URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

El deute, entre la ficció i la realitat.

Alternativa | 27 Abril, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

 Al darrer Punt Informatiu ens va cridar l'atenció el titular  "L'Ajuntament de Pollença entre els menys  endeutats de Mallorca" a la pàgina 21, titular que anava acompanyat 'una taula i una extensa notícia firmada per la redacció on s'informava que Pollença era el cinquè municipi menys endeutat i es subratllava que el poc endeutament de Pollença comparat amb municipis de similar població. 


Després vam veure la taula on  figurava Pollença el deute ets de nou milions i mig d'euros i ens va cridar l'atenció la població del municipi ( dades d'1 de gener de 2008), pràcticament vint mil habitants, i  quan vam veure el deute per habitant no ens sortien els comptes, 147 euros per habitant? 

 Municipi                                              Deute per habitant       Deute (milers euros)        Població


 Si feu la divisió amb aquestes xifres el deute per habitant seria de 475 euros per habitant. Però el deute encara és major ja que la població de Pollença en realitat és de 16.997 habitants per tant el deute real de Pollença és  de 559 euros per habitant. Amb la qual cosa estam per damunt de la mitjana d'endeutament dels municipis de Mallorca i Espanya.

A la pàgina del ministeris d'economia i hisenda podeu consultar el llistat complet dels deute dels municipis espanyols

A més hem d'afegir que aquestes xifres fan referència només  al deute amb els banc, d'aquesta manera no s'inclou el deute comercial amb empreses i particulars que al cas de Pollença és  important.

 Res a dir si l'endeutament va acompanyat de serveis i millores importants pel municipi, però al cas de Pollença a nosaltres i cada vegada a més ciutadans no ens surten els comptes. Després d'anys de bonança econòmica,  amb una activitat turística i constructora important,  el municipi que tenim no és el que ens mereixem, amb serveis bàsics no coberts o que no funcionen correctament.

La crisi ja es troba entre nosaltres i un bon grapat dels que l'han de gestionar són els mateixos que han estat incapaços de gestionar la bonança econòmica, si fos cristià diria això de "que Déu ens agafi confessats".

Article del PIP.

 

 

 

Comentaris

Pepe

Re: El deute, entre la ficció i la realitat.

Pepe | 28/04/2009, 06:43

Un molt bon resum Joan Mas, a la vegada que depriment.
Ahir vaig poder veure el documental dedicat a Guillem Cifre de Colonya i n'hi ha coses que no han canviat res.

Joan Mas

Nacionalistes?

Joan Mas | 27/04/2009, 14:28

Diferència entre PSM i ERC:
El PSM lleva n’Alarcón d’IB3 ràdio i ERC lleva n’Antoni Bassas de Catalunya Ràdio.

Joan Mas

Pollença es mor

Joan Mas | 27/04/2009, 14:11

Poc sentit comú jo crec que aquest Ajuntament, on l'endeutament creix i creix i ens pujen els imposts.
De mentres destrocen el paissatge del nostre municipi, i especuladors com en Rafel Morro reben tractes de favor en l'urbanisme de Pollença.
De mentres el PSoE va la vista grosa, i la seva porteveu només es preocupa de garantir un sou i una jubilació placida.
Els pirates urbanísitcs fan la seva, l'assitencia social del moll no gaudeix ni d'una asistenta social propia, dona mès vots intentar manipular un club de la tercera edat... la justicia social a aquest govern l'importa un ravec.
El regidor d'urbanisme es preocupa mès de que li critiquin que no ha llevat unes boses a una cala verge, que de posar el seu grra d'arena per impedir aquesta degradacio territorial, abocament de residus, bona gestió de l'albufereta de Pollença, tancament de camins públics per accedir al paratge de la serra de tramuntana...
La regidora d'educació que ja no saben on trobar...
Marti del paraiso que va fent negocis coneguts pel poble...
El d'esports que du el mobil sempre apagat perque no el facin fer feina, ell només volia el sou de la dedicació exclusiva, no la feina home....
i ara resultara que ès l'oposició que vol destruis, si per destruir l'equip de govern es bastaaaaaaa, si fa PORRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR

ais, i encarà s'estranyen que gent honesta del PSOE s'envaji.

QUIN DESASTRE

Pepe

Re: El deute, entre la ficció i la realitat.

Pepe | 27/04/2009, 09:43

Destrozarlo todo? Precisament si per alguna cosa ens distinguim es pot intentar que no es destrossi més. Els que destrossen tot són els que han permès la destrucció Cala Carbó, La Font, El Vilà, Gotmar, Formentor... I a aquesta legislatura han permès la destrucció de Cala Molins, "villa Cortina" o l'aparcament de la zona humida de la Gola. He de reconèixer que en això si que UM-UNPI i el PSOE han demostrat ser molt efectius.
Com diu Miquel no confonguis sentit comú amb viure de la política, aquests dos fets són incompatibles.

Miquel Sánchez

Re: El deute, entre la ficció i la realitat.

Miquel Sánchez | 27/04/2009, 09:14

A José Gonzalez

Sentido común = silla y sueldo

Tienes toda la razón, no tenemos sentido común.

José González

A Pepe

José González | 27/04/2009, 09:07

Pepe i los tuyos, sois unos poco efectivos que solo quereis destrozarlo todo. Así os va en artà o en andalucía, los que tienen un poco de sentido común dejan vuestras filas, que pena

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb