraula "peatonització" no està inclosa a la enciclopèdia catalana que hi ha a Internet, però és d'us general, seria "per vianants".

Si hi ha qualque filòleg per aquest bloc, ens prodria treura de dubtes.

Pepe

Re: El final de la semipeatonització.

Pepe | 04/04/2009, 14:58

Ni amb cinc mil firmes JRM.

De les notícies dela premsa sorprenen dues coses al Dd diu
"La Policía Local descarta que la peatonalización haya sido la causa del descenso del volumen de negocio manifestado por comerciantes de la zona afectada." Hem descobert una nova feina de la policia local!

Ahir mateix el propietari del Doneb Kebab em va dir que la seva caixa havia baixat entre un 30 i un 40% aquests mesos. I només calia passejar per la zona per veure que l'havien matat.

Al diari UH parla de plataformes a favor i en contra de la peatonització. Quan només s'ha format una plataforma en defensa d'eu moll que dem,anava a l'igual que les nostres mocions i les més de 1000 firmes; una peatonització ben feta.

Pepe

Re: El final de la semipeatonització.

Pepe | 04/04/2009, 12:00

Llastima que la premsa només es limit a reproduir la versió oficial.
Un any després s'en adonen que han de cercar el consens, fer un pla de mobilitat, tenir doblers... Massa temps per simplement aplicar el sentit comú i el pitjor és el mal econòmic que han fet als negocis de la primera línia.Negocis tancats i altres que han perdut durant aquests mesos entre un 30 i un 40% de caixa i això en plena crisi.
Avui he estat al passeig i el canvi del diumenge passat a aquest a estat espectacular respecte al moviment de gent. El que ha hagut aquest sis mesos tenia totes les desavantatges possibles

Notícia UH

Notícia UH

Notícia UH | 04/04/2009, 10:51

La primera línea del Port de Pollença se reabre hoy a todo el tráfico y posponen la peatonalización

El Ajuntament no renuncia al proyecto y lo aplaza hasta que se pueda trasladar el transporte público a la segunda fila

MARGALIDA RAMIS

La primera línea del Port de Pollença estará de nuevo abierta a todo el tráfico a partir de hoy. Así lo explicaron ayer el alcalde del municipio Joan Cerdà (UM-UNPI) y la delegada del Port Francisca Ramon (PSOE), quienes insistieron en que «no renunciamos al proyecto de peatonalizar la primera línea del Moll».

A pesar de ello, desde el Ajuntament de Pollença han tomado la decisión de reabrir la primera línea a todo el tráfico después de que el Consorcio de transportes de Mallorca (CTM) redactara un informe en el que se señalan algunos inconvenientes en trasladar el itinerario de la línea de autobuses al interior del Port de Pollença. En este punto cabe recordar que a finales del pasado año el Ajuntament de Pollença propuso desviar el tráfico pesado de la primera línea, así como la posibilidad de trasladar la estación de autobuses del Port junto al edificio municipal Miquel Capllonch.

Por su parte, el inspector jefe de la Policía Local del Ajuntament de Pollença redactó un informe en el que señaló que «a punto de empezar la temporada turística y dado que las medidas de cierre del tráfico no se han podido hacer efectivas a día de hoy, tendría que valorarse la posibilidad de abrir el tráfico (a pesar de estar convencido de que la medida del cierre es factible) en ambos sentidos dado que cualquier otra medida de abrir en un sólo sentido podría crear en la práctica los mismos problemas y las mismas dificultades de tráfico que si permanece cerrado».

Ante esta situación tanto Cerdà como Ramon explicaron que desde el Ajuntament se ha encargado un plan de movilidad y otro de embellecimiento de cara a la futura peatonalización de la primera línea del Moll y aseguraron que «trabajaremos para consensuar con todos los grupos municipales una propuesta para las paradas de autobuses en la segunda línea». En este sentido el alcalde manifestó que «después de tener claro la ubicación de las paradas nos reuniremos de nuevo con el Consorcio de Transportes para alcanzar un acuerdo».

En cuanto a la parada principal de autobuses, ubicada al principio del paseo, en el Mollet Vell, en el informe del CTM se señala que «la supresión de la parada del Moll es el principal foco de preocupación» ya que según las estimaciones de que dispone este organismo «esta parada genera entorno el 70% de la demanda total del Port», por lo que consideran que está ubicada «en un punto estratégico, no sólo pensando en el uso residencial, sino también en su atractivo turístico».

No obstante, tanto el alcalde como la delegada del Moll insistieron en que su objetivo es trasladar la parada junto al edifico público Miquel Capllonch, en plaza del Moll. «Está a segundo línea y a tan sólo unos cinco minutos caminado de la actual parada», sentenció Francisca Ramon.

Notícia DM

Diario de Mallorca

Notícia DM | 04/04/2009, 10:48

Pollença. el gobierno local confía en una peatonalización integral en un futuro

El Ayuntamiento reabre hoy al tráfico la primera línea del Port

El motivo es la negativa del Consorci de Transports a cambiar la ubicación de las paradas de buses

JOAN FRAU. POLLENÇA. El ayuntamiento de Pollença reabrirá a partir de hoy y de forma indefinida la primera línea del Port al tráfico rodado, tanto público como privado, después de que el Consorci de Transports de Mallorca (CTM) haya descartado la propuesta municipal de cambio de ubicación de diversas paradas de autobuses de líneas regulares situadas en la zona que ha sido objeto de peatonalización desde el pasado mes de septiembre hasta el día de hoy.
El alcalde de Pollença, Joan Cerdà (UM), y la portavoz del PSOE, Francisca Ramón, anunciaron ayer la reapertura de la primera línea al entender que "si puede seguir pasando un autobús cada cuatro o cinco minutos, no se puede hablar de peatonalización". Los dos políticos, que junto al PSM conforman el equipo de gobierno pollencí, reafirmaron su voluntad de restringir de forma definitiva el paso de vehículos motorizados en la primera línea del Moll, por lo que tratarán de "consensuar" con el resto de formaciones políticas un proyecto de peatonalización acompañado de informes jurídicos y complementario con el Plan de Movilidad y el proyecto de Embellecimiento del Port que se encuentran en fase de elaboración en el Ayuntamiento.
El informe del CTM, recibido por el Ayuntamiento el pasado día 30 de marzo, propone una serie de "inconvenientes" a la petición municipal de suprimir dos paradas de autobús de las diferentes líneas de transporte urbano que transcurren por la primera línea del Port. En lo que se refiere a la parada del Moll, el CTM afirma que "genera aproximadamante el 70% de la demanda total del Port" y que "está situada en un lugar estratégico, tanto a nivel residencial como turístico". El Consorci también considera que la eliminación de la parada de Es Tamarells "dejaría una amplia franja del frente marítimo sin ninguna cobertura de transporte público" y que la parada alternativa propuesta por Pollença en la Ronda de Llenaire "no es lo suficientemente atractiva como para satisfacer la demanda potencial de la zona de Es Tamarells".
Además, según el CTM, la supresión de estas paradas "alargaría un mínimo de 5-8 minutos" el tiempo para recorrer el Port, lo que "generaría problemas a corto plazo de configuración y cumplimiento de horarios". El informe concluye que "tanto el CTM como las empresas concesionarias necesitarían unas semanas para reconfigurar los horarios y realizar la correspondiente promoción pública".

Informe de la Policía Local

Una vez conocido el contenido del informe del CTM, el jefe de la Policía Local de Pollença ha firmado un documento en el que recomienda directamente al equipo de gobierno a "abrir el tráfico en ambos sentidos, dado que cualquier otra medida de abrir en un solo sentido podría crear en la práctica los mismos problemas y las dificultades de tráfico que si permaneciese cerrado".
Según la autoridad policial, el paso de autobuses en la primera línea peatonalizada "ha supuesto un impedimento para la concienciación del resto de usuarios". La Policía Local descarta que la peatonalización haya sido la causa del descenso del volumen de negocio manifestado por comerciantes de la zona afectada.
Por otra parte, partidos críticos con el modelo aplicado como EU celebraron ayer "el final de una chapuza" del equipo de gobierno.

JRM

Prova Pilot

JRM | 04/04/2009, 06:16

Y ahora 2000 firmas para pedir la demisión de Francisca Ramon

Miquel Sánchez

Re: El final de la semipeatonització.

Miquel Sánchez | 03/04/2009, 16:22

RIP

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb