URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Participeu a l'adaptació al Pla Territorial

Alternativa | 23 Abril, 2009 06:00

Al ple de febrer es va aprovar per unanimitat  l’Avanç de la revisió del PGOU de Pollença i adaptació al Pla Territorial de Mallorca.

 Com la majoria de municipis de Mallorca portam un retard important a aquest tema, només (Alcúdia) s'ha adaptat completament al Pla Territorial, en quatre casos més el procés es troba en fase d'aprovació provisional per part de l'ajuntament (Campos, Calvià, Felanitx i Santa Margalida), i en 18 casos més es troba en fase d'aprovació inicial. Nosaltres ens trobam al pas previ que seria  un document d'avanç que ara es troba en periode d'informació i recollida d'aportacions fins el 27 de maig. La documentació gràfica i escrita d'aquest important document la teniu a la pàgina web de l’Ajuntament

Ha estat l’empresa Gabinet d’Anàlisi Ambiental i Territorial (G.A.A.T), S.L., la que ha realitzat de realitzar les tasques d’adaptació del PGOU de Pollença al PTI de Mallorca. A aquest tema consideram que a diferència d'altres si que s'està fent amb informació i participació . Els grups polítics amb representació hem fet un bon nombre reunions i ja s'ha fet una primera presentació-col·loqui al Club de Pollença, al manco es vol fer un altra a l'Associació de Veïns del Port.

És molt important que la gent participi a un document que marcarà el futur del municipi i que ens afectarà a tots. Aquest document fixa el criteri de revisió de les normes urbanístiques vigents, de gestió urbanística de les urbanitzacions,  de les normes de determinades zones com el centre històric, Cala Sant Vicenç, Formentor..., es creen àrees de desenvolupament de serveis al port, com un polígon per a la indústria nàutica, es produeixen desclassificacions de sòls, es determina una nova zona de creixement urbà de Pollença ,a la zona UP-1, al Port es planteja la creació del polígon industrial, amb dos possibles assentaments per ara, es regula l’ordenació del sòl rústic, s’estableixen sistemes generals, s’introdueix el catàleg de camins...

 L'urbanisme a pesar de condicionar nostra vida quotidiana s'ha convertit en un jeroglífic de difícil interpretació amb un vocabulari tècnic incomprensible.  Pensam que la ciutadania ha d'ajudar a planejar la ciutat, i decidir cap a on aquesta ha de caminar, però es fa difícil prendre qualsevol tipus d'iniciativa a un embullat de terminologia. A veure si amb aquest blog i  entre tots aconseguim simplificar la informació i fer suggeriments i aportacions  a aquest important document.

Comentaris

Pepe

Re: Participeu a l'adaptació al Pla Territorial

Pepe | 26/04/2009, 18:15

Gràcies per la genial fotografia escrita de l'acte JRV.

JRV

Serra Tramuntana, Patrimoni de la Humanitat

JRV | 24/04/2009, 17:48

Dimecres passat, va venir Maria Lluisa Dubon, hem sembla Directora General del Territori, o qualque cosa semblant, per explicar les passes que se estant fent per solicitar la declaració de la Serra de Tramuntana Patrimoni de la Humanitat. Aquesta declaració, a instar a la UNESCO, no es fàcil d'aconseguir. El tarannà de la Dubon es dialogant. El que no tinc tant segur, es que una vegada convençuda de el just d'una petició es mantengui ferma per aconseguir portar-la endavant.
Me va fer "gracia" el fet de que afirmés que s'havia d'aconseguir obrir els CAMINS PUBLICS. Una vegada aclarit que els camins son públics, no cencebesc que una autoritat, un politic tingui dubtes que s'ha d'obrir al públic, i li guanyi la covardia, la por a implicar-se.
Una altra questió, va ser veura el cinisme d'un tancador de cami public assistent, reclamant subvencions per reparar marges de la seva finca on es tanca amb barreres el cami públic de Lluc, es a dir, pagar amb diners públics obres a una finca privada amb una infracció urbanistica, que a mes te tancat un cami públic que passa vora la finca...
També va ser sintomatic veura l'ex batllesa serure-se directament vora el tancador de camins...El volia consolar de la perdua de les barreres? Li demanava si havia firmat per fer-la dimitir? Li demanava permis per passar pel camí, si sap on està? Se me pot dir que es lliure de seurer on vulgui. I jo de tenir la meva propia opinió de l'actitut d'un càrrec públic a que contribuesc a pagar amb els meus impostos. I la madonada: Jaume Plomer s'havia assegut entre el públic després de la presentació: s'el suposa major d'edat. Doncs li va indicar que s'assegués a la taula dels conferenciants, no faltaria més.
Entre els assistents, Jaume Plomer, regidor de Medi Ambient, Juanjo Mir, sabem que sensiblitzat amb el tema, i Fca. Ramon (la conferenciant es del PSOE, es igual de que sigui la conferència, casi tots fan igual...)

Pepe

Re: Participeu a l'adaptació al Pla Territorial

Pepe | 24/04/2009, 15:09

Bueno hemos pasado de la teoría a la acción, de Bakunin a Durruti...

Date cuenta que el fundamento de la ideología libertaria es que la revolución ha de surgir de manera espontánea, sin embargo tu pides a un partido que organice una manifestación.

La verdad no me parece un gran plan, es demasiado genérico
Motivo de la manifestación?
Una manifestación para provocar y debilitar?

Las palabras acción popular, ni Dios, ni amo... son muy bellas pero plasmarlas en la triste y gris realidad es complicado.

Garci

Re: Participeu a l'adaptació al Pla Territorial

Garci | 24/04/2009, 15:03

Durruti, jo, i crec que en Pepe també, estaríem disposats a lluitar en aquest sentit. En Pepe fins i tot ha estat membre de l'Ateneu Llibertari.

Però hi ha un problema: no hi ha llibertaris organitzats al nostre poble. No hi ha cap organització capaç de fer el que demanes. I, amés, quina finalitat té fer el que demanes?

Vàrem convocar una concentració pel tema dels imposts i poca gent va venir.

La revolució està molt lluny, falta consciència i sense ella poca cosa es pot fer.

Et faig una proposta, digue'ns com ho faries, o millor, escriu-ho en un word i ho penjarem al bloc per debatre.

Salut i RSL

Garci

Re: Participeu a l'adaptació al Pla Territorial

Garci | 24/04/2009, 14:59

Tomeu, no he parlat res dolent dels directors generals.

Però no em pareixeria bé, i és el que en Pepe pensa, tenir dos càrrecs. En Pepe va presentar-se amb la promesa de tenir només un càrrec. Li han oferit un altre hi ha dit que no.

Això és cadiritis, abarcar molts càrrecs i no complir en cap.

Hi ha molta gent en política que està al servei dels ciutadans, així ho creu i en aquesta direcció treballa.

Supòs que ho entens. Per això ho he dit, perquè no és de rebut que diguin coses que no son sobre en Pepe, ni sobre ningú.

Miquel Sánchez

Re: Participeu a l'adaptació al Pla Territorial

Miquel Sánchez | 24/04/2009, 14:58

La "cadiritis" es considera quan les teves decisions van en contra de la teva ideològia política o de la que tu dius que defenses just perquè un pacte de govern no es rompi (o perdre la feina).

I com decisió teva consider també les que prenen els teus companys de govern.

La voluntat servei d'en Miquel Angel Sureda ha quedat ben demostrada "perquè la he tocada amb les meves mans" i en la meva opinió ha superat el que pel seu carrec li correspon, supòs que en Biel també però és una àrea totalment desconeguda per a mi.

Miquel Sánchez

Re: Participeu a l'adaptació al Pla Territorial

Miquel Sánchez | 24/04/2009, 14:44

Durruti. De que "peli" has salido macho ???

Tomeu

A Garci

Tomeu | 24/04/2009, 14:20

Me sembla molt bé que en Pepe no sigui director general de res si no ho vol ser.
Ara bé, no hem de suposar que els que sí ho son, com per exemple el director insular d'Emergències o el de Patrimoni, ho son per "cadiritis", sino per voluntat de servei.

Durruti

a las barricadas!!

Durruti | 24/04/2009, 14:08

no solo la misma direccion IP sino tambien del mismo "ordenata" ala ! contento? pues claro que con solo la abtención no se soluciona nada y con las votaciones menos todavia ( a lo visto y leido me remito)pero os olvidais de algo (xq andais kagaos)y se llama ACCION POPULAR!!!SALIR A LA CALLE!! LLESKA!!!dejaros de tanta firmita y tontunas que no solo llevan a perder el tiempo o a poner al alcalde y a su cohorte a caldo desde estos foros, convocad una manifestación a las puertas de Montision , provocadles, que pierdan los papeles ,debilitarles y cuando esten caidos ... al cuello (politicamente hablando, que en este foro alguno se la coje con papel de fumar).
"Ni Dios, ni amo, no obedeciendo cada uno más que su propia voluntad".

JRV

no tots son iguals

JRV | 24/04/2009, 09:00

Aquesta frase "Todos son iguales", està constantment en boca de molts Peperos, però ja se que no en tenen l'exclusiva. Serveix per camuflar els mediocres i els corruptes entre la minoria que dignifica un poc la politica, així intenten justificar les seves malifetes i l'engany com a norma. Jo hi estic en contra, mes que res per desenmascarar els hipocrites i resentits, i perque es injusta. Els politics son persones i cada persona es diferent. No crec que a partits ("partidets", diu un amic meu)on no hi ha res a pelar, segons la idosincrasia mallorquina i no tan mallorquina que es refereix al tema econòmic, practicament només si fica qui hi creu que pot fer qualque cosa per millorar aquesta societat de consumidors i capitalistes frustrats, intentar pujar el màxim de gent cap a l'ideal de dignitat humana.
No cuela això de "tots son iguals", i es ben demostrable, Andrés. I repeteixo, només sent aquesta frase en boca de corruptes en actiu o potencials, resentits o gent que ignora la realitat.

Miquel Sánchez

Re: Participeu a l'adaptació al Pla Territorial

Miquel Sánchez | 24/04/2009, 08:27

I si no existeix la direcció general, es fa una de nova i a viure que són dos dies.

Garci

Re: Participeu a l'adaptació al Pla Territorial

Garci | 24/04/2009, 08:05

Jo vull posar un exemple: quan es va crear el nou govern de les illes Balears dirigents d'EU varen venir a Pollença. Aquestes persones varen fer una oferta: "teniu algú que vulgui tenir algun càrrec, que estigui preparat?"

Fins i tot ens varen dir que no importava que fos una àrea d'EU, que ja negociarien el càrrec si era d'un altre partit l'àrea.

La resposta de tots va ser NO! Aquesta cadiritis no ens afecta. No és just que parlis d'aquesta manera de'n Pepe, i més sense conèixer. Perquè si hagués volgut ser director d'emergències, director de patrimoni o subsecretari de qualsevol cosa, ara ho seria.

Pepe

Andrés

Pepe | 24/04/2009, 07:39

Buenos días Andrés supongo que no me crearás, pero no lo aceptaría así de sencillo y claro.

Eso de que todos los políticos somos iguales está muy manido, en política como en cualquier profesión hay de todo. Claro que en la prensa no salen normalmente los políticos a los que se ofrecen cargos y no los aceptan.

Tengo muchos defectos pero uno que estoy segurísimo que no tengo es el de pesetero. Mi profesión no es ni será la política y el tiempo lo demostrará.

Miquel Sánchez

Re: Participeu a l'adaptació al Pla Territorial

Miquel Sánchez | 24/04/2009, 07:17

Andrés. a Pepe intentaron meterlo en el Gobierno municipal por el tema del bloc, pacto de progreso o como quieras llamarle.

No es cuestión de sueldos es cuestión de ideológias, la primera frase que dijo Pepe en su presentación de la candidatura fue con UM no, y ha cumplido.

Sobre lo de Rosa Aguilar sigo diciendo lo que dije ayer, en IU es muy dificil vivir de la política y creo que lo resumo todo, a lo mejor está señora nos da una sorpresa pero lo dudo.

A los que estáis haciendo aspavientos con el tema de Rosa Aguilar, les recomiendo que estéis atentos a este blog porque en el futuro puede haber sorpresas, ya que no veo ninguna diferencia en irse al PSOE por parte de Rosa Aguilar o quedarse en IU y dejar que Miquel Nadal el Consejero de Turismo y su partido nos monte el numerito cada dos por tres y aquí no pasa nada, por parte de IU me refiero.

Andrés

A PEPE

Andrés | 24/04/2009, 06:19

Buenos días querido pepe. ¿Tu que harías si te dieran un cargo como a tu compañera ROSA AGUILAR? Cogerlo, como todos.
Todos sois iguales, hipócritas y peseteros.
Todos

Miquel Sánchez

Re: Participeu a l'adaptació al Pla Territorial

Miquel Sánchez | 23/04/2009, 20:10

Sempre he posat un exemple, si vols fer gol has d'estar enmig del camp i jugar al joc, si no pots animar, cridar i fer el que vulguis, però mai feràs un gol

Garci

Re: Participeu a l'adaptació al Pla Territorial

Garci | 23/04/2009, 20:03

Estic content de que els llibertaris llegeixin i comentin. Esper amb ànsies que es monti un ateneu o grup llibertari a Pollença.

Chomsky, que és llibertari, va dir que votar o no votar no és important, i que no s'hauria de perdre ni 5 minuts en debatre-ho. Hi ha mil coses més importants a qüestionar.

Bakunin, pens com en Pepe, sense una reivindicació i una feina activa, no votar no duu enlloc.

Pepe

A

Pepe | 23/04/2009, 17:31

Bones "finslesbolles", evidentment la nostra finalitat és millorar el municipi, i pensam que per fer ho no és suficient amb la democràcia representativa si no que s'ha d'impulsar la democràcia directa o assembleària. Per això volem una consulta popular sobre l'auditori.
Només amb l'abstencio no es poden canviar les coses, l'abstenció ha d'anar acompanyada d'altres formes de lluita i reivindicació si no es converteix en simple passotisme.

Miquel Sánchez

Re: Participeu a l'adaptació al Pla Territorial

Miquel Sánchez | 23/04/2009, 16:38

Na Rosa com si es vol anar a la lluna, el problema nostro és Pollença

Miquel Sánchez

Re: Participeu a l'adaptació al Pla Territorial

Miquel Sánchez | 23/04/2009, 16:37

Los tres comentarios anteriores del mismo ordenata o al menos la misma IP.

No cuela

lasole

Pobrets

lasole | 23/04/2009, 16:33

lleska, lleska , que enseguida arden y dicen cosas... juas juas juas, este lo borran seguro ( no hombre , no ves que son guais y muy legales)

BAKUNIN

abstinencia ya!!!!

BAKUNIN | 23/04/2009, 16:30

al final todo el que quiere arreglar el pais, la comunidad, nuestro pueblo lo que quiere es mandar .Porque esta convencido que su opcion es la mejor, pues yo abogo por la abstiencia, no voteis a nadie y asi no les quedara mas remedio a los politicos que salir de los ayuntamientos, governs y congresos y senados, entonces entrara el pueblo , que al fin y al cabo es el que de verdad sabe como quiere ser gobernado. ANARKIA YA!!!!! POLITICOS=LADRONES=PAYASOS

finslesbollas

una cadireta!!!

finslesbollas | 23/04/2009, 16:23

dadles una cadiereta a todos esos que andan de pie y se sentaran y si encima les dais un baston .... nosotros el pueblo ya hemos cobrado..... que pena de politiquillos municipales... asi que queridos votantes ya sabeis " a joerse pa no caerse"...

Miquel Sánchez

Re: Participeu a l'adaptació al Pla Territorial

Miquel Sánchez | 23/04/2009, 15:23

Per poder viure de la política EU no és la millor opció.

manolo

ROSA AGUILAR

manolo | 23/04/2009, 14:17

per etica politica lo que primer a fer es dimitir dels carrecs que te gracis a iu i al partit i despres fe lo que vulgui, aixo es lo que mos espera als simpatisants de molts anys els canvis per cadires i altres coses

Pepe

Rosa

Pepe | 23/04/2009, 11:26

Rosa Aguilar sembla que ja ha acceptat la conselleria d'obres públiques.
Evidentment tothom és lliure d'abandonar o canviar de partit però el que m'ha sorprès és que quan s'ha oferit a na Rosa ser coordinadora d'Esquerra Unida sempre ha declarat que e primer era Còrdova i que havia d'acabar.el seu mandat. El que ha fet ara contradiu aquestes declaracions.

Pepe

Més que preocupant.

Pepe | 23/04/2009, 11:14

Si després d'anys de bonança el municipi es troba a la situació que tots patim, imaginau ara amb la crisi.. Preocupant és poc.

Ay, ay, ay

Rosa Aguilar, nueva Consejera de Obras Públicas de la Junta

Ay, ay, ay | 23/04/2009, 09:08

Su marcha de IU parece inminente

EL PLURAL / ANDALUCÍA

El nuevo presidente de la Junta de Andalucía, José Antonio Griñán, ha ofrecido a la alcaldesa de Córdoba, Rosa Aguilar (IU), que se incorpore al nuevo gobierno como Consejera de Obras Públicas. Fuentes del ámbito político más cercano a la alcaldesa de Córdoba, aseguran que el paso a la política regional de Rosa de Aguilar, es un hecho seguro. Desde el equipo de colaboradores del consistorio, confirman el ofrecimiento, que sólo está pendiente de ser corroborado por la propia Rosa Aguilar. Destaca el hecho de que anoche a las 23,30 h., Aguilar se reunía con miembros de su gobierno.

Miquel Sánchez

Preocupant

Miquel Sánchez | 23/04/2009, 08:48

Ens arriben notícies que molts d'Ajuntaments Britànics estan organitzant un anomenat "Holidays in our home", traduït al mallorquí més o manco és "Vancances a ca nostra", festes de la escuma, teatre al carrer, parcs temàtics, tot això pels que no poden viatjar enguany per mor de la crisi.

Mentres tant a ca nostra tot segueix igual, els preus pels núvols, també s'ha de dir que els descopmtes comencen a arribar i les peticions de vacances des de territori britànic s'ha animat un poquet no molt però s'ha animat.

Per altre costat, ahir els placers del Port de Pollença em varen dir que les ventes al Moll són molt inferiors a les d'altres pobles turístic, on ja es veu moviment de turistes alemanys i nòrdics principalment.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb