URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Mentides

Alternativa | 10 Maig, 2009 06:00

Al ple de març va ser rebutjada la nostra moció relativa a la millora de la participació ciutadana,, amb 7 vots a favor del PP-UMP i el nostro , i 9 vots en contra dels grups de UM-UNPI, PSOE i PSM, acorden no aprovar íntegrament el dictamen precedent i els acords continguts en el mateix.


Els primer quatre punts d'aquesta moció són els mateixos de la primera moció que vam presentar en aquesta legislatura, i que varem retirar ja que en Joan Cerdà  i na Francisca van afirmar que l’equip de govern els desenvoluparia. A aquell moment vam pecar d'inexperiència i   de confiar en qui ha demostrat que no es pot confiar, inclús vam expressar la nostra satisfacció per la recepció de l'equip de govern d'aquella moció .Després  es van negar a firmar el compromís al que havien arribat verbalment, Francisca inclús es va ofendre i var dir que com dubtava de la seva paraula... El temps m’ha demostrat el que em puc fiar de la seva paraula. Al manco vam a aprendre  i a partir d’aquell moment varem decidir no retirar mai més cap altra moció.

D’aquella moció només s’ha complit  un punt; la transmissió dels plens per la ràdio, la resta encara no s’han fet i per això les varem tornar a presentar.

- L’Ajuntament segueix sense exposar tota la documentació pública que no vulneri la llei de protecció de dades a la pàgina web del municipi; les actes de plens els bans municipals, els decrets de batlia, ordre del dia del ple... Tampoc es facilita que els ciutadans que el demanin formen part d’una llista de correu, per tal que els siguin enviats per correu electrònic tota la documentació pública de l’Ajuntament que no vulneri la protecció de dades.

Al debat el batle va assenyalar que l’Ajuntament està desenvolupant un projecte pioner pel que fa a l’Ajuntament via internet. Nosaltres pensam que no cal esperar al pla de modernització  per penjar un document a la pàgina web o fer una llista de correus, accions molt senzilles i ràpides que fem nosaltres.

- Encara no s’ha fet un nou reglament de participació ciutadana per facilitar la democràcia participativa. El reglament actual s’ha quedat obsolet. Per exemple hi ha hagut gent que no ha pogut participar als plens, i es va negar la participació del president d’Esquerra Republicana de Pollença per què representava a un partit  i no a una associació (moció de la recuperació de la base). Pensam que cal un nou reglament  per permetre una major participació per part dels ciutadans.

 A aquest punt ens vam sentir totalment estafat, el batle va dir  que el reglament de participació ciutadana es va fer fa dues legislatures i no estava prevista la seva modificació en aquesta legislatura. O sigui que a setembre del 2007 quan es van comprometre a fer aquest canvi, tan el senyor Joan Cerdà com na Francisa Ramon van a mentir (una vegada més). De totes maneres em va dir que podiam presentar una proposta d’esborrany, cosa que farem, i que s’estudiarà.

En Tomeu Cifre,  regidor de cultura del PSM, sembla que es va molestar quan vaig dir que  el reglament de participació era obsolet. Hem de recordar que aquest reglament va ser un projecte del regidor Toni Marquet (PSM), encara que va reconèixer fos millorable, però va ser pioner. No negam el seu caràcter pioner però a aquests anys s’ha avançat molt als temes de democràcia participativa i ha hagut canvis legislatius. Recentment hem tingut una experiència en aquest sentit, quan hem consultat la quantitat de signatures necessàries per sol·licitar una consulta popular. Al reglament es parla d’un mínim no inferior al 10%, quan segons la llei amb la població actual de Pollença cal un 15% del cens electoral.

- Se segueix sense contestar les reclamacions, plecs o peticions que fan els ciutadans. El batle va respondre que la majoria de peticions sí es contesten, excepte tal vegada les multes. Una mentida més. No només no contesten les dels ciutadans sinó tampoc les dels grups polítics en moltes ocasions.

 La novetat d’aquesta moció respecte a la primera que vam presentar és que els dos darrers punts feien referència a la comissió de festes, a la que bàsicament demanavam  un funcionament més regular (publicitant les seves reunions als taulers municipals, pàgina web i ràdio municipal, i facilitant la participació del major nombre de gent posible)  i unes normes amb criteris objectius sobre la composició dels jurats i el que es valorarà per donar els premis. En Michel el regidor de festes va dir que es faria, ja veurem, però clar no podien votar a favor ja que com sempre “estan estudiant el tema”.

 

 

A continuació la moció

 

EXPOSICIÓ DE MOTIUS:

Atès que al setembre del 2007 després d’arribar a un acord amb UM-UNPI i PSOE vàrem retirar una proposta bàsica de millora de la comunicació i informació de l’Ajuntament, i a dia d’avui encara no s’han complit alguns dels compromisos acordat fa un any i mig

Atès que consideram que el reglament de participació ciutadana de Pollença és obsolet i molt millorable.

Atés que cal una ciutadania ben informada i que pugui opinar i prendre decisions claus en la seva vida quotidiana, i que actualment trobam a faltar mecanismes per facilitar, promoure i permetre la participació, el debat i contrast de propostes i decisions per part de la ciutadania

Atès que consideram que la implicació dels ciutadans en la política municipal no es pot limitar a l'elecció d'uns representants a l'Ajuntament cada quatre anys.

Atès les nombroses queixes rebudes sobre l’actual funcionament de la Comissió de Festes; sobre el seu caràcter tancat i la manca de publicitat de la mateixa.

Atès les queixes rebudes sobre els jurats del concurs foguerons i de la rua del carnaval;la forma de triar els mateixos i la manca de criteris objectius a l’hora de donar els premis.


Per tot això, aquest regidor presenta al ple de l'Ajuntament, amb la intenció de veure-la enriquida amb les aportacions de la resta de grups polítics i per a la seva aprovació si procedeix, la següent proposta


ACORDS

1.  Exposar tota la documentació pública que no vulneri la llei de protecció de dades a la pàgina web del municipi; les actes de plens els bans municipals, els decrets de batlia, ordre del dia del ple...

2.  Facilitar que els ciutadans que el demanin formen part d’una llista de correu per tal que els siguin enviats per correu electrònic tota la documentació pública de l’Ajuntament que no vulneri la protecció de dades.

3.- Fer un nou reglament de participació ciutadana amb el màxim consens i participació possible, per facilitar la democràcia participativa.

4.- Contestar als ciutadans qualsevol reclamació, plec o petició que facin per escrit els ciutadans en els terminis que reconeix la llei.

5.   Regularitzar el funcionament de la Comissió de Festes; publicitant les seves reunions als taulers municipals, pàgina web i ràdio municipal, i facilitant la participació del major nombre de gent possible.

6. Realitzar a la nova Comissió de Festes unes normes amb criteris objectius sobre la composició dels jurats i el que es valorarà per donar els premis.”

Comentaris

Pepe

Pollençabra

Pepe | 10/05/2009, 10:52

Hem passat de terra de cultura a terra de caça i sense que l'equip de govern faci res.
A caminar només però si vas a caçar sí.
Fa mesos que demanam els plans tècnics dels vedats sense cap resultat. I a aquest tema el regidor de medi ambient no pot dir que el problema és que no te doblers.

Avui al DdM
Pollença. En un año el municipio albergará la mayor oferta para esta práctica en la isla
La oferta cinegética se dispara: los cotos de Ternelles y Cala Murta abrirán este verano

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb