URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Assemblea. Partits i Moviments socials

Alternativa | 20 Maig, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

Aques divendres 22 de maig  a les 21 h. assemblea d'Alternativa EU-EV a can Ramon.

A la mateixa hora es presenta  una exposició fotogràfica al Club Pollença titulada:"Retrospectiva fotogràfica de coves i avencs de Mallorca" que romandrà oberta tot el cap de setmana. Per tant primer soparem i després farem l'assemblea per si quasevol vol veure la presentació de l'exposició.

A l'Assemblea parlem de la nostra refundació i també comentarem el ple de dijous 28 on presentam dos mocions : Demanar un informe jurídic per fer un decret de batlia per llevar les barreres de Ternelles i regular les visites als Bics (Fortalesa, Castell del Rei...)

Si voleu participar i no sabeu com, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres a aquest mateix bloc  o a eurxella@yahoo.es.

 Al llarg debat sobre la refundació de la nostra assemblea vull destacar un fragment d'una de les intervencions de Tomeu Sales  on fa una interessant reflexió per debatre sobre els partits polítics i els moviments socials.

    "Un partit polític es un instrument d'intervenció social. Te permet ideologitzar l'opinió pública, no en el sentit pejoratiu, sino en un altre sentit. Lligar les decisions locals, putuals amb questions més socials més amplies i sobretot en principis ètico-morals més generals. Així un partit polític mediatitza políticament l'opinió i l'acció dels ciutatadans. Mostra i orienta quines son les contradiccions socials més paleses i quines poden ser les coordenades d'acció que se podrien seguir. En aquest sentit, hi ha un vell debat que prové des del maig del 68 en torn a si els partits d'esquerra s'haurien de convertir en un moviment social o no. Aquesta discussió va provocar l'erosió dels antics partits socialistes i socialdemòcrates front als partits de la nova esquerra i la nova cultura política més assemblearis i sense estructures burocràtiques de partit. A la llarga, aquest l'experiència ens ha ensenyat que un moviment social necessita una articulació i una institucionalització, sinó a la llarga l'impuls i l'impetu inicial que va fer neixer el moviment va decaiguent i el moviment se va dissolvent. Així, un partit d'esquerra transformadora, desde la meva perspectiva ha de sorguir d'un moviment social o contestació social que se transformi en una estructura minimament burocràtica de toma de decisions. No se pot mantenir des d'una perspectiva global de la societat una estructura assemblearia de partit. Si un partit vol optar en prendre el poder i inserir-se en les estructures de govern, dificilment pot perpetuar les seves estructures de toma de decisions assemblearies. El partit com a estructura burocràtica de toma de decisions es necessari. Això sí, el maig del 68 també ens mostrá els errors dels partits polítics d'esquerra tradicional, que tendeixen a professionalitzar els polítics i a escleorititzar-se; sent incapazos de veure les noves contradiccions socials que van emergint."

En aquest sentit, l'ideal d'un partit polític d'esquerra transformadora hauria de combinar una mínima estructura de partit amb una forta assemblea de base que controlàs i supervisàs les decisions del partit. Una de les opcions podria ser proposar la rotació temporal dels membres de l'estructura del partit, impedint així la profesionalització dels quadres de partit.

Genial Quino al blog esquina Montevideo. 

 

 

 

Comentaris

Pepe

A Coloma

Pepe | 26/05/2009, 10:57

Hola Coloma i gràcies per aprticipar, perdona que hagi tardat una mica en contestar a aquest comentari.

La nostra estratègia no és guanyar vots, sinó complir un programa i fer feina per aquella gent que ha confiat en nosaltres i ens ha votat.
Els vots són de les persones no dels partits, i ja és hora d'acabar amb aquesta idea de que els votants són d'un partit com si fos un equip de futbol.

No distingim si un àrea la gestiona un partit o un altre i així el pots comprovar al nostre blog, una altra cosa és que si que hi ha part de la premsa escrita que només publica les nostres crítiques a àrees gestionades pel PSOE i no publica les dirigides a àrees d'UM-UNPI.

No em serveix l'argument de "Festes passades, coques menjades" per justificar al PSOE, ple darrera ple mostren un seguidisme total d'UM-UNPI fent una política que no es distingueix res de la de la legislatura passada.

Nosaltres no pactarem amb un partit que no comparteixi els nostres principis bàsics i un és la transparència. No és tan complicat, no es pot governar renunciant a valors fonamentals. Volem governar però no a qualsevol preu, sabem que és complicat però per fer les coses fàcils ja hi ha altres.

Pots sentir tots els plens a ràdio urxella, d'aquesta manera pot seleccionar el que vols sentir.

Els troncs de la crispació no és he tallat jo. Torn a dir que m'agradaria no tenir tan de temes que denunciar.

Salut i República.

Miquel Sánchez

Re: Assemblea. Partits i Moviments socials

Miquel Sánchez | 24/05/2009, 17:56

Coloma, no és que cridis, es què creia que no havies entés el problema, ara veig que sí.

M Ochogavia

Cala Sant Vicenç

M Ochogavia | 24/05/2009, 17:48

El faré passar pel tubo igual que ho vaig fer amb en Comes, a Sant Vicenç i per tot, sols es fa el que jo mano.

Coloma

Re: Assamblea. Partits i Moviments socials

Coloma | 24/05/2009, 17:12

Bones a tots els que m'heu repost,

En primer lloc Garci te diré que m'acab d'incorporar al vostre blog...ja aniré veient...però de moment estau demanant uns plans cinègetis no sé ben bé per què? Ja que si els camins són públics...¿?

La vostra estratègia sembla que és guanyar vots de l'esquerra a partir dels votants descontents del PSOE (almenys és lo que la majoria de Pollencins/es pensa)...fàcil, no?! Ja que lo realment difícil seria atacar la cúpula UM-UNPI?!

He de dir que va ser una cagada per part del PSOE no haver fet una auditoria...A qui se li ocorre?! Però ara ja està fet...Festes passades, coques menjades... Tots sabem que, qui se gasta els nostres diners esbojarradament, és UM-UNPI...Aqui al PSOE no sel's pot reclamar res...Me pots corregir si m'equivoc...

Tal volta el PSOE no pot publicar el pacte de govern?! Però estic amb tú que hauria de ser així...Al menys sabriem tots fins on s'han baixat els colçons...

Transparència...és molt guapa la paraula; però recorda qui governa? realment UM... Creus que són transparents aquests, que te dixarien ser-ho si hi pactàsses?

Pepe, perdona que t'ho digi així però el govern que tú proposes és un govern ideal,no real...Quan era petita me deien que era una princesa, que'm casaria amb un príncep blau...com a totes les nines a casa seva...però quan t'has fet gran veus que has de treballar de valent perquè de princesa res de res...lo del príncep blau més val deixar-ho anar...Amb aquesta parida vull dir que el projecta està molt bé...però alerta que si goveres l'hauràs de cumplir...o seguir a la oposició fins que hagis fet feina per obtenir majoria absoluta i fer lo que't passi pel nàs...

Hauré d'anar als plenaris, per veure això que no t'aproven les mocions...Ara que m'avorreixen més no poder... (sé que els tens per la ràdio...però m'entra sòn i no els acab d'escoltar)...

Tú no crispes...sols fiques trocs al foc...

Ànims,

Fins aviat,

Força Barça i visca la República,

Joan Ramon

Comentaris

Joan Ramon | 24/05/2009, 12:33

Estaria bé que ningú signas amb nom d'altres, jo si en Jaume Pomer o na Rita la cantadora vol fer comentaris a aquest bloc, m'és ben indiferent, incerament trob que els blogs són per fer comentaris.

Salut

Joan Ramon

Bon dia 2

Joan Ramon | 24/05/2009, 09:27

Bon dia J. Plomer, supòs que ets el nou secretari general dels psoeistas pollencins, bé sols et diré una cosa, perquè no utilitzau la vostra web o blog per fer comentaris i deixau el nostre espai per nosaltres?

J. Plomer

BON DIA

J. Plomer | 24/05/2009, 09:03

La veritat és que els enemigs són per tot arreu, inclús dins EU, però m'és igual el que digueu i penseu, tant me fa, el que m'importa és rompre el pacte amb UM quant abans millor. I per això lluitarem ara la nova executiva.

Pepe

A J. Martorell

Pepe | 24/05/2009, 08:35

Hola J Martorell no crec que aquest Jaume Plomer sigui l'autèntic. Crec que els comentaristes haurien d'evitar utilitzar noms falsos quan possan el seu nom. Si volen fer aquest tipus de "conya" el poden fer al comentari però millor no fer-ho al nom per evitar aquestes confusions.

Per altra part J. Martorell crec que tens molta raó en el que argumentes el poder els encega.

Pepe

Re: Assemblea. Partits i Moviments socials

Pepe | 24/05/2009, 08:25

Bon dia Coloma
dius que t'agradaria veurer-nos governar a les properes.Doncs res per això estam fent feina.

Si veus tan de demagògia barata, el tens molt fàcil per què tot el publicam a aquest blog i per tant tu i qualsevol que vegi demagògia als nostres arguments pot desmuntar-les ( cosa que no podrà fer ni al cas del PSOE, ni del PP, ni d'UM-UNPI).

Crec que hem demostrat que es pot fer oposició d'altra manera i esperam que la gent ens doni la seva confiança per demostrar que es pot governar d'una altra manera.

Els principis bàsics de la nostra forma de govern són la transparència, la participació i la coherència. I et posaré un par d'exemple concret sí nosaltres fem un pacte de govern el publicarem(cosa que ha fet el PSM però no UM-UNPI & PSOE).

Si ens trobam amb un forat econòmic impressionant el primer que demanarem serà una auditoria.

No votarem en contra d'una moció simplement per que la presenti un altre partit...

A la fi et posaria un munt d'exemples de com aquest "equip de govern"

Volem governar a un equip de govern real no com s'ha fet fins ara a Pollença on les regidories són compartiment estancs.

El que crispa a la gent és el mal que ho està fent l'actual equip de govern.

J.MARTORELL

DINS DESASTRE DE PSOE

J.MARTORELL | 23/05/2009, 21:56

Que curiós que un secretari general d’un partit utilitzi aquest blog per expressar les seves opinions i no utilitzi el seu propi blog perquè temen rebre comentaris que els hi reflexin la realitat.
Jaume els enemics els he tens a dins el teu patit, si no ho has aprés, no té preocupis que prest ho aprendràs. La resta de partits son adversaris. Amb els adversaris politics de vegades si pot pactes i de vegades no. A Pollença no seria la primera vegada que la dreta i l'esquerra pacten, però estaria molt bé que els PSOE definís la seva línea política, que si es com acabes de dir és bastant trista. Tal volta sigui UM qui vos torni deixar fora del govern a les properes eleccions municipals...
Si el PSOE estava malament crec que tu el cavaràs d'espanyar, per una simple raó, perquè l’únic que vos importa és el poder i no les polítiques.

Joan Ramon

Salut

Joan Ramon | 23/05/2009, 19:57

A mi també m'agradaria veurer-vos governant, n'estic segur que aconseguiriu millorar lo present.

També se que molta gent pense com jo, i desgraciadament l'equip de govern està més preocupat d'anular la vostra tasca d'oposició (avui ha sigut un dia en què he tengut diverses converses amb gent de l'equip de govern que m'ho han fet pales) que de gestionar,
Salut

Garci

Re: Assemblea. Partits i Moviments socials

Garci | 23/05/2009, 19:17

Perdò, no t'he acabat de contestar, pactarem amb qui, no essent de dretes, poguem convergir en un eix programàtic a dur endavant.
No ho farem com el PSM, ho farem com millor sapiguem, escoltant a la gent, cooperant i coordinant les accions, de manera oberta, transparent i participativa. Més o menys com feim la oposició on tothom pot intervenir i dir la seva, basta veure el bloc.

Garci

Re: Assemblea. Partits i Moviments socials

Garci | 23/05/2009, 19:15

Coloma, nosaltres volem governar, i tenim tan clar com tu que ens agradaria veure'ns en aquesta situació.

La crispació no duu res bo.

La demagògia és parlar sense arguments vàlids, on son els teus?

Ens agradaria que ens diguis on som demagògics i que faries tu per fer-ho millor que els que ho fan ara. Nosaltres ho diem sempre que faríem. Argumentam, debatim, responem a comentaris com el teu, que no té cap argument...

Si vols, digues el que ens vols dir, de manera constructiva, i en parlam.

Coloma

Partits i moviments socials

Coloma | 23/05/2009, 18:44

M'agradarà veurer-vos governant a les properes...Amb la quantitat de demagògia barata que utilitzeu...no serà difícil augmentar el vox populi a favor...Però...amb qui pactareu? Com seràn el vostre modus operandi? Com el PSM...No trobes, Pepe, que la crispació mai ha duit a res de bò?!

J. Plomer

A PEPE

J. Plomer | 23/05/2009, 14:48

Som en Jaume, i la veritat que no som un actiu lector del vostre blog. En quant als enemics, aquests hi són per tot arreu, tant a la dreta com a l'esquerra. Avui per avui no estaría malament rompre el pacte amb UM-UNPI i pactar amb el PP com a euskadi, a més, ens duim molt bé amb el PP de Pollença.

Joan

Re: Assemblea. Partits i Moviments socials

Joan | 21/05/2009, 11:02

Em sembla que el projecte és prou interessant perquè la gent s'animi a participar-hi. A veure si granet a granet canviam qualque cosa....

Pepe

Re: Assemblea. Partits i Moviments socials

Pepe | 21/05/2009, 07:55

Escoltar als ciutadans, les seves crítiques, opinions i suggeriments crec que és fonamental.
Si es fan les coses amb honradesa no s'ha de tenir por a les crítiques als comentaris. Si són justes per que ens ajuden a rectificar i millorar, i si són injustes per què les podem rebatre
El problema és quan tens coses que amagar, quan ahir deies una cosa i avui una totalment contrària, quan no tens arguments ni ets capaç d'acceptar una crítica.

Pdt. M'apunt el tema dels banys de Cala Molins pel ple de la setmana que ve.

Can Guardiola

PSOE

Can Guardiola | 21/05/2009, 07:01

En el blog del psoe queda patent la por que tenen aquest flamants "socialistes" a rebre crítiques. Per aquest motiu no son capaços de posar en marxa el que els lectors del blog poguem fer comentaris al respecte de la seva actuació. A n'això se li diu covardia i autoritarisme, ja que les ganes de escoltar al poble son totalment nul•les. Y, com no, el poble es crític amb l'actuació del soe, per una clara raó, perquè l’actuació envers molts temes no senten.
Un comentari pels socialistes: a més de lloar la tasca del regidor estaria bé que aquest fes alguna cosa per Sant Vicenç. I ja que parleu de platges, a la platja de Cala Molins calen un banys en condicions.

un convidat a la festa del psoe

psoe

un convidat a la festa del psoe | 20/05/2009, 21:44

Jo tambe e nat a la inauguracio del psoe i el que mes ma criada latencio es la cantitat deusencies al acte. E trobat a falta exregidor i excargos de la junta del psoe aixi com malta de gent que sempre se apropaba al antes del psoe. A mi me semble que ni en Plomer ni en Murillo son valits per dirigir el psoe. Hi hacia mes gent daltres partís que gent del psoe. Aixi no anam.
Saludos

Pepe

Re: Assemblea. Partits i Moviments socials

Pepe | 20/05/2009, 21:28

He anat a la inauguració de la seu del PSOE i li volia a dir al nou secretari Jaume Plomer, habitual lector d'aquest blog,que no s'equivoqui el seu enemic el té a la seva dreta.

Pepe

Re: Assemblea. Partits i Moviments socials

Pepe | 20/05/2009, 21:21

Llumbreres, efectivament ets un llumbreres.

Pepe

Re: Assemblea. Partits i Moviments socials

Pepe | 20/05/2009, 21:19

Si coneixem i tenim contacte amb les CUP i n'hi ha gent propera a les CUP que ha començat a participar de la nostra assemblea.

Creem en el mètode assembleari i per tant el partit serà el que decideixi l'assemblea. Serà la gent que faci feina la que faci que el partit sigui més o menys ecologista, d'esquerres, feminista o nacionalista.

Llumbreres

Un nou partit

Llumbreres | 20/05/2009, 20:23

Partit municipalista...participatiu...centrat a Pollença....! UNPI !

cupero internacionalista

les CUP

cupero internacionalista | 20/05/2009, 17:49

Nose si ho sabeu als paisos catalans hi ha un partit de caire municipalista i assambleari de l'esquerra independentista que al principat està fent molta feina, a mallorca encara no n'hi ha mireu per crear-ne una aquí a pollença, tendrieu el suport de molta gent, sobretot els decebuts amb esquerra.
salut i independencia!!!

Garci

Re: Assemblea. Partits i Moviments socials

Garci | 20/05/2009, 13:37

Pollencí, tens molta raó, l'únic que asseguram és feina, transparència, participació i assemblea. I si pretens fer el que et doni la gana, no passar comptes de res, robar o figurar, ho tens fotut amb nosaltres.

Pollencí amb figurera

Milllor UM

Pollencí amb figurera | 20/05/2009, 12:59

Jo m'hi sumaria però com que l'únic que oferiu és molta feina i poques possibilitats de fer-me ric o de garantir-me un càrrec amb un bon sou... no se no se tal vegada l'opció d'UM m'és més atractiva...No sé no sé....

Notícia

la proeza del derribo de Can Cretu

Notícia | 20/05/2009, 10:30

Com és una notícia que no ha tingut ressò a la premsa mallorquina, la copiam a aquest comentari pel seu interés, l'hem tret del necessari blog disúrbia i és del Diario de Ibiza

Una obra ilegal propiedad de un músico multimillonario y amparada por las instituciones públicas logra ser derribada gracias a la perseverancia de las denuncias de una organización ecologista y a la tenacidad de una magistrada de Palma

Pese a la acaudalada condición de su propietario, la constante protección y amparo obtenidas del Ayuntamiento y la modificación de una ley en el Parlament balear para salvarla de la demolición, la vivienda de Michael Cretu ha terminado cayendo. Durante casi 14 años, la sociedad ibicenca ha asistido a un pulso entre los intereses políticos por mantener esta obra y la exigencia de una actuación ejemplar que sirviera de escarmiento a los responsables de esta ilegalidad. Las denuncias ecologistas y la perseverante labor profesional de una juez son las claves del desenlace producido.

EIVISSA | JOAN LLUÍS FERRER. Cuando el pasado jueves, 7 de mayo, a las 9,16 horas de la mañana, el brazo articulado de una excavadora dio el primer golpe en los muros de la casa de Michael Cretu para derribarla, varias apuestas se perdieron en Eivissa. Quienes se habían jugado que Can Cretu no caería jamás, confiados en la larguísima experiencia ibicenca de mantener indemne cualquier obra ilegal, perdían paellas, cervezas o cafés ante quienes habían apostado por el triunfo de la justicia y el derribo de la mansión, de 3.110 metros cuadrados de superficie. Era la primera vez que en la isla no sólo se derribaba una casa construida de forma ilegal, sino que, además, ello sucedía a pesar de la abierta oposición del ayuntamiento afectado.

El primer día en que apareció publicado el nombre del músico rumano Michael Cretu en Diario de Ibiza asociado con este caso fue en marzo de 1996, aunque un año antes ya se habían iniciado obras de deforestación, apertura de caminos y desmontes en la cima de un monte de Can Guillem, en Santa Agnès de Corona, dentro de un Área Natural de Especial Interés (ANEI), que la Ley de Espacios Naturales (LEN) declaraba inedificable. Ya en aquella primera noticia, el titular advertía: «El GEN llevará el caso al juzgado si se otorga la licencia de obras».

Este aviso no inquietó demasiado al alcalde, Antonio Marí Tur, que el 29 de abril de 1997 terminó concediendo licencia de obras a una vivienda de más de 700 metros cuadrados en la cima de ese monte. Las críticas de la izquierda y del GEN fueron incesantes. Aseguraban que se vulneraban varias leyes, pero sobre todo, la que impedía construir en las cimas de los montes, tal y como establecía la LEN, o la que prohibía edificar por encima de los 200 metros de altura, cota en la que también estaba el terreno. Antonio Marí Tur, en cambio, aseguró que «la palabra cima es un concepto indeterminado». Tanto él como los abogados de Cretu se embarcarían entonces en una estrategia orientada a negar que la casa estuviera realmente donde a todas luces estaba: en una cima.

17 informes inútiles

Ante el revuelo organizado y la necesidad de dar una justificación a tan controvertido emplazamiento –y a tan enorme edificación–, el Ayuntamiento y el Consell se lanzaron a la redacción masiva de informes que avalaran lo que luego se demostró imposible de sostener legalmente. Tras meses de controversia, dictámenes jurídicos y polémicas legales, Marí Tur presumía de tener bajo el brazo 17 informes favorables a la vivienda. Lo que no dijo el alcalde es que ninguno de ellos aclaraba si podía edificarse en una cima protegida por la LEN; es decir, pasaban por alto el principal motivo de controversia. Él mismo lo admitió años después, al declarar como imputado ante el juzgado.

De forma sigilosa pero constante, el GEN iba presentando sus escritos de denuncia ante el Ayuntamiento. En octubre de 1999, los ecologistas pidieron formalmente la revisión y anulación de la licencia de obras. Era el primer paso para acudir a los tribunales.

Las obras avanzaban de forma espectacular en la cima de la montaña, desmochada ya por las excavaciones y transformada en una acumulación de grúas y escombros que hería la vista. Cuando en 2001 Diario de Ibiza publicó la famosa fotografía de Paris Match con la mansión ya terminada vista desde el aire, en un bar de Sant Joan, un cliente exclamaba: «¡Pero si parece Dalt Vila en pequeño!». Quienes la han visto por dentro la comparan con los palacios de Sadam Hussein y refieren riquezas sin cuento. Cretu había sobrepasado ampliamente –de forma exagerada incluso– la superficie prevista en el proyecto, aunque eso no evitó que el Ayuntamiento le concediera el certificado de fin de obra, que demuestra que la construcción se ha hecho con arreglo a lo proyectado.

El 24 de noviembre de 2001 caía la primera bomba judicial: un juzgado de Palma declaraba la «nulidad radical» de la licencia de obras otorgada en 1997 y ordenaba su demolición. El principal argumento era que, efectivamente, no se podía edificar en la cima. La resolución era consecuencia de un recurso presentado por el GEN, que a partir de ahora no soltaría ya el hueso de la vía judicial. En recompensa, todas y cada una de las sentencias, autos y demás resoluciones que emitirían los tribunales, sin excepción, les darían la razón.

El Ayuntamiento y Michael Cretu recurrieron ante el Tribunal Superior de Justicia de Balears, que en noviembre de 2002 confirmaba la orden de derribo. «Estoy sorprendido», afirmaba desolado el alcalde Marí Tur, que ahora sí empezaba a inquietarse, aunque anticipaba una batalla legal prolongada. Al año siguiente, la justicia daba la razón al GEN por tercera vez consecutiva y ahora el Ayuntamiento ya empezaba a pedir ayuda al Consell para las posibles indemnizaciones a Michael Cretu.

El año 2003 añadió otro ingrediente a esta salsa jurídico-política. La Fiscalía de Eivissa abría la vía penal contra los responsables de la licencia de Cretu, al objeto de determinar si, aparte de ser ilegal este permiso, el Ayuntamiento podría haber cometido un delito. Esta vía aún permanece abierta y ya han declarado como imputados tanto Antonio Marí Tur como el propio Michael Cretu.

La ´amnistía Cretu´ fracasa

El nuevo alcalde surgido de las elecciones de 2003, José Sala Torres, también del PP, mostró una línea continuista y el 7 de junio anunciaba que quería «legalizar» la vivienda. Sala llegaba a sugerir que se cambiara la ley para poder salvar la casa. Esta posibilidad, que muchos consideraron inverosímil por lo atrevido que era, terminó convirtiéndose realidad a finales de año. Entonces, el Govern del PP utilizó la Ley de Acompañamiento de los Presupuestos de 2004 para incluir una cláusula que legalizaba las casas que tenían, curiosamente, las exactas características de la de Cretu. Por eso se le llamó la Amnistía Cretu. «Atentado a la democracia» o «acto de piratería» fueron algunas de las críticas más suaves.

De nada sirvió. Una vez más, la justicia declaró ilegal la ´Amnistía Cretu´ y continuó exigiendo el derribo de la casa, dando ya plazos concretos para la demolición, amenazando además con imponer sanciones económicas al propio alcalde si dilataba la demolición, que debía completarse el 1 de noviembre de 2008. La primera multa a Sala llegó incluso a materializarse.

La tenacidad y rigor de la juez Carmen Frígola Castillón, autora del 90 por ciento de las resoluciones sobre el caso, junto con la lucha altruista y perserverante del GEN, han sido los factores determinantes para que la ley se restableciera en este monte de Santa Agnès. Todavía en noviembre de 2005 la juez seguía emitiendo sentencias contra la legalización de la casa. En 2006 era el Tribunal Supremo el que confirmaba el derribo. Los últimos cartuchos de Cretu y el Ayuntamiento se quemaban en vano, uno tras otro.

En febrero de 2007 la juez ordenó a Sala que «en el próximo pleno» ordenara el derribo de la casa. Ya no había escapatoria. Pese a algunas maniobras dilatorias más, el Ayuntamiento terminó reservando partida económica para la demolición y la adjudicó a una empresa navarra, Erri Berri, a finales de 2008. Ahora sí era el punto y final. Se salvaron, literalmente, los muebles que se pudieron y el 27 de abril de 2009 empezó a desmontarse la carpintería exterior. Y luego llegaron las excavadoras.

Pepe

Re: Assemblea. Partits i Moviments socials

Pepe | 20/05/2009, 10:03

No sé si al final en Pedro s'hi haurà aclarit o no. Evidenment parlarem més del tema a futurs articles.

És un nou partit però partim de l'assemblea, la línia política i feina que estam fent.

Ha hagut dos raons principalment:

- Adaptar-se millor a la realitat actual de l'Assemblea; majoria de gent independent amb ganes de fer feina al municipi però sense "aspiracions polítiques fora del mateix".
- Facilitar l'entrada de més gent independent o d'altres partits que no són EU-EV.

Al nou partit s'admeteix la doble militància es podran afiliar tots els ciutadans encara que puguin pertànyer a altres partits d'àmbit autonòmic i/o estatal sempre que aquests no tinguin fins contraris als del nostre projecte de gestió municipal

Miquel Sánchez

Re: Assemblea. Partits i Moviments socials

Miquel Sánchez | 20/05/2009, 09:09

Hola Pedro, més que crear un nou partit és crear un nou espai, desde IU-Verds de Palma mai s'ha imposat res al EU-Verds Pollença, la gent de l'Assemblea de Pollença és egoista i creu que ara mateix l'únic objectiu a de ser Pollença i no volem "canvis de postaletes", perquè esteim molt procupats, et posaré un exemple, "el pla de millora de la Pltja de Palma" i a Pollença Què ? I com aquest un parell més però com els partits de Pollença estan sota la direcció de Palma i altres llocs no diuen res de tot això.

Garci

Re: Assemblea. Partits i Moviments socials

Garci | 20/05/2009, 09:09

No fem un nou partit exactament, refundam el que tenim perquè ens desvinculam de partits extramunicipals per fer feina aquí només, però seguim igual com fins ara, amb més gent i d'altres partits.

Joan Ramon

Molts anys

Joan Ramon | 20/05/2009, 08:32

Molta sort en aquesta noova aventura, estic segur que vist el vostré bagatje, seguireu en aquesta linea se servei a lo públic i amb rigor, amb encerts i amb errades, però sobretot amb honestetat i voluntat de defensar l'interès general i públic.

Salut

Pedro

És cert el que es diu?

Pedro | 20/05/2009, 08:30

És cert que es diu que els d'EU de pollença fareu un nou partit?

Garci

Re: Assemblea. Partits i Moviments socials

Garci | 20/05/2009, 08:28

És molt interessant l'escrit de Tomeu Sales. Però crec que cal explicar que és i perquè feim una refundació.

A Pollença l'assemblea d'Alternativa EU-EV, es reconstitueix en un partit independent, municipalista, amb persones de diferents partits polítics, ampliant així els horitzons que l'adscripció a un sol partít polític ens limitaria, així en aquests moments hi ha gent a l'assemblea d'EU, del PSM, d'IR,i gent simpatitzant a altres partits, i encara molts més independents.

Per tot això, per sumar, perquè el nostre centre és Pollença, estam fent aquesta passa.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb