URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

TV3 a les illes, ni sí ni no ni tot el contrari.

Alternativa | 09 Juny, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

Un interessant article d'en Miquel Sánchez, una mica de seny al tema de TV3. Us recordam que aquest blog està obert a tothom i que si voleu escriure un article  l'haveu d'enviar a eurxella@yahoo.es .

TV3 a les illes, ni sí ni no ni tot el contrari.

Des de sector de la esquerra de les illes, s’estan sentint veus en contra del canvi de les emissions que la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals que envers d’utilitzar el múltiplex autonòmic per emetre  TV3  està emetent la versió internacional d’aquesta Corporació. Aquesta versió internacional tot just emet programes de producció pròpia o que té els drets exclusius, per tant no hi ha esport d’elit, ni pel·lícules ni sèries de les grans productores, teòricament aquest canal està destinat al públic de fora del àmbit de la llengua catalana perquè pugui conèixer de primera ma la cultura i el que es fa en matèria audiovisual a Catalunya.

Si a jo em pregunten, quina versió m’agrada més, no tinc cap dubta, la que m’ha agrada és la versió “terrestre” o la que es fa al principat, però em de tenir en compte una sèrie de problemes que ha sorgit i que han desembocat en aquesta situació. Sembla que les grans productores i els titulars dels drets del grans  esdeveniments esportius volen cobrar a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, els drets d’emissió d’aquests espais fora del àmbit del principat, cosa que amb crisi o sense crisi és molt lògic que els responsables d’aquesta Corporació no vulguin pagar-los i passin la “patata calenta” cap el Govern Balear que és el titular del múltiplex per qual les emissions de TV3 arribaven fins fa uns dies a una bona part de les illes, com el Govern Balear ja té el seu mitjà de comunicació oficial IB3 i el Consell Insular de Mallorca un altre, TV Mallorca, que si be està uns escalons per baix de la seva “cosina gran” no deixa de ser un altre canal mallorquí que prest tindrà presència TDT a Mallorca, amb aquest panorama i amb IB3 amb “La/Sa formula”, “La/Sa lliga”,  “la/sa champions” i l’aposta que ha fet el consell d’administració d’IB3 pel cinema en català,  em semblaria un disbarat torna a pagar els drets d’emissió d’uns esdeveniment que ja tenim a la nostra televisió autonòmica, una altra cosa es la qualitat de comentaristes i altres professionals però això ja és un altre història.

Sortir al mitjans de comunicació demanant que es vegi TV3 a les illes sense tenir en compte aquest sobre cost em sembla d’una gran irresponsabilitat, no hem de pagar dos pics pel mateix producte, just per tenir nostàlgia de la “mosca” de TV3 a les nostres pantalles, jo també enyor els comentaristes catalans de la formula 1, però no estic dispost a pagar doblers per sentir-los.

Ara, Són aquest continguts el que han de donar les televisions autonòmiques o realment les televisions autonòmiques haurien de ser com els seus canals internacionals o “SAT’s”, per poder destinar els doblers que costen a altres tipus de necessitats  ????

 


 

 

Comentaris

Miquel Sánchez

Re: TV3 a les illes, ni sí ni no ni tot el contrari.

Miquel Sánchez | 07/07/2009, 08:13

Sembla que TV3 CAT ha començat a incloure contingut sindicat, són sèries, documentals i fins i tot poden ser pel.licules de producció "no pròpia", que un temps eren necessaris el drets exclusius i ara pagant un canon fix es pot emetre sense límits territorials ni de població, èls continguts passen a ser sindicats quan han perdut la seva valua comercial com novetat o actualitat.

Ara tot just falten els exclusius, futbol, esdeveniments i similars

Miquel Sánchez

Re: TV3 a les illes, ni sí ni no ni tot el contrari.

Miquel Sánchez | 27/06/2009, 20:15

Avui de cap vespre Pollença estava "ben curra" amb la musiqueta.

He parlat amb un jovenet que m'ha demanat per què nosaltres no voliem veure TV3. La resposta ha estat ben simple, sí que volem veure TV3 el que no volem és pagar dues vegades pel mateix espectacle, li he posat l'exemple del fútbol, i sembla que ha entès la situació.

Personalment ja vaig dir que la qualitat dels esdeveniments esportius de moment són millor relatats per TV3,.

Miquel Sánchez

Re: TV3 a les illes, ni sí ni no ni tot el contrari.

Miquel Sánchez | 15/06/2009, 08:29

El problema de aquesta TV3 que es veu a les illes es reumeix en tres paraules:

Barça, Barça i Barça.

VOLEM TV3!

10 motius per no veure TV3 via IB3

VOLEM TV3! | 12/06/2009, 16:29

PP
PP
PP
PP
PP
PP
UM
UM
UM
UM

Miquel Sánchez

Re: TV3 a les illes, ni sí ni no ni tot el contrari.

Miquel Sánchez | 10/06/2009, 15:57

Estic relativament satisfet que la gent comenci a entendre el tema de TV3, aquest migdia h'estat amb un membre d'esquerra de Pollença i em comentat el tema, ell no sabia res del problema dels drets d'emissio, drets de publicitat ni el paper de la FORTA amb tot això, sembla una vegada més que tot el que sona a català s'ha de defensar i oblidem que la nostra TV és IB3.

apm forever

tv3

apm forever | 10/06/2009, 14:47

El que passa amb TV3 és lògic i ja era previsible quan és va crear IB3. És normal que els productes que es compren (events esportius i pel·lícules) és donin en exclusiva en una cadena. IB3 no fa competència a TV3, tot al contrari, totes les autonòmiques estan associades (Forta) i adquireixen la majoria dels drets conjuntament, i a cada comunitat l'exclussivitat la té la cadena "autòctona". Inclús en el referent a la Champions League o altres events esportius els drets estan compartits entre Forta i TVE, i si es donàs el cas de que a les Illes no tenissem canal autonòmic aquest event seria emés per TVE, com passa a les comunitats sense cadena autonòmica, i tampoc podreim veure'l per TV3.

Per tant no és un problema polític ni fer el joc als del PP, és una qüestió d'exclussivitat, és a dir de diners, molts de diners. I el que digui que no és així no té ni idea de com funciona aquest negoci. No se on vaig llegir Antena3 va pagar 26 milions d'euros per emetre 13 partits de Champions. Per tant són molts diners.
Pot ser que per algú suposi un "problema" veure alguns partits amb els comentaris d'IB3, però si volem que IB3 rescabali part del que paga ha de tenir l'exclussiva dels events, i per tant també l'exclussiva dels anuncis publicitaris. No és possible tenir dues cadenes públiques emetent el mateix event esportiu o veure les mateixes pel·lícules amb dos dies de diferència.
Pel que fa referència a que TV3 es convertirà en un canal residual, crec que això no serà així, i no ho serà perque només deixarem de veure per TV3 pel·lícules i events esportius, però els seus programes de producció pròpia, que són de gran nivell (ara per fora de l'abast de IB3), i els que a jo i crec que a tothom li interessen els seguirem vegent. Evidentment perdran audiència perque el futbol mana, però res més.
En definitiva a jo la situació no em resulta tan problemàtica (les meves orelles poden aguantar escoltant a Miquel Àngel Nadal dues hores a la setmana), mentres no llevin l'APM tot estarà bé.

Per cert el debat important és si volem que IB3 (nosaltres) pagui el que paga per poder veure coses com la F1 quan ho donen canals com La Sexta. Realment és el que s'ha de discutir, el model de televisió pública que és vol. Que si una televisió generalista que lluita per les audiències, una televisió didactico-informativa, mixta, ...

Pepe

Novetats.

Pepe | 10/06/2009, 10:38

Ens has de narrar el conte aquest JR.

Avui al Balears diu que aquesta setmana hi haurà novetats a aquest tema. El director d'IB3, Antoni Martorell, viatja a Barcelona per negociar abm la Corporació Catalana de Mitjasn Audiovisuals un acord i garantir una major oferta televisiva en llengua catalana.
Divendres al directora de la Corporació Mònica terribas imparteix una conferència a Palma convidada per l'OCB

Joan Ramon

Les 7 cabretes.

Joan Ramon | 09/06/2009, 21:38

Ok, jo supos que fins al vespre no podré mirar els comentaris, meam que conten.
Per cert, algú sap el conte de les 7 cabretes i el congres extraordinari?
Salut

Miquel Sánchez

Re: TV3 a les illes, ni sí ni no ni tot el contrari.

Miquel Sánchez | 09/06/2009, 21:32

Ja hi tornam ser, per poder protegir, has de demanar una activitat que no té res a veure amb el que fas, com els refugis d'animals que s'han de donar d'alta de guarderies quan no ho són.

Ara veurem, de moment coto de caça, pum pum

Joan Ramon

Ternelles SL

Joan Ramon | 09/06/2009, 21:30

No, no l'havia llegit, però me sembla eplorable.
Això no ès pot anomenar notícia crec jo, com a molt "panfleto periodistic".
Salut

Pepe

Cabres Ternelles

Pepe | 09/06/2009, 21:25

Joan Ramon no sé si vas llegir la notícia sobre el coto de Ternelles diumenge a UH. Diu que la finca només es dedicarà a la conservació de la cabra.

El coto de Ternelles obtiene el certificado de calidad de caza mayor

La Conselleria de Medi Ambient ha expedido el certificado de calidad de caza mayor dedicado a la conservación al coto de Ternelles (Pollença).

07/06/2009 | Ultima Hora Digital | ALICIA MATEOS

Se trata del tercer coto de las Islas que cuenta con este distintivo, que acredita la presencia de la cabra salvaje mallorquina, un animal protegido por la Unión Europea, en cantidad y estructura adecuada para convivir en equilibrio con la capacidad de la finca y poder ser cazada sin poner en peligro su supervivencia. No obstante, Ternelles no realizará ninguna actividad cinegética lucrativa de caza. Por el contrario, el certificado avalará la primera finca dedicada exclusivamente a la conservación. De este modo, la cabra salvaje mallorquina se incorpora a una lista importante de animales, como es el caso del voltor negre, que encuentran en la citada finca un lugar idóneo para su estudio, gestión y conservación.

De hecho la recuperación del voltor se relaciona con la buena gestión de la cabra, uno de sus principales alimentos. El director general de Medi Forestal i Protecció d’Espècies, Pere Ramon, explica que «Ternelles es un estandarte en materia ambiental y gracias al certificado de calidad de caza mayor se aborda con carácter ejemplar la necesaria compaginación de caza y conservación».

Los propietarios de la finca (de 1.500 hectáreas) han trabajado casi durante cinco años en materia de descaste y selección, con la finalidad de evitar la presencia de cabras domésticas asilvestradas que suponen una plaga forestal y una amenaza para la cabra salvaje mallorquina. Gracias a este trabajo se ha conseguido la estabilidad de la población original de cabra fina super el 70%, y una densidad total entre 0'1 y 0'15 individuos por hectárea.

Ramon avanza que la finca de Cala Murta está a punto de conseguir este certificado de calidad. La Victòria y Formentor son las otras dos que ya cuentan con el certificado. De este modo, en Mallorca hay casi 5.000 hectáreas saneadas.

Pepe

Re: TV3 a les illes, ni sí ni no ni tot el contrari.

Pepe | 09/06/2009, 20:49

Gràcies per aportar aquesta informació Biel. Esper que quan hagi una altra freqüència agafin gran part de la programació de C33, el documentals d'història són molt bons.

La diferència entre la contestació del CCMA i el PIA és brutal, es veu que els has posat nerviosos. Demà surt el teu article Joan Ramon.

Joan Ramon

Les 7 cabretes.

Joan Ramon | 09/06/2009, 18:04

Jo nomès vaig demanar com era que posaven cabres domèstiques de la reserva de Galatzo al vedat de Cala Murta per promoure la caça de la "Temible cabra salvatge mallorquina".
I aquesta ès la resposta:

--------------------------------------------------------------------------------
Subject: Punt d'Informació Ambiental

Referent a la seva consulta, el Punt d'Informació Ambiental respon:

Les preguntes sol·licitades al Punt d'Informació Ambiental referent a la cabra salvatge mallorquina, expressen més una opinió i parer sobre la gestió i el govern que realitza el partit polític que actualment governa a les nostres Illes Balears (NO SABIA QUE UM GOVERNAS TOTSOL; SI BÉ A VEGADES HO SEMBLA) i requereixen una resposta del mateix caire, i aquesta és una tasca que no correspon al Punt d'Informació Ambiental.

La feina bàsica del PIA és oferir informació mediambiental objectiva i buida d'opinions, i és per aquest motiu que vos suggerim que seguiu amb aquest diàleg, que a més serà directe i inmediat amb el Sr. Seguí, ja que la primera resposta va ser contestada per ell mateix.

Miquel Sánchez

Re: TV3 a les illes, ni sí ni no ni tot el contrari.

Miquel Sánchez | 09/06/2009, 16:57

Joan, com pots veure el problema just és "d'euros", i els euros són dels ciutadans i s'ha d'anar amb molta cura.

Joan

Gràcies per la informació.

Joan | 09/06/2009, 16:40

Gràcies Biel. Ara s'entén tot un poc més. És indignant la poca informació que tenim. I el canal 33 supòs que tampoc el podrem veure no? És una pena...Seria bo trobar una solució per poder veure tots els canals de parla catalana.

Miquel Sánchez

Re: TV3 a les illes, ni sí ni no ni tot el contrari.

Miquel Sánchez | 09/06/2009, 16:28

Gràcies Biel per compartir aquest missatge, ja l'havia rebut al meu correu.

Ara és pitjor, perque per llei ja no podem fer aquestes emissions, a més els honoraris dels anuncis que els espectadors de Balears podrien veure a IB3 serien per Catalunya i no per les Illes Balears, perque crec que no tots els anuncis són "VIA FORTA" si no que es fa la contractació "VIA AGÈNCIA", el problema seria fer despesa amb esdeveniments i com els illencs els veurien per TV3, IB3 no tendria aquesta facturació, "el negoci d'en peix frit" com diu la meva amiga Aina.

Biel

Resposta queixa

Biel | 09/06/2009, 16:07

Hola, vaig adreçar una "queixa" al respecte a la direcció de la CCMA, segueix la resposta:

Benvolgut/da,

Gràcies per fer-nos arribar la seva queixa. Com a Defensor de l’Audiència, encarregat d’atendre les demandes dels espectadors i usuaris dels mitjans de la CCMA, m’he interessat pel que m’expressa. Abans de res li voldria dir que he pogut comprovar que Televisió de Catalunya sempre ha manifestat la vocació d'arribar a tots els països de parla catalana i oferir-los la seva oferta, cosa que demostra la presència continuada durant més de vint anys a les Balears i les Pitiüses i l’arrelament que ha assolit i que, pel que ens manifesta, és profund i intens. Aquesta voluntat no ha canviat, segons he comprovat en converses amb els seus directius, però el marc tecnològic, polític i legal sí que ha canviat i ha provocat la situació que ens exposa.

Val la pena fer memòria per explicar el que està passant. Les emissions de Televisió de Catalunya, quan territoris de parla catalana com les Illes no pensaven a tenir una televisió pròpia, van creuar les fronteres territorials del que la Constitució anomena Comunitats Autònomes amb els seus programes i gràcies a accions de la societat civil, amb iniciatives com les de l'Obra Cultural Balear, va poder ser present a les Balears. Això es va fer en una situació d'al·legalitat, o d’il·legalitat, fins i tot. Pel que fa a Televisió de Catalunya, la llei només atorga la possibilitat de cobrir el territori propi de cada comunitat, en aquest cas Catalunya. Fins ara, com deia, amb una legalitat poc definida, Televisió de Catalunya ha estat present, a través de la tecnologia analògica, a les Balears. El pas a la tecnologia TDT ha fet que aquesta presència i relació s’hagi d’adequar a la nova realitat. Per emetre a través de la TDT és necessari disposar de les corresponents freqüències d’emissió, dels MUX o múltiplex. Aquestes freqüències les administren les diferents comunitats autònomes, en aquest cas la Generalitat de Catalunya i el Govern Balear. Amb la voluntat de garantir la presència de Televisió de Catalunya a les Balears i d’IB3 al Principat, els governs respectius van acordar que ambdós ens autonòmics procedissin a un acord de cessió de freqüències d’emissió, el que es va plasmar amb un acord de reciprocitat i la signatura d’un conveni el 22 de gener del 2009. El conveni actualitza les relacions entre els dos governs en matèria audiovisual i dóna cobertura legal a les emissions de les dues televisions en els dos territoris.
Aquesta reciprocitat, però, obliga a respectar el marc legal de l’adquisició de drets d’emissió de produccions adquirides a través de la FORTA, la Federació d’Organitzacions de RTV Autonòmiques. Si a través de la FORTA s’obtenen els drets d’emissió de determinats productes, cal respectar les televisions que els han adquirit i no lesionar els seus drets. Si el producte és compartit amb la resta d’emissors autonòmics, TV3 està obligat a no lesionar els interessos d’IB3, per exemple, en l’explotació d’aquest mateix producte al seu territori. Això ha provocat la signatura d’un conveni de reciprocitat que condiciona l’emissió de TV3 a les Illes. Aquesta es la raó per la qual Televisió de Catalunya no pot emetre determinats productes, bàsicament pel·lícules o esdeveniments esportius, a les Illes a més de no interferir en el procés de creixement d’una televisió en parla catalana a les Balears, com és IB3. Aquestes són les raons que fan que l’emissió que es rep a les Balears sigui lleugerament diferent de la que s’emet al Principat i no d’altres.
Moltes queixes qualifiquen el nou Canal TV3 CAT com a un canal de segona, que no compleix la seva funció, no garanteix el dret a la informació o que dóna als mallorquins el tractament d’estrangers. De fet, ja fa uns mesos, vaig plantejar a la direcció la necessitat de fer un canal respectuós amb els espectadors de les illes, coherent i on no es creessin aquestes situacions indesitjades. Televisió de Catalunya ha creat TV3 CAT, un canal propi, coherent, adequat a tots els territoris de parla catalana, que no lesioni els interessos de les televisions autonòmiques, en aquest cas concret, IB3.
La programació que ofereix TV3 CAT està constituïda bàsicament per programes de producció pròpia, la qual cosa inclou un 80% de la graella que s’emet al Principat. El dret a la informació queda garantit, ja que informatius, programes de producció pròpia, o documentals, entre d’altres, hi són presents. Per emetre són necessaris els canals, les freqüències, i, ara per ara, IB3 només pot cedir una sola freqüència del seu múltiplex. En una fase més avançada de la implantació de la TDT, un cop s’hagi dut a terme l’apagada analògica i IB3 disposi d’un 2n múltiplex, TVC disposarà de dos canals en aquest segon MUX d’IB3 per difondre el senyal de dos dels seus canals.
La solució de la reciprocitat no és l’òptima per aquells per qui, com vostè, TV3 i els seus serveis són la televisió que volen tenir, la que volen veure, i la insatisfacció de no poder rebre tota la producció, aliena o no, crea evidentment un malestar lògic i que mereix tot el respecte. Les raons d’aquest canvi són, però, tècniques i legals, no pas per una manca de voluntat d’oferir el millor als ciutadans balears.
Agraint la seva atenció i esperant que aquestes explicacions hagin estat del seu interès, quedo a la seva disposició.

Cordialment,
Carles Pérez i Jaumira
Defensor de l’Audiència
CCMA

Joan

Re: TV3 a les illes, ni sí ni no ni tot el contrari.

Joan | 09/06/2009, 15:17

Gràcies Miquel per aquest article.El primer que s'hauria de fer en aquest tema és tenir una mica de transparència i no fer les xapuces que s'han fet sense donar explicacions. He arribat a veure com és tallava la retransmissió d'un partit de bàsquet a la meitat del partit per posar la supernani també a mitat de programa (això fa molta ràbia)... Jo hem pensava que eren maniobres per obligar a veure les retransmissions per IB3 però no havia sentit lo dels costos addicionals. A mi hem sembla que Tv3 i el c33 s'han de seguir veient en normalitat per tots els territoris de parla catalana, fan una feina important de promoció de la nostra i llengua i a més fan feina de qualitat, s'hi s'ha de pagar un poc més s'ha de negociar i si cal fer un petit esforç, també imagino que no son el mateix els drets del futbol que els dels altres esports. Per altre banda li voldria dir a Tomeu Cifre que fer un article donat els pros i contras no és avalar cap postura, defensar una postura amagant part de la informació per que no interessa és fer demagògia, tampoc no a que ve voler comparar aquest article amb la política del Pp, a vegades pens que serieu capaços de votar en contra de la constitució dels països catalans si això ho proposàs el pp

Pepe

Re: TV3 a les illes, ni sí ni no ni tot el contrari.

Pepe | 09/06/2009, 14:50

Tomeu no crec, com dius, que
"TV3.CAT serà un canal residual si no té una oferta que vagi més enllà de la producció pròpia."
M'he molestat en comparar la programació d'avui de TV3 i TV3 cat.
I les úniques diferències són que a TV3 fan dos capítols de la sèrie Rex ( a TV3 cat; TAGS, CLUB SUPER 3 i info K)
i dos capítols de la sèrie investigadors (a TV3 cat; un color nou, taller. doc i singulars).

O sigui la programació de TV3 cat al manco avui em sembla millor i sobre tot més dirigida als nins que són el futur.

Crec que el tema és econòmic no polític.

Garci

A Tomeu

Garci | 09/06/2009, 12:06

Jo no se qui riu les gràcies. Tampoc entenc que diguis que no compartim continguts en català, quan del que es parla és de que aquí s'hi emetrà tv3, però la versió internacional.

A mi m'agradaria veure tv3 amb tot el seu contingut, opino que és una gran televisió. Però tu no parles del cost que s'ha de pagar per veure-la.

El que pareix que preocupi és el la pèrdua de telespectadors, o el que és el mateix, el caràcter residual de tv3.

Sincerament, vull veure tv3, no ric les gràcies a ningú, vull saber que costa i si estem disposats a pagar el que sigui o qui ho ha de pagar.

Tomeu Cifre

Re: TV3 a les illes, ni sí ni no ni tot el contrari.

Tomeu Cifre | 09/06/2009, 11:35

TV3.cat és la televisió que s'emet per l'extranger, per Suècia o Madagascar.
Veure películes i sèries en català normalitza la cadena i fa que la fegi molta gent que no és "militant" de la causa de la normalització lingüística. TV3.CAT serà un canal residual si no té una oferta que vagi més enllà de la producció pròpia.
Resulta paradoxal promoure el català a l'exterior amb l'Institut Ramon Llull i no poder compartir continguts en català entre les comunitats que el parlen.
Per jo sí que és més important veure TV3 que no Canal Extremadura o TVRioja (amb tots els respectes).
El que vull dir és que darrera aquestes desicions hi ha un calat polític que no podem obviar, i es produeix amb governs a Catalunya, Balears i Espanya, "amics", ara ja no es pot donar la culpa a la dreta reaccionaria i centralista. I a damunt els reim les gràcies.

Pepe

A Tomeu

Pepe | 09/06/2009, 10:04

Tomeu crec que l'article no avala que no es vegi TV3 a Balears, i no té res a veure amb el que defensa el PP. Miquel ha plantejat el tema de manera prou objectiva i responsable sense caure en dogmatismes tancats ni en el "parcantisme" que solem utilitzar massa sovint dins l'esquerra.

Crec que cap televisió pública, ni IB3 ni TV3. haurien de donar esdeveniments com la Formula 1, no li veig cap utilitat pública.

Crec que el model de televisió públic hauria de ser el de Televisió Mallorca amb un millor aprofitament dels recursos i programes culturals, educatius, propers...

Per què no parlar de drets i de doblers? L'espai audiovisual dels Països Catalans en abstracte existeix amb Tv3.cat

Crec Tomeu que les coses s'han d'argumentar, veure els pros i els contres i decidir amb totes les dades a la mà.

Miquel Sánchez

Re: TV3 a les illes, ni sí ni no ni tot el contrari.

Miquel Sánchez | 09/06/2009, 08:59

Anem a veure, crec que he deixat ben clar les meves preferències per la TV3 "de sempre o terrestre del principat", el que no estic disposat és a pagar dues vegades per els mateixos espais televisius, siguin dels països catalans o de Astúries.

Amb el tema de la F1 totalment d'acord amb tu Tomeu, no hi ha color amb uns professionals i els altres.

Garci, quan havia aquestes desconnexions ja havia embull, tampoc anava bé.

Garci

Re: TV3 a les illes, ni sí ni no ni tot el contrari.

Garci | 09/06/2009, 08:26

Miquel, s'ha de tenir el compte una cosa, molta gent mira tv3, l'audiència és gran perquè aquest és un bon canal. TV3 s'ha de veure a les illes. Ara bé, si no s'ha de pagar el sobrecost dels grans esdeveniments esportius, doncs que facin com fins ara que quan hi ha futbol ells posen una altre cosa fora del principat. No és factible?

A mi l'espai dels Paisos Catalans m'és indiferent Tomeu. Hi ha moltes televisions a l'estat, m'agradaria veure-les totes, o almenys la majoria per tenir més ventall per triar. No miraré TV3 i Canal 9 perquè siguin catalanes només. Així com tampoc mir IB3 perquè sigui d'aquí. Som més d'[M].
Tens raó en una cosa, IB3 s'ha de replantejar els objectius. De que serveix donar la Formula 1 si ja la donen altres canals? És absurd.

I discrep en una cosa, si es qüestió de doblers. Segons explica en Miquel, tant pot pagar el govern com la corporació catalana de mitjans audiovisuals.

Tomeu Cifre

Re: TV3 a les illes, ni sí ni no ni tot el contrari.

Tomeu Cifre | 09/06/2009, 07:18

Me sembla que el que fa aquest article és avalar el fet que no es vegi TV3 a Balears, exactament la postura que durant anys ha defensat el PP pero que no s'ha atrevit a dur a terme. La política del "divide i venceras" aplicada a la televisió sí que és una irresponsabilitat.
Crec que IB3 no hauria de pretendre fer la competència a TV3; de que serveix donar la Formula 1 amb uns comentaristes dins un estudi a Palma, quan TV3 envia autèntics experts als circuits? Es voler i no poder; el model de [M]tv és més barat i més útil.
Al final la questió no és de drets ni de doblers, és creure amb l'espai audiovisual dels Països Catalans; si des de l'esquerra no s'hi creu, estam arreglats, amb aquests aliats qui necessita enemics?

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb