URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Ullada a la política general.

Alternativa | 05 Juny, 2009 06:00

 Un interessant article de na Tonina per reflexionar sobre política. Us recordam que aquest blog està obert a tothom i que si voleu escriure un article  l'haveu d'enviar a eurxella@yahoo.es .

Ullada a la política general.

Tots ens hem adonat aquests dies que estam en plena campanya electoral per les eleccions al Parlament Europeu. Si més no també ens adonem dels desencant i llunyania que ens causen aquestes eleccions.

Si que es vera que tots ( inclosa jo ) tenim els sentiment de que “Europa” ens cau més lluny que prop, però aquest article no està tan enfocat a comentar els desencís davant unes eleccions europees sinó a intentar reflexar la política que es du a terme en general a l’estat espanyol, tant en aquestes eleccions, com en eleccions generals i autonòmiques i en el mateix dia a dia del país.

Intentaré esbossar el que penso que passa amb la política espanyola:

Per començar crec que s’està encoratjant o alimentant un bipartidisme ferotge que crec que simplement desvirtua el que és la política en concret i a més crec que únicament afavoreix als dos partits al quals també els interessa aquest bipartidisme. No crec que això sigui correcte perquè no penso que sigui la forma de fer política i a més després s’hauria de tenir en compte que aquests partits es serveixen ( la majoria de legislatures ) d’altres partits per governar. Però simplement es més fàcil dividir o polaritzar una societat que realment educar-la perquè faci un bon ús de la política i dels seu dret a vot.

            En aquest fet no només hi participen els dos partits majoritaris ( als que més interessa ) sinó que també s’hi impliquen els mitjans de comunicació ( tant escrits com els audiovisuals ) perquè per alguna raó estan lligats al poder i es serveixen en ocasions d’aquest.

 Ferreres al diario Público

            Crec que també es important parlar dels casos de corrupció que van esquitxant a diferents administracions, des de ajuntaments més o manco petits a govern autonòmics.

Crec que la classe política actual s’ha acostumat massa ( millor dit, s’ha mal acostumat ) a tenir una “cadira” o el que es el mateix, s’ha acostumat de manera errònia al poder.

Ja no només està implicada la classe política pròpiament dita sinó que també empresaris privats que es serveixen de la política per arribar a aconseguir els seus fins.

No solament ara els nostres polítics es dediquen més a la corrupció que a la feina del país, sinó que a més nosaltres ( el poble ) els deixem fer sense que acceptin cap tipus de responsabilitat pel que fan.

            Si mirem les notícies o llegim els diaris el que es dediquen a fer uns i els altres es treure les misèries de l’altre per evitar xerrar de les seves i amagar-les. I nosaltres envers d’actuar simplement ens fem els ingenus i en enganem amb el fet de que tanmateix tots fan el mateix. Un engany no és menys greu perquè l’altre també hagi enganat, un engany es un engany, vengui don vengui i no s’hi val excusar-se amb els “pecats” dels altres perquè segueixen essent pecats.

            Crec que es molt trist i penós la manca de responsabilitat política que existeix els nostres dies. Ja es fa massa habitual veure polítics imputats governant i tristament també es molt habitual veure que nosaltres, els ciutadans, ens quedem de mans plegades hi ho deixem passar.

            Hauríem de recuperar un poc el sentit crític i la responsabilitat per tal de fer funcionar les coses, sinó crec que estem abocats al fracàs.

Tonina

El bipartidisme  a la pàgina de JR Mora 

 

Comentaris

Morro

Re: Ullada a la política general.

Morro | 10/06/2009, 21:23

El blog del PSOE segueix prècticament inoperant. La gent inoperant té tots el números per fracasar

Opinió

Re: Ullada a la política general.

Opinió | 10/06/2009, 18:19

Una altra interessant reflexió post-electoral de Ignacio Escolar al diari Público.

La crisis de la izquierda

El que no se consuela es porque no tiene ejecutiva federal. Hoy, en sendas reuniones, los derrotados encontraron los culpables. El PSOE lo tiene claro: ha sido la crisis (ahora ya la llaman así). En Izquierda Unida están satisfechos: del suelo de 3,77% de los votos de las generales de 2008 –su peor dato en toda la historia– han pasado al semisótano del 3,73% de las europeas. Se puede ver por el lado bueno: apenas han retrocedido y, lo más importante, IU mantiene sus dos eurodiputados. Pero el análisis autocomplaciente cojea cuando se cruza con las supuestas causas del descalabro anterior: en teoría, IU se había desangrado en las generales por el voto del miedo, por el voto útil, por el voto injusto de la ley electoral… Por un montón de factores que no se daban en las europeas.

Ahora que sabemos que el linier es inocente, ¿a quién culpar de la derrota de la izquierda? No es un problema de IU: al PSOE le ha ido aún peor y la sopa de letras a la izquierda de la izquierda compite en intrascendencia con la Falange o el CDS. No tiene nada que ver con el desgaste de gestionar la crisis económica desde el Gobierno: Merkel, Sarkozy y el césar Berlusconi ganan y mandan. Tampoco es un problema español: de hecho, el PSOE puede presumir (hay quien incluso lo hace) de ser el partido socialista que mejor aguanta el chaparrón en toda Europa. El que no se consuela es porque no sabe torturar una estadística hasta que confiese tu verdad. La realidad es sarcástica: la gran crisis del capitalismo ha llegado a deshora. La historia le ha dado la razón a la izquierda justo después de que ella misma se autoconvenciese de que el mundo era inexorablemente de derechas.

Garci

Re: Ullada a la política general.

Garci | 10/06/2009, 11:17

Aquestes paraules de Pere Fullana, certeres, fan mal. I fan pal per aquesta certesa que hi ha en elles.
No se si s'han perdut perquè no tenc clar que aquests ideals hagin existit mai en el si d'Europa. Però el que es cert és que ara mateix no hi son i tampoc es preveu que hi siguin.

Pepe

Gràcies Alícia

Pepe | 10/06/2009, 10:26

Bones Alícia, comparteix el teu comentari, però la veritat que m'he rendit al tema de canviar EU, la vida, el temps i la força són limitats.

Al nostre cas intentam i intentarem ser aquest aire fresc al municipi.

Avui us recoman l'articel de Pere Fullana al Balears; Europeism, localsime i esquerra, aquest és el seu final:

Allò que realment s'ha esfondrat en aquesta Europa actual és l'esquerra, la ideologia, les conviccions, la mirada crítica, el potencial subversiu i la utopia de construir una realitat que deixi d'homologar joves i vells a partir de les seves pors i els temors de perdre els privilegis i el benestar. Potser fa una vintena d'anys que es parla de l'envelliment del continent europeu. Aquest moment ha arribat. Europa és un continent vell, de persones majors i de joves acovardits, sense ànima, sense l'esperit suficient per plantar cara a l'adversitat, sense imaginació, xorc de solidaritat amb els països i les cultures veïnades menys desenvolupades, més ombrívoles i esquives als valors republicans o liberals. En definitiva, un continent sense energia suficient per lluitar perquè el món de les idees, els principis i les utopies no desaparegui totalment. Després d'una campanya en clau localista, acabam de posar els fonaments a mida dels partits radicals, populistes i espumosos.

Alícia Bernat

Endavant EU

Alícia Bernat | 09/06/2009, 23:06

Esquerra Unida ha fet uns bons resultats. Però encara li queda molt de camí. L'espai de l'esquerra està copat per un PSOE anèmic i sense idees i això és molt perillós. El PSOE va a la deriva, improvisant batèries de propostes contra la crisi. És com un boxador sonat que pega sense saber a on. El PP el pot maçolar bé. EU ha d'optar per la diferenciació de discurs i aportar una alenada d'aire fresc que pugui deixondir l'esquerra de la seva becada. Ah, i si pot ser s'ha d'alliçonar en Cayo perquè no torni dir dois sobre la incongruència entre nacionalisme i esquerra! Cony, aquests polítics messetaris són tots iguals, pareix que en Losantos i en Pio Moa els han pastat a tots el pensament.

Pepe

Re: Ullada a la política general.

Pepe | 09/06/2009, 15:31

Hola Miquel se m'havia oblidat contestar al tema del verds-grup verd, ara que he fet un comentari al blog del PSM aprofit per dir-te el mateix.
Els Verds- Grup Verd és diferent a la Confederació dels Verds (de la que formen part els Verds de les Balears i que anava amb Europa dels pobles). A més a més tens ICV que anava amb IU i tenia el suport del partit ver europeu.
Un detall significatiu dels Verds-Grup Verd si anau a la seva pàgina; (hac)ttp://www.los-verdes.es/vereu a Agata Ruiz de la Prada, la dona d'en Pedro J. Ramírez, penjar un cartell d'aquest partit dissenyat per ella mateixa.

Miquel Sánchez

Re: Ullada a la política general.

Miquel Sánchez | 07/06/2009, 21:43

Idò demà a la nova seu del PSOE haurà festa grossa.

Miquel Sánchez

Re: Ullada a la política general.

Miquel Sánchez | 07/06/2009, 21:41

Les dades finals donen als verds 9.000 vots sense candidatura (EU + LV GVE).

EU 6.720 vots, un poquets més que les darreres, el PSOE amb crisi i tot crec que no li anat malament del tot.

Miquel Sánchez

Re: Ullada a la política general.

Miquel Sánchez | 07/06/2009, 21:13

Crida l'atenció, que els verds sense candidatura a Balears a tret 7.000 vots, o és que ells no són verds ???

Miquel Sánchez

Re: Ullada a la política general.

Miquel Sánchez | 07/06/2009, 21:09

Amics, ja tenim a UPyD, ha tret un bon rèdit de voler eliminar el català com idioma a les illes, i aquest vosts que ha tingut són clarament ex-peperos.

Coses clares d'aquestes eleccions:

-Europa encara a Balears queda molt lluny.
-El discurs nacionalista està obsolet (*)
-El poble vol solucions als seus problemes i no problemes a les seves solucions

(*) Perdem la nostra identitat d'illens, però no la defensem, els països catalan són una utopia a les illes, i això l'aprofiten els altres, UpyD per posar un exemple.

j

resultats

j | 07/06/2009, 20:34

2009 2004
Candidaturas Votos Votos Candidaturas
PP 111.682 43,82% 121.587 46,57% PP
PSOE 98.098 38,49% 101.212 38,76% PSOE
UM-UMe 9.681 3,80% 9.394 3,60% PSM-EN
ESQUERRA-ENTESA 7.588 2,98% 8.120 3,11% UM
UPyD 7.053 2,77% 7.498 2,87% ERC
EU-EV 6.696 2,63% 6.167 2,36% EUIB
LV-GVE 2.608 1,02% 2.340 0,90% EV-GV
II 1.550 0,61% 1.183 0,45% P.CANNABIS

Pepe

Resultats a les Balears

Pepe | 07/06/2009, 20:29

Abstenció encara més brutal, només han votat un 35,99%. També s'ha imposat el bipartidisme

PP 110.533 vots. 43,81%
PSOE 97.096 38,49%
UM-UMe 9.586 3,80%
ESQUERRA-ENTESA 7.541 2,99%
UPyD 6.979 2,77%
EU 6.624 2,63%

Al cas d'EU els resultats són molt similars (una miqueta superiors) als de fa cinc anys; al 2004: 6.167 2,36%.

El que es preocupant és que UPyD sigui la quarta força més votada. Ja que el discurs d'aquest partit nacionalista espanyol es centra sobre tot en la utilització política de les llengües.

joan

Esquerra- (des)Entesa

joan | 07/06/2009, 20:28

Curios veuré com Esquerra Republicana ha tingut menys vots que al 2004.

Segurament ara donaran la culpa també als del PSM dels seus mals resultats.

Pepe

Resultats nacionals.

Pepe | 07/06/2009, 20:14

I ja tenim resultats:

Una participació molt baixa, 45,81% (molt similar a fa cinc anys. O sigui ha guanyat l'abstenció.Després com era de preveure bipartidisme brutal:

PP: 5,802.890 vots un 42,03% i 23 diputats.

PSOE: 5,336.994 vots un 38,66% i 21 diputats.

Coalició per Europa: 674.924 vots, un 4,89% i 2 diputats.

EU-ICV: 521.448 vots i 2 diputats.

UPD: 395.740 vots i 1 diputat.

Europa dels pobles: 362.503 vots i 1 diputat.

Estic content de que en Raül Romeva torni a ser eurodiputat.

Esteve

Re: Ullada a la política general.

Esteve | 06/06/2009, 06:11

Aquest Jaume Plomer és un trepa, poc a poc l'anirem coneixent.

Joan

Psoeeee

Joan | 05/06/2009, 22:31

NO importa pasar pena, vegent com va de malament, la conselleria d'Educació, no podra empitjorar-la.

Al tiempo

Re: Ullada a la política general.

Al tiempo | 05/06/2009, 22:22

M.M.P.
Seguro que dentro de poco vemos a Jaume Plomer colocado en la Conselleria de educación. Pocas veces una dimisión ha sido tan provechosa.

M.M.P.

FET A MIDA

M.M.P. | 05/06/2009, 21:17

Si mirau les executives dels darrers 15 anys del PSOE només es repeteixen dues persones: na Francisca Ramon i en Juan Fernández. Francisca Ramón a montat una executiva a la seva mida per tornar ésser la candidata a les properes eleccions. M'agradaria que fos la candidata així podrà comprovar que el poble no la vol de batlessa i podrà comprovar en primera persona la gran davallada que farà el PSOE de Pollença (aquestes eleccions arribarà el primer avís d'aquesta davallada). El que si mos espera és una lluita interna entre na Francisca i en Jaume Plomer per ocupar el primer lloc de la llista. Amb els aires de grandesa d'aquest personatge ens esperen capítols de lo més surrealistes, recordau que va presentar la dimissió com a regidor i va tornar enrere quan li varen prometre el càrrec de secretari general. Figurera. Temps al temps...
Juan Fernández es mereix un monument: feiner, amable, sempre en bona disposició i els del PSOE sempre l'ha tingut apartat encara que li hagin donat algun càrrec qualque vegada. Juan Fernández, la meva enhorabona pel teu talant i ésser com ets. Per mi ets l'únic que se salva d'aquesta executiva.
Ànim companys de EU, estau fent molt bona feina

Encuestando

Re: Ullada a la política general.

Encuestando | 05/06/2009, 20:40

Jua, jua, jua... Muy bueno esto de la encuesta del PSOE. Supongo que Francisca ya debe saber cual será el resultado de esta encuesta, lo dijo ella cuando hablaba de las firmas de la primera línea del Puerto; "ya sabemos como se recogen las firmas"...
Esta es la seriedad del PSOE.

www

Polítique mallorquine=Renous i merda.

www | 05/06/2009, 17:12

Molt més molest són es renous des Parc de ses Estacións.Renous=Una cullerada diària de merda.Alta polítique per fer mal als ciutadans.

Miquel Sánchez

Re: Ullada a la política general.

Miquel Sánchez | 05/06/2009, 14:49

Estic i no estic d'acord, és veritat que el dos monstres mediàtics han fet molt de mal a la credibilitat de la política, però els partits més petits a vegades som caparruts i cerquem tres potes al moix, i la majoria de les vedades espantem a la ciutadania

Volem dinamita i demolicións;desfer ses autopistes i esborrar des mapa totes ses urbanitzacións.

No a l'energia nuclear.

Volem dinamita i demolicións;desfer ses autopistes i esborrar des mapa totes ses urbanitzacións. | 05/06/2009, 11:56

Ni Garoña ni Cofrentes!!.

Joan

Alienats

Joan | 05/06/2009, 11:20

Totalment d'acord Tonina. La actitut tant dels 2 principals partits com dels mitjans de comunicació ha estat vergonyosa... No els interessa que la gent sàpiga que és el que es cou per Europa, s'han dedicat a parlar dels viatges amb avió de'n Zapatero i de la seguretat de n' Aznar, si això ho ajuntam a la utilització política de l'esport i a la telebasura ja tenen el que volen una societat que passa de la política i que els deixa fer el que volen. Per cert heu llegit l'article de Eva Cerdà al PIB, Guardiola Forever? Patètic!

Pepe

Fer el "paripe"

Pepe | 05/06/2009, 09:54

Avui ens han informat que s'estan repartint per part del PSOE al municipi unes enquestes sobre l'Auditori d'en Moneo . Ens sembla totalment impresentable i il·logica aquesta acció quan fa dos mesos al ple d'abril, el PSOE no només va votar en contra de la nostra moció demanant la convocatòria d'una consulta popular per decidir el futur auditori o sala multifuncional, sinó que al debat, com han fet a altres ocasions no van argumentar res.

Fer aquestes enquestes ens sembla poc seriós i "fer el paripé" . Si realment volem saber l'opinió de la gent, la forma més seriosa de fer les coses era fer una consulta popular (es contempla al reglament de participació ciutadana), que és la manera mes democràtica, coherent i participativa de decidir aquest tema d'aquesta manera tothom pugui expressar les possibles solucions i alternatives amb la màxima informació.

A la fí pensam que només es tracta de rentar-se la cara ja que el PSOE, a l'anterior legislatura va fer de l'oposició a l'auditori d'en Moneo uns dels seus principals arguments, ara no van tenir el valor ni d'oposar-se als seus socis de govern ni de votar a favor de la nostra moció. Si pensaven que una consulta popular era massa complicada al mateix ple podien haver proposat fer una enquesta, que hauria de ser institucional.

Garci

Re: Ullada a la política general.

Garci | 05/06/2009, 09:29

Tonina, tens molta raó, cal treure'ls la vergonya a aquests polítics que l'únic que fan per excusar-se ells, és treure els pecats dels altres.

Les coses com les que expliques es van normalitzant en l'opinió pública, cosa que fomenta l'abstenció i el passotisme.

I això només duu a que els mateixos segueixin governant.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb