URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Europa i el Bloc

Alternativa | 26 Maig, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

 Us recordam que avui hi ha una taula rodona amb representants de les principals candidatures europees al Club Pollença, a les 21:00

 El ple d'aquest dijous 30 és a les 11:00. UM i PSOE tenien actes electorals  l'hora baixa. Esperam que al manco sigui retransmés per la ràdio muncipal.  Com sempre esperam els vostres suggeriments, precs i preguntes. Demà publicarme l'ordre del dia i un petit resum.

Pels que creim en la política el que ha passat amb els partits del Bloc per Mallorca a  aquesta campanya europea ha estat realment lamentable. De la il·lusió i del Projecte de Progressistes per les Illes ja només resta el record i pel camí el que hem vist sobre tot és una successió de ganivetades polítiques que van deixant ferides difícils de cicatritzar. El que és pitjor és que tot el que ha passat respon més a “estratègies electorals” i lluites personals  que a les vertaderes diferències ideològiques de les bases de cada partit integrant del Bloc. Darrera de les divisions i discussions hem vist molt poc debat ideològic i molta lluites de poder.

 

Primer els Verds de Mallorca decideixen  entrar en la coalició “Esquerra dels pobles – Els Verds”i com fa La Confederació Verda  ino en la coalició Izquierda Unida -Iniciativa per Catalunya Verds com havien fet a les darreres eleccions. Aquesta és una decisió legitima però a nosaltres com assemblea amb simpatizants verds ja ens va deixar descol·locats. 

Segon Esquerra Republicana de Catalunya vincula la negociació del PSM per entrar a la candidatura "Europa dels Pobles - Verds" a les properes eleccions autonòmiques, on els demana una candidatura conjunta, acord que fa extensiu als Verds, però no a EU a la que es vol excloure. En aquest punt coincideix amb l’anàlisi que fa el PSM; ERC no pot pretendre negociar amb una decisió que ha de prendre lògicament amb temps la militància del PSM. Aquesta preferència d’ ERC amb Entesa i aquestes condicions sembla que no tenen més objectiu que voler substituir al PSM a l'espai de l'esquerra nacionalista de les Illes Balears.  A partir del fracàs d’aquestes negociacions el PSM decideix no presentar-se a les eleccions i donar suport extern a la candidatura Europa dels Pobles-Verds. Els Verds de les Illes decideixen no presentar-se a les eleccions i que jo sàpiga no dones suport extern a cap candidatura en un principi.

Tercer  Esquerra Unida de les Illes decideix incloure la paraula verda a la seva propaganda electoral amb el permís d’Iniciativa per Catalunya Verds que comparteix candidatura amb EU ( el número dos de la candidatura és el verd Raül Romeva) , i que té el suport del Partit Verd Europeu. Això suposa un  un litigi amb els verds de les Illes sobre l'ús del terme i la simbologia "verds".

El que és molt clar és que tot aquest procés no fa sinó ajudar al bipartidisme com si no fos suficient  l’ aclaparador i aixafador el suport mediàtic i econòmic que ja té. 


Del blog d'Eneko " y sin embargo se mueve"

 

Comentaris

Ichigo

Jo no crec en l'UE

Ichigo | 09/03/2010, 10:57

L'europeïsme no és més que un trasto mental inútil. Així que serà millor que oblidau d'Europa i les seves idees. Perquè ja s'ha vist que els feixistes i els pseudo-progressistes si apoien l'Unió Laropea, el laro i altres merdes de Laropa. I és més que evident que hi ha pihos a Espanya que creuen en l'Unió Laropea i encima voten peperos i (no-)socialistes.
A LA MERDA LAROPA I A LA MERDA TOT. JO SÓM POLLENCÍ I ORGULLÓS D'ALLÒ.

Miquel Sánchez

Re: Europa i el Bloc

Miquel Sánchez | 29/05/2009, 10:59

Avui m'han "abordat" uns veïns de Sant Vicenç i m'han possat "verd" a l'Ajuntement pel tema de la TDT a la Cala.

Ja els he dit que l'Ajuntament no té cap culpa, hi ha uns problemes tècnics i els he promès una gestió amb la Conselleria, ja està feta ara vorem si tenim resposta.

Pepe

Julen

Pepe | 29/05/2009, 10:37

Gràcies Julen per aquestes explicacions tan detallades, molt interessants i que esper que la gent tingui la paciència de llegir per que resumeixen molt bé el que ha passat als verds.

Com vaig dir a altre comentari, davant de totes aquestes actituds personalistes i de realpolitik, als que creim en la política i l'esquerra ens resten poques sortides, per la nostra part ja hem arribat a la conclusió de que tenim forces i temps per intentar arreglar el nostre redol, més enfora farem el que podem.

Julen Adrián

Bloc i Eleccions europees

Julen Adrián | 29/05/2009, 09:54

El Bloc i les eleccions europees

Per als verds minoritaris que des del principi vam criticar les maniobres d'EU i l'actual direcció de Els Verds (o del que quedi d'aquest partit) primer per imposar a les municipals a la candidatura de Palma "un verd" cooptat per EU, en concret per Grosske, en comptes de la candidata que havíem triat a la trobada de els Verds, que van aconseguir treure Maria Orts de posicions amb possibilitats de sortir elegida pel Consell de Mallorca, que van a fer el que van poder per dificultar las candidatures d'Els Verds-Esquerra en Artà i Son Servera... i que pretenien seguir imposant-nos el “tinglat” d'Alternativa com a mecanisme per menjar-se Els Verds, etc., la possibilitat de defugir d'EU a les eleccions europees era vist com una possibilitat remota, però molt interessant.
El que ens va estranyar va ser que precisament els que formaven la parella (o "ménage a trois") de fet amb Grosske, (Llauger i Toni Esteva, coordinador) gairebé van animar o al manco no van posar cap impediment a escenificar el divorci que suposava la opció per Esquerra del Pobles.
El nom inicial era aquest, Esquerra del Pobles, a iniciativa d'Aralar. De fet, el lema amb el que es presenten en el País Basc es "Independentistak eta ezkertiarrak" (ho podeu veure a www.aralar.net/ que, traduït, vol dir "independentistes i esquerrans").
El canvi de nom o la renúncia al nom "Esquerra dels pobles" va ser, segons uns, una imposició del BNG i, segons altres, de la mateixa Esquerra (pareix de broma, la cosa).
La meva posició en el debat en Els Verds va ser absolutament favorable a entrar en aquesta coalició (amb el nom que fos).
Els meus arguments no anaven per la línia d'"identitats" ni ideològiques ni nacionals, ni programàtiques. No pensava entretenir-me en veure qui "renta més blanc", ja que els programes electorals d'EU, Verds, PSM, Esquerra i companyia em mereixen tanta confiança como a vosaltres: cap.
Si qualcú té prou humor com per a endinsar-se en aquest jardí, que contrasti el programa electoral del Bloc i el que estam fent (o permetent) al Govern, Consell, etc.
A més, si de qualcú em refio (potser perquè encara no han tengut temps de defraudar a ningú) és d'Aralar, encara que també tenen un pota ficada al govern d'Araba, del qual farien bé sortir-se'n. En aquest panorama, posar terra per mig amb EU no deixava de ser un gran alleugeriment.
No em demaneu a quina raó es déu canvi de parella i de parer de Llauger i companyia. No en tenc ni idea, de per què ho han fet, encara que es poden aventurar algunes hipòtesis: 1. Un intent de "legitimar-se" davant el que quedi del seu partit, que han destruït, i un intent d'atreure la gent que qüestiona la seva "no política", la seva inexistència o desaparició i suport a uns governs que han deixat en mans d'UM les banderes que un dia varen ser d'Els Verds: residus, protecció del territori, i fins i tot ara, els trens, per no parlar del suport al vehicle privat amb promoció de les vendes de cotxes...
2. Un mal rollo potser real amb la deriva d'EU, i el "revival pecero" del nou secretari general d'IU.
3. Més mals rollos amb Eberhard i companyia. Pepe qualque vegada deia que eren una mateixa direcció política en dos partits formalment diferents, això sembla que s'ha acabat.
4. Una qüestió de "realpolitik" i apropament a l'únic partit realment existent en el si del Bloc, el PSM. Sí, ja sé que amb la posició del PSM davant els fets de l'Hotel Son Moll de Capdepera, és més que discutible que el PSM existeixi com a partit, i que el més probable és que cada agrupació local faci el que li roti davant un fet que és una pedra de toc a l'hora de valorar l'orientació real d'una força política...
Segurament hi haurà moltes més raons, o potser un conjunt de tot l'anterior. La cosa era que pel motiu que fos ja ens anava bé desempallegar-nos d'EU. I més quan la nova direcció d'EU a mi, particularment em sembla més del mateix, un relleu que en alguns casos és literal, de pares a fills.
El que estava clar és que si ens escapàvem d'EU, no era per acceptar d'ERC uns comportaments similars als que deixàvem a banda d'EU. Jo particularment pensava que el vet d'Esquerra sobre el PSM no prosperaria i que BNG i Aralar l'aturarien. No va ser així. Aralar tenia un altra brega amb EA, que amb el suport d'Esquerra també volia condicionar l'orientació i imatge de la campanya a Euskadi, (dretitzar-la) i al final Esquerra es va sortir amb la seva amb els resultats que coneixeu.
La guinda la va posar EU amb el tema de les paperetes electorals a nom d'EU-EV, fet que ha obligat a la famosa entrada de Llauger al seu bloc. El problema és que aquest senyor, al manco per jo, no té cap credibilitat, pel que va fer a les eleccions de 2007, quan ens va entregar literalment a EU, ni ara, quan dóna suport parlamentari a un govern en el que realment Els Verds, ni l'esquerra, ens hi podem sentir representats.
I mentre, el Sr. Abril diu que el tema de les paperetes amb el lema EU-EV és culpa de la Junta Electoral, i no un tripijoc més del seu partit, aprovat a proposta del nostre estimat amic Manel Carmona, que també es va inventar un partit verd (una marca) inexistent a Manacor.
El resum de tot plegat és que el Bloc és un cadàver insepult, i cosa pareguda podem dir dels partits que el formen, dirigits per unes cúpules que no tenen altres interessos que els seus personals. Ens coneixem tots per saber ben bé què cal esperar d'uns o d'altres, totes les cartes estan descobertes i no n'hi ha cap de bona.
Les properes eleccions les guanyarà el PP i, llavors, vendran les bones intencions, regeneracions, i les refundacions que faci falta, sempre dirigides per les cúpules de rigor, si convencen a qualcú per a seguir fent el mateix.

Pepe

Re: Europa i el Bloc

Pepe | 26/05/2009, 17:54

Hola Guillem estic totalment d'acord en que el més mal ha fet als partits del Bloc és la permanència en aquest govern amb imputats i Unió Monetària. De Son Espasas a les ajudes de compres de cotxes massa incoherències. Com deia l'acudit d'Entrialgo (a l'article d'aquest blog Europa)al final el que és pitjor és que tot això termina beneficiant als més culpables.

Miquel Sánchez

Re: Europa i el Bloc

Miquel Sánchez | 26/05/2009, 16:19

Al bloc del PSOE recomanen un enllaç per conèixer la TDT, nosaltres recomanem el nostre.

Pitjau el nostre enllaç al títol. TDT POLLENÇA

Miquel Sánchez

Re: Europa i el Bloc

Miquel Sánchez | 26/05/2009, 16:02

Hooooooooola Guillemet, m'estic descollonant (I'm sorry per la paraulota), no podem arreglar els nostres pobles i volem arreglar Europa, crec que s'ha de començar la casa pels fonaments, s'ha de convèncer a la ciutadania que els partits polítics d'àmbit "no local" no serveixen per res al poble i tot s'ha de cuinar amb gent i desde el poble, una vegada que aquest partits polítics locals tinguin les batlies dels pobles de les illes, s'han de refundar les illes balears, sense enveges entre illes, perquè fa un parell de dies vaig anar a Eivissa i els comentaris cap els mallorquins no són gens agradables, supòs que a Menorca tampoc.

Quatre illes, quatre frontres i dissabte una "mani" contra el català, aquesta és la realitat.

Garci

Re: Europa i el Bloc

Garci | 26/05/2009, 15:23

Guillem, apostes sobre segur, això no val.

Tens tota la raó, a les europees només s'ha escenificat la mort del bloc un cop més.

Els càrrecs públics dels partits del Bloc s'aferren a ell com a un fust al mig de mar. Saben que és la única manera de tocar poder, de seure a la cadira, i en alguns casos, prou coneguts, és una manera de tapar forats dels propis partits que viuen de part dels sous dels col·locats.

Ho deiem, i ho continuam dient, estem donant suport a un govern que ens puteja (tu has posat dos exemples, però n'hi ha mil), i així no podem seguir.

Crec que ni els voltors voldran les restes del que quedi del Bloc d'aquí 2 anys.

Guillem Caldentey Crego

Vaja (des)col·locón!

Guillem Caldentey Crego | 26/05/2009, 15:11

Jobar, em sap greu havia malentès l'expressió "ens va deixar descol·locats.". Disculpes.
En general, però, estic d'acord amb la tònic general de lamentació del que ha passat amb les europees i la conclusió que els beneficiats són els de sempre: la dreta PPSocialista.
En tot cas, a Balears -i pens que potser aquí també estarem d'acord-, a banda dels espectacles de les llistes europees, el que farà més mal a "les esquerres" és la permanença en aquest pacte anomenat de Semi-progrès. Uns quants ho dèiem des de bon començament -tal i com es va pactar, i de la manera com va quedar repartit el poder-, i el temps no fa més que donar-nos, desgraciadament, la raó.
A banda d'haver de governar amb el suport d'imputats, ens hem de menjar coses com els vostres camins, o la gestió que es fa dels nostres espais naturals (UM) -cap ni una: en alguns punts, pitjor que la del PP..... La darrera: sembla ser que haurem d'aboquinar la compra del cotxe nou de qui el se vulgui o pugui comprar. Si "les esquerres" no fugen aviat d'aquest pacte en honor i glòria d'Urbanitzadora Mallorquina, poca cosa en quedarà. Apostam algo?
Salut!
Guillem

Pepe

Estimat Guillem

Pepe | 26/05/2009, 14:54

Bones Guillem.

Descol·locat vol dir simplement que ens va agafar per sorpresa, nosaltres com saps no ens preocupant massa d'informar-nos ni participar d'aquestes lluites. Julen ens havia dit que volia anar amb Europa dels pobles (per que els verds el diuen esquerra dels pobles si aquest no és el seu nom?)però fins ara la vostra posició havia estat minoritària als verds.

Per tant no em sorprèn la vostra postura més que raonable i raonada, sinó que aquesta hagi estat la guanyadora als verds.

A mi en principi no em fa cap il·lusió anar en una coalició amb entesa i pens que després de tot el que ha passat i amb l'actitud d'Esquerra Republicana aquesta coalició és pot dir que no ha estat una bona opció.

De totes maneres ja dic que tot el que ha passat me reafirma en que tinc temps para la política local, per la resta només tinc el meu vot i poc més.

Garci

Re: Europa i el Bloc

Garci | 26/05/2009, 14:53

Hola Guillem!

A la nostra assemblea ens ha deixat descol·locats ja que nosaltres fins ara hem estat EU-EV i això dividia el que érem.

Sabem de les grolleries que han fet EU als vostres pobles, compartim la vostra opinió i rebutjam les seves maneres. És varen equivocar i això, en la meva opinió, va ser una càrrega més de pólvora per dinamitar EU.

Trob normal que els Verds no vulguin participar d'EU. Tampoc m'agrada la utilització de la paraula Verds com a màrqueting.

Una salutació.

Guillem Caldentey Crego

Europa i el Bloc

Guillem Caldentey Crego | 26/05/2009, 14:35

Que el Bloc està rebentat per totes bandes, és un fet possiblement ja en aquestes altures irreversibles.
Estic d'acord amb vosaltres en que "darrera de les divisions i discussions hem vist molt poc debat ideològic i molta lluites de poder". Ara bé, el que em sorprèn, especialment en la vostra assemblea, és que us deixàs "descol·locats" que Els Verds no volguessin anar de la mà d'EU, més encara quan dos paràgrafs després esmentau el capítol de l'ús de símbols del partits de Els Verds si no anam coalitzats.
Sabeu i sabem com les passades eleccions EU va enviar als militants i simpatitzants d'Artà i Son Servera una carta a la qual s'hi demanava el no-vot a Els Verds-Esquerra d'Artà i de Son Servera, després d'haver fet virgueries per no anar a eleccions amb nosaltres i, en el cas de Son Servera, fins i tot haver creat del no-res una llista fantasma que va restar a Els Verds-Esquerra d'allà un grapat de vots.
Som uns quants els militants de Els Verds que fa molt de temps que punyim i guanyam alguna Assemblea en el sentit de desvincular-nos d'EU, no tant per diferències ideològiques -que lis podríem donar en cullereta, en fets i accions reals- com pel sectarisme que s'ha vingut demostrant els darrers anys per part d'aquell partit.
Per altra banda, EU podria haver passat perfectament d'IU i haver-se afegit a Els Verds de Mallorca i Menorca i PSM en el projecte de l'"Esquerra dels pobles-Els Verds", o no?
Salutacions ben cordials,
Guillem

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb