URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Legalitat formal no real

Alternativa | 06 Maig, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

Al ple de marçes va ratificar decret d’Alcaldia núm. 122, de 24 de febrer. Amb els vots a favor dels grups de UM-UNPI, PSOE, PSM i PP-UMP, i la  nostra abstenció. El decret era el nomenent dels procurador i lletrat  de l'Ajuntament (Juan José Pascual Fiol, Miquel Ripoll Torres i Maria Martina Plomer Cifre) al recurs contenciós administratiu que ha posat  un veí contra la llicència de la coneguda com "villa Cortina".

A aquest blog hem denunciat en diverses ocasions que a "Villa Cortina"  hi ha hagut irregularitats, i manca de voluntat de fer complir la legalitat urbanística, amb una obra impressionant que destrossa una part important del nostre paisatge. Una dada per què us adoneu de com funcionen les coses; les obres duen 21 mesos en marxa, dels quals només durant sis s’ha respectat la legalitat urbanística; però tot i així l’obra està pràcticament acabada i s’ha demostrat que els diners estan per damunt la legalitat i el bé comú. El regidor d’urbanisme nomes ha mantingut formalment la legalitat. Ningú pot creure que el que s’ha fet sigui correcte. Les irregularitats les ha anat denunciant el veí  mentre que l’Ajuntament ha anat sempre per darrera.

Hi ha un informe de 2005 de l'arquitecte municipal Sr. Carbonero que requeria la presentació d’un projecte de demolició, però més endavant es va informar favorablement sense que s’haguessin esmenat les deficiències; una vegada denunciat es va presentar el projecte de demolició dos anys més tard.

A l’estiu de 2007 les obres es varen iniciar  incomplint la normativa de contaminació acústica i sense presentar el projecte d’execució, es varen dictar fins a tres decrets de paralització, i es va imposar una multa, que no es sap si s’ha cobrat, quan s’hauria d’haver previst una multa reiterada cada 15 dies per l’incompliment.  O sigui només es deixa destrossar el paisatge sinó que a més s'ens perjudica econòmicament, ja que l'Ajuntament no cobra la multa que toca; les obres varen continuar, així com les denúncies; la obra no s’adequava al projecte d’execució i es va esbucar l’habitatge preexistent sense llicència...

Part de responsabilitat també és de Biel Cerdà (PSM) , com a director de Patrimoni ja que va eliminar per donar la llicència el requisit de l’autorització de Patrimoni, que sí s’ha exigit posteriorment al cas des Guix.

El darrer decret de paralització de l’obra prové d’una denúncia del mes d’agost, i va tardar 4 mesos en dictar-se, aquesta resolució s’havia d’acatar des de la notificació; i tot i que s’ha denunciat no s’ha fet res, ni tan sols s’ha incoat un expedient sancionador; i evidentmen no s'ha acordat el precinte de les obrescom era preceptiu

S’ha tardat molt en dictar les ordres de suspensió però després no s’ha fet res per fer-les efectives, i ha suposat que, a nivell pràctic, s’ha deixat fer la feina, el dia del ple per exemple no s'havia revocat el decret de suspensió però les obres continuaven.

S’han produït molts incompliments, irregularitats, i si és reprovable l’actuació il·legal de la propietat, més ho és que el batle i regidor d'urbanisme no hagi estat garant de la legalitat; no és de rebut que, a més de posar en coneixement la il·legalitat comesa, també s’hagi d’afegir el cost d’haver de litigar contra l’Ajuntament.


     Al debat el batle i regidor d'urbanisme no va dir res de la seva responsabilitat per no cobrar les multes, no paralitzar les obres i no fer complir un decret de suspensió encara en vigor. S'ha dit públicament que l’obra molesta però s'ha perdut l’ocasió de posar multes, llevar la maquinària, treure el llum i no s'ha fet. S' ha facilitat que una obra que ha estat fora de la legalitat la majoria del temps estigui pràcticament acabada.

Villa Cortina. 


 

Comentaris

Miquel Sánchez

Notícia curiosa

Miquel Sánchez | 06/05/2009, 15:33

Publicat a MALLORCADIARIO

PALMA.- La Agrupación de Cadenas Hoteleras de Baleares critica la “nula sensibilidad turística y la enorme pasividad mostrada por la mayoría de administraciones municipales” de Baleares al Fondo Financiero del Estado para la Modernización de Infraestructuras Turísticas. Sólo tres municipios de las Islas, Sant Josep de Sa Talaia, en Ibiza; Ciutadella, en Menorca y Sant Llorenç des Cardassar, en Mallorca, han accedido a los 157 millones de euros presupuestados en la convocatoria del FOMIT, con tres proyectos valorados en 2,89 millones (1,8% del total).

Esta convocatoria de ayudas, promovida por el Ministerio de Industria, Turismo y Comercio, se concede a las localidades de hasta 100.000 habitantes para facilitar el apoyo financiero a los proyectos de inversión cuyo fin sea la renovación y modernización integral de destinos turísticos maduros que se desarrollen y ejecuten por iniciativa administraciones locales.

La Asociación de Cadenas Hoteleras está “sorprendida y avergonzada” del escaso interés mostrado por los ayuntamientos del archipiélago teniendo en cuenta que “somos una de las comunidades referentes en el ámbito turístico español”.

Según explican esta línea de ayudas es un complemento ideal para la renovación y modernización de la planta hotelera balear, ya que permite la construcción, ampliación o renovación de infraestructuras públicas municipales, la instalación, sustitución o reparación de equipamientos públicos y el establecimiento, ampliación o mejora de servicios públicos municipales.

Igualmente el FOMIT contempla determinadas inversiones en el sector turístico privado, una medida que contribuiría a la renovación de nuestra planta hotelera, tal y como viene reclamando desde hace tiempo la ACH, y “presentar así las mejores condiciones para competir de igual a igual con nuestros competidores turísticos, algo que no sucede en estos momentos”.

Pepe

Re: Legalitat formal no real

Pepe | 06/05/2009, 13:53

Com deia ja Quevedo;

Poderoso caballero
Es don Dinero,
Pues al natural destierra
Y hace propio al foraster.

Margalida Amengual

Villa Cortina

Margalida Amengual | 06/05/2009, 13:20

Idò és lo de sempre, qui té doblers pot fer el que li doni la gana. I si a més tens doblers i ho vols fer, lo que te doni la gana, ves a Pollença que no te posaràn cap impediment, al contrari, estarem ben contents de tenir a tot un Cortina a ca nostra, és igual si espenya paisatges o fa il.legalitats però podrem, dir quan surti per la tele: "aquest té una casa a Formentor", això ens donarà "prestigi".

Pepe

Re: Legalitat formal no real

Pepe | 06/05/2009, 12:18

No m'estranya Margalida.

Actualment el senyor Cortina segueix construint la seva casa i destruint el paisatge amb totes les benediccions legals. Mentre denúncies i contenciosos dormen als jutjats.

O sigui com sempre la justícia no fa feina a la velocitat de la construcció.

Tal vegada un dia la justícia ens adoni la raó però ja serà massa tard, el paisatge no tornarà a ser com era.

Margalida Amengual

Villa Cortina

Margalida Amengual | 06/05/2009, 11:21

Perdonau però no me cap d'aclarir. Com està el tema ara? Es il.legal o no aquesta construcció, o part d'ella? Si ho es, quina solució hi ha?
Es que en tantes denuncies, aturades i sense aturar de veres que no m'aclar.

Miquel Sánchez

Re: Legalitat formal no real

Miquel Sánchez | 06/05/2009, 10:41

Sí, però alguna cosa no es fa bé per part de les autoritats.

Pepe

Convocatòria

Pepe | 06/05/2009, 10:09

8:00 h. DRETS PER LA LLENGUA
Un any més, l'Obra Cultural Balear ens convoca a mobilitzar-nos per la LLENGUA. Per molts de nosaltres, aquesta diada ja ha esdevingut una cosa així com una tradició. Però en tot cas, és una tradició NECESSÀRIA, i ÚTIL, i IMPORTANT.

9 motius per ASSISTIR a la CADENA HUMANA:
1. PERQUÈ SI TU NO HI VAS, SEGUR QUE SERÀ MENYS FORTA, MENYS LLARGA, MÉS DÈBIL, MÉS VULNERABLE. (LA CADENA, I TAMBÉ LA LLENGUA).
2. PERQUÈ ÉS UNA DEMOSTRACIÓ DE DIGNITAT COL·LECTIVA.
3. PERQUÈ N'HI HA QUE VOLEN FER CREURE QUE LA NOSTRA LLENGUA ÉS UN PROBLEMA, UNA FONT DE CONFLICTES... I ENS VOLEN DEBILITAR, ENS VOLEN DIVIDIR, ENS VOLEN DESMOBILITZAR.
4. PERQUÈ ELS ATEMPTATS QUE HEM REBUT DARRERAMENT CONTRA ELS NOSTRES DRETS BÀSICS, OBEEIXEN A UNA ESTRATÈGIA BRUTA D'ALGUNES PERSONES, MÉS INTERESSADES EN DESVIAR L'ATENCIÓ SOBRE LES SEVES MISÈRIES QUE EN PROMOURE EL BENESTAR DE LA GENT.
5. PERQUÈ MALGRAT QUE LES NOSTRES INSTITUCIONS PÚBLIQUES SIGUIN MÉS PROCLIUS A PROMOURE LA LLENGUA PRÒPIA, HEM DE SEGUIR SORTINT AL CARRER. I LA CADENA HUMANA POT SERVIR PER ESBORRAR PORS, PER EMPÉNYER, PER ACOMPANYAR, PER IMPULSAR I PER GUIAR LA TASCA D'AQUESTES INSTITUCIONS.
6. PERQUÈ EXISTIM, I SOM EL QUE SOM, I NO VOLEM RENUNCIAR A SER EL QUE SOM.
7. PERQUÈ ENTENEM I RESPECTAM EL MÓN EN TOTA LA SEVA RIQUESA I DIVERSITAT. PERQUÈ CREIM EN AQUESTA DIVERSITAT I LA VOLEM PROMOURE. PERQUÈ PER CONSERVAR UN MÓN RIC I DIVERS CULTURALMENT, HEM D'ACTUAR LOCALMENT.
8. PERQUÈ NO VOLEM QUE ENS ETIQUETIN AMB ESLÒGANS FALSOS I VERINOSOS I MANIPULIN ELS NOSTRES DRETS, LA NOSTRA VOLUNTAT, LA NOSTRA HISTÒRIA. ESTAM FARTS QUE ENS DIGUIN QUE NOSALTRES SOM ELS QUE IMPOSAM I ELS QUE ATEMPTAM CONTRA LES LLIBERTATS DELS ALTRES...
9. PERQUÈ HO HEM DE FER!!!! PERQUÈ LA "SOLIDARITAT", LA "JUSTÍCIA", EL "RESPECTE"... NO SÓN PARAULES BUIDES DE CONTNGUT QUE QUEDEN BÉ ALS DISCURSOS, SINÓ QUE TENEN UNA APLICACIÓ REAL I PRÀCTICA AL DIA A DIA. ARA ARRIBA EL BON TEMPS, I EL SOL I EL CEL BLAU... I TOTS TENIM GANES DE SORTIR D'ACAMPADA, O D'EXCURSIÓ, O A LA MAR... PERÒ JA HI HAURÀ TEMPS!!!! DISSABTE, 9 DE MAIG....
...DRETS PER LA LLENGUA!!!!!

dissabte 9 de maig

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb