URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Abstenció i bipartidisme.

Alternativa | 08 Juny, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

   A les eleccions d’ahir s’ha confirmat el que s’esperava; una gran abstenció i un avanç del bipartidisme.

A Pollença ha guanyat el PSOE. Participació: 36,92 % o sigui han votat 3.911 persones fa cinc anys van ser 4.198 votants

PSOE                             1626           42,00%
PP                                  1271           32,83%
Coalició  (UM)                 347            8,96%
Europa...(ERC-Entesa)     250           6,46%
IU                                    127            3,28%
UPyD                                44             1,14%...

Resultats totals Pollença

El PP ha perdut 418 vots.
El PSOE ha perdut 38 vots.
UM ha guanyat 24.
Al cas d'Esquerra, si contam que aquesta candidatura tenia el suport del PSM perdrien 57 vots.
Al cas d'EU guanya 35 vots.

A la fi pens que el canvi més significatiu és el triomf del PSOE resultat sobre tot de la pèrdua de vots del PP.

Si parlam d'Europa el triof de la dreta és clar amb 273 diputats del Partit Popular, seguit dels 159 del partit socialista,  i a més distànacia 51 del partit verd. Resultats totals.

Si parlam en general el primer que destasca és l’abstenció (54%), a pesar de presentar-se 35 candidatures la majoria dels ciutadans no han trobat en les mateixes cap motivació per votar-les.  La Unió Europea segueix sent pels ciutadans una cosa llunyana de la realitat.

Va ser realment trist sentir a la vicepresidenta Fernández de la Vega dir que el número de votants (inferior a la meitat) "era molt digne". O sigui que no hi ha cap interés en fer autocrítica, ni en cuestionar-se fins quin punt és representatiu un Parlament Europeo al que voten menys de la meitat dels espanyols i  només el 43,01% dels europeus. Aquesta situació ja els va bé als dos grans grups europeus Partit Popular i Partit Socialista, i sobre tot als lobbys econòmics.  Només hem de veure la campanya que han fet aquests partits, on no s’ha parlat pràcticament res d’Europa i si de viatges en falcon, vestits i del “tú més”... Tot ovacionat pels principals mitjans de comunicació.   

A una situació total de crisis del sistema neoliberal s’ha demostrat que de moment el PPSOE  res ha de témer pel costat de les urnes. Al carrer? Tampoc sembla que hagi res que amenaci l’estatus actual. El carrer és un bon lloc per protestar però un mal lloc per proposar.

Respecte al bipartidime (80,69% dels vots entre el PP i el PSOE) cada vegada més recorda a la Restauració decimonònica  quan el Partit Conservador de Cànovas i el Partit Liberal  de Sagasta s’ alternaven al poder .  Dona la impressió que a la política actualment  no importen ni els  programes, ni els projectes i que tot es fonamenta en unes campanyes de la por i  de desacreditar al contrari.  La mercadotècnia dels partits cada vegada és dirigeix més a les emocions i menys a la raó. Es cerca un vot immediat i volàtil  al servei del parany del “que no governin els altres”. Mentre es manté un conjunt polític-econòmic-mediàtic on el més importat és l’estabilitat dels mercats i ajudar als bancs i a les empreses abans que a les persones.

 Esquerra Unida-Iniciativa per Catalunya Verds ha pogut mantenir els seus dos eurodiputats, un resultat digne (sobre tot pensant que s'havia disminuit el número de diputats). A l'esquerra ara s'ha de començar a fer feina per vertebrar una alternativa al bipartidisme, no podem deixar la política en mas de dos germans bessons. Hem de recuperar una identitat pròpia i diferent. Ara, ens toca sumar i cooperar amb tots aquells que no es resignen al PPSOE, cal elegir l’esperança i no la por. Cal lluitar per nous objectius alternatius al model imperant per petits que siguin, cal gaudir de cada victòria per insignificant que sembli.

 

I per començar a fer feina pensam que s'ha d'estar al costat dels que reclamen un canvi real i definitiu a l'hora de plantejar el futur de Mallorca. Com diu la convocatòria del GOB de la festa reivindicativa de divendres perquè Mallorca necessita veure un canvi real i efectiu cap a una altra manera de fer les coses. Per una Mallorca sense corrupció, per una Mallorca més protegida, que prioritzi els valors naturals, històrics i paisatgístics que pot oferir, per una Mallorca sense transgènics, per una agricultura local i ecològica, per una Mallorca amb més transport públic, per la dignitat política i pel rigor en el compliment dels compromisos assumits. És possible això governant amb UM, rotundament no.

Al mapa de conflictes ambientals del GOB, Pollença ocupa un bon espai , i això que s'han oblidat de Cala Molins.De les  19 a 24h a Ses Voltes


Els actes de la festa començaran a les 19 de l’horabaixa  i s’allargaran fins a les 12 de la nit.

Un munt de persones i artistes estan participant de forma altruista en l’organització. D’altra banda, dotzenes de persones participaran de forma voluntària en aquesta festa que significarà, una vegada més, fer sentir la nostra veu perquè i
demanar més per Mallorca, perquè Mallorca s'ho mereix i ho necessita.


La festa consistirà en:

·    Fireta ecosocial: fira d'alimentació ecològica i moviments socials  amb menjar, informació, propostes i reivindicacions per una Mallorca més sostenible
·   
·    Gimcana dels Grups Infantil i Juvenil del GOB
·   
·    Campanya Alternativa Pamboli de Joves del GOB: pamboliada

·    Exposició de cartells dels 35 anys del GOB.
·   
·    Exposició interactiva "Mapa de conflictes ambientals" del GOB
·   
·    Concert per la protecció del territori i contra la corrupció:  amb MATEU XURÍ, XIMBOMBA ATÒMICA, RIKI LÓPEZ, TIU, ROCK AND PRESS & LLORENÇ SANTAMARIA, I LA COL·LABORACIÓ ESPECIAL DE LA TERREMOTO DE ALCORCÓN, NEUS TORRES I L'EQUIP DE GABINET DE CRISI...

Comentaris

Socialdemocrata.

PPSOE

Socialdemocrata. | 10/06/2009, 21:38

Per si havia dubtes del "socialiberalisme" de Zapatero i del PPSOE:

El president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha reiterat el seu suport a Jose Manuel Durao Barroso
Contra aquesta decisió l'expresident del govern espanyol Felipe González ha demanat al Partit Socialista Europeu (PES) que no doni suport la reelecció de José Manuel Durao Barroso com a president de la Comissió Europea i que presenti un candidat socialista alternatiu.

Barroso ha destacat per la seva política neoliberal i pels que no teniu memòria va ser l'amfitrió de la reunió de les Azores prèvia a la guerra d'Iraq.

Ban de batlia

Trasllat

Ban de batlia | 09/06/2009, 08:42

BAN DE BATLIA

FAIG SABER:

1. Que l’Ajuntament Ple, en sessió celebrada dia 30 d’abril de 2009, va acordar adjudicar definitivament el contracte d’obres per dur a terme el projecte d’execució “Rehabilitació de l’edifici Montision per a dependències municipals de l’Ajuntament de Pollença”.

2. Atès que l’execució de les esmentades obres, comprensives de la rehabilitació, reforma i consolidació estructural de l’edifici de Montision (carrer Calvari, 2), posa de manifest el trasllat íntegre de les actuals dependències administratives i els serveis municipals allà ubicats, trasllat progressiu que s’iniciarà avui amb la intenció de que els serveis municipals siguin operatius a partir del proper dilluns dia 8 i següents de juny de 2009 a les dependències habilitades a tal efecte.

3. Que les dependències i serveis administratius municipals fins ara instal•lats a l’edifici de Montision s’ubicaran provisionalment durant el termini d’execució de les obres als següents emplaçaments habilitats a l’efecte:

- Edifici del carrer HORTA, 23: BATLIA, SECRETARIA i REGISTRE GENERAL DE SORTIDA
- Local del carrer HORTA, 38: REGISTRE GENERAL D’ENTRADA, servei d’ATENCIÓ i INFORMACIÓ CIUTADANA, PADRÓ MUNICIPAL (empadronaments i certificats), servei administratiu CEMENTIRI MUNICIPAL, servei administratiu de LLICÈNCIES D’ACTIVITATS, àrea de PARTICIPACIÓ CIUTADANA

- Local del carrer JESÚS, 11: OFICINA D’OBRES

- carrer Guillem Cifre de Colonya, s/n (davant Jardins Joan March): CADASTRE i servei de Normalització Lingüística

- Casal de Ca’n Llobera, plaça VELLA, 7: celebració de les sessions plenàries, actes públics de les meses de contractació i celebració de matrimonis civils

Notícia

UM (Urbanizadora Mallorquina)

Notícia | 08/06/2009, 22:04

Les eleccions han estat una pausa i a UM segueixen les ganivetades, segons Mallorca Diario:

UM está al borde de un congreso extraordinario

PALMA.- UM está al borde de un congreso extraordinario. La ejecutiva del partido, reunida desde las 17.00 horas, ha culminado sin acuerdo y las posibilidades de que Miquel Àngel Flaquer se convierta en el nuevo presidente del partido son mínimas. La última palabra la tiene ahora el consejo político que se encuentra reunido desde las 20 horas.

Al parecer, la falta de acuerdo entre 'grimalistas' y 'nadalistas' forzará a llevar a cabo el congreso para decidir el futuro de la formación.

Uno de los principales motivos para no alcanzar un acuerdo ha sido la presencia de Mateu Cañellas, conseller de Deportes, en la nueva ejecutiva. Nadal no quería a Cañellas en la futura cúpula ya que considera que es el gran culpable de la actual situación. No obstante, el sector que lidera Grimalt exigió que Cañellas formase parte de la ejecutiva.

El consejo político de UM ha comenzado su reunión a las 20.15 horas para decidir el futuro del partido: si se elige a un nuevo presidente, que podría ser Miquel Angel Flaquer, o bien si la formación nacionalista celebra un congreso extraordinario el próximo mes de julio.

Esta declaración la realizará, según han avanzado fuentes de prensa de UM, el actual secretario general, Miquel Ferrer, alcalde de Alcudia, a la conclusión de la reunión que mantiene el consejo político.

Las reuniones de la ejecutiva y del consejo político para tratar de solucionar la crisis que vive el partido se celebran después de que UM se convirtiera, tras PP y PSIB-PSOE, en la tercera fuerza política de Baleares más votada en las elecciones europeas.

Pepe

A Jaume

Pepe | 08/06/2009, 20:45

Crec Jaume que hauràs d'esperar al PIP a no ser que qualque partit hagi agafat aquestes dades i les publiqui, nosaltres no tenim aquestes dades.

jaume

europees 2009

jaume | 08/06/2009, 17:42

Bones som un pollencí que m'agradaria saber si hi ha alguna pàgina que surtin els vots que han obtingut els partits polítics a a les europees de cada mesa electoral de pollença, em podrieu dir on he d'anar?
moltes gràcies!

Pepe

Abstenció

Pepe | 08/06/2009, 15:06

Una dada el PP ha guanyat amb un 19 per cent dels possibles votants. Però avui he vist que com sempre es passa de puntetes sobre l'abstenció

Article

Re: Abstenció i bipartidisme.

Article | 08/06/2009, 11:41

Construcció/destrucció de Pollença al bloc d'Iniciativa Ciutadana per Pollença.

iniciativa.balearweb.net/post/72175

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb