URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Transparència al servei dels ciutadans (Juntes de govern)

Alternativa | 03 Maig, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

La transparència, la informació i la participació són fonamentals al nostre concepte de política, per això seguim donam una informació que per lògica hauria de donar el propi Ajuntament i no un grup polític.

Avui que ens posam a la fi al dia a aquest tema, voliam fer un comentari general sobre les Juntes de Govern i sobre el que nosaltres consideram una manca de

A les Penjar les actes de les Juntes ha estat una mica problemàtic. Al  principi penjavam les actes senceres, com es fa a altres Ajuntaments ( per exemple Etxano, Zumaiako, San Clemente, Ejea...). Aquesta publicació va motivar la queixa de una part dels tècnics municipals contractats per l'Ajuntament com falsos autònoms, ja que a les actes surt el que cobren. La secretaria de l'Ajuntament va fer un informe on havia arguments jurídics a favor i en contra de la publicació d'aquestes dades, per la llei de protecció de dades. A partir d'aquest moment vam evitar la  polèmica i van decidir llevar els noms de les persones de les actes el que suposa una feina extra, ja que abans pasavam l'acta a pdf i directament la penjavam.

Això no ha evitat després que alguna empresa de les que fan feina per l'Ajuntament s'hagi sentit molesta per que les seves factures hagin estat remarcades en negre. Hem de dir que quan hem remarcat aquestes factures és simplement per la quantitat i hem adoptat un criteri objectiu, o sigui hem remarcat les factures més importants a partir d'una quantitat. O sigui remarcar aquestes factures no té cap connotació negativa.Igual que no té cap connotació negativa que demanem el llistat de factures, com hem fet, de les empreses que més facturen a l'Ajuntament. Es tracta simplement de la feina normal de control de la despesa de doblers públics que hem de fer com partit.

Ens hem trobat amb queixes similars quan hem fet una pregunta o prec als plens respecte a la situació laboral de qualque treballador, empresa...  Com si demanar una informació fos ja una cosa negativa quan precisament es tracta de tot el contrari aclarir una informació i acabar amb remors.

En ocasions l'equip de govern ha tardat en donar-nos informació que l'havien demanat amb l'excusa de que "el publicariem a aquest blog", quan el que havien de fer és simplement donar-nos la documentació, la seva publicació o no ja és responsabilitat nostra. El darrer  exemple seria que després de mesos el regidor de medi ambient encara no ens han donat els plans tècnics del vedats de caça que l'hem demanat.

Des del nostre punt de vista tot això respon a una manca de tradició democràtica, aquesta por a la tranparència respón a l'herència franquista d'una administració pública opaca i allunyada dels ciutadans. Ja és hora d'avançar en Administració pública transparent i accessible, totalment al servei dels ciutadans que són els que la paguen. El que fem feina per l'administració pública hem de tenir molt clar qui ens paga i al servei de qui estam ELS CIUTADANS.

Avui publicam un bon grapat de les actes de les Juntes de Govern en pdf,només ens resta per publicar en aquest moment l'acta de la Junta del 3 de febrer, no l'hem rebut en word i la publicarem amb la propera junta que serà ja d'abril. A la fi ens hem posat al dia en aquest tema.

 Junta del 2 de desembre del 2008.

Junta del   16 de desembre del 2008.

 Junta extraordinària del 23 de desembre de 2008.

 Junta 20 de gener 2009.

Junta 17 de febrer 2009.

Junta 3 de març 2009

Junta 17 de març 2009.

Us recordam que podeu escoltar els plens de l'Ajuntament a ràdio Urxella, dividits per punts.

Tornam a recordar el nostre model a aquest tema a  Suècia, des de 1766 hi ha una llei que garanteix el  lliure accés a la informació.

El pavelló de Suècia a l'exposició internacional de Zaragoza tenia aquest cartell a la seva entrada.

A continuació estructura general de les actes de les Juntes.

La junta de govern la formen el batle Joan Cerdà i els tinents de batle, Francisca Ramon, Martí Ochogavía, Juanjo Mir, Michel i Tomeu Cifre (PSM).

Els punts d'una acta de Junta de Govern són.

- Urbanisme. Llicències, ocupació de la via pública, disciplina, varis.

- Hisenda. Despeses, certificaicons d'obra, propostes de pressuposts, recursos i reclamacions,varis.

 - Règim interior i personal. Ocupació via pública, guals, taxis, varis, personal, cementeri.

 

Comentaris

Pepe

Gracias Miguel

Pepe | 04/05/2009, 15:19

Gracias por tus amables palabras Miguel. Por alguna cosa decía nuestro lema de campaña "fem falta". Me alegra mucho que nuestra presencia en el Ayuntamiento como mínimo sirva para que los que cometen desmanes vayan más alerta y los ciudadanos puedan informarse mejor de como se gestionan su sus dineros.
No pases pena por mi desgaste, nuestra asamblea que cada vez es un poco más grande me permite recargar las pilas cada cierto tiempo para volver con más ganas. Y "ditades de mel" como la tuya me dan energía extra.

Sólo una petición Miguel, me gustaría que comentases que planteamientos de la gestion municipal no compartimos, si algo echo de menos de este blog es más de debate con argumentos. Creó en la dialéctica como forma de avance y de mejora.
Gracias de nuevo

Miquel Sánchez

Re: Transparència al servei dels ciutadans (Juntes de govern)

Miquel Sánchez | 03/05/2009, 18:08

Bé, ja he arribat d'Eivissa, un viatge que dona per més d'un article, just una pista, la dramàtica situació de l'idioma eivissenc i la dramàtica situaciò d'un altre idioma que es diu "español" o "castellano", aquest darrer per l'us que es fa o millor dit per l'us que no es fa de la seva gramàtica i pronunciació.

Garci

Re: Transparència al servei dels ciutadans (Juntes de govern)

Garci | 03/05/2009, 09:52

Miguel, comentaris com el teu encoratgen a seguir fent feina.

Jo molts cops pens que la feina que feim els d'Alternativa no és ni de dretes ni d'esquerres, tansols donam informació i destapam el que no es fa com diu la llei o de manera honrada. Amb això vull dir que la transparència i la informació no crec que tenguin ideologia, només sentit comú.

Els diners de l'altre gent són sagrats, no se'ls ha d'enganyar ni utilitzar de manera que no sigui correcta.

M'alegro que tanta gent cada dia segueixi el nostre bloc, senyal de que alguna cosa feim bé, encara que no tot.

Miguel Garcia

Gracias Pepe

Miguel Garcia | 03/05/2009, 09:11

Pepe , aunque no comparto algunos de tus planteamientos en la gestion municipal,me congratulo de tu presencia en nuestro Ayuntamiento, eres la espina del equipo de gobierno,te temen, basta oir lo que de ti dicen los afines al Alcalde y sus secuaces , ese temor les hace ser mas cautos en muchas de sus actuaciones,este blog es el mas leido por la corporacion mnicipal y por aquellas personas que vivimos y amamos nuestro pueblo,si no fuera por ti no nos enterariamos de la misa la media. Es de una desfachatez supina que no te quieran dar documentos PUBLICOS por temor a que los cuelgues en el Blog, pero no son PUBLICOS?????. Y qué si sabemos lo que cobra el personal contratado por el Ayuntamiento, y qué si sabemos lo que facturan las empresas afines a los secuaces, es que no pagamos con nuestros impuestos? a mi cuando me cobran algo me gusta ( es una mania que tengo)saber el concepto de lo que estoy pagando.No puedo ni quiero imaginar que seria del Ayuntamiento sin tu presencia en él.Es acojonante (alucinante queria decir)la opacidad en este Ayuntamiento, solo sabemos de nuestros proceres en los eventos populistas organizados por los partidos gobernantes solo para consolidad en perpetuidad su continuidad ; gracias ti sabemos la falta de trasparencia todas las veces , presuntas ilegalidades e incumplimiento continuado de la normativa vigente en areas de presupuestos, contratacion administrativa,ingresos,endeudamiento,etc. Comprendo que tu labor y teson desgasta a cualquier persona.Pero te ruego Pepe,que sigas asi y ahí, reclama en nuestro nombre, el del contribuyente pollensin ,que los principios de igualdad,publicidad y objetividad no se vulneren y cuando sea asi denuncialos a la opinion publica municipal, hay que renovar este Ayuntamiento por la via de urgencia. Gracias Pepe .
.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb