URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Sindicats, Àngels o Dimonis ???

Alternativa | 08 Maig, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

Avui  publicam un nou i interessant article d'en Miguel Sánchez Vives. Us recordam que aquest blog està obert a tothom i que si voleu escriure un article  l'haveu d'enviar a eurxella@yahoo.es . Quan més veus diferents i més debat hi hagi millor.

   Sindicats, Àngels o Dimonis ???

Crec que ningú dubta ja que aquesta crisi l’estan pagant els treballadors, com sempre la cadena es romp pel costat més feble, els darrers nombres parlen ja de més de 4 milions d’aturats i uns 300 mil d’ells no cobren cap tipus de subsidi, a més també hi ha moltes famílies amb tots els seus membres aturats.

   Els sindicats estan rebent closcades de per tots els  costats, els mitjans de comunicació conservadors no s’expliquen com encara amb aquesta situació els sindicats encara no s’han mobilitzat en contra del Govern d’en Rodríguez Zapatero, aquest mitjans volen aprofitar la crisi per desgastar ja un govern que no sap el que ha de fer per aturar la crisi ni trobar els bitllets de 500 euros que han desaparegut de la circulació. Però Qui està afiliat als sindicats ???

   A Mallorca que un treballador estigui afiliat a un sindicat és una cosa que està molt mal vista per part de l’amo de l’empresa, donat que la majoria de les empreses de aquestes illes són del tipus anomenades “PYMES”, l’afiliació es molt baixa, i només anem al sindicat quan ens han donat una “potada al cul” i necessitem que algú ens verifiqui que no ens han estafat cap euro de la nostra liquidació.

   És molt trist intentar fer unes eleccions sindicals a una empresa i els principals detractors d’aquestes accions siguin els teus mateixos companys que et tirin pel terra les mateixes i encara vagin a fer la “pilota” a l’amo i vagin per darrera a dir que en “fulanito” o en “sutanito” està organitzant un comitè, una reunió informativa, i comenci haver amenaces d’acomiadaments als eventuals que assisteixin a la convocatòria.

   I és que els treballadors tenim una gran deute amb els sindicat, gràcies a ells hi ha un estatut dels treballadors i uns convenis col·lectius, que si molts d’ells tenen unes retribucions de vergonya, és ben cer que sense aquest conveni la cosa podria ser molt pitjor.

  Però no tot han de ser flors pels sindicats, hi ha una sèrie de coses  que no fan gens bé i això o aprofiten els empresaris per atacar als sindicat, dos del punts febles són els “alliberats” què són els companys que no fan feina a l’empresa i duen la representació sindical de la mateixa, i les hores sindicals d’alguns delegats que no s’aprofiten com caldria, cal que els dirigents sindicals posin un poquet d’ordre amb aquests dos assumptes.

   Damunt la passivitat sindical durant aquesta crisi, just USO a dit en veu alta que es necessita una reforma laboral de veritat, però no a gust just dels empresaris, UGT i CCOO just han dit que la crisi no l’han de pagar les treballadors, però l’estan pagant. Els empresaris volen l’acomiadament lliure i una baixada a les quotes de cotització a la Seguret Social, i els sindicat diuen que “nones”.

Però jo tinc una espina clavada amb els sindicats d’aquesta comunitat autònoma, quan s’ha de negociar el conveni col·lectiu d’hostaleria se signa per dos o tres anys i sempre fan que l’any de negociació no coincideixi amb les eleccions autonòmiques, sembla que són els mateixos sindicats que no volen que els treballadors puguin tenir el suport interessat electoralment, dels partits polítics.

   Resumint les treballadors tenim un deute amb els sindicat, però darrerament hi ha coses que no s’estan fet bé.

De La Cueva de Daimao "Viñetas de humor de la actualidad política."

 

 

 

Comentaris

Joan M.

I ses Covetes? i Deia ?

Joan M. | 08/05/2009, 11:55

I jo que havia perdut les esperances !!!

Derriban la casa ilegal de Ibiza valorada en 18 millones
(hache)ttp://www.elpais.com/articulo/sociedad/Derriban/casa/ilegal/Ibiza/valorada/millones/elpepusoc/20090507elpepusoc_7/Tes

Garci

Re: Sindicats, Àngels o Dimonis ???

Garci | 08/05/2009, 08:18

Molt bon article Miquel.

Jo crec que els sindicats majoritaris, que no son tots, estan totalment venuts al govern. CCOO i UGT només clamen per una vaga general i per reformes a les comunitats on no governa el PSOE, en un acte de submissió digne de vergonya.

Els sindicats son inactius, passius, des de que després de la darrera vaga general el govern del PP els asseguràs unes bones entrades. Ara viuen de l'estat, de les ajudes d'aquest, i de les eleccions sindicals que son els que marquen les entrades que l'estat els donarà. Amb aquesta situació la cosa no pot anar bé. El PP ho sabia, i el PSOE ho ha continuat: mai ningú mossega la mà que et dona de menjar, i això fan els sindicats, callar.

Però això que tu consideres positiu: els convenis col·lectius i l'estaut dels treballadors, no van ser una mesura més del govern per pacificar als sindicats. Tot això sumat a les eleccions sindicals, imposades durant la transició, varen fer que el treballador ja no contés, que la lluita obrera deixés pas a un mercat de vots, de delegats i de representants molt més fàcils de governar i de domesticar que els propis treballadors de base que durant la transició estaven molt actius.

Sinó ho creieu així, basta mirar el nivell de mobilització d'abans i de després d'aquestes eleccions.

Club de fans de Matias Vallés

Publicat a DM

Club de fans de Matias Vallés | 08/05/2009, 08:10

MATÍAS VALLÉS onvivo desde la infancia con la impresión de que hay demasiados coches. Debe tratarse de una percepción errónea porque ahora, cuando abundan más que nunca, me quieren convencer de que son demasiado pocos, y de que las ventas se han estancado aunque al mirar en cualquier dirección parezca lo contrario. No sé dónde pretenden colocar los nuevos automóviles pero, de acuerdo con los manuales de economía, la caída de ventas de un objeto puede asignarse a dos razones. La primera, que no hagan falta más vehículos, o que no interesen en su actual configuración. La segunda, que sean demasiado caros para que alguien los compre.
Fue precisamente un fabricante de coches, Henry Ford, quien predicó que debía fabricar productos accesibles a sus trabajadores. Si ahora no lo son, hay que bajarlos de precio. Ahora bien, los imaginativos intermediarios han encontrado una solución genial, consistente en que los automóviles sean pagados por quienes no pueden o no quieren comprarlos, a través de ayudas públicas del Govern o del Gobierno según los casos. Supongo que la medida incluye a los todoterrenos, cuya única función consiste en amenazar a los usuarios no blindados de la carretera. Por supuesto, los beneficios de la compraventa no serán repartidos a escote, sino que irán directamente al vendedor que no consigue colocarlos.
La campaña se titulará "Cómprame el coche que tú no puedes comprarte". Además, y en cuanto se subvencione la compra con 1.500 euros –pongamos por caso–, el precio de los automóviles subirá de inmediato en esa cantidad, con lo que se reanudarán las quejas y habrá que aumentar la subvención. Ese comportamiento no es original, ya ha ocurrido con los pisos vía abusivas desgravaciones fiscales, y ha originado el desastre inmobiliario que ha llevado a España al colapso. La iniciativa privada ha encontrado la salvación en la nacionalización de sus pérdidas. Cuando se insiste en que nadie entiende la economía, se omite que es mejor no entenderla, para evitar una revolución.

Notícia

Re: Sindicats, Àngels o Dimonis ???

Notícia | 08/05/2009, 07:38

Avui al DdM

"PP y UMP reivindican más iniciativas municipales dirigidas a los jóvenes, el deporte y la cultura"

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb