URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Cultura,caça...

Alternativa | 22 Maig, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

Seguint amb les precs i preguntes del ple de març.

P: Es podien explicar la manca de liquidés i precisar la finalitat de les operacions de tresoreria amb Sa Nostra (500.000 euros) i BBVA (1.750.000 euros) aprovades a la Junta del 17 de febrer.

Respon el Sr. Mir que s’han demanat unes ofertes per poder renovar les pòlisses, les xifres corresponen més o manco a les de l’any passat, però explica que a dia d’avui no estan signades.

P.- Què es pensa fer davant de la reiteració de denúncies relatives a l’agent 370044?

Respon el Sr. Mir que s’ha obert un expedient i s’ha requerit a la Conselleria d’Interior el nomenament de l’instructor. Hem de dir que ja han col·locat càmeres al quartell de la policia municipal, una petició que vam fer a principi de legislatura.

Pren la paraula el Sr. Tomeu Cifre Bennàssar (PSM) i contesta els precs i preguntes del Sr. García:

P: “Fa un any al ple de març el director de Patrimoni i en aquell moment regidor Biel Cerdà a resposta a una pregunta nostra va afirmar que havia demanat un informe jurídic per regular les visites als BICS (Fortalesa i Castell del Rei). Demanam al regidor de cultura que demani si ja s’han fet aquests informes i que si no insisteixi en la necessitat i urgència dels mateixos.”

R: S’ha fet la consulta a la Direcció de Patrimoni i s’han fet uns informes d’accés a BIC i no donen una solució global, sinó que s’han d’estudiar cas per cas, informa que s’està posant en marxa la modificació de la Llei de Patrimoni. Hem demanat a molt de plens sobre aquest tema i  seguim sense poder visitar ni el Castell del Rei, ni la Fortalessa. Que s'hagi previst una modificació a la llei no significa que no s'hagi de cumplir l'actual.

P: Per què s’ha canviat el bibliotecari i arxiver municipal per altres persones tan al club de lectura amb un cost que no havia fins ara, com al curs d’història?

R: A l’Ajuntament hi ha un bibliotecari-arxiver que els darrers anys havia dut a terme l’activitat del club de lectura, tot i no ser l’activitat per la qual està contractat a l’Ajuntament, i suposava, a més, tenir la biblioteca desatesa, i era un cost en hores; per altra part, el curs d’Història encara no s’ha fet enguany. Pensam que el tracte que s'està donant a aquesta legislatura a Pere Salas, bibliotecari i arxiver municipal, no és el més adhient. El curs d'història fa molt d'anys que es feia amb molt d'éxit , el darrer al gener de 2008 va ser el XVè (protagonistes invisibles. Una història de les dones a Pollença). La darrera notícia que tenim és que segurament finalment hi haurà curs enguany (després de l'estiu) coordinat per en Pere Salas i que es'està cercant una persona mitjançant la Fundació Universita- empresa per ocupar el seu lloc a la biblioteca mentre fa la feina d'organtizar i coordinar el curs.

P: Es podria el regidor de cultura desglossar la despesa de 35.000 euros en la realització de l’exposició de l’artista Joan March?

R: Es desglossa en lloguer de maquinària (3400), fotografies (600), comissariat(3000), catàleg i promoció, honoraris del pintor(9000), imprevists a justificar( 2000).Indica que aquesta exposició està subvencionada. No es va indicar fins on arribava la subvenció. 

P: Ens podien explicar la factura 4315 del darrer extrajudicial; 795 fotocòpies de l’àrea de cultura a 598’57 euros. Com s’explica aquest cost excessiu?a quina àrea pertanyen si no són de Cultura? Quin tipus de fotocòpies són?

R: és una factura que va signar al principi de ser regidor, i que no va detectar que no era de Cultura, però una vegada comprovat són preus de mercat.

El Sr. Batle va dir que als documents s’indicava que podien ser del mercat del Port de Pollença, però s’està estudiant què va passar. Tomeu va reconeixer que havia pecat de novat i el van colar aquestes factures que no eren seves.

Pren la paraula el Sr. Jaume Plomer i contesta els següents precs i preguntes del Sr. García:

P: “Reiteram la nostra petició de que l’Ajuntament demani a la Conselleria de Medi Ambient els plans tècnics dels vedats de caça del Puig de Santuïri, Formentor, Cala Murta i Ternelles per poder consultar-les a Pollença. Aquests vedats afecten al nostre municipi i els seus plans directors s’haurien de poder consultar a Pollença.”

R: que els plans tècnics són documents privats i, per sol·licitar-los, necessiten un motiu, i li demana que n’hi digui un, li indica que Santuïri no és un vedat si no una zona d’ensinistrament. Li vaig insistir al regidor de Medi Ambient que la raó que hi ha per tenir accés al pla tècnic de caça és que simplement sóc  i vulll conèixer el pla director d’uns vedats que estan situats al terme de Pollença.

A aquest tema seguim sense tenir aquest plans.

 Aquests dies una ciutadana va demanar a la Conselleria de Medi Ambient com es pot saber per on pot caminar tranquil·lament al municipi  sense perill que et peguin un tro. El Punt d'Informació Ambiental li va respondre que el calendari de vedes, es publica cada any i que les de la pròxima temporada es publicaran pròximament.

Com ens ha suggerit pensam  que seria bona idea fer consultes al mateix
organisme; Punt d'Informació Ambiental (PIA)  pia@dgqal.caib.es  perquè al manco tenguin constància del que molesta i com pot ser de perillós caminar amb caçadors pegant trons vora els camins.

 El roto en el blog d'Arnal Ballester. 

 

 

 

Comentaris

Joan Ramon

psoeeeeeeee

Joan Ramon | 05/06/2009, 11:43

Totalment d'acord amb tu Santiago, trob que el PsoE de Pollença demostra tenir una executiva poc sensible amb lliutadors per la pau i la democracia, i moltes ganes de mantenir-se al poder.

Amb algunes excepcions que coenc i que tenen ralement conviccions d'esquerres.

Salut

JRV

Santiago

JRV | 05/06/2009, 07:06

El reconeixament a la linia huimanista, d'esquerres i democràtica d'en Pep Nas es l'evidencia per a mi de l'arrelament a tu d'aquestes mateixes conviccions, Santiago.
De la mateixa forma que la insensibilitat i la fredor dels membres de l'agrupació del Psoe de Pollença envers el seu traspàs, es per mi la mostra definitiva de la falta d'aquests principis irrenunciables de qualsevol persona que es digui socialista

Pepe

Santiago

Pepe | 04/06/2009, 21:29

Nunca hay que olvidar las raíces y siempre es importante que haya alguién como tú que lo recuerde.
Abril ya no será igual pero esa bandera no puede faltar.

SANTIAGO

No pongo tema, porque tendría que poner una palabra grosera y me la callo

SANTIAGO | 04/06/2009, 20:48

Teresa Riera, subió al escenario al final del mitin para saludar al público y sentirse eufóricamente querida.
Acabo de dar un vistazo al blog del PSOE de nuestra localidad y me ha sorprendido mucho no encontrar ningún artículo donde se hable de los problemas, las propuestas, las políticas... que afecten a nuestro municipio.
Me ha parecido muy triste que el blog anunciará la muerte de un histórico del partido, un luchador nato como fue l'amo Pep Nas, apenas hora y media antes del funeral, muy triste compañeros.
Ha pasado una semana de la muerte de Pep Nas y no han tenido COJONES de acordarse de el. Ni siquiera han tenido la delicadeza de dedicarle unas palabras en el Punt Informatiu. Me parece algo indigno, repugnante y de muy mal gusto por parte de esta nueva dirección del PSOE de Pollença.
Tras el paso de la vida, lo que va quedando son los pequeños detalles. Los detalles, en este caso, por parte del PSOE brillan por su ausencia.
Con la muerte de l'amo Pep Nas, muere una parte de la historia del socialismo de Pollença, igual que en su día con l'amo Pep Pepe. El renunciar a esa historia, el no honrar a esta gente, el no permanecer en la memoria, no les hace dignos de ser llamados socialistas.
Quiero agradecer a Iniciativa Ciudadana, que si a tenido el gran detalle de dedicarle unas hermosas palabras a l’amo Pep Nas.
L’amo Pep gracias por ser quien fuisteis i me despido con una promesa: mientras yo este vivo, cada año, por La Patrona, en la ventana de su casa, volverá a ondear la bandera republicana. Salud amigo!

Pepe

Curiositats

Pepe | 04/06/2009, 16:56

És pura curiositat Garci, hi ha molta de gent que està esperant a dilluns per fer una lectura de les eleccions en clau de futures negociacions -coalicions.

Si s'observen els resultat a Pollença al 2004 destaca l'elevada abstenció i el bipartidisme brutal:

Votos contabilizados: 4202 39.57 %
Abstenciones:
6417 60.43 %
Votos nulos: 6 0.14 %
Votos en blanco: 22 0.52 %

Partido Votos
PP 1689 40.25 %
PSOE 1664 39.66 %
UM 323 7.7 %
PSM-EN 175 4.17 %
ERC 132 3.15 %
EUIB 99 2.36 %
P.CANNABIS 38 0.91 %
Verds 31 0.74 %
...

Guillem Caldentey Crego

II-SP

Guillem Caldentey Crego | 04/06/2009, 16:26

Jo en aquestes altures del partit també pens que Iniciativa Internacionalista - Solidaritat dels Pobles serà una opció per a un bon grapat de gent.
Qui sap, per ventura la sorpesa d'aquestes eleccions? (L'abstenció no serà cap sorpresa)
El nacionalisme (per a tu Santiago) neolliberal i corrupte espanyol: PPSOE i UPYD en serà el principal responsable (tant de la "sorpresa" dels no-il·legalitzats II-SP, com de l'abstenció).
Salut, República, Solidaritat i Autodeterminació

Joan Ramon

Europets

Joan Ramon | 04/06/2009, 16:24

D'això ni idea. De fet no participo d'asamblees, si que tinc coneixament de algunes persones de l'ambit independentitsta que fan la campanya a Mallorca de Aquest partit.

Salut

Garci

Re: Cultura,caça...

Garci | 04/06/2009, 16:21

Pepe, i que més dona? A qui vols que votin sinó? A ERC, que els ha conduit a no presentar-se? A IU, que és un partit no nacionalista?

Iniciativa Internacionalista està fent campanya a Mallorca, i els que la recolzen son gent independentista d'esquerres. Normal que els vulguin votar.

Pepe

Re: Cultura,caça...

Pepe | 04/06/2009, 16:15

Més concretament el remor m'ha arribat de l'assemblea del PSM a Inca.

Joan  Ramon

Europets

Joan Ramon | 04/06/2009, 16:13

Que jo sapiga no.
Si se que gent de l'extinguida MDT Moviment de Defensa de la Terra de Mallorca està fent la campanya de Iniciativa internacionalista.
Altra cosa és que gent del PSM la puguí veuré com una opció.
Per a mi ho ès.

Salut

Pepe

Re: Cultura,caça...

Pepe | 04/06/2009, 15:58

Per cert hi haveu sentir el remor de que internament al PSM s'està demanat el vot per Iniciativa Internacionalista?

Pepe

Crisis de derechas, soluciones de izquierdas.

Pepe | 04/06/2009, 15:55

Buenas Santiago, cuanto tiempo. Me han dicho que Teresa Riera no habló en el mitin de ayer, ¿es cierto?.

En mi caso lo tengo claro, creó que la política neoliberal de Partido Popular europeo apoyada por el socialiberalismo del Partido Socialista Europeo nos han llevado a la crisis actual.
Si el PSOE y el PP se han dedicado en la campaña ha hablar de "viajes en Falcon", guardaespaldas de Aznar y similares... es porque en lo fundamental siempre han votado juntos; Bolkestein, Directiva de la vergüenza sobre retorno de emigrantes, "opting out" que permite los contratos individuales al margen de los convenios y acuerdos de la Organización Internacional del Trabajo...

Creó que hace falta que los grupos de parlamentarios de Izquierda Unitaria y los Verdes crezcan. Hace falta recuperar la Europa del Estado de Bienestar.

El futuro de la economía pasa por la ecología.

En fin mi voto será para ese segundo diputado d'ICV que en unas encuestas sale y en otras no; Raül Romeva.

Gari

Re: Cultura,caça...

Gari | 04/06/2009, 12:19

Hola Santiago, jo també tenc pendent el llibre de Cercas, i cada cop que penso amb qui votar, m'entren més ganes de llegir.

Tot i que veig que no has valorat cap opció d'esquerres. Hi ha més opcions de les que has comentat.

Jo he escoltat a Teresa Riera, cada dia per l'informatiu, i em pareix una persona poc carismàtica i molt reservada, no em convenç, així com no deu convencer als seus propis companys per tirar endavant una campanya, cosa que no lleva que pugui ser una excel·lent política.

SANTIAGO

ME TEMO UNA ALTA ABSTENCIÓN EN ESTAS ELECCIONES EUROPEAS

SANTIAGO | 04/06/2009, 11:51

Elecciones europeas. ¿A quien votar?, ¿a quien no votar? ¿Ir a votar? La verdad es que cada día uno lo tienen menos claro.
Ayer estuve en el mitin del PSOE en Inca. Buena puesta de escena, un gran orador en el atril, sin duda el mejor, y con los años mejor le veo. No, no hablo de Antich, hablo de Felipe Glez. Disfruté de oírlo. Sin duda sigue siendo el mismo encantador de serpientes de antaño.
Si se presentará Felipe Glez. no tendría ninguna duda a quien votar; además creo que a sido y es uno de los pocos europeistas convencidos de nuestro espectro político.
Del mitin de ayer hubo dos cosas que me llamaron mucho la atención. La primera que el acto central de la campaña se celebrase en Inca y no en Palma. ¿Acaso había un cierto temor a no llenar los foros en Palma?
La segunda cosa que me llamó la atención, ayer, y durante toda la campaña de estas elecciones es lo tapada que han tenido a la candidata por Baleares, Teresa Riera. No le han dado cancha en estas elecciones. ¿Por qué? A mi me hubiera gustado saber más de esta señora y que y como defenderá los intereses de las Baleares en Europa. He mirado su curriculum personal y político y la verdad no entiendo esta actitud del PSOE ya que me parece una mujer bastante preparada. ¿Será que los intereses de Teresa Riera Madurell están más bien en Cataluña que en Baleares? ¿ Qué buen amigo de Teresa Riera, gran aficionado al piano, que veraniega en Deia, a influido por segunda vez consecutiva para que esta fuera la candida por Baleares?
A mi estas cosas me crean confusión, por lo tanto, ante la duda… mejor otra opción política.
Respecto al PP, mejor ni hablar. He oído algunos comentarios de su candidato a estas elecciones que me han dejado “escarrufat” (como dice mi buen amigo Joan Antoni).
Los de UM: ahora si, ahora no, ahora yo, no ahora yo, ahora este otro… Estos si que me tienen confundido…
Nacionalistas tengo claro que no voy a votar. Me quedan pocas opciones y no se por cual decidirme. Como el domingo sea un día de sol, me voy a la playita y si amanece nublado me quedo en casa leyendo “Anatomía de un instante” de Javier Cercas…
Saludos a todos.

Miquel Sánchez

Re: Cultura,caça...

Miquel Sánchez | 04/06/2009, 09:57

Juas, juas i vestits tots de camuflatge, amb la cara pintada també i "nasio pa matá" al capell.

Garci

Re: Cultura,caça...

Garci | 04/06/2009, 09:55

M'apunto a l'excursió, ja tenc l'escopeta de caramel i tot.

M.

EXCURSIÓ A TERNELLES

M. | 04/06/2009, 09:41

VINA A CAÇAR MOPIS A TERNELLES. Aquest podria ésser el lema de l'excursió

Joan Ramon

Ternelles SL

Joan Ramon | 03/06/2009, 22:34

Ben pensat, estaria bé qaixò de les escopetes de jugueta.

Salut

Pepe

Re: Cultura,caça...

Pepe | 03/06/2009, 21:55

"Un poc incongruent" no, totalment impresentables diria jo, la propera excursió a Ternelles l'hem de fer amb escopetes de joguina. No et sembla?

Joan Ramon

Caça i excursionisme.

Joan Ramon | 03/06/2009, 21:05

Avui he vist que al Punt Informatiu Pollença surt com a carta un e-mail meu d'aquests de reenviar, per fer arribar com a queixa a la conselleria de Medi Mabient. Dir que el punt informatiu sempre ha tret tots el temes de camins, i`personalment no puc fer més que agrair-ho, el fet ès que la Conselleria de Medi Ambient no ha contestat en cap moment i m'agradaria saber baix quin criteri es limita el senderisme a un lloc determinat per tal que els voltors puguin criar tranquilament, i per altra es permet la caça al mateix lloc. A mi me sembla un poc incongruent.

Salut

Joan Ramon

camins

Joan Ramon | 27/05/2009, 08:06

Per a mi el bon motiu per votar en contra de la moció per part del PSOE ès no contradir a UM, ès a dir, motiu partidiste per damunt de l'interès general.
Evidentament ès una opiniò personal, a la plataforma pro camins la gent del PSOE a desaperegut totalment, i això he de dir que comença a semblar que per alguns entrar en una plataforma no ès mès que una manera de fer oposicio quan s'està a l'oposició. Evidentment hi ha gent que s'ha implicat en ladefensa de lo públic mès seriosament afortunadament, duim dos anys de legislatura i aquest equip de govern no ha obert cap dels camins públics tancats, i m'agradaria poder felicitar-los per alguna acutacio, però no me donen oportunitats.

Salut i branca

Pepe

Re: Cultura,caça...

Pepe | 26/05/2009, 17:45

Bones Coloma, de nou gràcies per participar, t'assegur que em llegeix les lleis, una altra cosa és que se me pugui passar qualque detall o em pugui equivocar. El llenguatge legal no és precisament massa clar.

Amb el tema de l'armari només et volia dir que tinc una bona col·leció de lleis i decrets en paper que m'he llegit, ja sé que no és massa ecològic (reutilitz i reciclo), però faig feina millor amb un retolador i un paper que a l'ordinador.

En referència als plàns tècnics, de moment, (a més evidentemetn del de Santuïri que tampoc ens han mostrat) ja és oficial el vedat de Caça Major amb Certificat de Qualitat de Formentor PM-10.826. La resta es troben en tramitació.

Si trobes el pla tècnic de Formentor al BOIB ja ens diràs coses, que jo sàpiga no es publiquen al BOIB. és més l'hem demanat a través del regidor de medi ambient(que és del PSOE) i aquest ens ha dit que no se l'han volgut mostrar.
Ja em diràs en quin punt del Decret 72/2004, de 16 de juliol, pel qual es regulen els plans tècnics de caça parla de la seva publicació al BOIB.

Al tema de Ternelles et falta molta d'informació, et recoman la lectura dels articles dedicats al tema a la secció camins i espais públics, després podem parlar ja que mescles dues vies; 1.- "Ternelles és un camí privat d'ús públic" on s'han guanyat tots els judicis
2.- La que defensam a la moció de dijous, Ternelles és un camí públic. No és fàcil però si no es fa res és impossible

Veig que tens molt confiança amb el PSOE, perte puc fer un llistat de coses senzilles que no han fet els seus regidors; llevar el sant crist de la sala de plens, demanar entrar en l'Agència de disciplina urbanística (que el mateix PSOE impulsa a nivell autonòmic), evitar destruir una part de la zona humida de la Gola amb l'aparcament, fer els pressuposts als primers mesos de l'any, retirar unes bosses de fems a Cala Boquer en un temps raonable... Podem seguir si vols.

No m'has de recordar qui està a la plataforma pro-camins, clar que una cosa és figurar i una altra molt diferent estar. El PSOE no està, figura.

El regidors del PSOE han anat un munt de vegades contra els principis del socialisme i han votat un munt de vegades contra mocions amb motius simplement de mantenir la cadira o per que les presentava un altre partit. Et torn a recomanar sentir qualque moció nostra on han votat en contra a ràdio Urxella
Pdt sóc maño esper que el meu to directe no et molesti.

Garci

Coloma

Garci | 26/05/2009, 15:17

Hola Coloma, gràcies per les teves paraules.

Llegim totes les lleis, ens assessoram amb persones expertes... no creguis que fem les coses a la lleugera, tot i que les paraules den Pepe et puguin dur a confusió.

El tema de Ternelles és molt senzill: si el batlle fa un decret de batlia, la barrera s'hauria d'obrir. I el decret el farà quan tengui un informe jurídic favorable. Cosa que passarà quan ell mateix ho demani.

El problema és que ell no el demana l'informe jurídic. I per això presentam una moció, perquè d'una vegada demani l'informe jurídic.

El segon problema ve quan ni el PSOE ni UM accepten demanar el ditxós informe. Votaren en contra de demanar-lo. Que et sembla?

Per veure un pla tècnic, segons el regidor de medi ambient, cal justificar un interés. Nosaltres creiem que l'interés és prou justificat quan és un vedat de caça que té a dins varis camins públics. Volem veure'l per si és respecta tot com toca. I per ara no ens el volen deixar veure. Això és tot, així de senzill.

Coloma

Pepe

Coloma | 26/05/2009, 15:00

Bones Pepe,

Doncs no sabria què dir-te, perquè a mí me dona la sensació que no te les llegeixes massa...No és resposta que no tenguis lloc a casa per tanta paperassa, totes les lleis les pots trobar per internet...Jo de tú me pensaria dos cops el que escric i, no me malinterpretis però lo mínim que hauria de fer un polític per presentar una moció, proposta... és conéixer mínimament la llei a la que fà referència la proposta,...En càs contrari li hauríem de donar la raó a n'en Miguel quan diu allò de "no me chilles, que no te veo"...no trobes? I això t'ho dic amb tot el respecte d'aquest món, t'ho dic pel teu bé i dels que te voten, lo seu és saber de què estam xerrant, no?!...

En referència als plàns tècnics...per publicar-se primer s'han d'haver aprovat...Saps si ja s'han aprovat? Perquè un cop s'han aprovat se publiquen al BOIB amb tot el plec de condicions...O almenys així hauria de ser...

La proposta de treure les barreres de ternelles no és nova, ja fa anys que s'intenta...i sempre acaba judici rera judici amb la família March...Realment creus que, si fós tant senzill com anar a obrir una barrera, el PSOE no hauria anat a obrir-la? Recorda que hi ha gent del PSOE, PSM, ERC,EU-EV... a la plataforma PRO-CAMINS públics i evidentment no aniràn en contra les seves creences...I si el PSOE vota en contra de la teva proposta...segur que ténen un bon motiu...

Salut,

Pepe

Coloma

Pepe | 24/05/2009, 19:27

Bones Coloma,et demanaria una mica més de respecte, que penses que fem feina als temes sense mirar les lleis, decrets... Ja m'agradaria no tenir que llegir les lleis de caça ( hi ha lectures millor) però si que el fet a l'igual que altres lleis que afecten a la meva feina política.He aprés un munt de lleis però tinc un problema seriós de paperassa a ca meva (esper que a la reforma se recordin del nostre armari).

Tinc tan d'interés als plans tècnics simplement per que aquests vedat es troben al nostre municipi i vull veure entre altres coses si respecten tots els criteris mediambientals exigits i vull veure com afecten als camins públics. El que no és normal és que no els vulguin ensenyar.
Coloma hi ha un bon grapat de gent fent feina per intentar obrir el camí públic de Ternelles però davant es troba la família March amb un suport institucional important. Al ple d'aquest dijous presentam una moció demanant un informe jurídic per veure la possibilitat de llevar la barrera de Ternelles i ni això aconseguirem ja que UM_UNPI i PSOE ja han anunciat que votaran en contra.

Joan

Ternelles SL

Joan | 24/05/2009, 17:57

Perdrer-se és el que solen aconseguir, embullant la troca, i dir que sinmateix afortunadament a aquest poble hi ha gent que és mobilitza per aconseguir que el que és públic no deixi de ser-ho.

Desgracaidament entre aquests jo no i incloc el Batle ni alguns altres membres de l'equip de Govern.

Salut

Coloma

Re. Ternelles Sl

Coloma | 24/05/2009, 17:42

I qui és el/la responsable d'això? Es deu poder denunciar a l'ajuntament si està incomplint aquest acord, no?

Mesures en deu haver...anem a cercar-les, no?!

Salut

Coloma

Re: Cultura,caça...

Coloma | 24/05/2009, 17:35

No de fer obrir el camí, però sí de denunciar-ho, no?! Ja que si no vos deixen passar pels voltors i senten trets...dic que això els deu pertorbar més...no?! O m'he tornat a perdre?

.....

Ternelles SL

..... | 24/05/2009, 17:33

Això coloma no és que sortis el BOIB és q a l'anterior legislatura TOTS els partits polítics amb represantació aquella legislatura aprovaren permetre el pas a 20 persones diaries per reduïr l'impacte ambiental a la finca.
I malauradament, ni tan sols permeten ara pasar a 20 persones dia, ès a dir, l'ajuntament està incumplint aquest acord de plenari.

Coloma

Re, cultura i caça

Coloma | 24/05/2009, 17:33

Miquel...procuraré no cridar

joan

Camins públics i competencies.

joan | 24/05/2009, 17:28

Coloma no crec que el GOB sigui l'institució encarregada de fer obrir el camí, crec que aquesta potestat correspon al batle de Pollença.
En quan està inclòs dis la xarxa de camins municipals.
Salutacions

Coloma

Ternelles i els voltors

Coloma | 24/05/2009, 17:21

Joan, I això ha sortit al BOIB?

Perquè si s'ha constituit com a vedat de caça ha d'apareixer la societat (o nom... publicat... De totes maneres el camí públic prevaleix i si no te deixen passar per lo dels voltors i hi sents trets...crida la guardia civil, GOB...qui faci falta, no¿?!

Miquel Sánchez

Re: Cultura,caça...

Miquel Sánchez | 24/05/2009, 16:29

No me chilles que no te veo !!!

Supòs que s'enten o no ?

Joan

Pla Cibertècnic

Joan | 24/05/2009, 16:19

El problema Coloma és que aquest camí públic de Ternelles tancva amb l'excusa de protegir els voltors, però desprès la Conselleria de Medi Ambient permet allà fer un vedat de caça major, senzillament és aquest el problema.

Coloma

Caça

Coloma | 24/05/2009, 16:03

Jo no sé a què vé tant d'interès pel plà cinegètic...¿?

Vos adjunto un breu troç de la llei de caça (ja que, pel que's veu, ni l'heu llegida...cosa que comprenc perquè és una mica llarga...)

Article 21. Zones de seguretat

1. Son zonas de seguridad, a efectos de lo establecido en esta ley, aquellas en donde deban adoptarse medidas de prevención especiales que permitan garantizar una protección apropiada de las personas y los bienes que se encuentren en ellas, quedando prohibido en las mismas el ejercicio de la caza con armas de fuego.

Por este motivo, las armas deben llevarse descargadas cuando se transite por una zona de seguridad. Se entiende que un arma está cargada cuando puede ser disparada sin necesidad de introducir en ella la munición.

Con carácter general, se prohibe disparar en dirección a una zona de seguridad, siempre que el proyectil pueda llegar a ésta; salvo que la configuración del terreno intermedio sea de tal forma que resulte del todo imposible batir la zona de seguridad.

2. Se consideran zonas de seguridad:

a) Las vías y los caminos de uso público y las vías férreas.

b) Las aguas públicas o de dominio público y los embalses.

c) La zona de dominio público marítimo-terrestre.

d) Los núcleos de población urbanos y rurales, así como sus proximidades.

e) Los edificios habitables aislados, los edificios agrarios o ganaderos en uso, los jardines y parques públicos, las áreas recreativas, las zonas de acampada y los terrenos deportivos.

f) Cualquier otra que, por sus características, sea declarada como tal por la consejería competente en materia de caza mediante resolución publicada en el Butlletí Oficial de les liles Balears.

I si qualqú va per un camí públic i veu que disparen... que cridi a la guardia civil, que per això estàn...

Espero que vos hagi quedat clar... :o)

Pepe

Coloma

Pepe | 24/05/2009, 08:03

Tens raó Coloma el meu escrit és superficial, ¡és una forma simple i senzilla de protesta res més, ja que el Punt d'Informació Ambiental no crec que passi de dir-me coses tan obvies com les que va dir a l'anterior ciutadana.

Com dius no hi ha perill sempre que es respectin les normes,cosa que no sempre es fa.

I tu Coloma que penses de què no es vulguin mostrar els plans tècnics? I del cas de Ternelles?

Garci

Re: Cultura,caça...

Garci | 23/05/2009, 19:12

Coloma, crec que el que no saps és que dins els vedats de caça major que s'han fet i s'estàn fent, hi ha camins públics.

Saben això, pots entendre perfectament el perill que poden patir els excursionistes que per allà passegin.

Coloma

CAÇA

Coloma | 23/05/2009, 18:25

Personalment trob que l'escrit que has enviat és superficial...Tots sabem que sempre han existit els vedats de caça...I per obetenir-ne la llicènia has de passar uns exàmens,... també hi ha unes normes (UNA D'ELLES ÉS LA DE NO CAÇAR A X METRES DE CASES O ZONES HABITADES,...). Per tant en temporada de caça se senten, com sempre s'han sentit, trons...I creu-me que no hi ha perill, a no ser que entris dins el vadat..però estaries entrant ilegalment dins una propietat privada...

Pepe

Re: Cultura,caça...

Pepe | 23/05/2009, 16:36

Ja he enviat el meu correu al Punt d'Informació Ambiental (PIA) pia@dgqal.caib.es

Benvolguts

Sóc un pollencí al que li agrada caminar tranquil·lament, darrerament amb la proliferació de vedats de caça major al municipi no sent més que trons quan vaig de passeig.

Voldria saber per què la seva conselleria dona preferència als caçadors davant els senderistes?

Em diuen que el meu Ajuntament no és capaç de aconseguir consultar els plans tècnics dels vedats de caça i voldria saber quina és la raó d'aquest secretisme ?

Voldria saber per què nosaltres no podem podem caminar pel camí públic de Ternelles i si pagam 6.000 euros per matar una cabra si que podem?

Volem saber per què un senderista és més perillós pels voltors negres que un caçador?

Atentament.

José Luis García Salvador

Joan Ramon

Bona feina

Joan Ramon | 22/05/2009, 19:11

Si, avui en arribar a dalt, doncs m'agrada fer-hi qualque passatjada en bici, he vist que s'havia retirat.
Dir que i surt guanyant molt la torre d'Albercuix, aquest aperell maai s'haurià de haver col·locat allà, en tot cas a un lloc on no representas cap impàcte.
Felicitacions a qui correspongui.
Salut

Pepe

Una bona notícia

Pepe | 22/05/2009, 18:30

Joan Ramon ens ha comunicat la bona nova; ha desaparegut l'artefacte d'Albercutx, el que vam demanar per primera vegada a juny del 2007.

M'imagin que hi haurà estat l'Ajuntament, el vam demanar al darrer ple (per enèsima vegada) sigui com sigui ja era hora de llevar aquest inútil tauler tan proper a la torre i que suposava un atemptat paisatgístic.

Joan Ramon

Espeleologia

Joan Ramon | 22/05/2009, 15:07

Dia 22, 23 i 24 de maig el Grup Nord fa una exposició fotogràfica al Club Pollença titulada:
"Retrospectiva fotogràfica de coves i avencs de Mallorca"
Es presentarà dia 22 a les 21:00h, i romandrà oberta tot el cap de setmana.


Jo no podré anar a l'inaguració, però no es pot deixar de pasar per allà aquests dies, no hi falteu. Segur que la visita s'ho paga.

Salut

Joan Ramon

Media ambient o "Paripe"?

Joan Ramon | 22/05/2009, 11:20

MAl d'entednre que és digui que un plans per fer de bona part del municipi de Pollença "vedat de caça" siguin privats, mala manera de voler actuar amb transperència des de l'area de medi ambient.

Per altra banda, la conselleria de Media ambient vist que proposa poder construir tot l'any, no hauria de denominar-se Conselleria de MEdi Ciment?
La veritat és que jo esperava un poc més de Miquel Angel Grimalt (UM).

Salut

Tomeu

exposició

Tomeu | 22/05/2009, 07:42

ERRADA: Volia dir JOAN MARCH (tot i que seria un absurt de la mateixa manera)

Tomeu

exposició

Tomeu | 22/05/2009, 07:41

35.000€ per una exposició de quadres de Joan Bennàssar és un absurt es miri per on es miri, sense entrar a valorar la idioneitat de l'exposició per l'espaï. Parlam del mateix pressupost que tingueren artistes com Zorio, Viola, etc de reconeixemnt mundial i els qual inclovien un cataleg, de qua

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb