URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

No volen consulta sobre l'auditori

Alternativa | 02 Maig, 2009 06:00

Un primer resum del ple d'ahir, per primera vegada des de l'estiu passat vam acabar el ple abans de les 00:00, a les 22:45, els regidors del PSOE van aplaudir.

1.- Aprovació, si procedeix, de l'acta de la sessió ordinària celebrada dia 26 de març de 2009.

Aprovada per assentiment.

2.- Aprovació, si procedeix, de l'acta de la sessió extraordinària celebrada dia 3 d'abril de 2009.

 Aprovada per assentiment.

3.- Aprovació, si procedeix, de l'adjudicació definitiva del contracte d'obres per dur a terme el projecte d'execució "Rehabilitació de l'edifici Montision per a dependències municipals de l'Ajuntament de Pollença". S'ha adjudicat a Llabres Feliu, SA. En teoria quan comenci es farà en nou mesos.

Aprovada per unanimitat

4.- Moció presentada pel grup municipal d'Alternativa EU-EV sobre la contractació del servei de neteja del Port de Pollença.

Rebutjada amb els vots en contra de l'equip de govern (UM-UNPI, PSOE i PSM) i els vots a favor de l'oposició (PP-UMP i nosaltres).

El senyor batle va dir al ple de novembre que no era estrany que es passés un contracte, tal vegada això és veritat si parlam d’uns mesos però en aquest moment ja estam parlant de més d’un any d’irregularitat i amb un servei deficient que fa una empresa sense contracte quan ja la temporada turística ha començat.

Per tot això voliam una comissió d’ investigació on es puguin trobar explicacions clares, precises i documentades del per què d’aquesta irregularitat.

Estam en maig sense pressupost (Juanjo va reconèixer que anaven per la versió catorze del pressupost), a pesar d'haver contractat una empresa per ajudar-les  i per tant no hi ha la partida pressupostària necessària per licitar un nou contracte de neteja. Hi ha un esborrany que no hem vist al qual el cost del servei passara de 400.000 a 900.000 euros per tot el municipi.

5.- Moció presentada pel grup municipal d'Alternativa EU-EV sobre la convocatòria d'una consulta popular per decidir  el futur auditori o sala multifuncional. Ja hem fet un article sobre aquest tema,

Rebutjada, només nosaltres vam votar a favor.

 Al debat el PSOE no va dir res, encara no han explicat el seu canvi d'opinió respecte a l'Auditori d'en Moneo i es veu que no tenen cap interés per que es pugui demanar sobre aquest temes als ciutadans.

Tomeu Cifre (PP-UMP) va centrar els seus arguments en la defensa del projecte d'en Moneo. Com li vam dir el tema de la moció no era aquest sinó si era adient fer una consulta o no.

Tomeu Cifre (PSM); només va argumentar que no l'agradava la pregunta, però no va proposar cap canvi a la mateixa pregunta ( fa setmanes que tenen la moció). Hem de recordar que el reglament on figura la possibilitat de la consulta popular el va fer el PSM, i ens imaginam que era per temes tan importants com aquest o no?

 Joan Cerdà (UM_UNPI) a pesar de que el portaveu del seu partit Toni Oliver s'ha omplit la boca amb que tothom està d'acord es va limitar a dir que estava a favor del projecte d'en Moneo.

Continuarà...

6.- Ratificació de l'acta de recepció de les obres del projecte de dotació de clavegueram del solar 74 de la urbanització de l'Alzinar de Sant Vicenç.

Aprovada  per unanimitat.

7.- Moció presentada pel grup municipal d'Alternativa EU-EV sobre la declaració del municipi de Pollença lliure de transgènics.

Aprovada amb els vots a favor de l'equip de govern i nosaltres.

Abstenció del PP_UMP Només vam fer un canvi a la moció llevant el punt d'oposició al cultiu experimental, mantenint l'oposició al cultiu comercial. Que els científics experimenten amb aquest tipus de cultius no ens sembla mal. Que el facin els científics i no el facin amb la nostra salut.. Tomeu Cifre del PP-UMP va dir que aquest tema era més de debat científic que d'una altra cosa i que la declaració era paper mullat per defensar l'abstenció del seu grup.

8. - Aprovació definitiva, si procedeix del Reglament del Consell Escolar Municipal de Pollença (CEMP).

Amb els canvis ja comentats. Es va parovar la nostra al·legació;  entre les seves competències s'inclou  la de ser informat i consultat de  l'edició i distribució de materials didàctics per a la promoció dels valors patrimonials i identitaris específicament relacionats amb el municipi "Igualment s'augmenta la presència de les Associacions de Pares i Mares;  hi haurà quatre representants; un de 0 a 3 anys, dos de primària i un de secundària per evitar un excés de representants que dificultin la feina del Consell.

Aprovada per unanimitat

9.- Aprovació si procedeix, del conveni de col·laboració entre l'INESTUR i l'Ajuntament de Pollença per realitzar la 48 edició del Festival de Pollença.

Aprovada amb la nostra abstenció i els vots a favor de la resta de grups.

 Ens semblaria bé aquest conveni sempre que es regularitzés la gestió econòmica del Festival. Les comptes bancàries gestionats pel Festival de Pollença no costen als Comptes Generals de l'Ajuntament i no han pogut ser fiscalitzats ni per l'interventor, ni per la Sindicatura de Comptes. Igualment és totalment irregular la situació dels treballadors del Festival.

El regidor de cultura Tomeu Cifre (PSM), es va comprometre a regularitzar la situació de gestió econòmica i laboral del  Festival.

10.- Moció presentada pel grup municipal del PP-UMP demanant que es recuperin les subvencions. La darrera convocatòria va ser al 2006.

 Rebutjada amb els vots en contra de l'equip de govern i vots a favor de PP-UMP i el nostre.

Els regidors del PSOE van dir que al 2009 hi ha previstes aquestes subvencions i no calia la moció. Nosaltres vam considerar que de totes maneres s'havia de demanar aquestes subvencions, que també han demanat els directors de les escoles de música de la Part Forana a una recent reunió a Inca.

 Moció d'urgència. Desestimar el recurs de reposició d'una empresa  que es presentava al  projecte d'execució de rehabilitació de l'edifici municipil. Es tracta d'un tema de terminis i d'un error al BOIB.

Aprovada per unanimitat

Cal o no una consulta popular sobre l'auditori que pensau?

 



 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb