URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Europa

Alternativa | 24 Maig, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

Les eleccions al Parlament Europeu  es celebraran entre el 4 i el 7 de juny a tots els estats de la Unió Europea amb l'objectiu d'escollir 735 eurodiputats. A Espanya es trien 50 eurodiputats (quatre menys que a les anteriors eleccions) en circumscripció única.

Us recordam que aquest dimart 26 hi ha una taula rodona amb representants de les principals candidatures europees al Club Pollença, a les 21:00

L’eurobaròmetre preveu una abstenció record, una abstenció del 66%. El que demostra que hi ha un greu problema de credibilitat. La visió que tenen els ciutadans dels eurodiputat és d’uns senyors que es retiren de la política nacional per dedicar-se a cobrar uns sous desorbitats,  i tenir cura dels seus negocis i els dels seus amics. Cosa que fan un bon grapat d’eurodiputats però no tots. Com ja vam comentar a la web www.parlorama.eu, podeu veure una classificació dels eurodiputats segons la seva assistència i activitat. El més actiu és l’eurodiputat Raül Romeva (número 2 de la candidatura IU- ICV) i  la cua podeu trobar sobre tot  eurodiputats del PP i qualque del PSOE.

Mauro Entrialgo al diari Público

 

Fins que les lleis no ens afecten no sóm conscients de la importància de les eleccions europees. El parlament pot  aprovar, rebutjar o esmenar legislació que ens afecta molt profundament com la Directiva Bolkestein.  Lleis que prevalen sobre el dret nacional i que tenen efecte directe, lleis que poden o no protegir als treballadors, als consumidors, als ciutadans o al medi ambient. 

A la visió negativa del parlament Europeu ha ajudat el que aquest hagi estat un instrument més del neoliberalisme. Els dos principals grups del Parlament el Partit Popular Europeu (284 eurodiputats)  i el Partit Socialista Europeu (215 eurodiputats) han votat plegats, a la darrera legislatura, el 80% de les iniciatives que s'han debatut al parlament. Les polítiques liberalitzadores han avançat imparablement mentre que les polítiques socials o mediambientals han avançat al pas de tortuga.  L'esquerra política està en minoria, i gairebé segurament ho seguirà estant després dels comicis europeus, ja que la crisi no sembla afectar a les perspectives electorals dels partits conservadors i socialiberals . Del tal manera que els que creiem en una Unió Europea més social, més verd, més respectuosa amb la seva diversitat cultural, ens trobam frustrats, però aquesta frustració no ha de significar passivitat, al manco que el nostre vot digui que volem una Europa diferent, una Europa d'esquerres, socialment més justa i ecològicament més respectuosa.

 Hi ha vegades que Europa sembla estar molt lluny, però està aquí mateix i molt més a la dreta del que ens agradaria.

Pdt. Al blog de Raül Romeva hi ha un article dedicat a na Xesca Ensenyat; Amb X de Xesca: que l'hidroavió segueixi volant, i apagant focs

A la continuació d'aquest article podeu llegir un exemple concret de que significa l'Europa socioliberal.

 Ferreres  al diari Público


 


Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Un exemple concret tret d’un article de José Ignacio Torreblanca al País:

 

“ Un transbordador de la companyia Víking surt d'Hèlsinki a les deu menys quart en direcció a Tallin. A la mateixa hora, un transbordador d'una companyia estona surt de Tallin en adreça inversa. Però la pregunta no és, com en els quaderns del col·legi, a quina hora es creuen, sinó per què, si els dos fan el mateix trajecte i donen el mateix servei als passatgers, un va ple i altre buit. Resposta correcta: el ferri finlandès no pot competir perquè opera amb treballadors que cobren salaris finlandesos mentre que en l'altre els treballadors cobren salaris d’Estònia”

Què és el que fa la companyia Víking? Crea una filial a Estònia, posa una nova matrícula al transbordador baix pavelló d’ Estònia , acomiada als seus empleats finlandesos i contracta a altres d’Estònia  per salaris més baixos. Què és el que fan els treballadors finlandesos? Denunciar el cas i anar a la vaga per a forçar a Viking a signar un conveni col·lectiu que li obligui a mantenir els salaris encara que contracti treballadors d’Estònia. L'empresa acudeix al Tribunal de Justícia Europeu, , i argumenta que la vaga suposa una coacció a la llibertat d'establiment.

Aquesta sentència es produïx en paral·lel a altres similars a fets semblants esdevinguts a Suècia o Luxemburg, i en les quals la justícia europea ha vingut donant la raó a les empreses.

Comentaris

Pepe

Re: Europa

Pepe | 24/05/2009, 08:27

Només et puc dir que al cas d'Esquerra Unida si no hi ha canvis serà David Abril, el que passa és que el mateix dia i a la mateixa hora havia una altra taula rodona i crec que tots els partits estan mirant de veure qui va a cada debat per decidir a qui envien.

José

Mesa redonda

José | 24/05/2009, 06:37

¿Alguien sabe quienes serán los contertulianos que representaran a cada partido en la mesa redonda?

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb