URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

La xiulada i els quatre moixos radicals

Alternativa | 21 Maig, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

Us recordam que aquest blog està obert a tothom i que si voleu escriure un article  l'haveu d'enviar a eurxella@yahoo.es . Quan més veus diferents i més debat hi hagi millor

Després del espectacle amb la xiulada de l’himne espanyol a l partit de la final de la Copa del rei de futbol encara es segueix negant que aquest país anomenat Espanya no escolta, prefereix mirar cap una altra banda o millor dit negar que hi ha un problema d’identitat a Espanya principalment al País Basc i Catalunya, però per què passa això, per què es diuen tantes “balenades” per ambdues parts.

Analitzem, es de suposar perquè jo no ho sé, que a Europa quan els polítics estrangers pregunten damunt el tema de les aspiracions nacionals de certes regions d l’estat espanyol deuen respondre el mateix que aquí, “són quatre moixos radicals”, però mira per on un partit que es televisava a mig mon, quan el monarca espanyol i l’himne comença a sonar a l’estadi el públic de dues d’aquestes regions es posen a xiular com boixos, supòs que just hi ha anat aquest moixos a veure el futbol, però tranquils són quatre radicals i a més amb una en principi hàbil maniobra TVE ens fa una connexió amb San Mamés i assumpte arreglat, doncs no perquè tota Europa o al manco “els futboleros” estan veient com el monarca espanyol i l’himne és xiulat per la immensa majoria del públic assistent al partit i un cap roda a la televisió estatal. Els polítics dels dos més importants partits estatals intenten minimitzar l’assumpte, doncs es clar que no volen donar l’impressió cap a l’exterior què és veritat que tenim un problema de independentisme dins les nostres fronteres, Rosa Diez de UpyD carrega contra el Govern d’en ZP, aquesta dona li agrada més una discussió que anar a sopar, a tot això el ridícul és espantós i en Messi ens deixa un parell de detalls increïbles.

Espanya, millor dit, els polítics espanyols dels dos gran partits no escolten o no volen escoltar, el problema català o basc, sense oblidar alguns altres “de moment petits problemes emergents”, no ve perquè els catalans o els bascs es sentin superiors a ningú i per això no vulguin formar part del regne d’Espanya, bé algú sí, però són una immensa minoria, els catalans i el basc (i cada vegada més d’altres comunitats autònomes) en la seva majoria no volen un estat espanyol com l’actual, on la noblesa encara té privilegis i viu de les subvencions que reben per las seves terres, i tenen als habitants d’aquestes terres principalment Andalusia sense feina i cobrant un subsidis molt superiors a la resta dels habitants de l’estat precisament per tenir-los contents i no reclamin aquestes terres per fer feina en elles, sortint aquest subsidis dels impostos dels catalans i bascs entre altres, tampoc volen ser d’un regne o estat on la festa nacional consisteix en maltractar un animal fins a la mort amb els seus impostos, tampoc volen que las seves llengües pròpies quedin un escaló per baix de la llengua comú de l’estat, per molt comú que aquesta sigui, i podrien seguir però crec que tots ja sabeu el que passa, doncs a xiular i potser a un futur es torni repetir aquesta final amb els dos mateixos equips, però a Madrid i presidida per un ciutadà espanyol i anomenada “Copa de la República Española” (per la llengua comú clar està).

Miquel Sánchez Vives.

Manel Fontdevila a público.


Comentaris

Joan

Re: La xiulada i els quatre moixos radicals

Joan | 22/05/2009, 09:50

Per lo vist el tribunal ha acceptat el recurs i s'accepta la candidatura d'iniciativa internacionalista, Jo reconec que en aquest tema me fa falta molta més informació...Peró sovint pens que a cap de les dues bandes els interessa aclarir el tema i juguen a embullar a la gent, uns per fer-se les víctimes i als altres perquè els interessa electoralment. Crec que seria interessant un article objectiu sobre el tema.

Notícia Racó Català

Re: La xiulada i els quatre moixos radicals

Notícia Racó Català | 22/05/2009, 07:34

El Constitucional espanyol permet que Iniciativa Internacionalista es presenti a les europees.
A darrera hora d'ahir el Tribunal Constitucional espanyol va admetre el recurs d'empara que havia presentat la llista "Iniciativa Internacionalista - Solidaritat entre els Pobles" (II) contra l'anul·lació de la seva candidatura a les eleccions europees per part del Tribunal Suprem espanyol, ara fa alguns dies, arran d'una impugnació conjunta del govern espanyol i la seva fiscalia, amb l'argument que la llista estava instrumentalitzada per ETA i per l'entorn de la il·legalitzada Batasuna. El TC ha admès en part els arguments que II va oferir al seu recurs, entre els que s'hi trobava una "condemna expressa" de l'ús de la violència per a aconseguir fins polítics.

La fiscalia i l'advocacia de l'Estat espanyol, tot i respectar la decisió del Constitucional, han expressat la seva "discrepància profunda" amb la sentència, ja que continuen considerant la llista d'II com a instrument d'ETA. La fiscalia espanyola ha reiterat que hi ha indicis suficients per impugnar la llista un cop analitzats els vincles de diversos membres de la candidatura amb formacions il·legalitzades per l'Estat, com ara Batasuna o ANB. Fiscalia i advocacia espanyola han considerat així mateix que la condemna de la violència "arriba tard" i que a més a més no té valor perquè "no es refereix explícitament a ETA" sinó que fa una condemna "genèrica" de tota violència política.

Pepe

Re: La xiulada i els quatre moixos radicals

Pepe | 21/05/2009, 15:39

Joan des del meu punt de vista crec que la condemna que ha fet Iniciativa és suficient.
Com deia l'altre dia un columnista jo no he condemnat mai la pederàstia i no sóc un pederasta.

Pepe

Votaré a Raül Romeva

Pepe | 21/05/2009, 15:30

Es veu que les eleccions europees estan servint bàsicament per destrossar el BLOC. Coses com aquesta me reafirmen a la nostra voluntat de fer un partit local. De totes maneres personalment jo el tinc clar votaré per que surti eurodiputat Raül Romeva

Faré un resum (wikipedia dixit) el més asèptic possible:

Esquerra Unida es presenta amb Iniciativa per Catalunya-Els Verds que forma part del partit verd europeu i ha donat permís a EU a les balears a utilitzar la denominació Esquerra Unida-Verds. El número dos de la llista d'EU-ICV és el verd Raül Romeva (era al grup del partit verd europea, Willy Meyer d'EU forma part del grup Esquerra Unitària Europea).

Fin aquestes eleccions els verds de Balears tenien com referent a ICV-Verds però a aquestes eleccions van decidir donar suport a la Confederació dels Verds que al 2004 es van presentar a les eleccions europees amb el PSOE i ara han decidit anar amb Europa dels Pobles - Verds.

El Partit Verd Europeu dona suport a la candidatura d'EU_ICV.

Ara unes opinions

Que Llauger no deixi comentar el seu article ja és un símptoma de que alguna cosa no ha fet be.
Raül Romeva és l'únic verd que té possibilitats de continuar al Parlament Europeu(segons les enquestes el té complicat) i és un excel·lent eurodiputat a més a més de fer molta de feina. És el més actiu dels 54 eurodiputats de l'Estat, ha intervingut 164 vegades en sessió plenària i ha signat 407 preguntes parlamentàries, 227 propostes de resolució, 6 declaracions per escrit, 5 informes i 2 opinions.Així ho confirmen el registre de l’Eurocambra i la web www.parlorama.eu, que fa una classificació dels eurodiputats segons la seva assistència i activitat i els posa nota de l’1 al 5: Romeva i Ignasi Guardans, de CiU, són els únics de l’estat espanyol puntuats amb un 5. La cua la lideren els eurodiputats del PP, Lluís Herrero, Joan Andrés Naranjo Escobar, Iñigo Mendez de Vigo, Jaume Mayor-Oreja, i Anna Mato i Pilar del Castillo, i l’eurodiputat del PSOE, Martí Grau i Segú, amb menys activitat.

Garci

Re: La xiulada i els quatre moixos radicals

Garci | 21/05/2009, 15:07

Res d'errades. EU s'ha apropiat de la marca EU-EV o Esquerra Unida - Verds.

Pur mercantilisme de vots. Verds ven, fa votera, i par això ho han posat. Tot ben premeditat. No m'agrada aquesta jugada. Com que no els hi agrada o creuen que no tenen força suficient sent EU, ara han de fer la "guarrada" aquesta per confondre a la gent.

Normal que Llauger estigui emprenyat.

Miquel Sánchez

Re: La xiulada i els quatre moixos radicals

Miquel Sánchez | 21/05/2009, 15:05

garci, gràcies per l'aclaració (per telèfon), no és una errada d'imprenta. Com he dit abans pot ser que tengui raó.

Miquel Sánchez

Re: La xiulada i els quatre moixos radicals

Miquel Sánchez | 21/05/2009, 14:17

Miquel Ángel Llauger al seu bloc carrega contra EU, pot ser tingui raó, ara no entenc perquè vomita tant d'odi i manco entenc perquè no deixa comentar l'article.

Pepe, És una errada d'imprenta que hagui el verds al logotip del cartell d'en Cayo Lara demà a Palma ????

Joan

Re: La xiulada i els quatre moixos radicals

Joan | 21/05/2009, 13:06

Aplaudeixo la condemna, l'única dubte és per que no la condemnen de bon començament, tal vegada la millor manera seria que tots els partits es vesin obligats a condemnar la violència cada vegada que hi ha unes eleccions. No tenc gens clar aquest tema, no me fii ni dels Psoe, PP però tampoc dels membres de la Izquierda aberxale que fins ara s'han negat a condemnar la violència. I tampoc me acab de fiar de la justicia, tenc moltes moltes dubtes....

Pepe

Re: La xiulada i els quatre moixos radicals

Pepe | 21/05/2009, 12:21

Bon dia Joan, ja no tenen cap excusa,Iniciativa Internacionalista ja ha condemnat la violència.

Un article de VilaWeb:

Iniciativa Internacionalista presenta un recurs en què condemna la violència per a aconseguir fins polítics
El Tribunal Constitucional té fins dijous a mitjanit, quan començarà la campanya de les europees, per a sentenciar

Representants d'Iniciativa Internacionalista van presentar ahir un recurs d'empara al Tribunal Constitucional contra l'anul·lació de la candidatura, decretada divendres al vespre pel Tribunal Suprem espanyol. El termini per a presentar el recurs s'acabava just a mitjanit. Ara, per a prendre una decisió, el Constitucional té fins dijous a mitjanit, moment en què començarà oficialment la campanya electoral dels comicis europeus del 7 de juny.

El recurs inclou noves proves i elements que, contra allò que assegura la fiscalia espanyola, demostren la desvinculació d'Iniciativa Internacionalista d'ETA i Batasuna. La candidatura també subratlla la manca de consens dels magistrats de la sala 61 del Suprem a l'hora de prendre la decisió. La interlocutòria va ser subscrita pels setze magistrats de la sala, però cinc, entre els quals el ponent, José Luis Calvo Cabello, van votar-hi contra a manca de proves per a anul·lar la candidatura, formada, majoritàriament, per gent vinculada a l'esquerra independentista del nostre país, de Galícia i de Castella. En canvi, el Suprem va basar l'anul·lació de la llista al·legant una 'instrumentalització' d'ETA i Batasuna.

Condemna de la violència per a obtenir objectius polítics

'Manifestem d'una manera clara i sense ambigüitats que Iniciativa Internacionalista mai no ha fet servir mitjans que no fossin estrictament polítics, i que l'ús de la violència és completament estrany a la seva manera d'actuar i a la seva cultura política', diu el recurs; també proclama que rebutja i condemna 'l'ús de la violència per a l'obtenció d'objectius polítics en el marc d'un estat democràtic.' I addueix: el Suprem 'va partir d'una presumpció errònia a l'hora d'interpretar la posició d'Iniciativa Internacionalista sobre la violència [criticava que la número 5 de la llista no hagués condemnat la violència], que de cap manera no es pot considerar un indici de suport tàcit a cap activitat terrorista.'

La candidatura ja va dir que es querellaria contra els ministres d'Interior i de Justícia espanyols per injúries i calúmnies, i reitera que la il·legalització de candidatures, emparada per la llei de partits, és 'un dels atemptats més greus als drets civils i polítics ocorreguts des del 23 de febrer de 1981'. Entre les veus contràries a l'anul·lació del Suprem espanyol hi ha la del premi Nobel de la Pau Adolfo Pérez Esquivel, que ha enviat una carta al president espanyol, José Luís Rodríguez Zapatero, perquè 'eviti accions antidemocràtiques', com aquesta anul·lació d'Iniciativa Internacionalista.

Joan

Re: La xiulada i els quatre moixos radicals

Joan | 21/05/2009, 10:57

A mi no em sembla bé que se il·legalitzin partits,però si que me sembla bé que qualsevol partit que es presenti a unes el·eleccions tenguí com a requisit condemnar la violència i el terrorisme. És un tema molt complicat i és difícil saber on s'ha de posar la línia,sobretot perquè es fa difícil saber que passa realment.

Pepe

Re: La xiulada i els quatre moixos radicals

Pepe | 21/05/2009, 10:55

Sobre la llei de partits i la prohibició d'Iniciativa Internacionalista és un article que tinc pendent, si us animau?

Garci

Re: La xiulada i els quatre moixos radicals

Garci | 21/05/2009, 10:02

Il·legalitzar partits a partir d'antigues vinculacions d'alguns dels seus membres amb partits il·legalitzats és una cacera de bruixes indigne de qualsevol país que cregui en la democràcia i amb la presunció d'inocència.

Que han fet tots aquests de la llista il·legalitzada? Res. Els il·legalitzen pel que puguin fer! Vergonya de democràcia.

Si son culpables que els tanquin, sinó, que els deixin.

No sols il·legalitzen una formació política, sinó també la llibertat de vot dels ciutadans que ja no els podran votar.

Fora llei de partits!

Miquel Sánchez

Re: La xiulada i els quatre moixos radicals

Miquel Sánchez | 21/05/2009, 08:38

Per cert jo també m'apunt a les crítiques que membres d'Esquerra Unida de tot l'estat estan fent per l'anul.lació de la llista de "Iniciativa Internacionalista", què després venin nosaltres.

Club de Fans de Matias Vallés

Re: La xiulada i els quatre moixos radicals

Club de Fans de Matias Vallés | 21/05/2009, 08:34

MATÍAS VALLÉS Leo otra entrevista con la africana Rama Yade, porque es tan bella. La secretaria de estado de Sarkozy asegura que "moriría por Francia". Es una propuesta demasiado esdrújula para metabolizarla sin un desvío por mi realidad circundante. Me tranquilizo al pensar que nadie moriría por Mallorca. O por lo menos, ningún mallorquín lo haría. Si alguien proclamara enfervorizado que "moriría por Mallorca", sabríamos a ciencia cierta que no es mallorquín. Yo mismo, moriría antes por Francia que por Mallorca, porque la patria de la filosofía y de los quesos incorpora un lustre adicional al martirio.
Excepcionalmente, no critico a nuestra isla irrepetible. Quien está dispuesto a morir por Francia, también está dispuesto a matar por Francia, empeño que geográficamente nos sitúa en el itinerario de víctimas probables. Nadie mataría por Mallorca, un esfuerzo agotador y que los nativos desdeñarían además cuando se lo ofrendáramos. En cambio, sobran candidatos que "matarían a Mallorca". Tampoco aquí somos peyorativos, la inmolación del territorio que un día elegimos para nacer es la mayor prueba de humildad que puede brindar un pueblo.
Toda regla tiene su excepción, y también la ausencia de voluntarios para el sacrificio. Esta semana se conmemora la primera década de la gesta de Birmingham, cuando un equipo sin más poderes que el pasaporte de la isla alcanzó la final de la Recopa de?Europa. Tras la derrota inevitable, los autocares abandonaban el estadio con la escarcha en sus ventanas de los ojos humedecidos de los aficionados mallorquines. Lloraban por (el) Mallorca, nunca había observado ese fenómeno. El milagro se debió a que Cúper fue la primera prueba que tuvimos de la existencia de?Dios. La divinidad siempre acaba por aburrirse y abandonarnos a nuestro albedrío, pero tal vez podamos concluir que la salvación no ha de ser sangrienta. A falta de patriotas que "morirían por Mallorca", basta con encontrar un puñado de personas que "vivirían por Mallorca", entre las sobras de los millones que "vivirían en Mallorca".

Pepe

El PP i el PSOE no volen saber res del tema

Pepe | 21/05/2009, 07:33

Respecte a aquest tema els grups parlamentaris del PSOE i PP en el Congrés han rebutjat donar suport la resolució del PNB en la qual es demanava que la Cambra baixa declarés la seva "malestar" davant la "censura" de TVE per no emetre en directe les xiuletades dels afeccionats a l'himne d'Espanya durant la celebració de la final de la Copa del Rei.

El text dels nacionalistes bascos, recollit per va ser pactat amb ERC-IU-ICV, únic grup -juntament amb CIU- que va donar suport al PNB.

El text denunciava, a més de la "censura" de la televisió pública al començament del partit, "la posterior manipulació de la informació d'aquests moments emesa en diferit durant l'intermedi" del partit.

La resolució considerava que aquests fets van "en contra del dret a rebre informació veraç, recollit en l'article 20.1.d de la Constitució espanyola" i demanava en la seva resolució que el Govern prengués "les mesures que resultin necessàries perquè en el futur no tornin a repetir-se fets similars".

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb