URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

El model del PSOE

Alternativa | 16 Maig, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

És trist que un debat sobre l’estat de nació s’hagi convertit en una espècie de combat de boxejo on el més important sembla ser guanyar davant dels mitjans de comunicació.  I és lamentable que Zapatero hagi triat l’efectisme prometent  tota una sèrie de mesures que ni tan sols s’havien consultat amb ministres, empreses i governs autonòmics afectats. Si a més a més analitzam les mesures proposades ens trobam que una vegada més resta molt clar que el model econòmic del PSOE no té res que veure amb l’esquerra, l'ecologisme i ni tan sols la socialdemocràcia.

Es segueix la política  d’oferir xecs indiscriminadament  que és totalment injusta, ja que no distribueix els doblers públics de manera equitativa sinó que s’aposta pel titular efectista, i rep igual qui necessita ajuda que el que no la necessita.   

Les mesures proposades no signifiquen sinó apostar per socialitzant  les pèrdues després d'haver privatitzat els beneficis, es tracta d’incentivar el consum, com les subvencions a la compra de cotxes i ordinadors, quan el problema més greu és que hi ha ja molt de gent que no té doblers per consumir, perquè no té feina ni prestació d’atur. Se segueix sense apostar per un model socialment més just i ecològicament més sostenible.

El  més importants a aquest moment hauria de ser fomentar la creació de nous llocs de feina.  Amb aquest punt la mesura més relacionada de les anunciades, seria la reducció de l’Impost de Societats  a les petites i mitjanes empreses que mantinguin o augmentin la seva plantilla.  Però a les empreses que estan en pèrdues, una rebaixa dels impostos sobre els beneficis no serveix de res, i per les que tenen beneficis l’incentiu només serà efectiu si resulta més rendible que reduir plantilla.

 Una política d’esquerres és aquella en la que els doblers públics es destinen a ajudar als sectors de la població que es troben a una situació més crítica. Una política d’esquerres és la que aposta per un sistema fiscal progressiu, que hauria de servir per garantir uns ingressos mínims a les persones que ja han esgotat la prestació per atur o a  les famílies ofegades per les hipoteques que s’estan quedant al carrer. A més  a més  s’està perdent una gran oportunitat de dirigir les empreses cap a iniciatives medi ambientals, com al cas de les ajudes als automòbils, o cap a models diferents com al cas dels ordinadors, on es pagaran milers de llicències a Windows

 Per acabar es demostra una vegada més el centralisme del PSOE que presenta mesures que no s'han pactat amb les comunitats autònomes tot i que les ocasionaran noves depeses, quan el que necessiten les autonomies  és un nou model de finançament, just i suficient.

Territorio Vergara 

 

Comentaris

Incongruències mil

Model?

Incongruències mil | 17/05/2009, 22:00

Com es pot fer una passejada en bicicleta
per reivindicar l'Europa sostenible i a la vegada subvencionar la compra de cotxes.

Aquest és el model del PSOE, paraules i gestes guapes per un costat i els dobles per altre.

Joan Ramon

Ternelles SL

Joan Ramon | 17/05/2009, 19:51

totalment d'acord, ho saltar ho posar una escaleta, la questió serà que s'ha de pasar si o si.

Això en poder organitzar-ho

salut

Pepe

Saltar la barrera de Ternelles

Pepe | 17/05/2009, 19:15

M'apunt a l'excursió a Ternelles, i si encara no han llevat la barrera i es troba tancada s'ha de saltar.

Joan Ramon

Ternelles SL

Joan Ramon | 17/05/2009, 10:35

Jo el que trob és que ja podriem preparar una excursionete per a final d'estiu.

Salut

B.H Obama

Torturando pero solo un poquito.

B.H Obama | 16/05/2009, 19:18

Bueeeeeno tancarem Guantanamo, pero torturarem un poquet als terroristes perillosos tot i que no tenguem proves. Pero domes un poquet ehhhhhhhhh que jo no som en Bush , a més al primer president negre dels USA se li pot perdonar tot, no?

Garci

Re: El model del PSOE

Garci | 16/05/2009, 17:45

Joan Ramon, ens hem d'enterar si per caçar fan pagar, o només fan pagar per peça morta. Perquè podríem anar amb escopetes, fallar tots els tirs i així entrar a Ternelles sense pagar. No creus?

Joan Ramon

CAmins

Joan Ramon | 16/05/2009, 17:22

D'acord que ara toca Ternelles, del consell podem dir que l'informe jurídic del secretari avalà la recuperació d'ofici de la carretera vella de Pollença a Lluc.
M'han si s'obri el primer Ternelles, Camí vell del Far, Ariant, Albercuix... esperen de l'empenta ciutadana, vista la desidia del Govern municipal.

Salut

Pepe

Re: El model del PSOE

Pepe | 16/05/2009, 14:28

Camins aquest tema es troba ara en mans del Consell, com vam comentar ara és na Francina Armengol qui te la potestat de requerir que es retiri la barrera.
Com el batle no ens fa cas finalment presentam una moció per què el batle demani un informe jurídic per fer un decret de batlia i retirar la barrera del camí de Ternelles, camí municipal.

Camins

Cami vell de Lluc

Camins | 16/05/2009, 14:06

Estaria bé que l'Ajuntament fes qualque cosa per obrir de nou el tram de l'empeltada, no serveix d'excusa que és competència del Consell.
Quan pensen llevar la barrera?

salut

Miquel Sánchez

Re: El model del PSOE

Miquel Sánchez | 16/05/2009, 12:27

Altres estats europeus amb una caiguda del PIB superior a la espanyola no tenen tant d'atur com Espanya.

Què esperen els sindicats espanyols a demanar explicacions?

El totxo ja no cola.

Garci

Re: El model del PSOE

Garci | 16/05/2009, 08:45

Poca cosa se pot afegir a aquest article que delata molt bé a quin costat està el PSOE, que pretesement intenten dir-se d'esquerres però que en la realitat d'esquerres i de sensibilitat social envers als més pobres, no en tenen.

Rajoy deia que el PSOE deixa de banda a les classes mitjes, però la majoria de propostes son per elles. El que si queda clar és que qui no arriba a final de mes no podrà optar als xecs ni de cotxes, ni per ordinadors, ni per la resta d'incentius al consum, perquè els seus diners son per menjar no per consumir altres bens.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb