URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Més precs i preguntes.

Alternativa | 16 Juny, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

Més preguntes i precs del ple d'abril.

Respostes del batle, Joan Cerdà.

P.-Quan es pensa posar en funcionament real el patronat d’esport?

R.- Quan s'aprovi el pressupost. Una mostra més de per què és imprescindible complir la llei. No es pot seguir amb pressuposts prorrogats.

P.- Quan es pensa fer la reforma del camp de futbet del Port? Quan es pensa acabar la reparació de la pista d'esquaix del Port?

R.- Segons el batle respecte a la reforma del camp de futbet se'ls estava acabant la paciència. Dos mesos després es veu que encara tenen paciència això que el retard és de cinc anys. Respecte a la pista d'esquaix fa uns dies que han començat les obres de reparació

P.- Fa dos plens vam demanar que es tornés a enviar al Ministeri de Defensa l’acord per unanimitat de que es retiri el monòlit dedicat als pilots de la Legió Còndor a la base del Port. S’ha tornat a enviar? En cas de resposta negativa demanam el seu enviament immediat.

R.- Seguim sense resposta del Ministeri de Defensa.

P.- Respecte a les borses de residus a Cala Boquer, recollides per escolars del municipi, i que han romàs  a la Cala des de gener a abril. Volem una explicació detallada de per que s’ha tardat tan de temps en recollir-les? Quin és el període que des de l’àrea de Medi ambient és considerà adient per fer una retirada de bosses de residus a una platja tan visitada com la de Cala Boquer?

    A pesar de que aquesta pregunta havia estat presentada per escrit dos dies abans del ple, el regidor de medi ambient Jaume Plomer no va contestar. Un mes des prés al ple de juny el regidor de medi ambient va trobar inspiració per contestar. Es va excusar en la manca de mitjans i que era millor fer això que no fer res. També ens va acusar d'haver fet molt de mal als volampo amb la nostra crítica.

    Pensam que les coses s'han de fer bé i que si no disposa de mitjans el que ha de fer el regidor és demanar aquest mitjans als seus companys de l' equip de govern . Respecte a les crítiques no ha de confondre, ni voler confondre el que va ser una crítica a la seva gestió amb els volampo. El que hauria de fer Jaume és reconèixer que no s'havien fet bé les coses i que no es tornaria a repetir.

P.- S’ha fet l'estudi de condicionament de la Cala  Sant Vicenç que es troba al pacte de l’ equip de govern? En cas de desposta negativa Quan es pensa fer?

El regidor de la Cala, Jaume Plomer de nou tampoc va contestara, a pesar de que aquesta pregunta havia estat presentada per escrit dos dies abans del ple. Segons Jaume no existeix aquest punt al pacta de l'equip de govern!!! Al pacte publicat al blog del PSM,l'únic que ha estat públic, consta aquest estudi. O sigui que no sabem si hi ha dos pactes de govern diferents i descoordinats o simplement que com al cas de l'auditori els pactes de govern no signifiquen res pel PSOE.

A la Cala ha hagut molt de promeses i poques realitzacions. En part resultat d'uns polítics que no veuen més enfora dels possibles vots,  com si la Cala no fos part fonamental del patrimoni del nostre municipi i del seu potencial turístic.

P.- Ens van informar que la regidora de Serveis Socials, el regidor d'Hisenda i qualcú mes de l'equip de govern,no van acudir a una reunió amb la representant de la empresa INTRESS, que des de fa anys facilita treballadores casi sempre dones, de serveis socials, i que te contractades encara, una treballadora que treballa a la cuina de dita Residència, i algunes, o totes les treballadores d'ajuda a domicili, que tenia una trobada concertada amb. El tema de la reunió era el deute que fa anys ve arrossegant l'Ajuntament amb aquesta empresa que no fa mes que augmentar, aquest deute està posant en dificultats a l’empresa i als treballadors contractats per la mateixa. Ens podien informar si s’han tornat a reunir amb l’empresa i com està el tema d’aquest deute.

    R.- No. Una empresa més que sofreix la manca de liquides de l'Ajuntament que no lleva que segueixen apostant per posar duros per fer l'Auditori.

    P.- Alguns dels treballadors de l’hotel Formentor, unes 100 persones de les quals el que menys porta a l’empresa són 17 anys ens han mostrat la seva preocupació per la manca d’informació de l’empresa i per que ara fan dos o tres mesos menys de feina. Només senten remors i informació a la premsa. Ens demanen si l’Ajuntament es pot preocupar més per la seva situació i informar de com es troba la llicència de l’hotel i els seus plans d’obres.

  • R.- La propietat sap que s'ha de simultanejar les obres d'urbanització amb la d'edificació. Utilitza als treballadors per pressionar a l'Ajuntament quan sap que el tema es troba en les seves mans.

P - Fa dos dissabtes vam poder comprovar com la Plaça Montesion es trovaba tancada a les 11 del matí, volem saber qui ha donat aquesta ordre, els motius de la mateixa i que la plaça sigui oberta.

R.- No sabien res del tema

P.- Al ple de febrer vam denunciar que al carrer creus número 37 un veí ha instal·lat una càmera mirant al carrer. Es va dir que es faria un informe per part de la policia, s’ha fet ja?

R.- No s'havia fet.

PRECS.

El batle va dir que els feien seus

1.- Insistim en demanar  els plans  tècnics dels vedat de caça del Puig de Santuïri, Formentor, Cala Murta i Ternelles (si ja existeix). Si per la Conselleria de Medi Ambient considera que no és suficient la petició de l’Ajuntament on es troben aquests vedats, es pot afegir que als mateixos hi ha camins públics de titularitat municipal. Hem demanat còpia de la resposta de la Conselleria de Medi Ambient per posar el tema en mans del defensor del poble.

2.- Fa mesos que vam, demanar per escrit les actes de les juntes d’EMSER i del Consorci, l’avantprojecto de l’auditori de l’arquitecte en Moneo, la documentació de la permuta dees conjunts arquitectònics de Sant Domingo i Sant Jordi i  encara no s’ens ha donat contravenint la llei. Ja són quatre mesos sense aquesta informació, només hem pogut veure els plafons de l'avantprojecte d'en Moneo.

3.- Demanam la reparació dels taulers municipals del Port; al poliesportiu i a la plaça Miquel Capllonch.

4.- Al ple de juliol del 2007 ja vam demanar que es lleves el tauler que hi ha situat al costat de  l'Atalaia de Albercuix, que provoca un impacte visual negatiu, i el batle es van comprometre a retirar-lo. El tauler és de fusta i la seva retirada és senzilla, creuen que ara que arriba la temporada alta, i molts visitants accedeixen a aquest paratge d'alt valor paisatgístic, s’hauria de retirar. Finalment s'ha retirat.

Kalvellido

 


 

Comentaris

Pepe

Respostes d'en Tomeu PSM

Pepe | 17/06/2009, 21:16

Tomeu del PSM ha donat resposta a les nostres preguntes al seu blog (gràcies de nou):

- Primer; és cert o no com diu en Joan que hi ha un compromís entre els socis de govern per fer un centre multifuncional valorat en 11,5 milions d'euros?

No, no hi ha un pressupost definit perque a dia d'avui no hi ha un projecte definit.

Segons això qui no diu la veritat es en Joan, demà tinc una reunió amb ell per parlar de l'auditori.

- Segon; és cert com surt al UH en paraules d'en Jaume Plomer que el batle va prendre la decisió de la semipeatonització sense informar als seus socis de govern?

Me remet a le meves declaracions penjades en aquest blog: els partits de l'Equip de Govern reunits per analitzar la situació agafarem el compromís de consensuar les principals iniciatives de l'Ajuntament i, pel cas concret de la peatonalització, fer les passes necessàries perque pugui esser una realitat passat l'estiu.

En aquest cas a la premsa sembla que en Jaume parlava del moment de posar-la en marxa no de llevar-la.

Sergi.

Son Espases.

Sergi. | 17/06/2009, 12:27

Sa opció més econòmica pels ciutadans és sa demolició de Son Espases.Sa demolició permetría rompre,tallar d'una vegada per totas sa inercia de sa corrupció què com una corrent arrossega aquesta comunitat cap a la ruïna i el desastre general.

Joan Ramon

(des)Govern

Joan Ramon | 17/06/2009, 09:01

Mentres discuteixen a qui correspoenen les tasques, les tasques sense fer.
Jo me demano, vegent això, com justifiquen tantes dedicacions exclussives i parcials, i pujades de sou en temps de crisi?

Garci

Re: Més precs i preguntes.

Garci | 17/06/2009, 08:01

Miquel, el Moll no depèn d'un regidor, ja ho deia la notícia, té una regidora delegada que es l'encarregada de coordinar a la resta de regidors perquè hi facin la feina necessària.

Els regidors no son sols de Pollença, el Moll o la Cala, son de tot el municipi. En Jaume té part de raó al dir que no tota la culpa és de Francisca, però si ella és la coordinadora, si té molta més culpa que els altres ja que és la que hauria de pressionar perquè tot funcioni millor al Moll.

Pepe

Re: Més precs i preguntes.

Pepe | 16/06/2009, 21:42

Ja, ja... Muy bueno Santiago, la verdad que a este paso me van a jubilar. Ahora sólo falta que el PP-UMP salga en defensa de UM_UNPI.
Por cierto mañana hay tertulia de políticos en la radio municipal a las 19:00 puede ser muy interesante no?

Miquel Sánchez

Re: Més precs i preguntes.

Miquel Sánchez | 16/06/2009, 20:37

Ironies a un costat, el que diu el Sr. Plomer és el que molt de molleros pensen i és que el Port de Pollença ha tornat molt gros i no por estar depenent just d'una persona, potser que en aquest aspecte l'organització municipal estigi obsoleta, hi ha pobles més petits que el Port de Pollença que per població tenen 7 regidors si he mirat bé.

Miquel Sánchez

Re: Més precs i preguntes.

Miquel Sánchez | 16/06/2009, 20:33

jalou,

He llegit aquest acord pel turisme i el trob molt perillós per Pollença, a més de ser un "brindis al sol", crec que tinc material per un parell d'articles.

SANTIAGO

PEPE GARCÍA, EN SUS RATOS LIBRES EJERCE DE ENTRENADOR DE POLÍTICOS

SANTIAGO | 16/06/2009, 17:05

Buenas tardes a todos:
Este Pepe García es mucho Pepe García… Ahora resulta que a liado al supersecretario generalísimo del PSOE para que ejerza de oposición porque el se quiere ir unos días de vacaciones.
Va el tío y lo consigue. Hoy tenemos en la prensa del grupo Serra a todo un supersecretario generalísimo del PSOE tirando piedras en el tejado de UM-UNPI y a su propio tejado. Fantástico este Pepe García!!!!
Como fantástico ha estado el supersecretario generalísimo del PSOE. Sin desperdicio; se ve perfectamente la mano de Pepe García en todo lo que ha dicho: que Francisca Ramón solo hace un trabajo de coordinación (esto viene clavado, porque en ningún caso justifica el sueldazo de la Ramón), que si el alcalde hace cosas sin informar al PSOE (fantástico aquí Jaime, queda claro que ni unos ni otros abogan por este pacto), que si el PSOE ve muy bien que la gente les proteste (aquí el supersecretario generalísimo del PSOE se ha pasado, solo le ha faltado desvelar que en su mesita de noche tiene una foto de Pepe García…).
Muy bien el supersecretario generalísimo del PSOE explicando lo que es un socavón: Un socavón es un socavón y los socavones en el Puerto solo los puede arreglar Marti Ochogavía. Que nadie toques los socavones a Marti Ochogavía!!! Muy bien el supersecretario generalísimo del PSOE, marcando terreno, al César lo que es del César…
Solo le ha faltado decir que los presupuestos municipales no se han aprobado por culpa de Esteban, el municipal…
Pepe, ¿cómo has podido liar al supersecretario generalísimo del PSOE de esta manera? ¿Dónde vas de vacaciones?

joan Ramon

Bregues de matrimoni?

joan Ramon | 16/06/2009, 16:51

De la primera estaria bé contestasins.
De la segona, si no ho sabien, com es que a la famosa fotografia de l'inaguracio de la peatonalització del "moll", on sortien en Joan i la portaveu del PsoE, que feia la Portaveu del PsoE si no h havia acord entre els socis de govern?

Pepe

Joan Ramon

Pepe | 16/06/2009, 16:41

Al meu cas no és que demani que el PSM surti també a la premsa dient la "la culpa és teva" sinó que crec que podien donar la seva opinió al seu blog ja que hi ha dos temes que crec que els ciutadans mereixen un aclariment:

- Primer; és cert o no com diu en Joan que hi ha un compromís entre els socis de govern per fer un centre multifuncional valorat en 11,5 milions d'euros?

- Segon; és cert com surt al UH en paraules d'en Jaume Plomer que el batle va prendre la decisió de la semipeatonització sense informar als seus socis de govern?

Joan Ramon

PsoE ?¿?¿-UM

Joan Ramon | 16/06/2009, 15:53

Per dir el que diuen UM i PsoE, val mès no dir res.
Trob jo.

Pepe

Re: Més precs i preguntes.

Pepe | 16/06/2009, 15:18

Bones Fernández si el PSOE es fonament en els resultats europeus crec que va ben equivocat.

Començar una feina de desgasta meitat legislatura no crec que sigui gens positiu per la gestió del municipi.

Les afirmacions fetes per en Jaume demostren el que fa temps que deiam fins ara semblava que UM-UNPI tenien majoria absoluta quan realment no tenen més que un regidor més que el PSOE. Haurien de fer feina com equip i si no són capaços s'han de plantejar que fan.

A mi també m'agradaria saber que pensa el PSM de tots aquests comentaris.

Silenci

Re: Més precs i preguntes.

Silenci | 16/06/2009, 14:28

El que no diu res és el PSM.

Rodamón

BoBo Glue.

Rodamón | 16/06/2009, 13:56

BoBo Glue para el sillón del político!!.

Pepe

Re: Més precs i preguntes.

Pepe | 16/06/2009, 13:00

Hola Jaume he trobat la notícia publicada al UH a l'hemeroteca del govern:
(hac)ttp://resumdepremsa.caib.es/tmp/CAIB_27830172_Rec.pdf
En aquest cas surt més àmplia i Jaume Plomer també acusa al batle d'haver fet la peatonització sense informar als socis de govern.
El batle respon al mateix article que na Francisca té personal al seu càrrec i que si no vol aquesta responsabilitat només l'ha de dir.

En definitiva jo estic al·lucinant, quan nosaltres presentavam mocions per aquest tema tot era perfecte i ara resulta que tot era un desastre.

Pepe

Re: Més precs i preguntes.

Pepe | 16/06/2009, 11:42

Al tema de l'enquesta ja vaig dir tot el que havia de dir a l'article. Hi ha un acord d'equip de govern de posar al manco un milió d'euros per fer l'auditori, per tant l'enquesta és un engany total.
Respecte a les crítiques avui a la premsa, crec que és molt important que a la fi s'arribi a reconèixer que al Port no s'estan fent les coses bé en neteja i manteniment. Quan vam denunciar l'any passat la brutor al Port i la manca de contracte de LUMSA van dir que no havia cap problema.
Si el PSOE no pot solucionar aquests problemes amb UM_UNPI el més honrat seria tancar el pacte de govern.

Garci

Re: Més precs i preguntes.

Garci | 16/06/2009, 11:34

Hola Jaume. El diari de Balears no té totes les notícies a Internet, gairebé no en posa, així que ho hauràs de consultar en paper o esperar a que a la pàgina de l'Ajuntament de Pollença pengin, com fan cada dia, les notícies de la jornada relacionades en Pollença.

FERNANDEZ

PSO EH!

FERNANDEZ | 16/06/2009, 11:33

Buenos días:
Los resultados obtenidos por el PSOE en las últimas elecciones europeas les hacen estar a estos más que eufóricos.
Creo que han confundido la ficción con la realidad. Su juego está en desgastar al socio de gobierno y más a sabiendas que su líder no se volverá a presentar.
Visto lo visto, y sobretodo visto las incapacidades de gobierno del partido socialista, si yo fuera un miembro de UM me plantearía muy seriamente romper el pacto de "gobernabilidad" del ayuntamiento de Pollença. Fórmulas de gobierno ha varias: UM en solitario, UM +PP, UM + Unión Mollera+ PSM + EU (o no) ... Lo que está claro es que gobernar con este PSOE no es nada productivo para el pueblo

jaume llompart

Re: Més precs i preguntes.

jaume llompart | 16/06/2009, 11:18

no he vist aquesta noticia. Per favor, podrieu possar el link? Gracias

Joan Ramon

Equip(et) de (des)govern.

Joan Ramon | 16/06/2009, 09:38

Molta pena, ara que es dedicaran a donar la culpa uns als altres?
La delagació del moll i Sant vicennç no les tenen els del PsoE?
Si no es poden entendre, que no culpin a l'oposició de no entendrer-se entre ells.
En quan a les boses, molta demagogia me va semblar veuré en l'actitud del regidor de medi ambient, ningú va voler criticar als Volampo, i molt menys gent que a participat en netetjes des de molt abans que ells fos regidor, de fet, de mi nomès a aconseguit amb la seva actitud que si amb Joan Comes (PP) vaig participar d'aquestes recollides, i amb ells també tenia intenció de particiapr, deixi de fer-ho. Me consta que no soc l'unic, de fet per fer una nateja, ho fare de manera anonima com hem fet amb algunes netetjes de camins, com el camí vell de Alcúdia-Pollença-Lluc.

Salut

Garci

Re: Més precs i preguntes.

Garci | 16/06/2009, 08:37

Cala Sant Vicenç, però aquest lloc existeix???

Pareix que per la Cala mai hi haurà diners, ni feina, ni miraments de cap tipus.

Un dels llocs més guapos i emblemàtics del municipi està totalment degradat i abandonat.

No hi ha molts de vots, i això deu pesar bastant.

Pepe

Re: Més precs i preguntes.

Pepe | 16/06/2009, 08:30

Avui fa dos anys es va constituir es va triar com batle a Joan, aquests dies farem una valoració d'aquesta meitat de legislatura.

Dudando

Re: Més precs i preguntes.

Dudando | 16/06/2009, 08:19

Después de lo de la encuesta i esto ¿El PSOE está en la oposición o en el equipo de gobierno?

Notícia

Crisi a l'equip de govern

Notícia | 16/06/2009, 07:21

Avui al DdB: "El PSOE culpa UM de la brutor del Moll"
Jaume Plomer parla de les firmes que han recollit els veïns (més de 500 que a la notícia s'han convertit en cinc mil!)demanant la dimissió de na Francisca Ramon i diu que no és culpa seva per que no té partida ni personal.

Finalment Jaume responsabilitza a Martí Ochogavía de ser l'autèntic responsable.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb