URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Intermediaris (precs i preguntes febrer)

Alternativa | 26 Abril, 2009 06:00

Aquestes són els precs i preguntes del ple de febrer, en gran part  resultat dels vostres suggeriments a aquest blog o el nostre correu, pensam que una de les nostres feines és fer d'intermediaris dels ciutadans.  El dijous 30 tenim un nou ple ordinari i com sempre esperam els vostres suggeriments, precs i preguntes.

 

    Precs:

            1.- Demanam  instal·lar un mirall al creuer de la carretera de Llenaira, ja que el bruc de la finca que fa cantonada al camí del Refugi d’animals impedeix una bona visibilitat i és un perill.

            2.- Al carrer creus de Pollença un bruc impedeix la visió de Pollença del que és un mirador, demanam la retirada d’aquest bruc.

            3.- Enguany fa dos-cents anys que va néixer Charles Darwin, l’autor de la teoria de l’evolució, i el centenari es commemora a tot el món amb tot d’actes. Demanam que es celebri qualque acte (conferència, documental, taula redona, exposició ...) per commemorar aquest a aniversari a Pollença. Ja es va fer una conferència.

         Preguntes que va respondre el batle

            P: S’ha obert cap expedient d’infracció urbanística a les obres del polígon 3, parcel·la 891 (Can Cuarasa).?

            R: No  perquè té llicència. Estam fent feina a aquestes i altres llicències que consideram tenen irregularitats.

            P: Què pensen fer amb la peatonització del Port? Es mantindrà com es troba ara quan comenci la temporada? Demanam més informació i participació a aquest tema.

            R: S’està a l’espera de la resposta de la Conselleria de Mobilitat. Ja sabeu quina va ser la resposta.

            P: Respecte al projecte de l’auditori d’en Moneo. Quan de doblers pagarà l’Ajuntament? Com es preveu solucionar el problema de l’aparcament? Quan de concerts del Festival es preveu portar a l’auditori? Quins mesos?

            R: Quan es prengui la decisió que ho faci el Sr. Moneo, es debatrà a Ple. Nosaltres pensam que la decisió s'ha de prendre després de consultar als ciutadans i per això presentam una moció al ple de dijous 30.

            P: Al carrer creus número 37 un veí ha instal·lat una càmera mirant al carrer. Compleix la llei de protecció de dades? En cas de que la resposta sigui negativa demanam la retirada d’aquesta càmera o el compliment de la llei.

            R: Es passarà a la policia per a l’emissió de l’informe,  i informa que no hi pot haver càmeres a les vies públiques.

            P: Aquesta setmana hem tingut coneixement de la denegació de permís de la Conselleria d’Agricultura i Pesca a l’espectacle de caça de cabra amb llaç i l’exhibició de voladors dels caçadors que es varen fer durant la Fira. El batle va declarar a la premsa que la denegació del permís per part d’Agricultura va arribar dos dies després de celebrar-se l’acte (això seria el dimarts 11) però a l’escrit que ens ha enviat la Conselleria d’Agricultura i diu clarament que la resolució es va transmetre el mateix divendres dia 7 de novembre via fax o sigui dos dies abans de que s’arribés a fer l’espectacle. Va arribar o no va arribar el citat fax, i quan?

            R: Se li varen donar els documents, el fax de la conselleria d’Agricultura va arribar  a l’Ajuntament el divendres a les 17 hores, i, per tant, no es veure fins dilluns, ja que no era horari d’oficina, sí va arribar abans el de la Conselleria de Medi Ambient que era favorable. Cert la Conselleria no va actuar correctament.

            P: Volem conèixer el programa de la diada de la caça dels dies 7 i 8 de març i si s’ha previst fer aquest tipus d’exhibicions” a l’aparcament de Can Conill ja que en aquest moment no es pot excusar el desconeixement de la llei.

            R: Demà és la presentació, a les 10’30 i li farà arribar tota la informació. Una vegada mès es va imcomplir la llei, estam fent feina per demanar responsabilitats.

            P: Quan es pensa fer la remodelació del camp de futbol sala del Port?

R: S’estan fent reunions, per arribar  a un acord entre totes les parts, i afegeix el Sr. Ramón que s’ha de tenir en compte que també es va patir el temporal. Aquesta remodalació en principi era una de les millores que havia promés l'empresa que va fer els camps de gespa artificial, o sigui que estam parlant d'anys d'incompliment i Michel parla del temporal!

Respostes d' altres regidors.

P: Quan es pensa arreglar la pista d’squasch del Port de Pollença?

Respon el Sr. Ramón Amengual i explica que hi va entrar aigua, per tant s’ha d’eixugar, ja s’ha triat el parquet, i es posarà quan les condicions siguin adequades. Encara no s'ha arreglat, cinc mesos per eixugar-se?

P: Es va tallar un pi a la plaça Miquel Capllonch, hi ha comptes de reposar-lo? No és la primera vegada que es tallen arbres al Port per després posar taules i cadires.

Respon la Sra. Ramón que l’arbre estava prodit i es va tallar,  i ara està tapat. Els arbres segueixen sent substituits per taules i cadires davant de la passivitat de l'equip de govern.

P: Pensen adoptar qualsevol acció per a la protecció i conservació del jaciment de Boccor? Al ple de març de 2007 es va aprovar una moció que proposava de redacció d’un projecte bàsic per a la creació d’un recorregut arqueològic.

Respon el Sr. Cifre Bennàssar i explica que han tengut converses amb la Direcció Insular de Patrimoni, i tècnics per veure les mesures més adequades per a la protecció del jaciment, és propietat privada, però està col·laborant en això.

Preguntes d'anteriors plen... (Segueix)

 Us recordam que a ràdio Urxella podeu sentir el ple sencer.


Demana què ha passat amb les signatures per demanar un pas de vianants a la rotonda del gall?

Respon el Sr. Batle que el pas de vianants a la rotonda del Gall és competència de la Direcció de Carreteres, i sembla que les obres començaran dins la primera quinzena del mes de març. A final d'abril segueixen sense començar aquestes obres.

A aquest ple va assistir un grup de ciutadans que protestaven per la Rua, i la forma de funcionar la comissió de festes, i nosaltres vam demanar que es doni més publicitat i que es convidi a participar a més gent per que sembla clar que és una comissió massa tancada; reitera que els premis de la rua infantil no haurien de ser en metàl·lic, sinó més adequats, com material educatiu o joguines.

Respon el Sr. Ramón Amengual i assenyala que, a la Rua, no hi pren part la comissió de festes, l’organització del recorregut ho duu la policia, l’àrea de serveis..; el que hi ha és un jurat que dóna els premis, recorda que estava format per 8 persones, i que altres 12 varen renunciar a formar-ne part; indica que sempre que hi ha jurat hi ha gent que no  està d’acord amb les decisions.

Pel que fa al premi infantil de la Rua, quan el regidor ho va comentar a l’anterior Ple, ja havien sortit les normes i la propaganda al carrer.

Demana el Sr. García si hi havia uns criteris escrits a l’hora de donar els premsi, i respon el Sr. Ramón que hi ha tres categories i que és el propi jurat el que s’organitza. Recorda que el primer que va fer com a regidor va ser treure als regidors de la comissió de festes. Afegeix el Sr. Batle que trobar gent que vulgui ser part d’un jurat és cada vegada més difícil, i pel que fa als criteris se’ls posen ells mateixos per independència, i a més indica que, en cap cas, hi ha hagut uns premis que no s’hagin discutit des de fora.

Al ple següent vam presentar una moció en el sentit d'objectivitzar els jurats que va ser rebutjada.

Tota una sèrie de preguntes d'anteriors plens no es van  contestar:

P: S’ha fet ja el nou plec de condicions per treure a concurs públic la neteja viària del Port de Pollença. Al ple de dijous presentam una moció demanant una comissió d'investigació sobre el tema.

P: La presentació del pressupost del 2009 a pesar d’haver contractat una empresa ja porta quatre mesos de retard. Quan tenen previst fer la presentació d’aquest pressupost al ple. Hem pagat a una empresa per més de mig any de retard?

P: Al 2006 el regidor d’esport va presentar la nova ordenació del poliesportiu del Port de Pollença a la mateixa es parlava d’un parc infantil, un pavelló, una pista d’skate, una de multiesport ... Es pensa fer alguna cosa d’aquell projecte? Un projecte més anunciat a "bombo i platillo" a la premsa que ha acabat en res.

· Tornam a demanar el cost desglossat de les festes 2008.

· Tornam a demanar com es troben les negociacions respecte el bé d’interès cultural de la Fortalesa i castell del Re. El director de patrimoni Biel Cerdà hauria de solucionar ja aquest tema

· Vam demanar una còpia de l’autorització per anar a cercar al pi de sant Antoni

· Vam demanar com estan les negociacions amb el Bisbat respecte a l'església del claustre, pensam que és propietat de l'Ajuntament i no de l'església.

· S’han rebut queixes de le contractacions realitzades mitjançant el SOIB, ja que sembla que s’han incomplert normes de la resolució, s’hauria d’evitar la discriminació i donar publicitat a les convocatòries. Seguim rebent queixes dels parts i quarts a aquestes contractacions.

Comentaris

Pepe

Re: Intermediaris (precs i preguntes febrer)

Pepe | 26/04/2009, 17:52

Preguntes apuntades. Esper més demà les presentaré per escrit, però fins el darrer moment podeu presentar preguntes per ser fetes de manera oral.

Joan Ramon

Algunes preguntes

Joan Ramon | 26/04/2009, 08:36

-Camins com el Camí llarg, Ariant, Ternelles,Albercuix, el camí del Coll de'n patró, etc.... ès troben senyalitzats per l'ajuntament i desprès tancats, ens podrien dir com pot ser que es senyalitzi un itinerari, coneixent que desprès les persones que vulguin fer aquesta excursió no podran passar?
- Des de la plataforma pro camins es va informar fa anys a l'ajuntament per una reconstrucció a una finca on ara es tanca un tram de la carretera vella de Lluc va fer unes obres a una caseta, ens agradaria saber si s'ha comprovat aquests fets, i també perquè no s'ha contestat a les persones que posaren en coneixàment de l'Ajuntament aquests fets. Concretament al polígn 7 parcel3la 309.
Ens agradaria fessiu aquestes preguntes si pot ser.

-Fa gairebé dos anys que es va aprovar iniciar un expedient de recuperació del camí del coll de'n Patró, que segosn fonts orals i documentació arxívistica enllaca la carretera vella d'Alcúdia a Lluc, amb la de Pollença, ens agradaria saber si a banda de la documentació i les declaracions orals davant notari que va entregar la Platafroma Proc Camins Públics, l'Ajuntament ha fet res per aclarir el traçat d'aquest camí.

Salut i branca.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb