URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

L'Alternativa a l'experiment i 3.

Alternativa | 12 Abril, 2009 06:00

La raó donada per UM-UNPI i el PSOE per acabar amb l'experiment ha estat  un informe tècnic del consorci del Transports de Mallorca. Si no es podien llevar els autobusos de línia regular no tenia sentit seguir amb l'experiment. Això ja era així al mes d'octubre no calia deixar l'experiment mig any per arribar a aquesta conclusió.

El primer que sorpren és que el document (un full) és del 26 de març del 2009, quan fa un any que parlam del tema. El Consorci observa una sèrie d'inconvenients respecte a la proposta de l'Ajuntament de treure la línea Palma- Pollença-Port de Pollença per la via de circumval·lació: l'atractiu turístic i estratègis de la parada del Moll, deixar una mplai franja del front marítim sense cap cobertura de transport públic i la necessitat d'unes setmanes per reconfigurar els horaris.

Després de l'anunci de l'Ajuntament , la directora gerent  del Consorci de Transports de Mallorca (CTM),  va dir a la premsa que el seu informe no era vinculant i que es podia negociar el canvi d'aturades abans de l'estiu- El que més ens ha sorprès es que parla d'una altra carta amb solucions que no hem vist, ni tenim (la demanarem). O sigui l'experiment acaba amb la mateixa confusió amb la que va començar.

 A la vegada que l'informe del consorci, l'inspector cap de la policia ha presentat un  tercer informe respecte a la peatonització. Respecte al tema tècnic cap novetat, es demana una vegada més un Pla Director de Mobilitat i justifica que sense poder llevar els autobusos l'única alternativa és obrir el trànsit totalment. Si que recorda que al seu informe del 12 d'agost ja parlava de mesures per donar prioritat als vianants, que consideram s'haurien de prendre amb la major urgència possible ( bandes reductors, reducció permanent de la velocitat a 30 km/h...). De les opinions no tècniques de l'inspector-cap parlarem un altre dia.

 En definitiva hem tingut un lamentable experiment durant sis mesos. Un experiment que ha perjudicat als comerços de la Primera Línia del Port en plena crisi. Esperam que ara es posin en marxa mesures per donar prioritat als vianants i que es comenci a fer feina en fer una bona peatonització amb consens, participació, un pla seriós de mobilitat i pressupost per desenvolupar-la. Tots els partits estam a favor de la peatonització però una transformació tan ambiciosa del municipi  requereix la feina conjunta de tots els partits polítics i la ciutadania, no només per tenir-la informada sinó també per implicar-la i il·lusionar-la .

No volem tornar a veure imatges com aquesta.

 

Comentaris

Alternativa al Tren

I com ho podem fer

Alternativa al Tren | 26/04/2009, 19:27

Com ho podem fer perquè el Govern faci estudis de mobilitat abans de fer més projectes?

Garci

Re: L'Alternativa a l'experiment i 3.

Garci | 17/04/2009, 08:03

Hola Pep, no se si està bé o mal explicat, però em resulta molt difícil resumir el tema en 5 punts.

Tens molts articles on pots veure tot el que ha passat. Si tu ho aconsegueixes esquematitzar, podries posar-ho al bloc.

També coincideixo amb tu amb que el govern no té estudis de mobilitat, ni els té ni els vol fer.

Pep

Estudis de mobilitat

Pep | 17/04/2009, 07:01

Aquestes coses passen perquè el govern té un dèficit d'estudis de mobilitat, i està condicionat per així com bufa el vent per actuar com si anassin en globus.
No està gens ben explicat aquest problema. Ho podeu resumir en 5 punts? Així com expliquen els d'alternativa al tren el gran problema de la reobertura de la línia a artà a alternativaaltren.balearweb.net?

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb