URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Festes, personal... i seguim sense pressupost.

Alternativa | 02 Juny, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

Portam una mica de retard amb els articles dedicats als plens, s'ens acumula la feina i els temes. Amb aquest article acabam el ple de març, precs i preguntes.

Contesta Jaume Plomer.

P: “Volem una còpia de la darrera Junta Rectora de l'Albufereta. També reiteram la nostra petició d’altres plens i mitjançant instància (la darrera del 14 de novembre de 2008) de les actes dels organismes que afecten al municipi i als quals no tenim representació (EMSER i el Consorci de la Gola).

R: que no tenen l’acta però els ha fet arribar unes còpies als regidors. Si que ens ha arribat la informació de l'Albufereta però  no d'EMSER ni el Consorci de la Gola, dificultant la nsotra feina de control.

Prec : Darrerament es multipliquen els arbres que es moren al costat de terrasses o obres, és imprescindible que l’Ajuntament s’asseguri que es plantin nous arbres ràpidament al mateix lloc que els antics per evitar aquestes sospitoses malalties.

R: Des de Medi Ambient s’ha sol·licitat que es replantin, i s’està fent feina amb una Ordenança, que serà més estricta en multes i exigències. Ja veurem primer si arriba l'ordenançá i despres si es fa complir.

Pren la paraula el Sr. Batle i explica que, tot i els rumors que hi ha sobre qui va tallar l’arbre a la plaça Miquel Capllonch, varen ser els serveis de l’Ajuntament, i per ara no es pot replantar per que és complicat treure la soca.

P: Es poden informar sobre les denúncies que han fet alguns veïns de la contaminació i altres problemes de l’Albufereta.

Respon el Sr. Plomer que s’ha informat a la Junta Rectora, però sembla que hi ha denúncies diverses d’un únic veí, a la junta hi havia tècnics que no varen donar massa importància a aquestes ja que mancava la constància científica, s’ha demanat d’on varen prendre les mostres, ja que, des de dia 9 de febrer, hi ha mostres quinzenals, i no hi ha dades que demostrin la contaminació; sí hi ha canals una mica obstruïts, i zones amb aigua salada, però s’estan contrastant les dades.

P: Com es pensen gestionar aquest estiu els fondejos de Formentor i de la Fortalessa.

Respon el Sr. Plomer aquesta petició s’hauria de traslladar a Costes, però en el cas de la Fortalesa seguirà igual que en els darrers anys; en relació a Formentor hi ha una petició per part de Costes a diferents Associacions per què ofereixin una proposta amb repercusió social; s’ha demanat a Hisambla, l’Associació d’Amarradors, Club Nàutic, Projecte Home..., algunes ja han presentat la proposta però altres encara no; s’ha previst que sigui gratuït de dia, i es pagui de nit, però són propostes a l’aire, ja que depèn de l’oferta que accepti Costes.

Qüestions no contestades de l’anterior plenari:

. Quan es presentaran els pressuposts de 2009?

Indica el Sr. Mir que es van aprovant els pressuposts dels organismes, però encara falten els de l’empresa municipal i d’un organisme, falta acabar la plantilla econòmica, i es farà una reunió amb els grups per presentar les línies d’actuació. Dos mesos després seguim igula i no s'ha fet aquesta reunió anunciada.

· Què es pensa fer en relació a l’ordenació del pavelló presentada a 2006, respon el Sr. Batle que la Conselleria d’Esports del govern balear s’ha compromès a posar una partida per fer el pla d’equipaments esportius i s’hi presentaran les actuacions en el seu moment. Una cosa és el que surt a la premsa i un altra el que s'arriba a fer.

Vaig reitera una sèrie de precs en relació al desglossament de les festes, la còpia de l’autorització per anar a tallar el pí de Ternelles, i les negociacions amb el Bisbat respecte a l'intercanvi entre S. Jordi i l'església del claustre.

 

Respon el Sr. Batle que les negociacions estan aturades, i s’estan estudiant diverses qüestions. Pel que fa al prec de veure la documentació, assenyala el Sr. Batle, que hi pot tenir accés en qualsevol moment. I pel que fa a l’autorització per anar a tallar el pi està a disposició del regidor consultar-la. El que és cert és que encara no m'han mostrat , ni m'han fet còpia d'aquesta documentació.

Pren la paraula el Sr. Ramón i aporta algunes xifres de les despeses de les festes 2008, tot i que més endavant li aportarà més detallades:

Les festes de Sant Pere ....18.000 €

La Cala Sant Vicenç.....16.000 €

El Carme.....................85.000 €

La Patrona................... 170.000 €

Sant Antoni fa falta desglosar, hi havia uns 50.000 €.

O sigui un total de 339.000 euros, una mica excesiu pels temps de crisi i la situació actual de l'Ajuntament que no es pot permetre ni beques al 'escola de música.

Vam demanar en relació al reconeixement extrajudicial que es va aprovar per:

· la factura de l’alarma del col·legi Miquel Capllonch en relació al contracte de manteniment que es suposa que hi ha.

·a què fa referència el concepte de neteja provisional dels col·legis?

Pren la paraula la Sra. Sastre i explica que la neteja provisional va ser el concepte que va utilitzar l’empresa a la factura, i fa referència a que es tenia previst que es pogués cubrir amb les dones de neteja de l’Ajuntament però no es va poder fer, i va ser necessari continuar la contractació.

Pel que fa a l’alarma del col·legi Miquel Capllonch es refereix a una rompuda que no entrava dins el contracte de manteniment.

 

Vaig reiterar  la petició formulada de tenir accés al projecte de l’auditori, a la qual cosa respon el Sr. Batle que el que podrà veure és l’avantprojecte, per que l’arquitecte el va cedir a l’Ajuntament, però el projecte és propietat intel·lectual del redactor i mentre no se li encomani la feina per l’Ajuntament no té res. He pogut veure l'avantprojecte, només els plafons que es van penjar al seu dia al club.

Vaig demanar els motius pels quals el comitè d’empresa ha demanat la dimissió del regidor, per sabre si hi ha motius per demanar la dimissió del regidor.

 

.- Per que hi ha un excés d’hores extraordinàries i aquestes no es reparteixen equitativament d’acord amb el que estableix el conveni.

.- Per què no es controlen les vacances, llicències retribuïdes i horaris d’alguns/es treballadors/es del pers- Per què s’han realitzat contractacions irregulars i no s’han solventat les contractacions irregulars ja existents, dels quals ha estat informat pel Comitè d’Empresa?

.- Per què no facilita la informació que s’ha de donar al Comitè d’Empresa, segons estableix l’Estatut dels Treballadors.

.- Per què ha dilatat situacions irregulars reiteradament comunicades pel Comitè d’Empresa, algunes de les quals han acabar amb una denúncia dels fets davant de la Inspecció de Treball i la Conselleria de Treball laboral, d’acord amb el que estableix el conveni.

Respecte a les contractacions que ha fet l’Ajuntament, aprofitant les ajudes de la Conselleria de Treball i Formació:

.- Per què si s’havien de fer per obres o per fer tasques no cobertes per les plantilles s’han utilitzat per efectuar tasques habituals de l’Ajuntament o la Residència?

.- Per què no s’ha promogut la formació i pràctica professional de les persones desocupades i no s’ha inclogut als projectes un mòdul de formació professional? Com s’ha donat publicitat a l’oferta? S’ha tengut en compte que tenen preferència per accedir-hi, el que tenen responsabilitats familiars, i treballadors amb llarga durada d’atur?”

Assenyala el Sr. Mir que són qüestions que duen molt de temps en marxa i algunes no tenen fàcil solució, i altres s’intentaran regularitzar. Al ple d'abril li vaig insistir en la necessitat de donar resposta a aquestes qüestions i no vaig obtenri més que el silenci.

Vaig demanar per  la neteja viària del Port el Sr. Mir  va dir que hi ha un esborrany preparat que es presentarà aviat. Seguim igual dos mesos després.

Vaig demanar si continuava existint UNPI, ja que els seus regidors formen part de la directiva d’UM, a la qual cosa respon el Sr. Batle que només es contesten les qüestions relacionades amb la gestió municipal. Aquesta le va a molestar a Joan, però crec que té que veure amb la gestió municipal i que s'hauria de ser més honest.

I vaig continuar amb nous precs i preguntes:

· Hi ha queixes respecte el llançament de bidons des dels camions a la plaça Miquel Capllonch que provoca la rompuda de les rajoles de la plaça, podien controlar aquest tema?

· Es fa cap seguiment per part de l’àrea d’urbanisme de les ajudes de l’IBAVI per a rehabilitació de façanes?.

· Hi ha preocupació a la Cala Sant Vicenç per la grua situada a primera línia, recorda que l’empresa ha de demanar el permís corresponent i s’hauria de parlar amb els hotelers afectats. Demana que s’estudiï la possibilitat de revisar la llicència, ja que al mes d’agost es varen presentar unes modificacions per a aparcaments, i encara s’estan estudiant, no tenen els permisos, però ja estan pràcticament fets, i suposen un canvi en el volum del solar, la grua es va posar sense llicència, i no s’ha obert el corresponent expedient d’infracció urbanística.

· S’han rebut queixes per la utilització d’un tractor per part de l’Associació de Veïns del port al passeig Voramar que ha romput trams de l’empedrat, i ha escampat arena pel passeig.

·Hi ha rumors de la construcció d’un port privat, a prop de Villa Cortina, demana si en saben res. sembla una falsa alarma.

· En relació a les queixes de Gotmar demana si hi ha possibilitat de posar bandes reductores, només s’han posat a un costat.

Assenyala el Sr. Mir que, en el tema de Gotmar, hi ha notícies contradictòries, per tant entén que seria interessant tenir una reunió amb l’Associació de Veïns, a la qual assistís també el regidor Sr. García. Seguim igual.

 -Es multipliquen els excrements de cans amb els problemes que provoquen.

- Hi ha queixes relatives a que el Sr. Ochogavía no agafa el telèfon i no ordena fer les reparacions que es demanen.

Assenyala el Sr. Ochogavía que cap associació ni cap ciutadà pot afirmar que no contesta al telèfon.

· Demanam informació respecte les dues compareixences a Inspecció de Treball pel tema dels becaris del Museu, respon el Sr. Mir que, per part de la Inspecció de Treball, s’ha indicat que el sistema utilitzat fins ara s’havia de canviar, però ja s’havia canviat abans de la comunicació, arran de la Inspecció implicarà que els becaris de l’any 2007 hagin de cotitzar per les hores fetes, indica que també el fet del canvi de tècnic al Museu l’any anterior va suposar problemes per al cas dels becaris.

Més d'un any i mi després, per complir un prec.

L'Atalaia d'Albercuix sense artefacte inútil.

 

Comentaris

Biel

¿ Fetes ?

Biel | 03/06/2009, 13:34

No se com no els i cau la care de bergonya,mes valdria que pagasin lo que deben a certes institucions locals (PRODIS) que no poren de cap menera tirá endevant.Aixo si que fa pena,pero no en fa fer de "BUFA" amb Moneo,festes i altres (si no la pintam la cosa no va be.Festes,igual que amb la dictadura,festes,futból,toros etc,etc,aixi mentres estam distres no pensam amb els problemas.Mas valdria netetjaseu el poble.
Biel

Garci

Re: Festes, personal... i seguim sense pressupost.

Garci | 02/06/2009, 16:12

Enhorabona a qui correspongui per haver llevat el ditxós artefacte de l'atalaia.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb