URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Consulta popular per l'auditori.

Alternativa | 10 Abril, 2009 06:00

Al proper ple del mes d'abril presentam una moció (la podeu llegir a continuació) demanant la  realització d’una consulta popular en la que la gent pugui triar entre  fer el projecte d’en Moneo o una sala multifuncional feta integrament amb la subvenció del Govern i el Consell i a partir d’un concurs públic

La possibilitat d'una consulta popular es contempla al reglament de participació ciutadana, i  al nostre programa electoral ja parlavam de la seva utilitat per temes tan importants com aquest. Consideram que la realització del futur auditori és un aspecte molt rellevant pel futur d’aquest municipi, tan si parlam de temes econòmics, com si parlam de temes culturals.. I que  és patent  que hi ha opinions divergents- Els dos socis d’UM-UNPI de l’equip de govern (PSOE i PSM) a l’igual que nosaltres han expressat públicament la seva intenció de que la subvenció del Govern i el Consell sigui suficient per finançar íntegrament l'obra ( el que de moment no és suficient per pagar el projecte d'en Moneo) i que s’estudiï la necessitat que l'arquitecte sigui Moneo.

 La manera mes democràtica, coherent i participativa de decidir aquest tema és la consulta popular, d'aquesta manera tothom podrà expressar les possibles solucions i alternatives amb la màxima informació. I es garantirà  la implicació dels ciutadans en la política municipal .

Per altra part hem de dir que fa setmanes que intentam consultar l'avantprojecte de l'auditori , que només vam poder veure a la seva presentació al maig del 2006 (curiosament a aquella presentació no van anar els regidors del PSOE i el PSM en aquell moment en contra del projecte, nosaltres en canvi si eram). Per la nostra sorpresa l'avantprojecte a pesar de la seva importància no es troba a l'Ajuntament i el projecte és al col·legi d'arquitectes i no es pot consultar ja que no s'ha pagat. O sigui que en aquest moment l'Ajuntament ja té un deute important amb l'estudi d'en Moneo, que ens imaginam que començarà a estar fart del tema.

De moment només us podem oferir aquesta mala fotografia de la maqueta del projecte d'en Moneo

 


 

Moció del regidor i portaveu del grup Alternativa Esquerra Unida- Els Verds, per ser inclosa a l’ordre del dia del proper ple ordinari d'abril per ser debatuda i votada: “ Convocatòria d’una consulta popular per decidir el futur auditori o sala multifuncional”

EXPOSICIÓ DE MOTIUS.

Atès que al reglament de participació ciutadana, títol III, capitol I, es preveu la possibilitat de que el batle amb acord per majoria absoluta del ple i autorització del govern podrà sotmetre a consulta popular assumptes de caràcter local que siguin d’especial rellevància pels interessos dels veïns, com és el cas de l’auditori.

Atès que hem constat les opinions divergents, la manca de consens i el debat obert al municipi davant un tema tan important com la construcció del futur auditori o sala multifuncional, que marcarà el futur cultural i econòmic del municipi.


Atès que els dos socis d’UM-UNPI de l’equip de govern (PSOE i PSM) a l’igual que nosaltres han expressat públicament la seva intenció de que la subvenció del Govern i el Consell sigui suficient per finançar íntegrament l'obra i que s’estudiï la necessitat que l'arquitecte sigui Moneo.


Atès que consideram que la realització del futur auditori és un aspecte molt rellevant pel futur d’aquest municipi, tan si parlam de temes econòmics, com si parlam de temes culturals.


Atès que creiem que la manera mes democràtica, coherent i participativa de solucionar aquestes diferències seria la convocatòria d'una consulta popular per part de l'Ajuntament.


Atès que la consulta és la millor manera de que tothom pugui expressar les possibles solucions i alternatives amb la màxima informació. I també és la millor manera de garantir la implicació dels ciutadans en la política municipal .


Per tot això, aquest regidor presenta al ple de l'Ajuntament, amb la intenció de veure-la enriquida amb les aportacions de la resta de grups polítics i per a la seva aprovació si procedeix, la següent proposta

ACORDS:

- Que el batle ordeni la realització dels tràmits pertinents per la realització d’una consulta popular en la que la gent pugui triar entre la realització del projecte d’en Moneo o la realització d’una sala multifuncional feta integrament amb la subvenció del Govern i el Consell i a partir d’un concurs públic.


Comentaris

Garci

Re: Consulta popular per l'auditori.

Garci | 12/04/2009, 14:20

Jo pens que si el teatre romà complís millor les necessitats del poble, doncs estaria bé.

El més important és fer un concurs públic, que guanyi el millor projecte. I el millor projecte no és altre que el que compleixi millor les necessitats, amb un pla estudiat d'usos, d'impacte social i econòmic, etc.

Josep Verd

Auditori

Josep Verd | 12/04/2009, 13:57

M'agrada molt l'idea d'en Maurici. M'hi apunt!!

Maurici Espinar

Auditori de Moneo

Maurici Espinar | 12/04/2009, 13:52

Hi ha arquitectes més bons que no cobren tant.
Es pot fer un auditori amb menys ambicions i més utilitat.O també es pot fer un "Teatre Romà", a cel obert o amb carpes de lona per si plou, que segurament seria també molt menys car, i més original.
Qualcú s'apunta a l'idea?

C.A.F.E

Moneo???

C.A.F.E | 12/04/2009, 07:01

Con la cantidad de arquitectos e inmobiliarias que hay en Pollença y vamos a buscar a Moneo, venga por favor, que lo haga un arquitecto pollençin de estos que estan por Formentor, que no costara tanto y seguro que cae alguna comision.

Miquel Sánchez

Re: Consulta popular per l'auditori.

Miquel Sánchez | 10/04/2009, 10:05

Aquí just s'ha de triar entre una més que dubtós prestigi cultual o una gegantesca despesa.

Garci

Re: Consulta popular per l'auditori.

Garci | 10/04/2009, 09:31

Fa uns dies em comentava una persona la necessitat o no de que l'auditori sigui de Moneo, de que costi tant i proposava que l'ajuntament fes un referéndum.

Jo no se quina opció guanyarà. Però si s'explica bé, es mostra el projecte i tot, després el que digui la gent és el que s'hauria de fer.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb