URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Un informe tècnic no és lloc per fer política.

Alternativa | 16 Abril, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

Com deiam ahir al darrer informe de l'inspector cap de la policia senyor Jaume Martorell Plomer sobre la peatonització hi ha una sèrie d'afirmacions que pensam no li corresponen a un informe oficial que hauria de ser un informe tècnic.

Al primer paràgraf del seu informe diu el senyor Jaume: 

"A principis de setembre de I'any passat es varen prendre unes mesures per tal de peatonitzar el carrer Passeig Saralegui des de el C/. Elcano fins al C/. Temple Fielding, mesures que han estat criticades , valorades, rebutjades fins al extrem que certs grups polítics ho han fet servir per fer política poc constructiva amb uns qualificatius que fets per un grup polític ratllen a I'insult."

Pensam que no és funció d'un inspector-cap de la policia local fer valoracions polítiques a un informe. Ja posat a fer una valoració de la resposta social a la peatonització al manco l'hauria de fer d'una manera correcta, i no oblidar-se d'una dada tan important com  citar que al Port es van recollir més de 1000 firmes per llevar aquesta prova pilot.

En quant al tema de "fer política poc constructiva", no sabem que entén per constructiu el senyor Jaume però pensam que no hagués hagut res més constructiu que llevar aquestes proves quan vam presentar dues mocions a l'Ajuntament a octubre i desembre. Igualment res més constructiu que insistir en posar llums a les barreres, cosa que no s'havia fet incomplint les ordenances, denunciar l' abandonament de les barreres durant mesos  a la plaça Joan Cerdà o que els cotxes circulassin a tota velocitat per la zona tancada al tràfic (quinze cotxes en quinze minuts).

També parla el senyor Jaume  de "qualificatius que fets per un grup polític ratllen l'insult". Els insults són insults fets per uns o per altres, no sabem exactament a quins qualificatius es refereix, però posat a fer valoracions polítiques també podia haver valorat com s'ha fet tota aquesta prova; sense informació, consens ni planificació i això ha fet més mal al Port que qualsevol dels nostres qualificatius.

Esperam que en un futur el senyor Jaume deixi les seves opinions polítiques per altres  àmbits que no sigui un informe. No ha d'oblidar que és un funcionari al servei de l'Ajuntament del qual no només forma part l'equip de govern sino també els grups de l'oposició que hem estat triats pels ciutadans que pagan el seu sou.

Barreres abandonades durant mesos.

Comentaris

Pepe

Re: Un informe tècnic no és lloc per fer política.

Pepe | 18/04/2009, 15:27

Hola Santiago que bueno que vuelvas a ser un habitual en este blog. Totalmente de acuerdo con tu comentario al que no puedo añadir ni una coma.

Santiago

UNA OPINIÓN MÁS

Santiago | 17/04/2009, 02:59

Buenas noches:
Funcionarios haciendo de políticos, políticos haciendo de funcionarios…
Estos días hemos visto dos ejemplos de dos funcionarios que interfieren en las tareas políticas. Coincido con lo expresado aquí por un comentarista referente a la intromisión en las corresponsabilidades políticas de algún funcionario expuestas en un comentario de este, en este mismo blog.
¿Dónde termina el terreno a pisar por un funcionario? El político tendría marcarlo claramente y asumir claramente que es el (el político) quien toma las decisiones y valoraciones políticas de las distintas áreas. Al parecer, algunos políticos y funcionarios no lo tienen del todo claro.
¿Por qué alguien decide hacer un informe como el que podemos leer en este blog? Por dos razones: o bien por inconsciencia o bien por peloteo.
Lo lógico en este caso hubiera sido, que el receptor del informe, que se supone que es el regidor encargado de la policía, le hubiera pedido al informante que reaciera el informe eliminando del mismo cualquier valoración sugestiva de ser considerada de índole política y no técnica. Claro está, por encima del regidor de policía está el alcalde, y tanto uno como otro, han dado por bueno este informe con todos sus matices. Creo que es un error. Al igual que es un error dejar que funcionarios tomen ciertas decisiones, como por ejemplo cuando y como se recogen unas bolsas de basura. Que nadie me mal interprete, esto no es una crítica a los funcionarios, todo lo contrario.
Denoto en Pollença, y mucho más en el Puerto, una apatía total hacía el ayuntamiento y hacia la política local en general. Hay algunos indicios que podrían hacernos pensar lo contrario, como la comisión creada entre técnicos, constructores y promotores para debatir con el ayuntamiento ideas de mejora para este sector, pero, como decía Napoleón Bonaparte, "Si quieres que algo se haga, encárgaselo a una persona; si quieres que algo no se haga, encárgaselo a un comité.
No se si el presupuesto de 2009 lo está haciendo un comité o un regidor de área con sus técnicos, lo que se es que estamos ya en abril, se incumplen promesas, se vuelve a tropezar con la misma piedra y nadie toma cartas en el asunto. Muchas corresponsabilidades políticas y nadie dispuestas a asumirlas ni afrontarlas.
Reflexión nocturna: Si nuestros políticos cumplieran con todo lo prometido... ¿Cómo sería nuestro pueblo en la actualidad?

Pepe

Re: Un informe tècnic no és lloc per fer política.

Pepe | 16/04/2009, 22:19

Bona nit seguim per mañolandia.

Per quina raó no es podria fer públic un informe pagat amb doblers públics sobre un tema públic. El que si que és veritat és que aquest informe, igual que moltes altres coses que publicam, s'hauria de publicar a la pàgina de l'Ajuntament i no al blog d'un grup polític. Insistim en que aquesta és una de les coses bàsiques que manquen a aquest país; transparència.Aquest és un valor fonamental amb els països amb una llarga tradició democràtica, per desgràcia aquest és un país que segueix tenint més tradició dictatorial que democràtica.

Evidentment al proper ple demanarem explicacions i alguna cosa més sobre aquest informe.

P.A. (Coalició d'aprofitats del Municipi

Pepe dimisió

P.A. (Coalició d'aprofitats del Municipi | 16/04/2009, 21:53

Pepe, has de dimitir com mes aviat millor. Nomes ens critiques, ens faràs perdre vots, i t'aprofites de la teva nova condició de regidor per di el que feim, nomes dius lo negatiu...nosaltres hem organitzat molts sopars a la fresca, som amics de Rafel Morro(al. "El fotografo en- mascarado") , deixem fer a l'arquitecte i al seu amic que l'Ajuntament sigui i se sentin com caseva (ens ha promes que no tancarà el Calvari ni cap carrer de Pollença, ni posarà cap pancarta a la casa del batlle, es bon enlot!!) el que vol, per aixó es arquitecte, donem feina a les fabriques de senyals de transit, ilusionem als ciutadans amb les nostres promeses,així viven mes feliços, un poc enganyats, això si, però així es la vida. Si arreglassim tant les coses, s'avorririen. Vesten a casa teva, deixens fer la nostra...

Garci

Re: Un informe tècnic no és lloc per fer política.

Garci | 16/04/2009, 21:43

Pep, especifica, que no és legal?

L'urbanisme?

joan

Ai pepet ...

joan | 16/04/2009, 21:20

Ara resultara que en Pepe ès el culpable del desgavell urbanístic, del endeutament municipal, de la mala gestió, de la pujada d'imposts...
que molesta de molt a aquest equip de govern tenir una persona a l'oposició, que faci oposició com cal, quin poc esperit democràtic...

Enhorabona joves per la vostra feina.

quina pena de govern que es diu de centre esquerra i que senzillament ès de dretes. Ser de dretes ès legitim, enganar la gent no.

Miquel Sánchez

Re: Un informe tècnic no és lloc per fer política.

Miquel Sánchez | 16/04/2009, 21:17

Sorry però en Pepe és de vacacions.

Pep González

PEPE DIMITEIX

Pep González | 16/04/2009, 21:04

PEpe dimiteix, crec que no és del tot legal fer el que estàs fent, amb aquesta informació.

Feis una mica de llàstima, ja no sabeu on us heu d'aferrar, quina llàstima

Guillem Caldentey Crego

La letxe!

Guillem Caldentey Crego | 16/04/2009, 20:12

Carai, quines coses que passen per Pollença!
La publicació i crítica -en particular del 1er. paràgraf- d'aquest document per la vostra part em sembla molt encertada i necessària -i dubto molt que no es pugui fer. Llàstima que no s'hi observi cap data ni signatura... Bé.
Jo demà el comentaré meam què en pensen alguns. Si aquest senyor és el Cap de la policia d'allà -el Cap de la Policia Local el dessigna el batle, si no vaig errat-, no sé si això dóna per a demanar-ne'n el cessament ni conec si hi ha precedents amb ell, però si s'han de demanar explicacions.
Salutacions i fins aviat,
Guillem Caldentey

Joan ramon

Passeig Saralegui ...

Joan ramon | 16/04/2009, 20:05

Jo també ho trob.

Per cert, me resulta curiós que les critiques d'un aprtit polític siguin el factor a considerar, quan al plenari hon es va debatre, no e va tenir en compte, com tampoc les firmes dels veins.

curiós ha sigut tot el procès pens jo.

turgut

informe

turgut | 16/04/2009, 19:49

Ja l'he llegit, si només hagués posat la segona fulla li hagués quedat una monada.

Garci

Re: Un informe tècnic no és lloc per fer política.

Garci | 16/04/2009, 19:30

L'informe el pots veure si pitjes l'enllaç que hi ha al text.

Si tens problemes i vols que te'l passem, ho farem.

Jo també crec que no s'ha de ficar en política a un informe, però que si que és lliure de fer-ho quan vulgui.

turgut

informe

turgut | 16/04/2009, 13:24

Pepe,
aquest informe es pot fer públic? Crec que si això és com dius, aquesta persona ha de cessar immediatament. Però sense veure l'informe complet no es pot jutjar adequadament.
Salut.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb