URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Sense reacció davant la crisi

Alternativa | 09 Maig, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

Al ple de març va ser rebutjada la nostra moció sobre mesures davant la crisi econòmica. Amb 7 vots a favor del PP-UMP i el nostro , i 9 vots en contra dels grups de UM-UNPI, PSOE i PSM.

Al mes de setembre ja vam presentar una moció a favor de mesures davant la crisi que va  ser aprovada per unanimitat i va suposar la congelació dels sous dels polítics, i del capítol 2 del pressuposts, però també es va aprovar la redacció d’un pla estratègic del que encara no sabem res; però la crisi va a més, i les previsions diuen que l’hivern de 2009 serà molt dolent econòmicament.

L’Ajuntament, dins les seves limitacions, ha d’intentar fer alguna cosa per pal·liar la crisi; en moments de crisi s’han d’aportar diners als serveis socials i a la creació de llocs de feina. Una de les coses que s'hauria de fer és  racionalitzar i intentar estalviar despesa. Per exemple s'hauria de fer feina a la  millora de la contractació d’empreses externes. Al debat vam insistir a la necessitat de racionalitzar la despesa en publicitat,  hi ha taulers, pàgina web i ràdio municipal que poden servir per reduir despeses, i si el que es vol  és ajudar a impremtes del municipi, com va dir el batle al debat. es pot fer amb altres activitats, com material educatiu. 

Proposam la creació d' un Fons social de contingència per fer front a situacions de risc de marginació social. Amb l’objectiu que els ciutadans en situació d’atur i sense ingressos puguin fer front a situacions extremes temporals (pagament dels serveis bàsics de llum, aigua i gas, lloguer d’immobles...). Aquest tipus de fons s’ha fet a diferents nuclis de l’àrea metropolitana de Barcelona, a Ajuntaments de diferent color polític. Hem de pensar que en aquests moments, hi ha famílies que necessiten acudir als Serveis Socials municipals i que mai ho havien necessitat.

Cal prevenir polítiques, discursos i actuacions de xenofòbia, treballant conjuntament amb els col·lectius d’immigrants per buscar fórmules per a fer-hi front. Les primeres víctimes de la crisi  són els immigrants, que, a més d’estar a l’atur, suporten discursos i polítiques xenòfobes.

L’equip de govern  va votar en contra, i segons ells "no per que no estiguin d’acord, sinó que ja s’estan plantejant possibles solucions, i, per això, també, s’estan retardant els pressuposts. " Segueixen estudiant, una excusa que per repetida no deixa de ser absurda i al cas de la crisi econòmica perillosa.

Montoro a Jorge Cortel. net


 

 A continuació la nostra moció

EXPOSICIÓ DE MOTIUS:

 

Atès l’actual crisi econòmica que previsiblement s’agreujarà al final del present any.


Atès que tot i que les eines de l’Administració Local són limitades podem posar en marxa com han fet altres ajuntaments tot un seguit de mesures per pal·liar la crisi, que s’han de definir en la elaboració dels pressupostos, aplicant mesures d'estalvi, revisant partides, prioritzant la sensibilitat social i sumant tots els esforços en una mateixa direcció

Atès que cal pal·liar les conseqüències que la crisi pot provocar en els sectors socials més febles que malauradament patiran els efectes negatius d'incorporarse a l'atur.

Per tot això, aquest regidor presenta al ple de l'Ajuntament, amb la intenció de veure-la enriquida amb les aportacions de la resta de grups polítics i per a la seva aprovació si procedeix, la següent proposta


ACORDS


Primer Reduir la despesa de les partides de publicitat i propaganda, atencions protocolàries, festes, fires...que permeti alliberar recursos ordinaris per aplicar-los en mesures socials i de suport a l’ocupació.

Segon Garantir la dotació suficient a l’àrea de serveis socials per cobrir l’increment de les necessitats que sorgiran per ajudar els sectors socials més afeblits (assessorament, ajuts, anàlisi de situacions, presa de mesures…).

Tercer.- Racionalitzar la despesa en la contractació d´empreses externes que fan serveis municipals.

Quart .- Crear un Fons social de contingència per fer front a situacions de risc de marginació social. Amb l’objectiu que els ciutadans en situació d’atur i sense ingressos puguin fer front a situacions extremes temporals (pagament dels serveis bàsics de llum, aigua i gas, lloguer d’immobles...).

Cinqué Prevenir polítiques, discursos i actuacions de xenofòbia, treballant conjuntament amb els col·lectius d’immigrants per buscar fórmules per a fer-hi front.

Comentaris

Pepe

Re: Sense reacció davant la crisi

Pepe | 11/05/2009, 16:17

Totalment d'acord amb el teu comentari-article JR, el PSOE fa temps que es va deixar arrossegar pel PP al Pais Basc i aquesta política d'identificar abertzale amb ETA i violència és un gran error.
El que mal comença, mal acaba.

JRV

Nacionalism,e espanyol

JRV | 10/05/2009, 19:01

L'intolerancia espanyola porta vots, aixó està clar, i el PSOE s'hi hi ha apuntat des de fa anys.
L'espanyolisme es simplement castellanisme disfressat, i La politica espanyolista, l'Estat Espanyol, una copia mal feta del centralisme francés, amb un xovinisme que tammateix no es dona compte que no arrelarà mai.

Joan Ramon

desastres

Joan Ramon | 10/05/2009, 17:45

Avui matí he anat amb uns amics d'excursió al fumat i desprès hem baixat per el camí vell del Far fins a Cala Murta.

A més de les espectacualrs vistes que ofereix el Fumat de la peninsula de Formentor, Bahia de Pollença i Alcúdia... ens hem vist acmpanyats dels trons dels caçadors, ja ha començat la caça major pel que sembla.
Així també fomentera el senderisme la Conselleria de Medi Ambient?

Per cert no hem vist cap cabra, i això que segons la Conselleria la sobrepoblació ès un fet fins i tot perillos per l'ecosistema.
Per altra banda veuré que per protegir el voltor ès permet només passar a vint persones dia per el camí de Ternelles, i en canvi es preveu fer un vedat de caça major a Ternelles, a mi me sembla realment patetic, com poden buralar-se així dels ciutadans?

Salut i Branca

Joan Ramon

Aprofit per fer arribar això

Joan Ramon | 10/05/2009, 14:36

Les darreres eleccions al País Basc han suposat per ciutadans com jo mateix, constatar que la pretesa voluntat federalista del P(so?)E no és més que una falàcia per captar vots de l’esquerra més propera a un Estat Espanyol més federal, model que ara mateix quedaria en exclusiva en Esquerra Unida.

Com a persona que procura seguir l’actualitat política del país, així com de l’estat Espanyol, vaig sintonitzar una emissora pública d’àmbit estatal per sentir la següent premonició de les noces que preparaven els dos grans partits estatals, anunciaven “Victoria del P(so?)E en el país vasco”, i vaig pensar que aquest partit havia estat el més votat. Per sorpresa meva, després vaig comprovar que el PNV havia obtingut 30 diputats i 396.557 vots pels 25 diputats, i 315.893 vots del PsE. Això feia ensumar que ja es preparava el que vendria després, és a dir, un Front Nacional entre el PsoE i el PP per tal de treure del govern el Partit Nacionalista Basc. Fet aquest, tot s’ha de dir, tan legítim com qualsevol altre pacte de governabilitat. La resta de partits obtingueren els següents diputats, i els col•locaré en ordre de vots: PP 13, Aralar 4, Eusko Alkartasuna 1, Esquera Unida-Esker Batua 1, Unión del Pueblo y democracia 1.

Senzillament, per a mi aquest fet ha suposat la trista constatació que quan un govern com el basc impulsa iniciatives per tal que els ciutadans expressin la seva voluntat de pertànyer o partir d’un Estat com l’Espanyol, la resposta de l’estat Espanyol és negar aquest dret a decidir. Primer il•legalitzant un partit pel seu suport a un grup terrorista, però de rebot negant validesa als partits nacionalistes que condemnen la lluita terrorista, tot en una estratègia encaminada a anular la voluntat sobiranista de bona part de la societat basca, cal dir que si comptam els gairebé cent mil en clar suport al partit il•legalitzat, els vots dels partits sobiranistes al País Basc serien superiors amb escreix al 50% dels votants. Per tant, voluntat federalista del senyor Zapatero “va a ser que no”. Ja he dit abans que aquest govern és legítim com qualsevol altre, el que no veig legítim és enganar els ciutadans, intentant demonitzar els votants de partits nacionalistes tan democràtics com el PNB, Aralar, Eusko Alkartasuna i Ezker Batua.

Estat Federal? “Tururú” i en això, la nostra comunitat n’és una constatació, la reforma de l’estatut per part del PP i el P(so?)E amb el lamentable i inexplicable suport d’UM, va ser la mostra que aquí els partits que defensen uns drets mínims que ens dignifiquin com a país, són pràcticament inexistents, i si societats amb una voluntat forta com la basca tenen dificultats per exercir els seus legítims drets, aquí el PP i el P(so?)E no tenen necessitat de fer un front nacional i poden escenificar batalles ideològiques, que vists el fets del País Basc, no són més que lluites pel poder, amb una diferència ideològica de cada cop més feble, que al meu parer no fa més que condemnar aquesta comunitat a una pèrdua d’identitat que, conjuntament amb la degradació del territori, ens fa perdre qualitat de vida a passos agegantats.

Salut

Pepe

Tomeu

Pepe | 10/05/2009, 11:02

Bon dia Tomeu, és molt certa la continua utilització maniquea de la paraula "nacionalistes", res més nacionalista que el front que han fet PSOE i PP al País Basc.

A mi ja m'aniria bé amb tenir el concert econòmic basc o navarrès. O sigui regular i recaptar els nostres ingressos públics i aportar a l'Estat una quota, una contribució per finançar les càrregues de l'Estat no assumides per la comunitat.

Respecte a l'article d'en Matíes, pens que sobre tot el que critica és la mutació i transformació dels discursos d'alguns polítics i partits segons les circumstàncies.

Tomeu

Matias

Tomeu | 09/05/2009, 16:34

El nacionalisme "feten" es l'espanyol, disfressat sovint de normalitat i de banalitat, amagat darrera les samarretes de "la roja", en les candidatures de Madrid 2016 o en la defensa "del idioma común"; hi és al PP, al PSOE o al PCE, a les planes del País o a El Mundo. Aquest él EL nacionalisme, el que s'imposa a través de lleis i tribunals. Els altres, els catalans, bascos o gallecs, que volem que es respecti el nostre poble i la nostra llengua, hem de sofrir l'estigma de que s'ens digui que som "nacionalistes" com si tinguessim la lepra, i això ho hem de sentir tant de fatxes com de progres.

PD: El nacionalisme (el dels PP.CC. almenys) es cura amb la independència. El del senyor Matias no ho sé.

Club de fans de Matias Vallés

Publicat a DM

Club de fans de Matias Vallés | 09/05/2009, 11:06

MATÍAS VALLÉS El nacionalismo se cura viajando, pero se contrae presidiendo una comunidad autónoma. Patxi López es hoy un socialista gobernando Euskadi pero, con los precedentes de Maragall y Montilla en Cataluña, no se puede descartar que el lehendakari recién estrenado se enfrente mañana a La Moncloa en defensa de reivindicaciones nacionalistas. En el primer párrafo de su discurso de investidura ya hablaba a las claras de que se vive "un tiempo para reforzar nuestro autogobierno". Entre la votación y la promesa, intercaló su "no concibo no arriesgar" en una negociación por el fin del terrorismo, jamás una doble negación fue tan afirmativa. El primer asesinato político que describió ante el parlamento vasco no llevaba la firma de ETA, sino del franquismo.
Montilla nació en Córdoba y su dominio del catalán es un clásico en las burlas de sectores radicales. Sin embargo, es un bastión de la legislación lingüística y confiesa un deterioro de las relaciones con Madrid, como si el PSOE fuera un enemigo del PSC. Si López experimenta una evolución paralela –constatada previamente en nacionalistas tan inesperados y abruptos como Manuel Fraga–, Zapatero puede acabar añorando a Ibarretxe. Tampoco esa situación supondría una novedad, cuando se recuerda que el presidente del Gobierno suspiraba por colocar a Artur Mas al frente de la Generalitat. El acceso a la presidencia de comunidades autónomas demuestra que el hábito hace al monje o, como pretendía el excelso Kurt Vonnegut, que "somos lo que parecemos, así que conviene que nos esforzamos por ofrecer una buen apariencia".
La constatación de que todos los lehendakaris son nacionalistas no conlleva una exaltación del nacionalismo. Antes al contrario, demuestra que candidatos de patriótica tibieza ejecutarán a la perfección la presidencia autonómica. Se ensancha el terreno de juego, según se demostró de nuevo en las elecciones vascas. Ibarretxe y Aznar yerran al atribuir la llegada de Patxi López a una supuesta conjura constitucionalista, que debutó en 2001 de la mano de un nacionalista radical como Mayor Oreja. El apartamiento del PNV sólo se produce cuando PP y PSOE confeccionan sus listas en torno a candidatos desprovistos de estridencia. La difuminación de las aristas les ha llevado a la victoria, el abertzalismo del electorado se hubiera hipertrofiado ante personalidades más marcadas, como ya sucediera en anteriores comicios disfrazados de cruzada.

La imagen de Camps reclamando estatutariamente cualquier ventaja que obtenga Cataluña es otra prueba de que todos los lehendakaris son nacionalistas, no importa que esa reclamación se envuelva de emocionada lealtad a España. Por ello, y pese a la pretensión del PNV de polarizar en torno a sus siglas la excepcionalidad del cambio en Euskadi, la única diferencia con cualquier comunidad sigue radicando en los asesinatos y las bombas. El gobierno conjunto de PP y PSOE no arranca al País Vasco de la excepcionalidad, sino que la confirma. Muy grave y singular ha de ser la situación, para que sólo pueda ser afrontada desde la reconciliación a regañadientes de los dos polos de la oferta electoral con posibilidades de gobernar el Estado.
Si un antinacionalista puede pasar a nacionalista, mediante el simple trámite de colocarlo al frente de una comunidad autónoma, queda comprometida la estanqueidad de la alineación a ambos lados de esa frontera ideológica. La masa votante es más fluida en sus decisiones de lo que querría el PNV, y la afección al territorio se reparte con notable homogeneidad. Los sondeos previos a las gallegas y vascas demostraron que ambas poblaciones presentaban grados de identificación nacional muy similares. Al afirmar en su despedida que Euskadi sigue siendo abertzale, Ibarretxe se olvida de precisar cuándo ha realizado su sondeo. En su estertor político, el lehendakari saliente refrendó que ha perdido el poder al desprenderse de la conciencia del límite. Sus propuestas soberanistas no se han estrellado contra Madrid, sino contra la indiferencia de sus propios seguidores. Se puede ser demasiado nacionalista, y los electores están adiestrados para detectar y corregir los excesos. De momento, López hereda el reto político más importante de España, sólo superado por la presidencia del Gobierno pero por encima de la vicepresidencia económica. Un día de éstos, también él será nacionalista.

Miquel Sánchez

Notícia TDT

Miquel Sánchez | 09/05/2009, 10:58

Segons DM dimarts IB3 es vorà per TDT a tota Mallorca, però la notícia és confusa, doncs parla de l'apagada analògica pel 30 de juny, hem de recordar que aquesta data és per Menorca i Eivissa, a Mallorca serà dia 31 de desembre.

De la Cala Sant Vicenç no sabem res.

Recordau que el muntiplex assignat a IB3 és el 65, per aquesta circumstàcia s'haura de resintonitzar de nou tots els canals, el multiplex 63 encara està aturat també a Pollença.

En el moment que detectem el senyal ho publicarem en aquest bloc.

Pepe

UM fora de servei

Pepe | 09/05/2009, 10:48

Avui excel·lent fotografia a la portada del Diario de Mallorca de B. Ramón.
Miquel Nadal abandona la seu d' Unió Mallorquina i al costat un cartell a l'ascensor diu "fora de servei".
Un resum d'aquest partit que sempre ha estat fora del servei als ciutadans i ara en plena crisi més que mai; corrupció i lluites de poder.

Garci

Re: Sense reacció davant la crisi

Garci | 09/05/2009, 09:15

Aquestes mesures proposades crec que son bàsiques i molt realistes. Si no es fa res hi ha moltes persones que encara ho poden passar pitjor.

Joan

Re: Sense reacció davant la crisi

Joan | 09/05/2009, 06:33

Uuuuuuuuuuuuuuuuuuffffffffffffff!

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb