URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Es pot caçar però no passejar.

Alternativa | 13 Maig, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

Volem mostrat el nostre rebuig a que al municipi de Pollença hi hagi tres vedats de caca major de  cabra mallorquina.  Al ple de febrer ja vam presentar una moció rebutjant el vedat a Formentor, que només va obtenir el suport del PSM, la resta de grups es va excusar en que no era competència municipal i que era un negoci privat, com si el ple no pogués opinar sobre un tema que l’afecta i molt

Què aquests vedats siguin o no positius pel turisme és opinable, des del nostre punt de vista no és positiu ja que és una molèstia i un  perill pel turisme que cerca la tranquil·litat del paisatge i és tracta d’una activitat molt minoritària que afecta a un gran espai. A més en aquest cas podem parlar d’excés d’oferta ja que  hi haurà tres vedats al mateix municipi (Formentor, Ternelles I Cala Murta) i un al proper muncipi d’Alcúdia ( La Victòria).

El que no és opinable i és totalment antidemocràtic i opac és que no hàgim pogut consultar el pla tècnics del vedats a pesar del que el venim demanant mitjançant l’Ajuntament per escrit des del mes de febrer. Segons el regidor de medi ambient la negativa del Consell es fonamenta en que no són  documents públics, pel que s'ha d'acreditar l'interès i la necessitat  per tenir-hi accés. Com si no fos suficient  una petició que fa l'Ajuntament on es troben els vedats i per on hi ha camins públic de titularitat muncipal. Aquest secretisme per part de la Conselleria de Medi Ambient és vergonyós i profundament antidemocràtic i en cas de que aquest mes no podam aconseguir la consulta d’aquest plans elevarem una queixa al defensor del poble. Ja que el nostre Ajuntament i especialment el nostre regidor de medi ambient no estan sent capaços de fer- se valer.

Tenim moltes dubtes sobre com s’ha pogut  encaixar aquests plans tècnics dins el Pla d’Ordenació de Recursos Naturals de la Serra. I al cas del vedat de Ternelles el tema és sagnant ja que hem de recordar que la propietat excusa, entre altres coses, el tancament del camí públic de Ternelles, en les molèsties que els caminants poden ocasionar als voltors negres (quan evidentment els voltors no niïn als camins) . Es veu que els caçadors de cabra mallorquina disposats a pagar 6.000 euros no molesten als voltors amb els seus trons.  Tot plegat és una vergonya increïble, una vergonya a la que estan donant suport per activa o por passiva el Consell de Medi Ambient i l’equip de govern de l’Ajuntament de Pollença.

Fotografia de l'excursió reivindicativa a Ternelles, a la propera haurem de dir que anam a caçar.

 


 

Comentaris

Pepe

Tancament Camins públics

Pepe | 14/05/2009, 07:37

Avui al Balears interessant article, segueix la passivitat institucional davant el tancament de camins públics.

Accessos tancats
La propietària del Rafal ha posat barreres als accessos tradicionals a la finca de Planícia.
Planícia ja és una finca pública, però ara es dóna la circumstància que els veïns de Banyalbufar, o qualsevol altre ciutadà, no hi poden accedir pels camins de tota vida. De fet, els dos accessos més tradicionals són tancats per barreres metàl·liques amb cadenat que n’impedeixen el pas. D’una banda, hi ha clausurat el tram del camí vell d’Estellencs que passa per la finca del Rafal. El pas està tallat des de 2006 després d’una sentència favorable al propietari, la societat Llevador SL, els representants del qual són Stephen i Blaze Benson. A més, el tram interromp la Ruta de Pedra en Sec, l’itinerari que travessa la serra de Tramuntana d’Andratx a Pollença. De moment, el Consell no ha donat cap solució alternativa al tros que fa part del camí vell d’Estellencs (Banyalbufar-Estellencs) i que s’uneix amb el camí de Conreu (Esporles-Banyalbufar). No consta a cap escrit, però aquest camí era el d’accés de les cases de Planícia quan el Rafal i aquesta eren la mateixa propietat. El 1939, el Rafal es vengué, però no es deixà res escrit del servei del camí.

Però és que, a més, els propietaris del Rafal han decidit tancar el camí vell de Planícia, al seu pas per la possessió, una entrada tradicional a la finca pública, i ho han fet amb el beneplàcit de la Conselleria de Medi Ambient, fet que ha indignat els veïns de Banyalbufar, que han vist com se’ls impedeix passejar per la ruta. Així ho han denunciat l’associació cultural Bany-al-Bahar i Amics de Banyalbufar. Aquest camí passa per les possessions de Son Sanutges, de l’Arboçar i es tanca a l’arribada al Rafal. "Emparant-se en la sentència de l’altre camí, no volen obrir aquest, però no entenem que la Conselleria de Medi Ambient admeti que no s’hi pot passar", explica Francesc Albertí, president de Bany-al-Bahar.

Per una part, indica, des de temps immemorials i a diversos documents es diu que anaven a Planícia per aquest lloc. La ruta connectava Estellencs amb el camí de Conreu. A més, així consta al catàleg de camins públics, que no està aprovat definitivament per l’Ajuntament, motiu de crítica per les dues associacions. Això no obstant, d’altra banda, consta que el 1915 els propietaris de les diferents finques d’aquest camí es reuniren i es declararen propietaris en comú de la ruta. "És a dir, la propietat de Planícia, ara la Conselleria de Medi Ambient, n’és copropietària. Per això, no s’entén que estigui tancat", assegura Albertí.

Tant la Conselleria com l’Ajuntament estan al corrent d’aquesta reivindicació. Aquesta mateixa setmana, les dues associaons han remès una carta al departament del Govern en la qual manifesten la preocupació "pel que consideram una actitud benèvola i poc enèrgica de la Conselleria davant les ‘provocacions’ de la propietat del Rafal". Moltes persones, afirmen, "no comprenen com un mes després de l’obertura de Planícia i quatre mesos després de la seva adquisició, la Conselleria no sigui capaç de mantenir obertes aquestes barreres.

Pepe

Re: Es pot caçar però no passejar.

Pepe | 13/05/2009, 20:42

Tal vegada no sigui mala idea fer un lobby de caminants.
A aquest ple seguirem amb la lluita per obrir Ternelles.

Joan Ramon

Ternelles SL

Joan Ramon | 13/05/2009, 20:07

De vergonya el tema de Ternelles, que deixà ben a les clares que aquí hi ha gent a la que se lis pot fer una regulació a la carta.
No volen caminants, idoi els i donen l'excusa dels voltors (la fundació voltor "joan i evelin sl" negre demostra un cop més que és una presa de pel).
En canvi la caça de cabres no molesta als voltores, el renou de les escopetes els ajuda a relexar-se en epoca de gestació i els anima a anidar per el puig de ternelles...
Quina presa de pel, que els excursionistes no siguem un Lobby que pugui donar un gir electorar és suficient per mereixer aquest maltracte per part de les administracions?

Salut i Branca

Pepe

Crisi?

Pepe | 13/05/2009, 10:11

El debat d’ahir coincidia amb la
presentació dels resultats de
Telefónia de España SA, xifrats en 1.700 milions d’euros de benefici en el primer trimestre d’enguany.

Miquel Sánchez

Re: Es pot caçar però no passejar.

Miquel Sánchez | 13/05/2009, 09:12

Garci, i tu et creus que un caçador de clase mitja pot pagar 6.000 euros per un animal ???

Això és per "magapijos", áls caçadors d'aquí els vendran "la moto", qualque dia els li donaran una ditada de mel, i l´únic que faran es fer feina per que altres es fagin rics amb la seva tasca.

Garci

Re: Es pot caçar però no passejar.

Garci | 13/05/2009, 08:48

Tal vegada hauran de limitar el pas a 20 caçadors al dia, previ permís.

Que trist que se'ns negui el pas per un camí públic al·legant perill per voltors i ferrerets, i ara es posin a pegar tirs a les cabres.

No ho entendré mai.

B.H Obama

Patetic

B.H Obama | 13/05/2009, 06:30

L'espectacle al parlament es simplement patètic. Com sempre pareix un pati de col·legi i els principals responsables del PP i Psoe pareix que debaten a un programa de telebasura. Quina poca clase....

Zapatero

Arguments

Zapatero | 13/05/2009, 06:28

Somos los mejores, los más guays i les ganamos 2 a cero

M Rajoy

Arguments

M Rajoy | 13/05/2009, 06:26

Los socialistas son muy tontos i no saben leer, yo soy muy listo i deberias aprender de mi.No teneis ni idea!

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb